Dodaj do ulubionych

College - The School Of English

01.09.08, 21:23
na ulicy Dekabrystów, co sądzicie o tej szkole? zależy mi zwłaszcza na opinii osób, które mają porównanie z innymi szkołami, gdzie uczą Callanem
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: College - The School Of English IP: *.alfanet24.pl 01.09.08, 22:01
      Znajoma nauczycielka, mowila, ze te wszystkie Callany, są o tylek
      potrzaskać....
    • Gość: zainteresowana Re: College - The School Of English IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 22:20
      Ja też zastanawiam się nad nauką języka tą metodą i proszę o
      opinie:) z jednej strony wydaje mi się że to interesująca metoda i
      pozwala nauczyć dobrze języka skupiając się na mowie, ale z drugiej
      strony gramatyka również jest ważna i nie jestem przekonana czy
      można się dobrze nauczyć języka bez omawiania wcześniejszego
      zagadnień z gramatyki.
      • Gość: Aga Re: College - The School Of English IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.13, 08:32
        Uczęszczam do collage już 2 rok i jestem bardzo zadowolona. Właśnie tam najlepiej nauczyłam się gramatyki!!! To naprawdę super metoda. Przypomina naukę języka przez dziecko; przecież 3-latek posługuje się świetnie czasami, odmienia końcówki itd. a nie ma zielonego pojęcia o gramatyce! Ja też nie zauważyłam kiedy zaczęłam stosować stronę bierną i present perfect! Polecam.
    • Gość: Marcelek Re: College - The School Of English IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.09.08, 09:13
      chodziłem do tej szkoły.Podobało mi się.Młodzi wykładowcy , aktywnie spędzasz
      zajęcia bo co chwilkę jesteś wciągany w rozmowy przec co uczysz się.Trzeba
      jednak mieć cierpliwość bo są częste powtórki.Ale może dzieki nim ktoś
      powiedział,żę Callan jest metodą , którą nauczy się mówić w języku obcym
      praktycznie każdy.
      Pozdrawiam.
      • bez_emocji Re: College - The School Of English 03.09.08, 09:29
        mówić tak... ale napisać coś, to już będziesz mieć problem :)
        • praktykant.lulek Re: College - The School Of English 03.09.08, 15:00
          hmmm.....opinie jak widzę są rozbieżne, no cóż, nie pozostaje nic innego jak spróbować samemu i się przekonać :)
          • Gość: zainteresowana Re: College - The School Of English IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 22:00
            Jak już się przekonasz jak jest to napisz? ja jednak zdecyduje sie
            na szkołę która dzieli naukę na gramatykę i konwwersacje na dany
            temat.
            Pozdrawiam.
            • praktykant.lulek Re: College - The School Of English 03.09.08, 22:14
              z tego co sie zdołałem do tej pory zorientować Callanem też uczą gramatyki i ortografii, tylko inaczej rozłożone są akcenty, nacisk kładziony jest na praktyczne posługiwanie się językiem
              • Gość: zainteresowana Re: College - The School Of English IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 11:44
                mnie interesowałaby nauka od października.Wiesz może czy semestr
                zaczyna sie tam od wrzesnia a moze istnieje mozliwośc późniejszego
                zapisania się na taki kurs?
                • praktykant.lulek Re: College - The School Of English 04.09.08, 14:30
                  o ile wiem można sie tam zapisywać przez cały rok, niekoniecznie od września
      • Gość: d Re: College - The School Of English IP: *.ntlworld.ie 04.09.08, 16:49
        metoda Callana jest dobra...pod warunkiem ze chcesz szkolic akcent i wymowe.
        • Gość: alla Re: College - The School Of English IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 10:29
          innymi metodami tez mozna szkolic akcent i wymowe- wystarczy ze sa
          porzadnie prowadzone konwersacje i nie za duze grupy.
          a gramatyka i pisanie tez sa wazne, wiec moim zdaniem warto wybrac
          szkole gdzie ucza metoda kombinowana- tzn. nacisk klada na
          komunikacje ale grama tez jest i pisanie - np. form uzytkowych typu
          e-mail, list, podanie.
          a callan jest moze i dobry ale dla zaawansowanych i na powtorki,
          poza tym nie uczy swobodnego myslenia w jezyku obcym- to duzy feler
          tej metody.
          wiem co mowie bo jestem lektorem i uczylam tez metoda callana
          • Gość: do alla- xyz Re: College - The School Of English IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 16:25
            Mogłabys mi poradzić jakąś szkołę w której tak jak mówisz kładziony
            jest nacisk na konwersacje ale uczona jest gramatyka? Wiem że to w
            dużej mierze zależy jak dany lektor uczy ale może mogłabyś coś
            doradzić. Z góry dzięki.
            • Gość: alla Re: College - The School Of English IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 12:09
              wiesz co sa takie szkoly, ale podanie nazwy czy adresu spowodowaloby
              na bank lawine komentarzy ze sie im robi reklame, wiec nie bede
              podawac. dlatego moze podpowiem ci jak szukac szkoly i na co zwracac
              uwage. po pierwsze pytac na co klada nacisk i jakis efekt przewiduja
              po semestrze/roku nauki na danym poziomie (choc naturalnie to tez
              zalezy od zapisujacego sie i jego zdolnosci), po drugie pytaj ile
              osob jest w grupie- z doswiadczenia wiem ze jesli powyzej 8 to jest
              do bani- i nie daj sie zwiesc zapewnieniom ze 8 czy 10 to niewielka
              roznica bo w przypadku konwersacji to jest to duza roznica, warto
              zapytac tez o mozliwosc dodatkowych konsultacji z lektorem (czasami
              sa bezplatne), mozna poprosic o pokazanie podrecznika czy materialow
              na konwersacje czy chocby tematow zajec-solidna szkola, ktora nie ma
              nic do ukrycia i nie klamie w reklamach powie i pokaze ci wszystko,
              no i wreszcie- pytaj o kwalifikacje lektora bo czasami native
              speaker jest do bani nauczycielem i lekcje sa nudne, a polski dobrze
              wyksztalcony filolog z praktyka za granica moze byc dobrym
              metodykiem i prowadzic bardzo ciekawe zajecia- takze nie daj sie
              zmiesc obietnicami o nativach tylko pytaj o kwalifikacje,
              doswiadczenie lektora. no i , moim zdaniem, (jestem lektorem i
              pracuje dla 2 szkol jezykowych) nalezy wybierac mniejsze szkoly (ale
              nie nowe tylko takie ktore pare lat juz istnieja) bo molochy w zyciu
              nie beda cie traktowac indywidualnie, a w malych szkolach jest fajny
              klimat i bardziej sie staraja. pracowalam i dla czestochowskich
              molochow i dla mniejszych i wybralam mniejsze. pozdrawiam i zycze
              owocnych poszukiwan!
            • Gość: alla Re: College - The School Of English IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 12:16
              i jeszcze jedno- ludzie- gramatyka i pisanie sa tez bardzo wazne!
              nie mozna tylko konwersowac na zajeciach- no chyba ze osiagnelo sie
              naprawde zaawansowany poziom i zalezy ci wylacznie na pogawedkach od
              czasu do czasu.smieszy mnie gdy przychodzi koles zapisac sie na kurs
              podstawowy i mowi ze go interesuja tyklko konwersacje. ponadto
              chodzi tez o to, zeby ta gramatyka byla przekladana na praktyke-
              czyli nie teoria tylko grama z natychmiastowym zastosowaniem w
              mowieniu, nie regulki i tysiace pisemnych cwiczen oraz wyklady o
              jezyku, tylko cwiczenia aktywizujace, wykorzystujace doswiadczenie
              uczacego sie, majace odniesienie do zycia. takich lekcji gramatyki
              zycze! :-) pozdro!
              • Gość: do alla-xyz Re: College - The School Of English IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 20:45
                Alla dziękuję Ci bardzo za poradę.
                • moriarti2012 Re: College - The School Of English 05.10.13, 16:27
                  Sprawdź w Speak up w Sece. Dowolne godziny zajęć, native speakerzy, zajęcia multimedialne etc. Moja siostra chodzi i sobie chwali. Cena za godzinę wychodzi całkiem spoko, jak się ponegocjuje. Na dodatek to 60 minut, a większość szkół ma 45 minutowe zajęcia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka