Gość: Przemo834 IP: *.streamcn.pl 02.09.07, 10:36 chodzi mi o takie najzyklejsze jak dawniej do malucha.Kiedyś widywałem takie na giełdzie na Poselskiej.Może ktoś zna cene takich światełek.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Woytek Re: Ile mogą kosztować światła do jazdy dziennej IP: *.eranet.pl 02.09.07, 12:42 A po jaka cholerę ci takie światła? Co, z prądnicą jeszcze jeździsz? Sprawny alternator spokojnie wyrobi z dostarczeniem prądu na światła mijania włączone przez całą dobę! A jeśli Ci chodzi o te konkretne lampy to zapytaj na Kawiej o lampę światła cofania do "malucha". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Ile mogą kosztować światła do jazdy dziennej IP: *.gre.pl 02.09.07, 14:22 Można to robić z lamp cofania właśnie. Wtedy koszt niewielki. Jak to jakieś lepsze auto to Hella robi fajne lampy w cenie 500-1000zł zależnie od wyglądu itp. Pasują do każdego samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 See you allegro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 14:34 myślcie trochę :) ebay.pl ewentualnie częstochowski sklep edpol który ma swój katalog internetowy, lub poprostu skontaktuj się przez gg z jamborem na kawiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fauntleroy Re: See you allegro.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 19:25 Nie radzę na Kawiej zobacz na Alegro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo834 Do czego mi potrzebne IP: *.streamcn.pl 02.09.07, 19:45 Według kodeksu ruchu drogowego,znowelizowanego z zapisem nowej ustawy o jeżdzeniu na światłach całą dobę,jest jasno i wyraźnie napisane że można stosować światła do jazdy dziennej,nie zintegrowanych z układem oświetlenia co znaczy iż powinny świecić się tylko przednie światła bez tylnych lamp i bez zbędnych oświetleń deski.Czyli zamiast 200 Watt mogę mieć oświetlenie 42 Watt.Jest to bardziej zadanie hobbystyczne ale dlaczego nie skoro przepisy dają taką możliwość. Jest to odpowiedź dla pewnego użytkownika forum burzącego się po co mi to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woytek Re: Do czego mi potrzebne IP: *.eranet.pl 03.09.07, 20:37 A... rozumiem. I takie dwie wybałuszone lampy od 126p na przodzie... Sam smak... Odpowiedz Link Zgłoś