Dodaj do ulubionych

Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:39
Od dłuższego czasu przyglądam się tej okolicy (jestem z Północy). Rozważam
zakup działki budowlanej właśnie w tym rejonie. Co sądzicie na temat tego
miejsca, czy warto się tam pobudować, może wypowiedzą się mieszkający tam, co
z nitką autostrady mającą przebiegać w okolicy, piszcie o wszystkim co
dotyczy tej miejscowości. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: lllll Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 16:52
      warto to bedzie niedlugo dzielnica czestochowy a autostrade wybuduja za 40 lat
      • Gość: Witek Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 17:50
        A drogi dojazdowe też wybudują? Wątpie, na lisińcu i w innych dzielnicach w
        niektórych miejscach do dzisiaj ich nie ma i raczej prędko nie bedzie, więc
        wątpie że tak się bardzo przejma wierzchowiskiem. Mnie sie osobiście
        wierzchowisko nie podoba.
        • Gość: kazek Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: 217.116.110.* 07.02.07, 18:03
          nie warto bo jedna trasa juz jest nie daleko druga ma powstac zero lasu nie ma
          gdzie na spacer nie polecam proponuje w strone boguslawic tanio mozna kupic
          • Gość: Pytajacy Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 18:17
            tanio tzn ile?
            i ile za m^2 dzialki na Wierzchowisku?
            • Gość: Gość Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 19:01
              Wierzchowisko 100złm/2 Kardynalskie 100-120złm/2 Czytałem ogłoszenia w prasie i
              takie były ceny i to ok 5 miesięcy temu.
              • Gość: Gość Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: 212.160.86.* 07.02.07, 19:04
                Miejsce jak każde, do trasy znowu nie tak bliko.... Mieszkam tu od kilku lat i
                bardzo mi się podoba, na spacery chodzę - po okolicy.Ale z tymi cenami działek
                to chyba lekka przesada
                • Gość: Jurek Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 19:16
                  Raczej nie przesada...Tanie to one byly ale dawno temu, kolga kupił działkę na
                  wierzchowisku jakieś 8 lat temu i płacił 30 złm/2, dzisiaj wydaje sie tanio, ale
                  wtedy chyba było też drogo.
          • Gość: mar Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: 80.54.172.* 07.02.07, 19:50
            w boguslawicach po ile jest za metr?? ja tez chce kupic dzialke i nie mam
            jeszcze pojecia gdzie najlepiej??
            • Gość: major43 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: 212.87.241.* 07.02.07, 20:49
              mieszkam ta 24 lata jest zajebiscie trasa wcale nie jest tak blisko niedlugo
              bedzie dzielnica czestochowy na spacery jest gdzie isc
              • Gość: pejot Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: 89.174.23.* 07.02.07, 21:40
                Faktycznie, trasa nie jest blisko.... na razie..
                www.siskom.waw.pl/autostrady/a1/a1_km420-427.jpg
            • Gość: kazek Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.orange.pl 07.02.07, 22:47
              nie wiem ile za metr ale duzo taniej niz w wierzchowisku zabytkowe tereny do
              czestocowy 20 duzo lasowtrzeba isc do urzedu gminy tam ci doradza ja polecam nie
              zawiedziesz sie
      • Gość: leo Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 07:30
        Ja myślę że nie bo tam mieszka taki jeden,który nie powinien-zadziera nos do
        góry jak mało kto-mam nadzieję że saytuacja się z czasem unormuje i będzie
        względnie.
    • Gość: klj Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.man.czest.pl 07.02.07, 19:44
      NIE WARO!! Kiedys tam przejezdzałem, to kaka dziura że chej. . .Bardzo tam
      smierdzi, chyba jakies szambo wylewaja na pola czy co . .bo nos chce urwac ;/
      Generalnie nie polecam
      • iwan069 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 07.02.07, 20:16
        i tak już nie ma działek do sprzedania (po normalnych cenach)
    • Gość: Ja Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 20:22
      Hmm bywam tam bardzo często i tak naprawde to moge powiedziec ze sa i dobre i
      złe strony ale chyba tak jest wszedzie .. Nie polecam kupowac działki przy
      głownej ulicy na Wierzchowisku podajze ul Długa. Jedna wielka dziura ciagle cos
      tam kopia i ciagle sie to pogłebia dziury takie ze szok no ale kiedys chyba to
      sie zmieni chociaz kto wie przejechac tragedia- mozna pourywac koła juz ni
      emowiac o przejsciu pieszo,poza tym straszny hałas dom az trzesie sie w
      posadach jak przejezdza jakis autobus badz co badz czesto widuje tam tiry które
      zjezdzaja z trasy, pospacerowac nawet nie ma jak bo chodnika tez nie zauwazyłam
      a auta pędza jak szalone .. ale całkiem przyjemne wydaja sie te działki
      oddalone nieco od tej glownej ulicy bo tak naprawde sa to jakies uliczki, nie
      ma ruchu chyba ze podjezdza własciciel domu ;)
      • fatima7 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 07.02.07, 20:38
        Już tę działkę polecałam w innym temacie, ale tu też mogę. Jeśli ktoś ma
        życzenie to zapraszam.
        www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,22387615,Czestochowa_Nieruchomosci___Kupie_Sprzedam_Wynajme,161-180.html
    • Gość: Kazik Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:03
      No i nie wiemy czy są działki na Wierzchowisku? za ile? może polecicie inną
      dzielnicę, np. Gnaszyn, który jest kanalizowany...??
      • iwan069 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 08.02.07, 21:09
        wierzchowisko też skanalizowane(w trakcie),ale ale szybciej do centrum niż z gnaszyna
        • Gość: drupi Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 21:11
          a czy jest szansa na gaz??
          • iwan069 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 08.02.07, 21:15
            gaz tam jest,może nie przy każdej ulicy,ale w większości
            • Gość: xxy Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 23:25
              dzieki, jesteście ok forumowicze
    • Gość: abc Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:46
      Generalnie polecam. Wbrew opiniom palantów na Wierzchowisku wcale nie śmierdzi. Wszędzie jest blisko, do dziury zwanej Częstochową zaledwie kilka kilometrów. Niestety ceny działek rzeczywiście poszły w górę, co nie przeszkadza w masowym ich wykupywaniu. Odnośnie zarządzania samą gminą też nie mam zastrzeżeń. W pierwszych dniach 2006 r gdzie w Częstochowie wszystko było zaśnieżone, na Wierzchowisku bez problemu można było przejechać ulicą. Na autostradę też pewnie poczeka się kilkanaście lat minimum. Przeprowadziłam się tu z miasta i jak narazie widzę tutaj same plusy. Nie słuchałabym opinii ludzi, którzy raz czy dwa tędy przejeżdżali.
      • Gość: ja Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.orange.pl 07.02.07, 22:51
        nie przesadzaj co tam ładnego dzialki pod trase wykupione wiec za gora 4 lata rusza
        • Gość: ... Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.21.pl 13.02.07, 14:05
          warto tam mieszkac
          • Gość: Ludwik Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 14:50
            napewno, tylko nie chodzić na spacer do świniarni
            • pawel_99999 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 13.02.07, 15:26
              Cześć !!!
              Może macie jakiś ciekawy namiar na koparkę, tu w okolicy ?
              Chcę wykopać spory dół pod piwnicę i fundamenty. Jak tylko pogoda pozwoli,
              zaczynamy (razem z żoną) budowę, właśnie w Wierzchowisku. Dzięki za ewentualny
              odzew. Pozdrawiam wszystkich.
              • Gość: szukam koparki na Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 15:39
                • Gość: mieszkaniec Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 19:27
                  szukam koparki na Wierzchowisku, proszę...
      • Gość: ela Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 07:50
        gdzie ty widziałeś śnieg w pierwszych dniach 2006? Cała reszta tekstu, taka
        sama bzdura.Po pierwsze w porównaniu z Wierzhowiskiem nie nazywałabym
        Częstochowy dziurą, a po drugie ludzie chcą się osiedlić i mieć spokój dłużej
        niż kilkanaście lat.
        • ciku-piku Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 08.02.07, 08:45
          Jeśli chodzi o śnieg na początku 2006 to był i to duuuużo. To akurat prawda.
          Nagłe zaniki pamięci jak to cała komunikacja była sparaliżowana od sylwerstra
          2005/2006?
          • Gość: ela Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:16
            Zwracam honor. Mylneło mi się z początkiem 2007 r. Przepraszam.
            • Gość: Zainteresowany Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 10:31
              Ni i co w końcu, jak z tą ziemią? CZY Są tam działki? gdzie się można coś
              konkretnego dowiedzieć, w UG? gdzie?
              • Gość: drupi Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:40
                no odpowiedzcie, plis!!!!
              • Gość: fleciorex Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 13:37
                12 lat temu przeprowadzilem sie z tysiaclecia na wierzchowisko czego nie zaluje
                a wrecz jestem bardzo szczesliwy moze w tym roku nie jest tam zbyt pieknie ale
                to przez kanalizacje ktora zakladaja i rozkopane drogi Jesli chodz o info
                dotyczace dzialek dowiesz sie u soltysa - Pan Kalota.
                • Gość: xyz Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 17:42
                  dzięki za wiadomość, tylko gdzie można go namierzyć?
                  • iwan069 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 11.02.07, 18:50
                    przy głównej drodze naprzeciw wielkiego komina
      • Gość: Bogdan Autostrada 2010 IP: *.prenet.pl 09.02.07, 08:10
        Juz wybrano wstępnie trzy konsorcja do przetargu, budowa rusza za rok
        zakończenie j.w.
        • iwan069 Re: Autostrada 2010 09.02.07, 08:14
          ale nie będzie ona tak blisko nowego osiedla
          • Gość: driver Re: Autostrada 2010 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.07, 08:36
            Stanowczo za drogo. Juz lepsze Herby, Blachownia, Lubliniec.
            Ale jak ktos ma fure kaski to jego sprawa. Piniedze sa po to zeby nimi obracac.
            Bo ja uwazam, ze jak ktos da teraz np 100 PLZ za 1qm to za 10 lat wezmie np 500
            PLZ.Czyli stracic sie nie straci-tylko trzeba ta kase miec.
            Np 2000 qm = 200000PLZ w Wierzchowisku, to za te pieniadze w okiolicach
            Herbow,Blachowni, Lublinca ma sie "Kanade" bo jak sie ma szczescie to powiedzmy
            10000qm, czyli posiadlosc; tj stawia sie dom i ma sie logistyczne rozwiazanie
            na potencjalny interes
            • Gość: xxy Re: Autostrada 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 09:29
              też prawda, a powietrze jakby lepsze
            • Gość: xxy Re: Autostrada 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 09:42
              z tym podwajaniem kasy z ziemi mozna sie naciąc, jest to chwilowy boom, bo
              zachodni developerzy podbijają na aukcjach ceny pod inwestycje, stąd takie
              dziwne ceny, ale wszystko ma swoja logikę i miejsce, a zwłaszcza w tym rejonie.
              • Gość: ta działka rędziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 10:05
                a ja polecam Rędziny, gmina super utrzymana, dużo lasów dookoła, buduję się w
                tamtej okolicy i jestem bardzo zadowolona, działki niestety dość drogie -
                przeciętnie 1000 m kosztuje 50 000 zł. ale i tak warto
                • Gość: xxy Re: działka rędziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:09
                  napisz coś więcej o działkach w Rędzinach, kogo pytać? czy tam jest jakiś urząd?
                  a media?
                  • Gość: Alf Re: działka rędziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 19:28
                    No rezydenci Wierzchowiska piszcie co tam u Was? jak się zyje?
                    • Gość: xyz Re: działka rędziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 15:35
                      a Wierzchowisko milczy>>..
                      • Gość: bbb Re: działka rędziny IP: *.21.pl 12.02.07, 23:28
                        no wlaśnie...
