Dodaj do ulubionych

ciucholand

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 20:23
Witam:) mam pytanie, czy byliscie moze w ciucholandzie w estakadzie kolo
sezamu? on sie nazywa Scandia:)
Obserwuj wątek
    • Gość: tola Re: ciucholand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 23:05
      chodzę tam bardzo często
      • Gość: karola Re: ciucholand IP: *.profiline.pl 19.03.07, 07:06
        a fajne ciuszki maja?
        • Gość: ja2 Re: ciucholand IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.07, 07:09
          fajne,nie ma tam nic na wage,wszystko wisi na wieszakach i ma poprzypinane
          ceny..oki.
          • Gość: aga Re: ciucholand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 07:15
            calkiem fajne, jak wszedzie trzeba pochodzic i poszukac ale zawsze cos sie
            fajnego znajdzie :D wszystko wisi na wieszakach mozna spokojnie pochodzic i
            poogladac, ceny tez sa ok
            • promyczekk_k Re: ciucholand 19.03.07, 08:00
              ostatnio otworzylli super ciucholand na gorze w SECE, wszystko na wieszaczkach
              kg ciuszkow kosztuje 35 zl wiele rzeczy jest rginalnych, dla malych dzieci
              mlodziezy doroslych kobiet , nawet facetow wiele rzeczy mozna wybrac. ja za
              sweterek ktory w angli kosztuje 300 zl dalam 9.60 :) pozdrawiam
    • Gość: mimi Re: ciucholand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 09:41
      Gdzie jest dokładnie ten ciucholand w Sece ????
      • Gość: Kasia Re: ciucholand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 09:48
        on jest na ostatnim pietrze, nie ma tam nic innego tylko szmateks:) jest tego
        mnowstwo, ten sam wlasciciel ma tez w Eleii wchodzac od Focha tylko jest
        zdecydowanie mniejszy. Polecam jeszcze ciucholand na Polnocy naprwde fajne
        ciuchy, tylko ceny w porownaniu do pozostalych w Czestochowei sa wyzsze ale
        warto.
        Polecam
        • Gość: Iza Re: ciucholand IP: *.tktelekom.pl 19.03.07, 14:49
          A gdzie na północy??
          Mascarada w sece jest boska ;D
          • Gość: Kasia Re: ciucholand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 14:59
            Wysiadasz z tramwaju na przystanku obok Plusa (mam na mysli Dyskont spozywczy)
            schodzisz schodkami pod tunel i idziesz w prawo a jak juz wyjdziesz na
            powierchnie to po jedne stronie (prawej) jest ciag sklepow a po drugiej bloki.
            Idziesz jeszcze dalej i po lewej stronie masz taki pietrowy blaszny sklep
            wchodzisz po schodach na gore i tam jest szmateks. Jestem pewna ze go
            znajdziesz troche tam ludzi sie kreci:)
            Troche zakrecilam w tym opisie ale mama nadzieje ze dojdziesz:)
            • Gość: kinia Re: ciucholand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 17:54
              A co ze sklepami w alejach za dawnym levisem bo dawno tam nie bylam jest tam
              cos ciekawego warto tam chodzic?A jak z obslugą bo jak bylam w zeszlym roku to
              taka wielka i niemila blondyna obslugiwala>?
    • Gość: Martin Re: ciucholand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 19:21
      Nie rozumiem jak możecie kupować w lumpeksach,jak dziady:/
      Na ulicy od razu widać kto ubiera sie w takich śmietnikowych sklepach.
      Rozumiem ,że nie każdego stac na nowe auto ale na spodnie??????
      Wsydziłbym się pokazać w czymś wcześniej używanym przez jakiegoś niemca lub
      kogokolwiek innego-bez obrazy ale to oznaka dziadostwa kupować w lumpeksie.
      • Gość: ona Re: ciucholand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 19:29
        > Na ulicy od razu widać kto ubiera sie w takich śmietnikowych sklepach.

Wybacz ale ja wole ubierać się w śmietnikowych sklepach, aniżeli na ryneczku.
        Masz racje widać, ze jestem "inaczej" ubrana (co nie znaczy ze gorzej).
        Przynajmniej nikt mi nie powie, że na wałach widział moją bluzkę. Zresztą nie
        sztuką jest iść do budki i kupić gacie w których łazi 3/4 miasta, ale sztuką
        iść do lumpeksu i wygrzebać cos, czego inni Ci często zazdroszczą.
        Pozdrawiam.
      • Gość: ania Re: ciucholand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 19:39
        a ja dzisiaj odwiedzilam ten w sece...calkiem calkiem...da sie wybrac pare
        sensownych rzeczy...ceny super...wszystko co wygrzebalam na wage wiec za cene
        wiadomo jakie;)a te wycenione rzeczy tez w cenach b.przystepnych...zaluje
        tylko,ze sukienka ktora znalazlam za mala na mnie:( powodzenia w szukaniu!
    • Gość: karcia Re: ciucholand IP: 213.199.204.* 19.03.07, 19:50
      ja tez ubieram sie w ciucholandzie i wcale sie tego nie wstydze ostatnia nawet
      kupila tam mezowi kurtke i bardzo mu sie spodobala. nawet nasze gwiazdy
      telewizyjne sie tam ubieraja i mowia o tym.
      • Gość: renia Re: ciucholand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 19:57
        popieram;)
      • Gość: Martin Re: ciucholand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 22:33
        A gdyby gwiazdy ubierały sie w worki po ziemniakach to tez bys takie coś
        załozyła?Dlaczego od razu mówicie o ciuchach "z ryneczku"?Są w Częstochowie
        sklepy z porządną odzieżą,chyba każdego stać żeby sobie kupic cos nowego a nie
        ubierać się w stare lumpy zarzygane przez niemców.....Natomiast to ,że na ulicy
        jest widać kto ubiera sie w w lumpeksach to było w negatywnym znaczeniu-ja bym
        się wstydził ubierać w takie coś.
        • Gość: do Martin Re: ciucholand IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 07:02
          NIE MASZ RACJI.ciekawa jestem jakbys mial czworke dzieci na utrzymaniu,mialbys
          tylko zasilek i bylbys bezrobotny to czy bys sie ubieral w levisie,adidasie itd.
          ja wole isc do lumpeksu niz kupic koszulke na ryneczku ktora po pierwszym
          praniu mozna wymyc podłoge.pozdrawiam.
          • Gość: bla Re: ciucholand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 08:09
            "Są w Częstochowie sklepy z porządną odzieżą"-buaaaaaaaaaaaaaaahahahah to chyba
            kolego martin mieszkamy w innych miastach, ale może oświecisz ludzi tu
            piszących i podasz nazwy tych porządnych sklepów, bo jakoś oprócz 2 może 3
            przeciętnych,to nie za bardzo jest w czym wybierać, co doskonale widac na
            mieście- gdzie banda kretynów bez jakiegokolwiek pomysłu na swój wygląd kupuje
            co popadnie,aaaaa i najlepsze są te fale - wszyscy mamy sweterki, bluzeczki w
            paski, za miesiąc wszyscy chodzimy w rąbach, całe miasto takie same tragedia,
            no ale jak się nie ma pojęcia jak się ubrać to sie idzie do pierwszego lepszego
            sklepu, wydaje najlepiej kupę kasy (w innych miastach kupisz to samo za połowe
            ceny), i wydaje mu się że jest super modny. A lumpeksy są całkiem ok, czasami
            mozna znaleść naprawdę ciekawe rzeczy,a klega martin wygląda na
            zakompleksionego chłopaczka, który pół roku zbiera na obleśną podkoszulkę z
            wielkim napisem big star,i wydaje mu się, że jak już ma tak fantastyczny ciuch
            to jest panem świata
        • Gość: ona Re: ciucholand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 07:59
          Są w Częstochowie
          > sklepy z porządną odzieżą,chyba każdego stać żeby sobie kupic cos nowego

No, powiedzmy, że są, ale nie każdego stać, żeby się tam ubierać. Mnie nie
          stać, na bluzki po 80 zł, a w ciuszkach kupie tą samą, za powiedzmy 10 zł. Dla
          mnie to jest ogromna różnica cenowa.
          Zresztą moim zdaniem w firmowych, porządnych sklepach ubierają się snoby, dla
          których najważniejszą rzeczą są metki.
          Zdziwiłbyś się jacy ludzie ubieraja się w ciuszkach. Nie mówie o kobietach
          praktycznie wkażdym wieku, ale właśnie o Twojej płci. Sporo facetów spotykam w
          ciucholandach, facetów na pierwszy rzut oka śpiących na pieniądzach i co... też
          wolą ubrać się w lumpeksie. Zresztą nie widze w tym nic złego. na pewno osoba
          ubierająca sie w lumpeksach nie traci w moich oczach, co więcej - czasami nawet
          zyska.

Pozdrawiam.
          • Gość: Kasia Re: ciucholand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 09:50
            Popieram przedmowczynie:) Ja od niedawna ubieram sie w szmateksach i to za
            sprawa kolezanki i jestem jej bardzo za to wdzieczna. Nie twierdze ze wczesniej
            wogole tam nie zagladalam, wrecz przeciwnie, tylko nigdy wczesniej nie
            potrafilam tam szukac. Ale kilka wypadow do szmateksu i nie tylko w
            Czestochowie sprawilo, ze moze nie jestem w szukaniu mistrzynia (jak moja
            kolezanka) ale zawsze sobie cos fajnego wyszukam:)
            Jesli chodzi o ubior "smietnikowy" jak to nazawala jedna z osob to ja sie z tym
            nie zgadzam. Wiadome jest ze jak szukasz czegos to moze nie wyglada to
            najlepiej ale pierzesz to jak jest potrzeba to i odpeczkujesz. Po wszystkich
            zabiegach taki ciuszek wyglada naprawde cudnie, a do tego co jest dla mnie
            najwazniejsze nie zobaczysz na miescie nikogo (doslownie) kto ma taka samo
            rzecz na sobie. I wlasnie to jest cudne.
            Nalezy dodac, ze obecnie wiekszosc ryneczkowych lumpow (fajne do pierwszego
            prania)maja standardowy (czytaj :"na chudzielca") rozmiar, a co z takla osoba
            co nie miesci sie w standardzie?? Lumpeksy maja rozmiary dla wszystkich i tych
            XS i tych XL
            Pozdrawiam wszystkich lubiacych szmateksy:) Milego buszowania:)
            • Gość: do Martina Re: ciucholand IP: *.montecassino.trustnet.pl 21.03.07, 13:35
              Popieram was wszystkie!!Każdy ma swoj styl!W Cz-wie nie ma fajnych sklepow z
              modnymi ubraniami a jak coś się trafi to kosztuje grubą kase a nie wszystkich
              stać!W szmateksach można wygrzebac ciekawe rzeczy i zrobić fajne zestawienie
              tak że wygląda się naprawdę elegancko.Nie trzeba ubierac sie w ekskluzywnych
              salonach,wystarczy miec troche gustu i troche pokombinować w ubiorze.Martin
              mysli ze wejdzie do drogiego sklepu i juz jest panem bo ma wielkie napisy na
              koszulce czy spodniach w takich sklepach placimy jedynie za metkę a nie za
              materiał,po paru praniach kolor się zmienia a material przeciera się!Dla mnie
              to bezguście. Pozdrawiam!
    • Gość: karcia Re: ciucholand IP: 213.199.204.* 21.03.07, 16:07
      ten caly Martin to bezguscie i sam nie wie jak sie ubrac wiec idzie na latwizne
      i kupuje to co na wystawie bo sam nie ma swojego zdania. ja kupuje w lumpeksie
      nie dlatego ze nie mam kasy ale dlatego zebym sie dobrze czula jak pojde ulica a
      nie zeby osoba obok mnie miale ten sam ciuch made in china z ryneczku albo z
      drogiego sklepu.
    • Gość: karcia Re: ciucholand IP: 213.199.204.* 21.03.07, 17:35
      a byl ktos moze w tym ciucholandzie przy dworcu bo ja jeszcze nie czy tam jest
      na kilogramy????
      • Gość: Kasia Re: ciucholand IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 09:03
        Czy to chodzi o dworzec PKS?? Jesli tak to nie polecam:/ bylam tam raz i nie
        pojde wiecej. Wszystko w olbrzymich koszach, wszystko pomieszane, beznadziejne
        ciuchy a do tego smierdzi stechlizna:/ Bylam tam moze z jakies rok temu i wiem
        tyle ze drugi raz moja noga tam nie stanie. Odnioslam wrazenie jak wyszlam ze
        moje ciuchy tez tak inaczej "pachna" a bylam tam zaledwie 5 minut. Przeszlam
        pomiedzy koszami i wieszakami a nastepnie wyszlam. tego ciucholandu akurat nie
        polecam, ale inne czemu nie.
    • Gość: a Re: ciucholand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 20:21
      A gdzie przy dworcu jest ciucholand?
    • Gość: sssssssss Re: ciucholand IP: 89.174.23.* 21.03.07, 21:37
      gdzie to jest?
    • Gość: asiek2_4 Re: ciucholand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:53
      ja tez polecę Wam fajny ciucholand..nazywa sie ,,szafa" i mieści się na
      jesiennej w pawilonie, wejście od strony przystanku!rzeczy wycenione, na
      wieszaczkach, wszystko świeże i pachnące, a nie jak w niektórych wrzucone do
      kosza i brudne!pozytywnie zaskoczył mnie fakt, że wszystkie swetry były ogolone
      z pęczków i wyglądały jak nowe!ja już zostałam stałą klientką p. Kasi i z dużym
      zainteresowaniem czekam na nową dostawę! ps. a co słychać w starym dobrym
      polnamie?chodzi tam ktoś jeszcze, bo mnie ostatnio było jakoś nie po drodze...:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka