Dodaj do ulubionych

INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 12:34
Niestety wysłałem INPOSTEM moje dokumenty do Warszawy.

Wyslałem na początku Grudnia (jak poczta miała strajk).

Przesyłka do piątku nie dotarła do biura firmy. Czytałem na www.komentuj.pl że
nie tylko ja mam taki problem. :|

Niestety okazuje sie że tak szumnie zapowiadana super rzetelna i ekspresowa
usluga jest poniżej usług poczty polskiej.

Składałem już reklamacje (z tym też jest problem - do infolini nie możńa sie
bylo dodźwonić przez 2 dni), jak sie dodźwoniłem to i tak nic sie nie
dowiedziałem poza tym że przesyłka wyszła z czestochowskiej sortowni do
sortowni w Warszawie i tyle...
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam IP: 80.54.168.* 25.12.06, 13:54
      witam
      wspolpracuje w inpostem na terenie cz-wy i tez mialem problem z reklamacja
      mojego klienta, na szczescie sprawa zakonczyla sie pomyslnie choc odrobine za
      dlugo to trwalo.
      od 15/12/06 inpst w calym kraju wstrzymal przyjmowanie korespondencji jak i
      przesylek kurierskich w kierunku stolicy...
      niestety w firmie jest duzo ludzi przypadowych i troche potrwa az sytuacja
      bedzie do przyjecia.
      mimo wszytsko uwazam ze dobrze ze jest alternatywa dla poczty.

pzdr
    • Gość: z Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 14:45
      Też wysłąłem tym syfem list - idzie już 22 dni - expresowy - miał być na drugi
      dzień u adresata.
      Co za chłam.
      • Gość: xkx Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam IP: *.org 27.12.06, 17:54
        A to ciekawe bo ja wysyłałem 4 razy i jakos doszło bez problemów.
        • Gość: Klient Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 18:40
          masz szczęście

Z tego co czytam na komentuj.pl to nie jest zbyt różówo. Taka sama wyliczanka
          jak w Poczcie Polskiej.
          • Gość: motywacja Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 08:13
            Powiem wprost, wyslalismy kartki ok 40 sztuk Inpostem idą koszmarnie długo - jedna z kodem Warszawskim się wróciła z dopiskiem ze tego miasta nie obsługuja.
            Przywiózł nam ja "kurier" nieoznaczony i bardzo gburowaty był bez kamizelki i identyfikatora inna sprawa z poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru po 3 tyg nie otrzymalismy potwierdzenia odbioru.

Staruja i od razu zrazaja do siebie ludzi.
            • retro_80 Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam 28.12.06, 08:23
              W połowie grudnia otrzymałem list z rachunkiem telefonicznym i metalową
              plakietką jako reklamą -"INPOST-Szybko,tanio,pewnie". Nie wiem czy było to
              szybko i tanio ale na pewno nie "PEWNIE" skoro w mojej skrzynce znalazł się list
              do sąsiada ktory mieszka troszkę dalej i po drugiej stronie ulicy. :( , z ich
              usług już chyba nie skorzystam.
              • Gość: Eryk Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:25
                Zleciłem firmie powiązanej z Inpost, czyli Integer dystrybucje ulotek - co
                najmniej połowa nie dotarła w miejsce przeznaczenia...
                • Gość: Klient Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 17:45
                  Jak widzę to nie odosobniony przypadek te problemy z Warszawą.

Ja też wysłałem z potwierddzeniem odbioru i sami nie mogą powiedzieć gdzie jest
                  list - choć podobno mają GPSy i kody kreskowe....
                  • Gość: ja Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam IP: *.gre.pl 28.12.06, 19:22
                    popieram
                    InPost to porazka na terenie czestochowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • Gość: fedain Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 09:03
                      Sam jesteś porażka! Prawdopodobnie jestes jednym z tych leniwych pracowników
                      POczty lub Telekomunikacji Polskiej, firm, które aż drżą przed utratą monopolu.
                      W większości napisanych tu postów czuje się typową polsko-częstochowską zawiść
                      w stosunku do ludzi, którzy odważyli się stanąć na drodze potężnym gigantom,
                      cieszącym się łaskawością naszego nieudolnego państwa. Zauważ, że kiedy na
                      naszym rynku pojawili konkurenci TPSA działo się podobnie; też było mnóstwo
                      negatywnych opinii i prób dyskredytowania konkurencji. Ale w demokratycznym
                      państwie prawa wcześniej, czy później lepszy zwycięży. Najwazniejsze to
                      przetrzymać. Początki są najtrudniejsze w każdej nowej działalności, a
                      zwłaszcza, kiedy ma się przeciwko sobie skostniały system złożony z leniuchów i
                      nieudaczników, korzystających z państwowej ochronki.
                      Życzę Inpostowi siły, dynamiki i kreatywności. Nie zrażajcie się problemami,
                      których na waszej drodze jeszcze bardzo, bardzo wiele. To naprawdę się opłaci.
                      Po latach, newet ci, którzy teraz wieszają na was psy, docenią starania,
                      których efektem będą ceny. Niskie ceny i dobra usługa.
    • Gość: Robi Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 15:37
      potwierdzam - mam ten sam problem.
      Wysłałem expres do Warszawy z potwierdzeniem odbioru i nic.
      Pytałem sie w punkcie, pytałem sie na infolini, skąłdałem reklamacje - nikt mi
      na nią nie odpowiedział. Szkoda tylko że skasowali forsęi naciągneli mnie na
      koszty ( połączenia z infolinią kosztują).
    • skugge Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam 30.12.06, 16:22
      Inpostem jeszcze nie wysylalem ale napewno nastepna paczke wysle przez
      tąwłaśnei firme bo z Poczty Polskej juz nei mamazamiaru korzystać! Za taki
      burdel i dostarczanie po 2 tyg. przesyłek lub nawet ich NIEDOSTARZANIE na
      wskazany adres. Sorry ale wole ten INPOST niz pieprzonego monopoliste PP.
      • skugge ps.moze maja tylko problem z W-wa? b/t 30.12.06, 16:27
        j/w
        • Gość: a Re: ps.moze maja tylko problem z W-wa? b/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 20:09
          Problem w tym, że inpost olewa cie totalnie jak zagubi przesyłkę.
          Problemem jest również to ze można tam nadac paczkę tylko w ich kopercie -
          pudełku jest ono mąłe i może pomieścić książkę w formacie a4 i nic więcej. Taka
          przesyłka kosztuje 12.20 zł ( oni podają ceny netto w reklamie trzeba zawze
          dodać 22 % podatku)
          Pozatym oni teoretycznie dostarczają przesyłki do 71 miast ( ostatnio tylko do
          70 bo do Warszawy zaprzestali)

Z powyższych względów na długo jeszcze Poczt aPolska pozostanie nam jedynym wyborem.

• Gość: kolo Re: ps.moze maja tylko problem z W-wa? b/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 10:25
            właśnie miałem wysłac list INPOSTEM. Wolałęm jednak pujść na pocztę :) PO
            rzeczytaniu forum i komentuj.pl
            • Gość: ULISSES Re: ps.moze maja tylko problem z W-wa? b/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 18:18
              ale qrwa farmazony zapodajecie kretyni!!!!

INPOST DZIAŁA BEZ ZARZUTÓW!!!!!!
            • Gość: fedain Re: ps.moze maja tylko problem z W-wa? b/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.07, 09:08
              Pisze się "pójść" drogi nieuku. Bedziesz żalował. Własnie miałeś szanesę
              wesprzeć rodzącą się alternatywę dla wszechobecnego marazmu i nie skorzystałeś
              z tego. Trwaj sobie we własnym bagienku.
    • Gość: stef Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 10:52
      Drugi raz mnie nie nabiorą. Wysłąłem list - nie dotarł. Panienka z infolini
      zamiast przyjmować reklamację chciała mii dać (przesłąć) dwie koperty za darmo.
      Szczyt głupoty myśleli że coś jeszcze wyśle w ich firmie? Jak już jedną
      przesyłkę zagubili?
      • Gość: mik Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam IP: *.21.pl 03.01.07, 18:27
        ja rowniez was nie rozumiem ja wysylam Inpostem i jestem zadowolony, paru moich
        znajomych tez wiec o co chodzi???
    • marcin_czwa Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam 03.01.07, 18:25
      Raczej zawodni są. Co do szczegółów zapraszam na forum Allegro i wątek o tytule
      inpost pod adresem: tiny.pl/wgdx
      • Gość: nika Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam IP: *.21.pl 03.01.07, 18:32
        dziwni jestescie ta firma jest na rynku nowa, dajcie jej szanse i poczekajcie
        jak wam nie pasuje to na poczte ja jestem zadowolona. pozdrawiam
        • marcin_czwa Re: INPOST - jakość usług :/ Ostrzegam 03.01.07, 18:39
          Ale wiesz jak coś wysyłasz przez Allegro to wypadałoby się wywiązać z umowy i
          towar dostarczyć gościowi, który zakupił u nas na aukcji (w końcu chodzi o kasę,
          a nie kartkę z wakacji do znajomych). W przeciwnym razie wystawi Ci negatywny
          komentarz i jeszcze może oskarżyć, bo go to nie obchodzi że to przez firmę
          pocztową zginęła przesyłka. W takim razie lepiej więcej zapłacić (PP) i mieć
          pewność, że dojdzie do celu. Nie jestem zwolennikiem PP, ale uczciwości już tak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka