Gość: klaps IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 11:10 Gdzie wolicie robić zakupy ? A może gdzieś indziej...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kacha Re: Obi czy Praktiker IP: *.gemini.net.pl 10.03.07, 11:14 castorama, obi brak cen i dobrych doradcow, wszyscy w kupie gadają i nic nie robią, w praktikerze nie ma ludzi wcale i tylko jakies dziewuszki chodza od regalu do regalu obijajac sie zeby ich nikt nie zaczepil a do tego jest tam taka rotacja z tego co widze,ze nie ma szans na rozwiazanie nawet drobnych problemow i pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 11:15 szczerze to odradzam zakupy w Praktikerze, bo po 1. znacznie drożej a niżeli w innych marketach (niekiedy różnice są spore), po 2. jakość obsługi klienta na bardzo niskim poziomie, po 3. totalny bałagan jeśli chodzi o ewentualne zamawianie brakującego towaru. co do obi to tak średnio, bo za często tam nie kupuję. najlepiej ze wszystkich marketów wypada Castorama i mniejsze sklepy, no ale wiadomo że tam nie wszystko się kupi ale czasami jest taniej niż w dużych marketach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient do "kacha" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 11:18 może wynika to z faktu że "wstydzisz" się podejść do sprzedawcy ;-) przynajmniej w Castoramie każdy pracownik danego działu orientuje się w tym co robi i służy fachową pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: do "kacha" IP: *.gemini.net.pl 10.03.07, 11:26 napisałam,ze castorama. wIDZISZ TAM ZNAK INTERPUNKCYJNY? chyba świadczy to o czymś. To jedyny sklep gdzie mozna coś kupić , nie kupiłam tam tylko paneli i płytek,bo bylo trzeba czekac po 2h na sprzedawce ale nie raczyli podejsc, inne rzeczy kupuje tam regularnie w miarę potrzeb. Fakt,ze male sklepy bywają tansze ale nie ma w nich wyboru i pan janek nie zawsze wie co sprzedaje a do tego nikt nie zalatwil ze mna tak szybko reklamacji jak castorama i to 2krotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LECH Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 12:00 tak naprawdę to w żadnym markecie staram się nie robić zakupów. wszyscy się skarża, że nie chcą ale muszą bo pasują im godziny otwarcia. przecież są inne, polskie sklepy które pracują do 20,00 w marketach sprzedawcy mają bardzo małe pojęcie o towarze którym handlują, o ile znajdą dla klienta czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Obi czy Praktiker IP: *.tktelekom.pl 10.03.07, 15:10 skoro mowa o polskich firmach to jakie macie na myśli.Są u nas polskie firmy oferujące tak szeroki asortyment jak jest w obi lub castoramie chyba nie a może sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 12:59 Zdecydowanie Castorama. Prawie przy każdej półce doradca, nie chowają się przed klientami, cierpliwe podejście do "lajkoników" - z przyjemnością tam robię zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pon Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 13:38 "lajkoników" ??? fachowy slang ! długo pracujesz w tej drogiej sieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 14:27 zdecydowanie OBI CASTORAMA NIE PRAKTIKER zdecydowanie NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roblo Re: Obi czy Praktiker IP: *.gemini.net.pl 10.03.07, 14:42 a gdzie argumenty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: argumenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 14:49 argumenty, jest ich wiele... wątpliwa jakość towaru wysokie ceny brak obsługi brak wiadomości .... itd szkoda pisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: itd IP: *.tktelekom.pl 10.03.07, 14:52 brak wiadomosci na jaki temat i co to jest itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: itd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 14:54 wiadomośći o towarach i tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: Obi czy Praktiker IP: *.tktelekom.pl 10.03.07, 15:00 Mówcie co chcecie ale z marketów budowlanych najlepszą obsługe ma SEMEX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Obi czy Praktiker IP: *.gemini.net.pl 10.03.07, 15:06 semex nie jest marketem,bo po pierwsze nie ma 3000 tys m2 powierzchni sprzedazy, po drugie jest to skład budowlany, po trzecie mozna tam kupic podstawowe materialy, farby i troche elektronarzedzi i nic wiecej i tak bez specjalnego wyboru. A budujac dom i sprawdzajac wszedzie ceny , materialy w duzej ilosci typu cegla , cement mozna faktycznie kupic najtaniej w skaladach ale jesli chodzi o wykonczenie domu to najtaniej jest jednak w castoramia, moze za wyjatkiem drobnych artykułow w niskiej cenie ,bo na tym tam zarabiają, cala reszte oddaja jednak najtaniej w castoramie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koparka Re: do BOBA Budowniczego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:10 nie masz racji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: do BOBA Budowniczego IP: *.gemini.net.pl 10.03.07, 15:23 idz do kazdego sklepu, spisz po 20 cen z dokładnymi symbolami danej rzeczy na każdym dziale i porównaj dokładnie te same produkty. Wtedy zobaczysz kto ma racje. Ja robilem wielokrotnie szukajac kibla, kosiarki czy pilarki i to daje pojecie o roznicach a są spore. Najdrozsze jest Obi , pozniej minimalnie lepsze ceny o ok 1-3% maja w praktikerze ale to tylko na najtanszych artykułach a bezapelacyjnie najtansze jest obi i roznice siegaja od 5 do 30%. Zreszta ilosc ludzi w danej sklepie swiadczy sama o sobie. W praktikerze jest otwarta 1-2 kasy i nie ma tloku, w obi max 3 kasy i max po 2 osoby w kolej ce a w castoramie masz otwartych 6-8 jednoczesnie i wszedzie po kilka osob. No chyba ,ze cale miasto nie ma racji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koparka Re: do BOBA Budowniczego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:27 nie robiłam badań analitycznych, ale wiem jedno; kupiłam w Castoramie podkładki filcowe po 7 ZŁ i płyn do paneli za 36 zł, a potem pojechałam do sklepu na ostatnim groszu i TE SAME produkty zobaczyłam dużo tańsze (3 i 28 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: do BOBA Budowniczego IP: *.tktelekom.pl 10.03.07, 15:38 po co pojechalaś do sklepu na ostatni grosz skoro już kupilaś.to chyba jakaś lipa bo myślę ze powinnaś sprawdzić ceny przed zakupem. jednak chyba to racja że to darmowa i lipna reklama do tego nie umijejętna.ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: do BOBA Budowniczego IP: *.gemini.net.pl 10.03.07, 15:54 napisalem,ze w marketach zarabia sie na drobnych artykułach wyzej wiec albo nie myslisz,ze chwalisz sie podkładkami filcowymi albo nie masz co robic w niedziele i biegasz bez celu po marketach czego efektem jest zakup płynu w markecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Obi czy Praktiker IP: *.tktelekom.pl 10.03.07, 15:26 może faktycznie nie jest marketem bo nie ma ileś tam powierzchni ale mają najlepszą obsługe każdy jeden ma swój towar na którym się zna który wie na temat swojego toaru dość dużo i nie trzeba czekać ani się prosić o obsługę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.07, 15:37 zgadzam się z anią byłem i nie jest żle natomiast w praktikerze..... szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Obi czy Praktiker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 20:38 tylko OBI ;) !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYGA Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:10 to mi się podoba: OBI W KONIA ROBI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:35 Zdecydowanie CASTORAMA obsluga profesjonalana i mila. Obi moze byc, ale najgorszy market budowalany to Praktiker. Bylam tam raz i juz nie zamierzam tam wiecej robic zakupow. Zamiast pomoc w obsludze, dostalismy opieprz ze im przeszkadzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 13:40 i ta mina sprzedawców, że ktoś im przeszkadza.... koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 17:36 głosuję na OBI praktiker BEEEEEEEEEEEEEEE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 18:06 Mam firmę budowlaną, robię zakupy w obu marketach. Robię bo muszę...(wcześniej otwierają, później zamykają) Sami klienci mnie wysyłają tam po towar, myślą, że jak jest brudno, brzydko i z palet to musi być tanio !? To nie tak ! Są sklepy (BEZ NAZW_BEZ REKLAMY) gdzie jest miło, czysto i bardzo tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cheniek Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 19:27 obi i praktiker sa siebie wartne , najlepsza jest castorama- tam zawsze ktoś pomoże,w obi i praktikerze mozna czekac na obsługe do usranej smierci. pytasz sie ciecia gdzie to jest- mówi ze przyniesie z magazynu i tyle go widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do montera Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 19:38 hihihihi...aleś naiwny...z tym bez reklamy.Nie jesteś monterem ,prawda ? A że ruch w Twoim sklepie mały....hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 20:19 tu się mylisz i to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do montera Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 21:17 no może i duży,więc po co to ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 07:42 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luter Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 09:08 ta cała rozmowa nie ma sensu co to da ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaps Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 11:51 cieszy mnie, że wywołałem taką dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: do klapsa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 14:58 ciekawe gdzie pracujesz ? myślę, że w OBI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2007 Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.07, 15:22 ok. kto prowadzi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:47 Wg mnie nie ma to znaczenia, jeśli już kupujesz w tego typu sklepach, musisz być przygotowany na różne niespodzianki. Ja ostatnio w Castoramie kupiłem deskę klozetową, sprzedawca zapewniał mnie, że jest ona uniwersalna. Okazało się, że nie pasuje a w dodatku nie zauważyłem braku jednej śruby i zwrot był niemożliwy. No cóż... chciałem tanio to mam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idiota Re: do tadka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 11:31 Miałem podobny przypadek, wiedziałem, że tak może się stać, ale pokusa niskiej ceny była zbyt wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 13:25 najbardziej lubię kupować w liroy monroe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszek Re: Obi czy Praktiker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 15:49 jak masz jechać do marketu budowlanego to polecam Castorame Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 21:30 Ktos napisal ze w markecie jest niemila obsluga...a jaka ma byc? pracuja za marne grosze, do tego w swieta i niedziele i maja sie jeszcze usmiechac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do arka Re: do arka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 14:55 masz rację, ale to ich nie tłumaczy, jeśli tak mało zarabiaja to niech się zwolnią, a jeśli już coś robią to niech robią to sumiennie a w sprawie podwyżek idą do szefa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 16:41 tylko w polskich, pewnych firmach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunet Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 17:42 przesadzacie, wszędzie można trafić bubel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 19:01 owszem, wszędzie można trafić bubel, ale w tych sklepach prawdopodobieństwo wzrasta trzy krotnie. totalna masówka, wiem co mówię .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 19:11 ja wybieram OBI, mają fajne logo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stonka Re: Obi czy Praktiker IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:15 wiesz ,bo specjalnie produkujesz dla marketu coś ? czy wiesz ,bo byles u wrozki, stawiales tarota, snilo Ci sie? Polskie sieci to jakie? biedronka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 19:12 ... no i fajnych sprzedawców ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ft Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 13:24 tak Was czytam i dochodzę do wniosku, że Praktiker to straszna kicha... naprawdę tak jest ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAJA Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 14:05 mam coś dla Was: OBI W KONIA ROBI KUPUJ FRAJERZE W PRAKTIKERZE dobre co !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 14:30 dobre, dobre dopisuje swoje: CASTORAMA-SKLEP DLA CHAMA KUPUJ CHAMIE W CASTORAMIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAJA Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:05 a to: BILA DLA DEBILA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 15:08 nie bila tylko elea więc: ELEA DLACW..A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Obi czy Praktiker IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 14:12 kupujesz w tesco-żyjesz kiepsko Odpowiedz Link Zgłoś