              • Gość: frogman Re: Autostrada 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 10:12
                u nas to nie zachodni inwestorzy, a po prostu banki wypuściły troche kasy na
                rynek i tyle. skończy się jak się skoczy możliwość kredytowania i zdolność
                kredytowa ludzi
                Po prostu bańka pęknie, ktoś może zostanie z ciut przepłaconym gruntem, ale
                grunt ni ebankrutuje :-) więc długofalowo byłby spokojny
                Co do wierchowiska jak dla mnie lekka przesada; to samo co z Parkitką, brodzić
                w błocie za 100 czy 150/m2 feee, można mieć to samo za 30/m2 i nie mieć
                sąsiadów na karku :-)
                Ogólnie gmina Mykanów na tle częstochowy wypada bardzo dobrze
                • Gość: ciekawy Re: Autostrada 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:08
                  jak to wyglada w Mykanowie, ile do miasta?
    • Gość: mad_max wierzchowi Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: 212.160.86.* 10.02.07, 16:16
      Jestem rdzennym mieszkańcem Wierzchowiska i poznacie całą prawdę o nim.Działki
      pod trasę wykupiono juz w większości, podobno ten odcinek ma być zrobiony do
      końca 2015r.Na pewno jest to wielkim minusem.Droga rozkopana ze szok.Kanalizację
      robią w takim tempie że ja bym szybciej wykopał to łopatka dla dzieci.Za tak
      zwanym lasem rząsawskim znajduje się świniarnia, przeważnie latem do wsi dociera
      piękny zapach.(podkreślam ze świniarnia leży na gruntach miejskich.Ceny działek
      wahaja sie od 49.99 do 99.99 w promocji.Niedogodnosci to brak autobusów nie
      liczac burakowozów które wjeżdzaja co 3 godziny.potrzebna inwestycja w rozrywkę
      typu bar wiejski bo nie oszukujmy sie póki co nie jestesmy dzielnica cz-wy.Bez
      przesady ze domy trzesa sie jak przejezdzaja auta ale ruch jest duzy.ale ludzie
      są dobrzy i uczciwi.Mozna tu dobrze wychowac potomstwo.pozdro for all livin` in
      san wierzchowisko city
      • Gość: Agnieszka Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 16:52
        Cześć, pytacie jak mieszka się na Wierzchowisku ? Odpowiadam.
        Mieszkam tu od 2 lat, jest pięknie. Wszędzie blisko, sporo zieleni. Do reala na
        zakupy 3,5 km. Fakt, mieszkamy w sektorze B, nie przy ul.Długiej - może dlatego
        jest tak fajnie. Co prawda od czasu do czasu drogi są rozkopane i ciężko
        dojechać, ale związane jest to z tym, iż ciągle ktoś nowy się buduje, w 2006r.
        w najbliższej okolicy wyrosły aż 4 nowe domy, powstają nowe przyłącza, wody,
        prądu, gazu itp... Z kanalizacją też jest nieźle, nasz sektor ma być
        zrealizowany do końca 2008r. Teraz po skanalizowaniu ulicy Szkolnej, prace
        trwają w sektorze A. Lokalizacją autostrady nie ma się co przejmować, chyba że
        ma się działkę po stronie pół. ulicy Długiej. Z odśnieżaniem nie ma problemu,
        ostatnio zajmowali się tym ochotnicy OSP, lepiej to wygląda niż w samym
        mieście. Co do cen działek - to faktycznie tragedia, kupić tu coś, trzeba mieć
        fart. Ceny faktycznie są wysokie, działki przeważnie o wymiarach 28x48
        ok.1330m2 x 100-110 zł / m2 to spory wydatek. Ale ostrzegam, ludzie mieszkający
        tu od zawsze nie mają już prawie nic do sprzedania, większość właścicieli to
        mieszkańcy Cz-wy, ludzie z blokowisk. Wiem, bo z wieloma z nich rozmawiałam, o
        sprzedaży nie ma mowy - traktują te działki jak lokaty kapitału, albo trzymają
        dla dzieciaków. Na razie tyle, jak macie jakieś pytania - to śmiało. Pozdrawiam
        ciepło, narka.
        PS_jest tu jeszcze na tyle dziko, że bażant czy zając to normalny widok, :)))
        • Gość: xyx Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 17:03
          fajne teksty, czyli nie ma nic do kupienia????
          • morning.calm Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 10.02.07, 19:20
            Lepiej, zeby Wierzchowisko pozostalo pod gimna Mykanow, a nie bylo czescia
            Czestochowy, bo ta zapomni o tej dzielnicy tak jak o Dzbowie czy innych
            peryferyjnych. Poza tym blizej z Wierchowiska do centrum niz z wielu innych
            dzielnic samej Czestochowy. Oswietlone wszystkie uliczki osiedlowe (nawet te,
            przy ktorych nie stoja jeszcze zadne domy). Kanalizacja, drogi, szkola, mila
            okolica, duzo grzybow w okolicznych lasach:)
            Poza tym korty tenisowe (i to chyba ze 3 albo 4 + hala z kortami) z ktorych
            mozna odplatnie korzystac.
            Jedyny problem to moze byc transport. "Chartery" lataja bardzo zadko, takze
            samochod to podstawa. Ewentualnie jezdza dwa prywatne busy.
            Teraz dzialki faktycznie podrozaly. No ale niestety za wygode trzeba placic, bo
            wszedzie jest gaz, prad, woda, oswietlenie ulicy i kanalizacja (tam gdzie nie
            ma, wkrotce bedzie).

Pzdr.
            • Gość: Ronald Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 12:01
              załatw, albo daj namiar na jakąś niedużą działeczkę!
              • Gość: Marco z Cz-wy Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 13:01
                No jak tam mieszkańcy Wierzchowiska ????????
                Czy ten temat ma już umrzeć...
                Piszcie co tam u Was słychać, jak przebiegają prace dotyczące kanalizacji ?
                Generalnie wszystkie info na temat tego cudownego miejsca są tu mile
                widziane ;))
                Dzięki
                • Gość: Remek Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 18:15
                  szkoda tylko, że właściciele ziemi tacy niehonorowi (patrz wątek działki
                  budowlane), ceny rosną szybciej niż na Manhatanie, w ciągu trzech dni o 30 zł za
                  m, (do Księgi Guinessa).
    • Gość: dagi Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.tktelekom.pl 12.02.07, 19:14
      najfajniejszy jest klimat prosto ze świniarni aż miło uzupełnij zapasy 3w
      odświeżacze i maskę gazową lub szczelne na maksa okna i drzwi bo wali jak z
      szamba pozdrowionka
      • Gość: fds Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 20:06
        co za świniarnia ?
        • Gość: Alex Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:20
          Czyżby swojskie klimaty na Wierzchowisku, rozumiem te ceny, za walory zapachowe
          (agroturystyka) trzaba bulić po 135 za m2, Parkitka, ani Grabówka nie może się
          tym pochwalić.
          • Gość: Marco Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 09:14
            Opisz dokładnie położenie tej świniarni, bo myślę że mówimy tu o dwóch różnych
            miejscach. Akurat w Wierzchowisku, jeżeli chodzi o sektor A, B czy okolice
            Ul.Długiej - "wieś właściwa" to nigdy niczego tam nie czułem, a nos mam
            wyczulony... (prawie jak ten koleś z filmu Pachnidło).
            pozdrawiam
    • Gość: Ja Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:37
      Ludzie jaka świniarnia z tego co wiem świniarnia znajduje sie na Grabówce ale
      nie tej koło ulicy Rocha ;) tylko w miejscowości za Lubojenka dosyc spory
      kawałek tak wiec nie iwem jakim cudem ktos moze czuć aromaty z takiej
      odległości bzdura :]
      • morning.calm Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 13.02.07, 11:47
        Co do tej swiniarni to fakt. Co prawda czuc to tylko przy upalach i w czesci
        Wierzchowiska, ale ludzi, ktorzy mieszkaja najblizej tego miejsca niestety maja
        przechlapane w upalne dni kiedy wlasciciel robi "wietrzenie". Wybralem sie tam
        kiedys na spacer z psem (tzn. w strone tej swiniarni) i w pewnym momencie
        musialem zawrocic, bo smrod byl nie do zniesienia. Osobiscie nie wiem gdzie sie
        ona znajduje, podobno nie w samym wierzchowisku, a po drugiej stronie dk1, ale
        mimo to smierdzi jak cholera.
        • iwan069 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 13.02.07, 20:07
          świniarnia jest przy tym małym lasku skręcając od Brata Alberta w drogę z płyt betonowych co dochodzi do Makuszyńskiego.A czuć co prawda raczej tylko latem i w najbliższym sąsiedztwie czyli róg Brata Alberta i Tęczowej i Wrzosowa
          • pawel_99999 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 14.02.07, 13:03
            Dzięki za lokalizację tego obiektu.

Podtrzymuję temat odnośnie "koparki" - wykop pod fundamenty / Wierzchowisko.
            Czekam na kontakt.
            • ciku-piku Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 14.02.07, 13:18
              Na ulicy Długiej mieszka pan który na koparkę i przeważnie wszyscy jego biorą
              do kopania fundamentów, bo jest zawsze na miejscu.
              • Gość: P... Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 14:03
                dzięki za info.
                • pawel_99999 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 14.02.07, 14:12
                  Dzięki za odp.
                  Czy to nie ten facet, który był kiedyś sołtysem ?

• ciku-piku Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 14.02.07, 14:50
                    nie wiem kto był sołtysem, ten ma nazwisko na J. i mieszka jak się jedzie od
                    szkoły po prawej stronie
                    • Gość: Alex Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 19:42
                      I co jest koparka z ex-sołtysem?
                      • kolo1887 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 15.02.07, 11:10
                        Czyżby temat "Wierzchowisko"zanika?? A ile taka koparka może kosztować na godz.? Też będe potrzebował za miesiąc właśnie tam w dzielnicy.
                        • Gość: xyz Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:55
                          temat zamieniamy na "szukam koparki" na W.......,
                          • pawel_99999 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 15.02.07, 12:09
                            Generalnie to chyba lepiej umówić się z ceną za całośc pracy - wychodzi
                            korzystniej. Co do ceny za godz. pracy koparki to chcą ok.100 zł np. Transwoj
                            ale tam jest drogo - nie polecam. Ja jeszcze szukam.
                            • pawel_99999 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 15.02.07, 12:10
                              100zł netto za godz.
                        • ciku-piku Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 15.02.07, 20:20
                          za godz. pracy koparki płaciłam około 50-60zł.
                          • Gość: Stachu Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 20:25
                            i nie jest tak strasznie, widocznie koparki teżmają konkurencję? a jak tam z
                            ziemią do kupienia na W, zostało coś?
                          • pawel_99999 Do ciku-piku : 16.02.07, 07:52
                            Jak możesz, podaj namiar.
                            • pawel_99999 Wierzchowisko - tu naprawdę jest ładnie... 16.02.07, 11:46
                              Ludzie z Wierzchowiska NIE SPAĆ !!!!!!!!!
                              Co tam u Was ?
                              • iwan069 Re: Wierzchowisko - tu naprawdę jest ładnie... 16.02.07, 14:37
                                Pewnie wszyscy są zapracowani,albo są na budowie
                                • iwan069 Re: Wierzchowisko - tu naprawdę jest ładnie... 16.02.07, 16:06
                                  chyba skończyły się tematy,
                              • Gość: MIESZKANKA Re: Wierzchowisko - tu naprawdę jest ładnie... IP: 212.160.86.* 16.02.07, 16:44
                                WIERZCHOWISKO TO MIŁA, PIEKNA OKOLICA. CZASAMI JEST TU SPOKOJNIE A CZASAMI NIE.
                                TO ROZBUDOWANA MIEJSCOWOŚ, ALE TE ROZPIEPSZONE DROGI TO NAPRAWDE PRZEGIĘCIE.
                                KTO TO WYMYŚLIŁ. OK. ZGADZAM SIE NA KANALIZACJE, ALE TAKĄ, ŻE: WYKOPAC,
                                ZAINSTALOWAC, POŁOŻY NOWY ASFALT I KONIEC. A TU JEST POPROSTU BAGNO; JEDNO
                                WIELKIE GÓWNO.!!! ONI ROZKOPALI WSZYSTKIE ULICE I KOPIĄ JE NA NOWO....KTO TO
                                ROBI!!!!!! NAWET AUTOBUS SZKOLNY Z LEDWOŚCIA PRZEDZIERA SIE PRZEZ TO ŁAJNO..
                                TRAGEDIA.. ! MAM NADZIEJE ZE JAK TO SKOŃCZA TO DOJDZIE ŁADU I NADAL BĘDZIEMY
                                MIESZKA NORMALNIE. UWAZAM, ŻE TEN KTO SIE CHCE BUDOWAC MOZE SIEBUDOWA ALE NIECH
                                TROCHE POCZEKA, BO UTOPI SIĘ W TYM BAGNIE PROSZE WAS BARDZO, NIECH KTOŚ NAPISZE
                                CO O TYM MYŚLI!!!!!!:d PROSZE...
    • Gość: ryś Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: 212.160.86.* 15.02.07, 12:18
      trzeba jak widać inwestować w koparki a nie działki ;-)
      • Gość: xyz Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 15:05
        to jest pomysł na biznes 100 zł koparka
        • Gość: mIESZKANKA Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: 212.160.86.* 16.02.07, 16:46
          PROSZE PRZECZYTA SOBIE KOMENTARZ Z PODPISEM MIESZKANKA!@!!!!!
          • Gość: StaCHU Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 17:47
            DOBRY POST, MOŻE OTWORZY OCZY CO NIEKTÓRYM SPRZEDAJĄCYM I KUPUJĄCYM....
            • Gość: Stachu Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 18:21
              kontunuujecie, nie śpijcie Ziemianie z Wierzchowiska................
              • iwan069 Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? 19.04.07, 14:47
                dlaczego tan wątek zaniknął?wszyscy się budują?
    • Gość: aaaa Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: 80.48.157.* 18.02.07, 17:34
      za daleko
    • Gość: aaa Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: 80.48.157.* 18.02.07, 17:35
      muszisz sprawdzić czy jest szkoła ??
    • Gość: aaa Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: 80.48.157.* 18.02.07, 17:37
      tam jest chyba tylko woda ze studni :(
      • pawel_99999 Wierzchowisko - szkoła ??? 19.02.07, 08:27
        Tak, jest tu Szkoła Podstawowa - skrzyżowanie ul.Długiej i Szkolnej.
        Jest także przedszkole, generalnie mamy "prawie" wszystko tu na miejscu.
        Gdy jednak czegoś brakuje to do Cz-wy tylko 4km ;))

PS_z tymi drogami to faktycznie tragedia, ale coś za coś...

Paweł
        • Gość: xxvx Re: Wierzchowisko - szkoła ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:37
          Napiszcie czy są tam działki budowlane??? drodzy budujący
          • Gość: Olo Re: Wierzchowisko - szkoła ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:46
            A czy jest tam gimnazjum?
            • Gość: driver Re: Wierzchowisko - szkoła ??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.07, 13:27
              www.immopool.de/
              Nie moge znalezc watki dzialki budowlane, dlatego wklejam tutaj
              • Gość: Zigi Re: Wierzchowisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 14:23
                ... i po co tu śmiecisz, ma to jakiś związek z naszym Wierzchowiskiem ??????
    • Gość: romeo Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 22:07
      Taak.Tylko odróznij osiedle od wsi wierzchowisko.Polecam osiedle- okolice ulicy
      Teczowej,dojazd od Brata Alberta.Sa jeszcze wolne działki,masz tam wszystkie
      media,teraz niestety ryja kanalizacje i jest troche błota.Niebawem budowa
      uliczek,oswietlenie wszystkich ulic jest juz od 2 lat.Ogólnie sympatycznie.
      • Gość: Zigi Wierzchowisko - wieś / osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:07
        Ok, zgadzam się. To prawda, że w okolicach sektora A i B jest ładnie i będzie
        jeszcze lepiej. Wszystko dlatego, że powstaje tam nowe, duże osiedle domków
        jednorodzinnych. Część stara - czyli pas od ul.Długiej do ul.Działkowej jest
        mniej urokliwa, przede wszystkim ul.Długa jest drogą przelotową (spory ruch),
        ulica jest w kiepskim stanie (kanalizacja), bliskie sąsiedztwo przyszłej A1,
        poza tym nie ma tam już wolnych działek. Wszystko co stare, w porównaniu z
        nowym wydaje się gorsze...
        PS_polecam sektor B - jest tam jeszcze sporo wolnych działek, trzeba się tylko
        udać do właścicieli i negocjować( większość mieszka przy ul.Długiej), trzeba
        chodzić od domu do domu i pytać -> WARTO
    • Gość: Leszek. Re: Wierzchowisko - czy warto tam zamieszkać ? IP: *.eranet.pl 21.02.07, 12:48
      Mieszkałem tam jakiś czas temu. Niby nic szczególnego, bo to taka normalna
      wioska na skraju miasta niczym się nie wyróżniająca. Kościół, parę sklepów. Ale
      są i minusy. Ciągle trwający remont drogi, która teraz to już nawet przestała
      istnieć w formie asfaltu. Duży ruch bo do trasy jednak jeździ trochę
      samochodów. Brak wjazdu na trasę w stronę W-wy (niby ze względów
      bezpieczeństwa) troche utrudnia podróż w tamtą stronę bo trzeba się i tak cofać
      do miasta. Poza tym ulice przy działkach jeszcze nie istnieją i zimą jest
      fatalnie gdzieś dojechać. Okolice może piękne, ale ludzie co niektórzy toby
      własną rodzinę sprzedali za pieniądze. Taka dziwna mentalność. Wielu uważa się
      za możnych tego świata, a tak naprawdę to przecież mieszkają na wsi. Bo miasto
      to to napewno nie jest. I z kulturą co niektórych ludzi jeszcze długo nie
      będzie. Pozdro.
      • pawel_99999 Wierzchowisko - mieszkańcy 21.02.07, 14:40
        A ja znam kilka osób z Wierzchowiska, które są naprawdę bardzo ok.
        M.in. sąsiedzi z ul.Szkolnej (są to młodzi ludzie, mieszkają tu parę lat,
        naprawdę b.życzliwi), Pan M.K. od którego kupiłem działkę (teraz mówi,że żałuje
        i by nie sprzedał tak tanio, ale i tak go lubię), dawny sołtys też jest spoko,
        generalnie nie spotakłem się tam (jak dotychczas) z żadnym chamstwem itp...
        Pozdrawiam.
      • pawel_99999 Do Leszka... 21.02.07, 14:48
        Co do mieszkania na wsi - czy to coś złego. Ja od 25 lat mieszkam w Cz-wie, w
        mieście i już nie mogę się doczekać przeprowadzki na wieś - czyt.Wierzchowisko.
        A pomysły, by z Wierzchowiska zrobić kolejną dzielnicę Cz-wy nie znajdują u
        mnie żadnego poparcia i uznania.
        Narka.
        • Gość: Olek Re: Do Leszka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 18:38
          Może macie namiar na właścicieli wolnych działek na Wierzchowisku, bo tak wejść
          do domu i pytać to głupio
          • marzena934 Re: Do Leszka... 22.02.07, 20:46
            proponuję Rząsawy. Dzielnica Czestochowy, wszystkie media, MPK, Wszedzie blisko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka