Gość: Melosmiacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 21:21 to taka QPA a nie Festival takie kolko wzajemnej adoracji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rava Atrakcyjny nastolatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 21:56 "...Radę Artystyczną złożoną z samych autorytetów" /cytat/. Inaczej powiem Rada " Ty mnie , a Ja Tobie". Żadna to Rada czy jak tam jeszcze, żaden to autorytet - przynajmniej dla mnie, jako muzyka zawodowego. Oby ten festyn był ostatni . Wtedy może Filharmonia dostanie jakieś konkretne środki i zacznie realizować coś o wiele ciekawszego i pożyteczniejszego dla naszego miasta. Oby ten tzw. fesyt "GM" był ostatni przy tej wątpliwej instytucji, oby nim się zajęła w przyszłym roku Filharmonia /innymi konkursami i festiwalami też/. Amen ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.icis.pcz.pl 06.05.07, 22:21 Jestes osoba wybitnie nieobiektywna (wiem to na podstawie innych dyskusji na forum, gdy z zawiscia dyskredytujesz wwszystkich, ktorzy odnosza sukcesy w dziedzinie muzyki i nie tylko) i dlatego po prostu nie wierze Twoim opiniom. W momencie gdy z wielka latwoscia opluwasz osiagniecia osob, ktorych osiagniecia muzyczne znam, przestajesz byc dla mnie wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 12:17 Jesteś naiwny Profesorze, bo to nie ma nic wspólnego z zawiścią ! Wybaczam Ci brak fachowości, tego samego objektywizmu i absolutny brak muzycznej wrażliwości. Nie chcę z Tobą dyskutować na tematy muzyczne, bo to i tak nic dobrego ani dla Ciebie ani tym bardziej dla mnie nie przyniesie. Wyrażam opinię, bo znam sprawę, grałem w Europie ze znakomitymi orkiestrami i brałem udział w prestiżowych festiwalach, pracowałem z wybitnymi dyrygentami i profesorami. Jak nikt o tym nie mówi, to będę mówił JA . Nic dobrego ciekawego festiwal "GM" nie przyniesie miastu: ani splendoru, ani sławy, ani pożytku dla sztuki, ani korzystnych relacji artystycznych, ani podwyższenia poziomu ...Marnotrawienie pieniędzy, i tyle ! Więc mówię, aby te środki finansowe przeznaczyć - z korzyścią dla miasta i sztuki - dla instytucji, która się nazywa Filharmonia, muzykom zaś dać podwyżki, aby się nie rozdrabniali na wiele innych prac, kupić im instrumenty i zachęcić do porządnej pracy - nagrywać, wyjeżdżać i sławić miasto ... Kto tu bywa, kto dyryguje, kto koncertuje ?? No, pytam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.icis.pcz.pl 07.05.07, 21:08 Prawykonanie dziela Henryka Goreckiego - kompozytora o slawie swiatowej - to tez pewnie niski poziom ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rava Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:31 Przejrzyj sobie repertuar sal koncertowych w Europie. Nie lubię muzyki Góreckiego, ale mniejsze o to. Tu mowa była nie o tym, zaś środków finansowych ect. Wypowiedziałem swoje zdanie do którego jestem przekonany i ... basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.icis.pcz.pl 06.05.07, 22:23 P.S. Mysle tez ze oba wpisy byly dokonane przez tego samego czlowieka, mimo roznych nickow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poip Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.as.kn.pl 06.05.07, 23:04 zgadzam sie z Rava. co to za festiwal, nawet jesli miedzynarodowy, skoro wie o nim waskie grono czestochowian...w dodatku zapewne spokrewnionych z organizatorami. studiuje we wroclawiu i nikt tu o takim festiwalu nie slyszal. w czestochowie nie dzieje sie wiele. mozna powiedziec ze prawie nic. ale dlaczego jak juz jest jakas inicjatywa, to robi sie to po cichu, na odwal sie? dlaczego nie mozna nadac rozglosu, zaprosic naprawde swiatowe gwiazdy muzyki, sprawic zeby koncert pokazala telewizja, ale nie tvp3, ktora da 5-minutowy skrot. przydaloby sie zrobic cos na miare widowiska victoria jasnogorska. przeciez takie cos mozna robic cyklicznie, zapraszac rozne zespoly, chocby religijne zeby graly koncerty na bloniach. a przy okazji - wydaje mi sie ze filharmonia gra zbyt malo koncertow. nie mowie o koncertach dla przedszkoli i podstawowek. niestety musze sluchac koncertow na cd lub dvd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melosmiacz Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 12:25 myli sie pan panie profesorze nie mam nic wspolnego z "Rave" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Atrakcyjny nastolatek IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.07, 16:12 Przeczytalam to,co ludzie chorzy z nienawisci i zazdrosci wypisuja na forum. Niedobiony muzyku: czas na psychiatre dla ciebie bo powaznie sie rozchorujesz z nadmiaru zolci i jadu . Festiwal Gaude Mater jest chluba naszego miasta i jestem dumna ze jest u nas taka SUPER IMPREZA. BRAAAAAAWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka P.S. Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:19 to piszę ja - niedoszła prawniczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Atrakcyjny nastolatek IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.07, 17:09 ... ale kiedys zostane prokuratorem i wysle na przymusowe leczenie:)))))))))))) heheheheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefek Burczymucha Atrakcyjny nastolatek IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.07, 17:16 mówiecie sobie co tam chcecie ja musze przyznac ze festiwal ma fajny plakat. Jakie bylo moje zdziwienie kiedy w wawce zobaczylem slup oklejony plakatami gaude. Zrobilłem zdjęcie. Przysać? Pozdarwiam ziomali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Atrakcyjny nastolatek IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.07, 17:18 A ja przez przypadek zobaczyłam spektakl w ewangeliku. Nie wiedzia;lam ze takie fajne rzeczy tam robia. W przyszłym roku kupie sobie karnet na całe gaude Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Atrakcyjny nastolatek IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.07, 17:24 dlaczego podszywasz sie podemnie?...... predko, predko do doktora niedorobiony muzyku Odpowiedz Link Zgłoś