Gość: ADA Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 00:07 O wielu z nich nie mam dobrego zdania. Ostatnio potrzebowałam porady okulisty, zebrałam trochę informacji o pracy kilku z nich. Większość częstochowskich okulistów ma jedną diagnozę dla większości swoich pacjentów - JASKRA!!! Bez poważnych badań, za jedyne 100zł informują, że pacjentowi grozi utrata wzroku!!! Może warto byłoby podać do publicznej wiadomości ich nazwiska. Ja na wszelki wypadek po takiej diagnozie częstochowskiej lekarki pojechałam do Katowic, gdzie stwierdzono stan zapalny spowodowany np. zbyt długą pracą przy komputerze. Pomogły krople zalecane przez katowickiego lekarza, a szczegółowe badania wykluczyły jaskrę. 2-godzinne badania i wizyta lekarska kosztowały 120 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 00:13 dla mnie są synonimem koperty! i niech coś zrobią żeby to zmienić. bo chyba protekcja tatusiów i wujków lekarzy już nie wystarczy! profesjonalizm jest kluczem do sukcesu. szkoda że wielu tego nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Mierni, pazerni,zdemoralizowani,leniwi, nieuki,itp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 06:48 niestety tacy są w wiekszości, ich Głownym zajęciem jest robienie kasy...choćby po trupach ,żle leczonych pacjentów...... na naukę, pogłębianie wiedzy i umiejętności......brak im chęci, czasu i wysiłku......... pacjent jest dojną krową, szczególnie ordynatorzy w tym procedrze przodują.. smutne ....ale prawdziwe..........Tym porządnym lekarzom, którzy ciężko pracują, poświęcają się....Brak słów na podziękowania........mam nadzieję ,że dotrwają do lepszych czasów, uczciwych pensji..... bo to co obecnie zarabiają to jest skandal... NA ASMINISTRACJę państwową ,wyrzucamy jako naród miliardy złotych....... głódowymi pensjami zmuszamy policjantów, lekarzy i służbę zdrowia do dorabiania do pensji.....różne są tego drogi.......często nieuczciwe, deprawują niejednego .Bez gruntownych zmian w wydatkach publicznych, zmiane proporcji zatrudnienia i płac.. nic się niezmieni na lepsze....jednak wiadomo już..,że żaden rząd tego nie zrobi... a banda niudaczniaków i darmozjadów siedzi nam na karku......zżerając nas do kości jak sępy......A tzw.''Tanie Państwo'' ,można między bajki włożyć........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 10:22 Ile jeszcze kretynie, debilu zalozysz watkow nie majac swojego "jobie" zdania ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADA Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 13:10 Czy nie można na żaden temat wymienić poglądów bez udziału takich prymitywnych ludzi jak ccc. Uważam, że są lekarze, którzy powinni mieć wysokie, czy bardzo wysokie, pensje za swoją rzetelną pracę, ale jest też wielu częstochowskich lekarzy takich, dla których nawet obecna pensja jest za duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 14:57 są przystojni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja myślę Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 19:51 kochliwi,zdradzający swoje żony,ogladajacy się za innymi tylkami a przy tym wszystkim bardzo urokliwi,czarujący i mili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: 195.116.125.* 23.12.06, 20:34 ja osotanio dostalam recepte - bedziemy obserwowac może się zmniejszy/ zaprosiola mnie pani doktor za 1 miesiac/ - długo w Częstochowie szukalam dobrego lekarza - wizyta 80 zł Pojechalam do Giwic - ten typ sie nigdy nie zmniejsza trzeba operować - a opisy biopsji w Czestochowie są prawie takie same ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: 195.116.125.* 23.12.06, 20:34 ja osotanio dostalam recepte - bedziemy obserwowac może się zmniejszy/ zaprosiola mnie pani doktor za 1 miesiac/ - długo w Częstochowie szukalam dobrego lekarza - wizyta 80 zł Pojechalam do Giwic - ten typ sie nigdy nie zmniejsza trzeba operować - a opisy biopsji w Czestochowie są prawie takie same ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz jak ccc...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 04:32 ciulecw..e ,cioty,cymbały,etcccetera.......... zabolała prawda? cieniasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tytus Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:51 chujawarci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulu Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 12:01 Kocham się w jednym takim od 2 lat, ale on ma żonę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy są TACY SAMI jak WY .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 13:08 ... bo to wasi synowie, córki, bracia lub siostry. W większości wychowani w Częstochowie. Możecie sie przejżeć jak w lustrze. Tacy właśnie jesteście "częstochowianie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał G nie leczę się w Częstochowie wogóle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 14:10 W tym roku przez częstochowskiego lekarza wylądowałbym w szpitalu, bo nie rozpoznał zapalenia płuc. "Uratowała" mnie moja wykładowczyni na studiach(lekarka). Akurat miałem zajęcia z pulmunologii i mnie osłuchała na próbę.Wyjaśniłem że lekarz w Częstochowie zdiagnozował to(dzień wcześniej)jako niegroźne przeziębienie! Jeżdżę często do Katowic. Prawie zawsze mija mnie karetka z Częstochowy jadąca do lub z Katowic. Mając praktyki w szpitalach na Śląsku nasłuchałem się trochę o jakości naszych lekarzy. Na niektórych oddziałach większość pacjentów jest z Częstochowy! Odnośnie wcześniejszej wypowiedzi o jaskrze - mojej mamie zdiagnozowano u nas jaskrę. W Katowicach lekarze zdiagnozowali ucisk na kręgosłup itp. nic z jaskrą nie mające rzeczy. Kropelki jakieś(nie znam się) pomogły. Dodam że wcześniej lekarze orzekli że moja mama ma sm(stwardnienie rozsiane)!!! Obecnie cała moja rodzina leczy się na Śląsku. Koszty dojazdu rekompensują straty na niepotrzebne leki, nerwy, błędne diagnozy. Pozdrawiam i życze miłego dnia i wesołych świąt mimo wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zc Re: nie leczę się w Częstochowie wogóle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 15:16 Przeczytaj poprzednią wypowiedź. Studiujesz w Katowicach, leczysz się w Katowicach; zamieszkaj w Katowicach. Do Częstochowy nie pasujesz, chyba że Jesteś taki sam jak reszta mieszkańców Częstochowy, taki sam jak częstochowscy lekarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.06, 21:45 trzeba mieć zdrowie i kasę by chorować w Częstochowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 00:00 to zwykłe ćwoki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowianin Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 01:09 Zwykłe cienkie bolki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 10:31 Powiatowi lekarze, w powiatowych przychodniach i szpitalach. Ludzie jeżdżą na Śląsk ( i różnie na tym wychodzą, znam b. złe przykłady). Jeśli ktoś jednak trafia do Centralnego Szpitala Klinicznego śl.A.Med. w Katowicach i dziwi się np. że jego dziecko ma lepszą opiekę, krócej czeka na badania i zajmuje się nim kilku lekarzy z podspecjalizacjami, a na pediatrii przy ul. Barbary bylo gorzej - to chyba coś z takim człowiekiem jest nie tak. Tak już będzie, różnice między powiatowym miastem a ośrodkami klinicznymi tylko będą się pogłębiać. Częstochowska służba zdrowia nie jest ani gorsza, ani lepsza niż ta w Lesznie, Sieradzu, Koszalinie czy Opolu. Mamy porównanie, bo Śląsk jest blisko, możemy tam się leczyć, i korzystajmy z tego. Mam wrażenie, że częstochowianie mają się za ,,coś więcej", a tu trzeba się do powiatowości przyzwyczajać... DOBRY LEKARZ W POWIECIE CZĘSTOCHOWSKIM TO TAKI, KTÓRY LECZY GDY MA ODPOWIEDNIE MOŻLIWOŚCI DIAGNOSTYCZNE I TERAPEUTYCZNE, A JEŚLI NIE MA TO RADZI UDAĆ SIĘ DO KLINIKI. TAKICH SZUKAJCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADA Re: Jacy sa czestochowscy lekarze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 22:10 Nie można powiedzieć, że wszyscy częstochowscy lekarze są źli, ale zbyt dużo jest niedouczonych. Jest to zawód, w którym stale trzeba się dokształcać. W medycynie jest duży postęp i lekarz, który chce byc dobrym musi się zapoznawać z najnowszymi osiągnięciami. Wśród częstochowskich lekarzy są wyjątki, które to robią, dobrze na tym wychodzą i oni i pacjenci. Zgadzam się też z opinią JB, że w Częstochowie nie mamy takich możliwości jak w miastach, gdzie są kliniki. Ale dobrym lekarzem można być nawet na wsi. Ważne jest jednak, aby leczyć ludzi po to, żeby ich wyleczyć, a nie po to, żeby wyciągnąć od chorego jak najwięcej pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś