Dodaj do ulubionych

Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !!!!!!!

23.04.08, 12:31
Zamierzamy ruszyć w Częstochowie z bezpłatnymi, całkowicie darmowymi i zakończonymi certyfikatami szkoleniami dla bezrobotnych kobiet w każdym wieku !!!!!!
Szkolenie obejmą m.in. kursy:
- opiekunka dla dzieci i osób starszych,
- krawcowa,
- jak założyć własną firmę i pozyskać na to fundusze ?,
- profesjonalny sprzedawca z kasą fiskalną,
- ABC obsługi komputera,
- bukieciarka,
- manicure - pedicure (tipsy, kosmetyczka, makijaż)
- barmanka, kelnerka,
- przedstawiciel handlowy z kursem prawa jazdy.
To tylko część kursów jakie zaproponujemy ...
Pytanie brzmi : CZY W CZESTOCHOWIE ZNAJDA SIE CHETNE BEZROBOTNE PANIE NA ODBYCIE TAKICH KURSOW ????
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawska Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 12:49
      A czy trzeba być zarejestrowanym w urzędzie pracy?
      • emiterpr Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! 23.04.08, 13:02
        Nie trzeba, bezrobotny wg prawa unijnego to również ten nie zarejestrowany w
        urzędzie pracy.
    • Gość: Dominik Z chęcią pomogę - jako pratner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 14:08
      Jak rozumiem kursy realizowane będą w ramach środków UE zakładam 611 lub 811
      programy. Temat bardzo interesujący, nie ukrywam, iż z chęcią przyłącze się do
      jego realizacji mam bowiem gotowy blok szkoleniowy, kompletne opracowanie z
      zabezpieczeniem trenerskim i salami wykładowymi na jeden z kursów, jakie
      planujecie Państwo uruchomić.

W razie zaitneresowania partnerstwem
      Dominik
      gg 7902302
    • ancymonka Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! 23.04.08, 14:31
      Na pewno się znajdą, tylko może nie koniecznie w takiej tematyce jak podano
      wyżej. Ja bym np. chętnie zrobiła kurs kadry-płace :)
      • Gość: ja Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 15:00
        Czy osoby będące na stażu z UP mogłyby również uczestniczyć w
        szkoleniach?
        • Gość: emiterpr Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 15:03
          owszem, osoby na stażach z UP beda mogly uczestniczyc w szkoleniach poniewaz nie
          znajduja sie one w stosunku pracy, tzn nie posiadaja umowy o prace.
          • Gość: aga23 Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: 193.93.91.* 23.04.08, 18:30
            Witam,na pewno znajdzie sie dużo zainteresowanych kobiet aby taki kurs u ciebie
            odbyć.Ja tez była bym chętna-to naprawdę wspaniała inicjatywa i szansa dla wielu
            osób.
            Tylko mam pytanie...jak już ruszysz z tymi kursami-jak cię znaleźć??:)
            • Gość: emiterpr Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 18:36
              Kursy ruszą na początku września. Będziemy przeprowadzać rekrutację i na pewno
              będzie o nas głośno :)
              Póki co chcemy przekonać się czy znajdą się chętne kobiety w Częstochowie, które
              chciałyby odbyć takie kursy.
              • Gość: aga23 Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: 193.93.91.* 23.04.08, 18:56
                Według mnie na pewno będzie dużo chętnych i trzymam kciuki za sukces całego
                przedsięwzięcia:)
                pozdrawiam serdecznie
                • Gość: ... Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.08, 19:41
                  A czy nie lepiej juz ukończyć którąś ze szkół policealnych,
                  maja tam to samo i ceny korzystne także.
                  • Gość: emiterpr Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 20:47
                    Moze i lepiej. Kursy sa dla chetnych bezrobotnych kobiet, rowniez tych, ktore
                    nie mialy ochoty czy mozliwosci ukonczenia szkoly policealnej. A cen nie mamy,
                    poniewaz kursy beda calkowicie bezplatne.
                    • Gość: lila Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.spidernet.pl 23.04.08, 21:18
                      super pomysł!!!już się nie moge doczekać,to bardzo dobry
                      strzał,,,nagłośnijcie to jak tylko ruszycie z tymi
                      kursami....pozdrawiam
    • Gość: Monika Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.08, 11:22
      Super pomysł, na pewno wiele kobiet skorzysta.
      Życzę powodzenia:)
    • emiterpr Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! 24.04.08, 11:43
      Kursy będą organizowane przez firmę Emiter PR Sp. z o.o.
      Dane firmy na www.emiterpr.com
      W razie pytań proszę dzwonić :
      032 607 11 38
      032 607 11 39
      • Gość: monika Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.rak.spidernet.pl 24.04.08, 14:05
        super sprawa , ja mysle ze jakies płace , kursy księgowe b,ędzie
        duzo chętnych
        • Gość: emiterpr Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.08, 20:06
          Wpisujcie proszę propozycje kursów, jakie by Was interesowały..
          • Gość: on a dlaczego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.08, 20:42
            tylko kobiety Was interesują?
            • Gość: emiterpr Re: a dlaczego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 09:16
              Ponieważ kobiety stanowią dużo większą liczbę bezrobotnych, dużo ciężej im
              znaleźć pracę i dużo ciężej jest im się wyrwać z domu. Mieliśmy już programy dla
              mężczyzn i praktycznie nie było chętnych na kursy.
              Problem w tym, że bezrobocie wśród mężczyzn jest znikome ponieważ wielu z nich
              pracuje w tzw. szarej strefie.
              • Gość: aga23 Re: a dlaczego... IP: 193.93.91.* 25.04.08, 17:48
                myśle że fajne były by kursy-kadry płace,księgowość oraz te które proponujecie w
                pierwszym poście były by bardzo interesujące.
                pozdrawiam
              • Gość: Alicja Re: a dlaczego... IP: 80.54.168.* 26.04.08, 20:27
                czesc
                Mysle ze przydałyby sie kursy takie jak grafika komputerowa
                (corel,fotoshop,tworzenie stron www),ksiegowosci,masazu,
                • Gość: emiterpr Re: a dlaczego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.08, 08:55
                  Tak, to faktycznie dobry pomysł z tą grafiką. Nie wiem jednak czy masaż nie jest
                  zbyt rozległą dziedziną, żeby można było go zrobić na kursach ...
                  • Gość: ania ochotniczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 15:42
                    Kapitalny pomysł!!! mam nadzieję ,że uda mi się skorzystać z kursu np. bukieciarsta
            • Gość: edyta Re: a dlaczego... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 00:31
              jak dla mlodych dziewczyna takich jak ja to najchetniej stylizacja paznokci.to
              chodliwa sprawa teraz a w razie czego zawsze mozna otworzyc cos swojego potem.
    • Gość: edyta Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 00:22
      oj szukam czegos takiego i chetnie skorzystam z kursu robienia paznokci albo
      opieki nad osobami starszymi.
    • nateen Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! 03.05.08, 02:57
      Bardzo chętnie zapiszę się na Wasz kurs. Mam pytanie, czy kwalifikuję się
      jako osoba bezrobotna mogąca uczestniczyć w Waszych szkoleniach jeśli studiuję
      dziennie i/lub podyplomowo? jeśli kursy będą we wrześniu, kiedy rozpoczną się
      zapisy? (szczerze mówiąc w pierwszej chwili pomyślalam, że problemem może być
      raczej brak wolnych miejsc niż chętnych). gdzie szukać informacji? pozdrawiam
    • zaneta.najman1 Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! 04.05.08, 22:00
      Ja sie pisze bardzo chetnie na fryzjerstwo.W razie czego prosze mi napisac na
      maila zaneta.najman1@gmail.com szczególy.Z gory dziekuje
    • Gość: AnnaF Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.chello.pl 07.05.08, 13:50
      ja również jestem chętna. jednak jestem studentka studiów dziennych. jak w moim
      przypadku wyglada sytuacja? wolno mi uczestniczyc w takim kursie? i czy moglabym
      skorzystac z kilku szkolen proponowanych przez Panstwa? pozdrawiam Anna
      (ewentualny kontakt annaef@poczta.onet.pl lub gg: 930938)
      • Gość: aga Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 17:44
        ja rowniez bylabym zainteresowana uczestnictwem w takim kursie,
        jezeli bedzie cos wiecej wiadomo to poprosze o kontak na meila
        roobaczek@gmail.com z gory dziekuje
        • Gość: anek Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 19:00
          Ja też bardzo proszę o szczegóły na meila anek33@wp.pl
          Dziękuję.
    • Gość: edyta Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 21:02
      poprosze o maila na edytka243@tlen.pl w zwiazku z rozpoczeciem takich kursow
      albo jak tylko bedzie mozna sie na nie zglaszac.dziekuje z gory
    • Gość: mloda Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.apus-net.pl 10.05.08, 08:31
      a ile by trawaly takie kursy i gdzie by sie odbywaly??
      • Gość: gość w MOPS - wiedzą IP: *.prenet.pl 10.05.08, 12:06
        Zapytaj w MOPS, tam ponoć rusza projekt unijny dotyczący aktywizacji zawodowej i
        nie tylko kobiet.Warto.
        • ewelka74 Re:Kasa Fiskalna 09.07.08, 19:31
          Jestem bardzo zainteresowana kursem na kasę fiskalną i jezeli taki
          będzie to bardzo proszę o wiadomość na pocztę
          ewciamarg@wp.pl.Dziękuję.
          • Gość: babcia Re:Kasa Fiskalna IP: *.iplus.com.pl 15.07.08, 18:57
            skoro tyle kobiet podaje swoje adresy i chce brac udział w tych
            kursach .to co w Cz-wie robi Urząd Pracy ?//
            Te kobiety chca sie kształcic na UP ma na to kase i co nie
            wydaje !!!
            • Gość: ja Re:Kasa Fiskalna IP: *.ludowa.netcominternet.pl 15.07.08, 23:22
              UP ma kase na szkolenia tylko chetnych jakos brak, bo co drugi przychodzi i mowi
              ZE MA WCZASY WYKUPIONE I ON NIE POJDZIE NA SZKOLENIE!!!Żenada!!
              • Gość: lola Re:Kasa Fiskalna IP: *.spidernet.pl 17.07.08, 20:49
                to kiedy napiszcie mają ruszyć te kursy?czy wcześniej trzeba się
                zapisać?
    • Gość: marzycielka Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.tktelekom.pl 09.07.08, 21:02
      Witam,
      Zdaję sobie sprawę z możliwych trudności w realizacji mojego pomysłu, ale czy w
      ofercie mógłby się również znaleźć kurs strzyżenia psów??
      Pozdrawiam :)
      • Gość: monia Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 10:06
        no i gdzie są te kursy???? bo jakoś wszystko ucichło
    • Gość: mysliciel Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 18:31
      tak te szkolenia byly by dobre ale po takich szkoleniach czy
      bendziemy zatrudniani???????????????????
      • Gość: moli Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 18:40
        czy tylko osoby z czestochowy maiom szase na taki kurs???????? czy z
        poza czestochowy tesz mozemy liczyc na takie wygody pozdrawiam
        czekam na odp;;;;
        • czarodziejka.0 Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! 15.07.08, 18:49
          No wlasnie,kurs strzyzenia psow bylby super:)Jesli by sie dalo zrobic taki u nas
          bylo by swietnie:)
          • Gość: autorka Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.prenet.pl 15.07.08, 23:16
            Czy przed przystąpnieniem do kursu będzie przeprowadzany ogólny
            test, na który kurs dana osoba nadaje się najlepiej??? Żeby
            naprowadzić, pomóc w wyborze? Myśleliście też o tym?
            • Gość: gosc Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.strefa.com 23.07.08, 18:12
              czy wiadomo juz cos wiecej na temat tych szkolen?? jesli mozna prosilabym o
              wypisanie dostepnych kierunkow oraz kiedy i gdzie mozna sie na nie zapisac z
              gory dziekuje
    • Gość: doro78@wp.pl Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.gprs.plus.pl 30.08.08, 14:59
      Dzień dobry.Chciałam zapytać kiedy zaczną się te kursy-jestem
      kolejną chętną osobą do odbycia kursu.Dzwonię na podane numery,ale
      nikt się nie zgłasza.Z kim można się skontaktować by uzyskać więcej
      informacji odnośnie np.tego,gdzie miałyby się one w Częstochowie
      odbyć?Pozdrawiam.
      • Gość: inga Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 19:15
        Firma pewnie zrobiła sobie z nas "biedaków" 1 kwietnia
    • Gość: syrenka....;o) Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.08, 19:30
      Witam serdecznie!!! Kapitalny pomysł z tymi szkoleniami!!! Ja piszę
      się już dziś na kurs przedstawiciela handlowego z kursem prawa
      jazdy.I byłabym jeszcze zainteresowana kursem strzyżenia psów.
      Proszę o kontakt na maila jeśli tylko ruszą zapisy:o) Przesyłam
      adres e-mail i czekam z niecierpliwością na znak! syrenka7@o2.pl
      Pozdrawiam serdecznie!
      • Gość: Weronika Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.54.168.17.tvksmp.pl 13.10.08, 21:34
        Czy ktoś wie czy te kursy sa czy ich nie ma bo jestem też
        zaiteresowana
    • Gość: Abc Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.alfanet24.pl 13.10.08, 23:11
      Pisalem do nich. Niestety w najblizszym czasie nie.
      • Gość: hahaha Re: Bezpłate szkolenia dla bezrobotnych kobiet !! IP: *.prenet.pl 13.10.08, 23:14
        daliście swoje maile i tyle ich widzieli :) - jeszcze nie przesyłają
        spamów?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka