Dodaj do ulubionych

Atrakcyjny nastolatek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 21:21
to taka QPA a nie Festival
takie kolko wzajemnej adoracji
Obserwuj wątek
    • Gość: Rava Atrakcyjny nastolatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 21:56
      "...Radę Artystyczną złożoną z samych autorytetów" /cytat/. Inaczej powiem Rada
      " Ty mnie , a Ja Tobie". Żadna to Rada czy jak tam jeszcze, żaden to autorytet -
      przynajmniej dla mnie, jako muzyka zawodowego.

Oby ten festyn był ostatni .
      Wtedy może Filharmonia dostanie jakieś konkretne środki i zacznie realizować
      coś o wiele ciekawszego i pożyteczniejszego dla naszego miasta. Oby ten tzw.
      fesyt "GM" był ostatni przy tej wątpliwej instytucji, oby nim się zajęła w
      przyszłym roku Filharmonia /innymi konkursami i festiwalami też/. Amen !
      • Gość: xx Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.icis.pcz.pl 06.05.07, 22:21
        Jestes osoba wybitnie nieobiektywna (wiem to na podstawie innych dyskusji na
        forum, gdy z zawiscia dyskredytujesz wwszystkich, ktorzy odnosza sukcesy w
        dziedzinie muzyki i nie tylko) i dlatego po prostu nie wierze Twoim opiniom.

W momencie gdy z wielka latwoscia opluwasz osiagniecia osob, ktorych
        osiagniecia muzyczne znam, przestajesz byc dla mnie wiarygodny.

• Gość: Rava Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 12:17
          Jesteś naiwny Profesorze, bo to nie ma nic wspólnego z zawiścią !
          Wybaczam Ci brak fachowości, tego samego objektywizmu i absolutny brak muzycznej
          wrażliwości.
          Nie chcę z Tobą dyskutować na tematy muzyczne, bo to i tak nic dobrego ani dla
          Ciebie ani tym bardziej dla mnie nie przyniesie.

Wyrażam opinię, bo znam sprawę, grałem w Europie ze znakomitymi orkiestrami i
          brałem udział w prestiżowych festiwalach, pracowałem z wybitnymi dyrygentami i
          profesorami. Jak nikt o tym nie mówi, to będę mówił JA .
          Nic dobrego ciekawego festiwal "GM" nie przyniesie miastu: ani splendoru, ani
          sławy, ani pożytku dla sztuki, ani korzystnych relacji artystycznych, ani
          podwyższenia poziomu ...Marnotrawienie pieniędzy, i tyle !
          Więc mówię, aby te środki finansowe przeznaczyć - z korzyścią dla miasta i
          sztuki - dla instytucji, która się nazywa Filharmonia, muzykom zaś dać podwyżki,
          aby się nie rozdrabniali na wiele innych prac, kupić im instrumenty i zachęcić
          do porządnej pracy - nagrywać, wyjeżdżać i sławić miasto ... Kto tu bywa, kto
          dyryguje, kto koncertuje ?? No, pytam ?
          • Gość: xx Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.icis.pcz.pl 07.05.07, 21:08
            Prawykonanie dziela Henryka Goreckiego - kompozytora o slawie swiatowej - to
            tez pewnie niski poziom ?
            • Gość: Rava Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:31
              Przejrzyj sobie repertuar sal koncertowych w Europie. Nie lubię muzyki
              Góreckiego, ale mniejsze o to.

Tu mowa była nie o tym, zaś środków finansowych ect.
              Wypowiedziałem swoje zdanie do którego jestem przekonany i ... basta.
      • Gość: xx Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.icis.pcz.pl 06.05.07, 22:23
        P.S. Mysle tez ze oba wpisy byly dokonane przez tego samego czlowieka, mimo
        roznych nickow.
        • Gość: poip Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.as.kn.pl 06.05.07, 23:04
          zgadzam sie z Rava. co to za festiwal, nawet jesli miedzynarodowy, skoro wie o
          nim waskie grono czestochowian...w dodatku zapewne spokrewnionych z
          organizatorami. studiuje we wroclawiu i nikt tu o takim festiwalu nie slyszal.

w czestochowie nie dzieje sie wiele. mozna powiedziec ze prawie nic. ale
          dlaczego jak juz jest jakas inicjatywa, to robi sie to po cichu, na odwal sie?
          dlaczego nie mozna nadac rozglosu, zaprosic naprawde swiatowe gwiazdy muzyki,
          sprawic zeby koncert pokazala telewizja, ale nie tvp3, ktora da 5-minutowy
          skrot. przydaloby sie zrobic cos na miare widowiska victoria jasnogorska.
          przeciez takie cos mozna robic cyklicznie, zapraszac rozne zespoly, chocby
          religijne zeby graly koncerty na bloniach.

a przy okazji - wydaje mi sie ze filharmonia gra zbyt malo koncertow. nie mowie
          o koncertach dla przedszkoli i podstawowek. niestety musze sluchac koncertow na
          cd lub dvd.
        • Gość: Melosmiacz Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 12:25
          myli sie pan panie profesorze
          nie mam nic wspolnego z "Rave"
    • Gość: ewka Atrakcyjny nastolatek IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.07, 16:12
      Przeczytalam to,co ludzie chorzy z nienawisci i zazdrosci wypisuja na forum.
      Niedobiony muzyku: czas na psychiatre dla ciebie bo powaznie sie rozchorujesz
      z nadmiaru zolci i jadu . Festiwal Gaude Mater jest chluba naszego miasta i
      jestem dumna ze jest u nas taka SUPER IMPREZA.
      BRAAAAAAWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
      • Gość: ewka P.S. Re: Atrakcyjny nastolatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:19
        to piszę ja - niedoszła prawniczka.
    • Gość: ewka Atrakcyjny nastolatek IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.07, 17:09
      ... ale kiedys zostane prokuratorem i wysle na przymusowe leczenie:))))))))))))
      heheheheheheheh
    • Gość: Stefek Burczymucha Atrakcyjny nastolatek IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.07, 17:16
      mówiecie sobie co tam chcecie ja musze przyznac ze festiwal ma fajny plakat.
      Jakie bylo moje zdziwienie kiedy w wawce zobaczylem slup oklejony plakatami
      gaude. Zrobilłem zdjęcie. Przysać?
      Pozdarwiam ziomali
    • Gość: Aga Atrakcyjny nastolatek IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.07, 17:18
      A ja przez przypadek zobaczyłam spektakl w ewangeliku. Nie wiedzia;lam ze takie
      fajne rzeczy tam robia. W przyszłym roku kupie sobie karnet na całe gaude
      Aga
    • Gość: ewka Atrakcyjny nastolatek IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.05.07, 17:24
      dlaczego podszywasz sie podemnie?...... predko, predko do doktora
      niedorobiony muzyku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka