Dodaj do ulubionych

Żużel. Telebim czy tablica świetlna ?

16.11.07, 16:50
Czy ja wiem czy taki potrzebny ten LED? Rollingston's raczej nie wystąpi u nas
na stadionie ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Lider Re: Żużel. Telebim czy tablica świetlna ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:40
      Trzeba było o tym pomyśleć przed Pedersenem. Chyba, że wam Wrona mikołajki
      zrobi. Włókniarz wyłoży coś na ten stadion czy tylko będzie gościem całe życie?
      Chociaż z drugiej strony fakt, że telebim by się miastu przydał, ale raczej nei
      na peryferiach.
    • Gość: Black Żużel. Telebim czy tablica świetlna ? IP: *.starnettelecom.pl 16.11.07, 22:02
      Pytanie
      Kto jest odpowiedzialny za przyjmowanie ofert dotyczących telebimu?
      Może warto podać jeden adres pod który zainteresowani producenci lub
      eksporterzy sprzętu mogliby składać swoje oferty?

pozdrawiam
      • Gość: ha-ga Re: Żużel. Telebim czy tablica świetlna ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 22:32
        Ten dupek Betnarski wam na pewno coś załatwi. On sobie nie potrafi trafić palcem
        do dupy.
        • Gość: wiesio Re: Żużel. Telebim czy tablica świetlna ? IP: *.eranet.pl 16.11.07, 23:33
          Ja jako częstochowianin płacący podatki wolałbym aby miasto te 460
          tys wydało na modernizację sal sportowych przy szkołach. Byłby z
          tego większy pożytek. Jeśli Pan Maślanka chce tablicę to niech sobie
          ją kupi. Przecież dochód ze sprzedanych biletów podczas jednego
          meczu wynosi 200 - 250 tys. Co się dzieje z tą kasą.
          • taki_i_owaki Re: Żużel. Telebim czy tablica świetlna ? 17.11.07, 08:45
            kolejna osobowosc czestochowianina, czestochowianki i czego tam jeszcze :) - to
            nawet nie choroba to epidemia :)
    • ulisses_czwa ANI Telebim ANI tablica świetlna (?!) 16.11.07, 23:50
      Dziś zapoznałem się wstępnie z projektem budżetu na rok 2008 złozonym przez Prezydenta Miasta Czestochowy.
      Niestety, nie ma w budżecie, ani pieniędzy na telebim, ani na tablice świetlna. Nie ma zapisanego takiego zadania w budżecie.
      Co gorsza, nie ma w ogóle w budzecie, w WPI zapisanego remontu Areny Częstochowa i srodków własnych, z których mozna byłoby zakupić (w przypadku nie uzyskania pieniędzy z UE) tablicę świetlną, czy tez telebim. Dokładnie pamiętam jak zatwierdzalismy WPI i był tam remont zarówno Rakowa jak i Areny Czestochowa. Jest tylko Raków, obiekt przy Olsztyńskiej został wymazany. Przynajmniej ja go nie znalazłem w projekcie budzetu, a szukałem kilkukrotnie (!). Czyżby kuriozalny błąd w projekcie budżetu, czy największy unik władzy wykonawczej od wielu lat? Mam nadzieję, że w poniedziałek usłuszę, dlaczego ze zaktualizowanego WPI została "wycięta" Arena Częstochowa.
      Tymbardziej cała sytuacja jest dziwna, że obcina sie nie tylko inwestycje w infrastrukture sportową, ale i wydatki na sport, tj. szkolenie sportowe dzieci i młodzieży, ferie zimowe i letnie dla dzieci etc. a w zamian w dziale kultura pompuje się kolejne setki tysięcy zł w Gaude Mater, który ma wiecej wykonawców niż publiczności.

P.s. Na jednej z komisji Pan Prezydent Tadeusz Wrona zapewniał,że budzet na sport nie będzie niższy niż w roku obecnym i będzie podnoszony rocznie od 10 do 20%. Tymczasem sport dość mocno obcięto.
      • Gość: / \ Re: ANI Telebim ANI tablica świetlna (?!) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 13:24
        Jesteś śmieszny Jacku . Informowałeś jakieś dwa miesiace temu na tym
        Forum , że lepiej będzie by na Raków dać tą kasę z Areny. :=]
        Teraz dziwisz się "Kto" zmienił cel tej mamony :-|

Ludzie skleroza nie boli !! Przed wyborami wszystko chciałeś zrobić
        dla CKM-u (nie mal wlesc do ....), a teraz wychodzi z ciebie kibol
        druzyny okregowej ... o przepraszam 3 ligowej ha ha ha z czym do
        ludzi :D Utytulowany profesjonalny team i amatorzy !!
        W imieniu Wyborców dziękuję ]:-) "Pamietaj politku jeden z drugim bo
        Lud nigdy nie zapomni"
        • ulisses_czwa Re: ANI Telebim ANI tablica świetlna (?!) 18.11.07, 14:44
          > Jesteś śmieszny Jacku . Informowałeś jakieś dwa miesiace temu na
          > tym Forum , że lepiej będzie by na Raków dać tą kasę z Areny. :=]
          > Teraz dziwisz się "Kto" zmienił cel tej mamony :-|

Krytyku od siedmiu boleści... Słyszysz, ze gdzieś dzwonią, ale nie wiesz gdzie jest Kosciół... Pomogę Ci go zlokalizować...

Otóz sytuacja w chwili obecnej jest dla mnie bardzo..... komfortowa. Gdybym chciał się pobawić w "politykę" i mieć spokój ze stadionami, kibicami, to bez wiekszych problemów nie podjałbym zadnych ruchów, a cała odpowiedzialność spadłaby z automatu na Prezydenta. Pieniadze na oba obiekty - 13 mln 750 tys. - zostały zapisane w WPI. WPI uchwala Rada Miasta, Prezydent natomiast nie może sobie zmieniac WPI bez jej zgody. I takowej zgody w sprawie stadionów nie było /mało tego, ziwkszylismy pulę pieniądzy na oba obiekty!) - sprawdz WPI na stronie UMCz - sa oba stadiony. Tymczasem, w budzecie jest tylko stadion Rakowa (bład w druku projektu budżetu??), Arena Częstochowa została pomieta. Gdybysmy "klepneli" taki budzet oznaczałoby, ze pula wspomnianych 13,750 tys na infrastrukturę sportowa zmniejszy się do ok. 7 mln. Wówczas definitywnie mozemy zapomnieć o jakimkolwiek transferze środków pieniężnych pomiędzy obiektami (oczywiście wszystko w porozumieniu).
          Taka kolej losów zwolniłaby mnie z odpowiedzialności za jakakolwiek inwestycje (czy to telebim, czy poprawa nagłosnienia) na AC, oraz z rozbudowy Stadionu Rakowa - bo niby z jakich srodków finansowych?
          Całość spoczełaby na Prezydencie Miasta.
          Wybieram jednak trudniejszą drogę, chcę aby rozwój infrastruktury sportowej w Częstochowie miał swoją przyszłość i był realizowany. Biednie, bo biednie, ale do przodu. Tymczasem, przedstawione zapisy definitywnie PRZEKREŚLAJĄ rozwój obu obiektów.
          Zatem krótko - z infrastruktury sportowej znikneło 6 mln zł w projekcie budżetu. I to mnie mocno dziwi, bo nie taki był scenariusz - nawet najczarniejszy - a tym bardziej mój.
          W zwiazku z tym te środku MUSZĄ wrócić do budzetu, a dopiero później mozemy cokolwiek realizaowac - czy to na AC, czy na Rakowie. I odpowiednie działania w tych sprawach podejmę, nawet jesli ktoś taki jak Ty nieznajac sytuacji zaczyna mnie pomawiać.
          Pozdrawiam
        • Gość: Częstochowianin Re: ANI Telebim ANI tablica świetlna (?!) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.07, 16:23
          Ty jestes smieszny marny człowieczku!
          Jedz sobie na ten twoj Wlokniarz, kup sobie program, trabke, posadz tlusty tylek
          i wdychaj spalinki!
          Acha zapomnialem o kielbaskach...
          A od Rakowa waracw..u!
    • taki_i_owaki Re: Żużel. Telebim czy tablica świetlna ? 17.11.07, 08:43
      a moze jednak sie przyda, plan byl taki by ta tablice dalo sie rozmontowywac i
      przenosic, miasto moglo by sobie ja wykorzystywac na roznych imprezach masowych
      od dozynek po dni czestochowy, takie cos daje wiele mozliwosci wystarczy tylko
      chciec.
    • Gość: ckm Żużel. Telebim czy tablica świetlna ? IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 09:49
      Ludzie proszę napisać konkrety , a nie bzdety,. szkoda klawiatury na
      wasze pisanie i prądu na kompa.
      • Gość: 123 BRAWO JACEK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 11:13
        Dobrze ze sa jeszcze osoby ktore interesuja sie tym wszystkim i nie
        boja sie wytykac błędów tym p*****m decydentom.
        Czestochowa stanie sie niedlugo drugim Watykanem :/
        • Gość: 123 BRAWO JACEK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 11:16
          Bylbym zapomnial.Załoze sie ze pan tadzio na imprezie w hali polonii
          wsadzi gebe w kazdy obiektyw i bedzie zgrywal dobrego wujka
          czestochowskiego zuzla.
          • Gość: Bonjo Re: BRAWO JACEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 19:47
            Chcialbym tylko zauwazyc ze taka tablice mozna by uzywac chociazby podczas
            imprez na Bieganskiego, Promenadzie itd. (koncerty, mecze (!), przekaz z tego co
            sie dzieje na scenie, reklama ... ) zamiast za kazdym razem wypozyczac. Nie
            wspomne juz o mozliwosci instalowania jej na Rakowie czy AZSie na waznych meczach.
            • Gość: Lider Re: BRAWO JACEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 13:31
              Włókniarz ma kupić sobie tą tablicę sam!!!!!!!!

Może jeszcze miasto kupi motocykle do klubu? Dać palec wezmą całą rękę. Ktoś
              pytał co się dzieję z kasą z biletów. Nicki Pedersen, Greg Hancock...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka