Dodaj do ulubionych

flaga na Akademii Polonijnej

05.11.03, 17:54
Czy zwróciliście uwagę, jakie flagi wiszą nad wejściem do AP? Polska i
unijna. Tyle że ta polska to... bandera hadlowa!

Jest to także flaga polska używana WYŁĄCZNIE za granicą Polski jako flaga
poselstw i konsulatów.
Zajrzyjcie tu:
republika.pl/akromer/flagi_pol.html
Flaga na Akademii to ta druga od góry (biało-czerwona z orłem).

Obserwuj wątek
    • ka-8 Re: flaga na Akademii Polonijnej 05.11.03, 19:43
      W tej szkole niewiele mnie już zdziwi...
      • Gość: Pustak Tyta Nic? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 05:25
        Z ostatniej chwili:
        W dniu wczorajszym podniesiono banderę na masowcu m/s "Akademia Polonijna" .
        Jak donoszą nasze źródła, trwające kilka lat przygotowania i kompletowanie
        załogi dobiegło końca. Statek posiadający stosowne certyfikaty oczekuje na
        wypłynięcie na szersze wody. Gdzieniegdzie jednak rozlegają sie głosy, że
        powierzenie obowiązków sternika niejakiemu Łobuzkowi skutkować będzie
        osadzeniem okrętu na mieliźnie. W imię dziennikarskiej rzetelności musimy
        wspomnieć,że zarzut wpędzenia innego okrętu na mieliznę przez rzeczonego
        sternika nie znalazł potwierdzenia w trakcie naszego śledztwa. Czerwoni burłacy
        przyznali, iż powyższe zarzuty spreparowano w celu przejęcia władzy na mostku.
        W trosce jednak o bezpieczeństwo załogi, w ramach próbnych ćwiczeń szalupowych,
        cały stan osobowy ms "Akademia Polonijna" przeszedł szkolenie specjalistyczne w
        zakresie wzywania pomocy przy pomocy hasła "mej dej mej dej."
        POwyższe fakty zadają również kłam oszczerstwu pewnego fotografika, żalącego
        się na odmowę uwiecznienia podniosłej chwili wprowadzania na pokład stada osłow
        i innej maści stworzenia.
        Miejscowi notable zażądali by , kompletujący liste ocalonych kapitan statku nie
        odstępował od wzorców biblijnych, pozostawiając złota klatkę dla gołębicy.
        Z poufnych źródeł bowiem dochodzą nas informacje, że zdesperowany kapitanat
        portu, wobec braku gołębicy rozważa możliwość obsadzenia klatki innym
        reprezentantem ptakowatych o upierzeniu zbliżonych do koloru munduru kapitana.

Andżelika Palemko-Kpiarska
      • Gość: ojciec Re: flaga na Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 16:42
        ka-8 napisał:

> W tej szkole niewiele mnie już zdziwi...

JAKI PAN taki K ram.
    • Gość: Pustak Gratuluję Piasi IP: 213.77.4.* 06.11.03, 20:39
      Piasiu jestes Wielka ;))))
      Nie dość ze spostrzegawcza - to jeszcze dajesz pracę aże dwójce pracowników
      Gazety Wyborczej. Kurcze kobieto , powinnaś być na procencie od wierszówek
      wypłacanych obojgu :))))))))))
      I kto tu powiedział że redakcji nie potrzebne jest forum????
      Pozdrawiam
      • lol21ndm Re: Gratuluję Piasi 07.11.03, 09:09
        Gość portalu: Pustak napisał(a):

> I kto tu powiedział że redakcji nie potrzebne jest forum????

Taaa... Ciekawe, czy Redakcja czyta wszystkie wpisy, czy tylko te z Akademia
        Polonijna w tytule. ;P

ps. Piasiu - dolaczam sie do gratulacji! :)
        • Gość: Pustak Re: Gratuluję Piasi IP: 213.77.4.* 07.11.03, 10:25
          lol21ndm napisała:
          >Ciekawe, czy Redakcja czyta wszystkie wpisy, czy tylko te z Akademia
          > Polonijna w tytule. ;P

Witaj lol21ndm ;))coś rzadko ostatnio tu zaglądasz? :)))
          Oczywiście , że czytują wszystkie wpisy ;))))) Niektóre nawet kasują ;)))
          Co poniektórzy(re) potrafią nawet zerżnąć argumentację i formę. A że Piasia
          Wielkim Obserwatorem jest - dowodów aż nadto ;)))
          Nie bez kozery była typowana na Prezydenta na tymże forum.

Pozdrawiam

PS. Ze też autorzy artykułu nie sprecyzowali że czytelniczka zapytała o flagi
          na forum. A taka była okazja by GW rozreklamowała swoje dziecko ;))Zresztą
          patrząc na zakres tematyczny w jakim specjalizuje się autorka w/w newsa coraz
          bardziej ulegam podejrzeniu, że to trauma jakowaś ;)))
          • lol21ndm Re: Gratuluję Piasi 07.11.03, 12:40

> Witaj lol21ndm ;))coś rzadko ostatnio tu zaglądasz? :)))
            (...)
            > Pozdrawiam

Oj, Pustak, Pustak... Zagladam codziennie, czasem nawet czesciej... tylko ja
            malo mowie... ;)

Dziekuje za pozdrowienia! :) (a moze byly dla Gazety? ;) w takim razie - oops!)
            • Gość: Pustak Re: Gratuluję Piasi i i pozdrawiam lol21ndm IP: 213.77.4.* 07.11.03, 13:11
              lol21ndm napisała:
              >Zagladam codziennie, czasem nawet czesciej... tylko ja malo mowie... ;)

Aluzju ja ponjał :)))))
              A ja wprost przeciwnie , coś ostatnio na słowotok mi się zebrało - pewnie to
              jesienna chandra ;))))))

> Dziekuje za pozdrowienia! :) (a moze byly dla Gazety? ;) w takim razie -
              oops!)

No żesz ty orzeszku - pewnie że pozdrowienia były dla Ciebie ;) gazet jako
              tworów bezosobowych nie mam w zwyczaju pozdrawiać ;) Podobnie, jak nie nie mam
              powodu by pozdrawiać co poniektórych pracowników tej Gazety. Zwłaszcza, gdy nie
              popieram ich postawy.

Pozdrawiam lol21ndm, Piasię, i parę innych nickowatych na tym forum :))

A tak przy okazji -do wiadomości wiadomej pani redaktor. Zawsze mi powtarzano,
              że większość ludzie korpulentnych tryska dobrym samopoczuciem i humorem, zaś
              chudzielcowaci to zrzędy i ponuraki. W tym i tylko w tym względzie niewątpliwie
              jest Pani wyjatkiem droga Pani....
              • Gość: lol21ndm Dzieki Pustak :* n/t IP: *.proxy.aol.com 07.11.03, 13:48
                • piasia Re: Dzieki Pustak :* n/t 07.11.03, 14:48
                  Ależ dziękuję, dziękuję za gratulacje!

Taki mam charakterek, że się lubię czepiać - ot, i upierdliwie uczepiłam się
                  AP, ale gdyby rzeczona flaga zawisła na ten przykład nad siedzibą.... no
                  powiedzmy gdzieś przy Krakowskiej 80, to tez bym się uczepiła ;))))))

Małe wyjasnienie - temat wrzuciłam zarówno na forum, jak i osobiście zapodałam
                  Gazecie, zbytnio zresztą nie licząc na jego podjęcie. Fakt, iż został doceniony
                  jest dla mnie nie lada zaszczytem ;)

I jeszcze cytat z Pustaka "zawsze mi powtarzano, że większość ludzi
                  korpulentnych tryska dobrym samopoczuciem i humorem, zaś chudzielcowaci to
                  zrzędy i ponuraki."
                  Ponoć odkrył to sam wielki Szekspir. I jak ja teraz wyglądam, sokor przez całe
                  życie byłam straszliwym chudzielcem?... No zrzęda, jak widać, zrzęda. Czepia
                  się wszystkiego i wszytskich....

Całuski!

• Gość: Pustak Dzień Świra ;))) IP: 213.77.4.* 07.11.03, 15:14
                    piasia napisała:
                    > Ależ dziękuję, dziękuję za gratulacje!
                    > Fakt, iż został doceniony jest dla mnie nie lada zaszczytem ;)
                    > I jeszcze cytat z Pustaka "zawsze mi powtarzano, że większość ludzi
                    > korpulentnych tryska dobrym samopoczuciem i humorem, zaś chudzielcowaci to
                    > zrzędy i ponuraki."

hahaha, ;)))))))))
                    Daj Aśćka spokój ;)))) teraz to dopiero się czepiasz ;)))) Mnie na ten
                    przykład - Toż ja pisał z cieniutką aluzją do onej właśnie.. . nie
                    do "Cię" ;)))) A może onaż aluzyja nie była tak cieńka jakbym sobie życzył???

Z kapusiami więcej nie gadamm ;))))))))))))
                    Sprzedałaś informację tak za nic?? ;)) buu piasiu - toż to ..... ;))))
                    no po prostu powiem , że tak się nie godzi i basta.
                    Ale, żeby nie było, żem taki politycznie poprawny dam się przekupić pewnym
                    Louisem........ ;))))
                    Ehh, nie ma to jak bezinteresowna przyjaźń ;)))
    • Gość: tty Re: flaga na Akademii Polonijnej IP: 213.25.14.* 07.11.03, 15:45
      Jeśli ktoś myśli w kategoriach prawa to każdy kibic reprezentacji polski
      wymachujący Polskom flagom powinien być ukarany. Tego oczywiście nikt się nie
      czepia no chyba że kibicem jest student AP.
      • Gość: Pustak Re: flaga na Akademii Polonijnej IP: 213.77.4.* 07.11.03, 16:16
        Gość portalu: tty napisał(a):
        > Jeśli ktoś myśli w kategoriach prawa to każdy kibic reprezentacji polski
        > wymachujący Polskom flagom powinien być ukarany. Tego oczywiście nikt się nie
        > czepia no chyba że kibicem jest student AP.

Przeczytaj proszę, jakie wymogi wg prawa musi spełniać godło, flaga, barwa
        narodowa (na podstawie ustawy z dnia 31 stycznia 1980 r. ( z późn.zmianami)

1.Barwy narodowe stanowią składnik flagi państwowej RP
        2. Flagą państwową Rzeczypospolitej Polskiej jest prostokątny płat tkaniny o
        barwach Rzeczypospolitej Polskiej, umieszczony na maszcie

Więc? Mmmmmasz rację z tymi kibicami, Kto to widział, żeby kurcze oni z
        masztami paradowali na mecze - Skandal ;))))))No chyba że oni takie drewienka
        mają na których one płachty materiału zwieszając się nie spełniają definicji
        prawnej. ;)) Czyś z AP, WSP, PCz, UJ, UW - etc - obojętne - niewiedza zawsze
        pozostaje ta sama ;(((

pozdrawiam
        Wyluzuj proszę i nie denerwuj się tak, bo Ci żyłka pęknie ;;))
        • lol21ndm Re: flaga na Akademii Polonijnej 07.11.03, 17:19

> ...Kto to widział, żeby kurcze oni z
          > masztami paradowali na mecze - Skandal ;))))))>

LOL!!! :D
          Pustak! Jestes bezbledny!!! Chyba zaloze fan-club Pustaka! ;)

• Gość: Pustak II Do Piasi IP: *.metrocafe.pl 08.11.03, 16:19
            Joanno
            to cudnie, że taki z ciebie spostrzegawczy obserwator :)
            i z jakim wdziękiem dygasz przyjmując wszystkie komplementy :/
            szkoda tylko, że zapomniałaś im dodać, iż masz w tym własny interes: doniesiesz
            Gazecie", a jeśli dziennikarze napiszą, skwapliwie to przeczytasz
            radiosłuchaczom - w końcu tak właśnie zarabiasz na życie (pomijam umilanie
            sobie czasu wypisywaniem sie na gazetowym forum w godzinach pracy, widać
            brakuje ci innych zajęć, skoro całkiem niedawno byłaś autorką największej
            ilości tutejszych wpisów)
            Wtedy też specjalizowałaś sie na tym forum wrzucaniem kamyczków do Gazetowego
            ogródka - a to nie bardzo przystoi, nie powinnas zapominać, kto ci płaci :)
            Twój warszawski szef, poza częstymi przyjazdami na mecze żużla, zagląda także
            na to forum

• Gość: amator Re: Do Piasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 18:02
              na pocieszenie pani asi proponuje posenke zespołu KULT - ogrodzenie
            • Gość: Pustak Podróbka ;)) IP: 213.77.4.* 08.11.03, 21:08
              Gość portalu: Pustak II napisał(a):

>a to nie bardzo przystoi, nie powinnas zapominać, kto ci płaci :)
              > Twój warszawski szef, poza częstymi przyjazdami na mecze żużla, zagląda także
              > na to forum

Hhahahaa, skąd u Ciebie ten moralizatorski ton? hę?? ;))))))
              A wybierz sobie jakiegoś nicka bardziej oryginalnego - co będziesz w moje lachy
              się stroić )))???. Jak to mawiał Pawlak do Kargula - "Widziała żaba że kunia
              kujom i sama łapy podstawia" ;))))
              Bo widzisz bliźniaku, z dwojga złego oryginał zawszeć lepszy niźli podróba i do
              tego nieudana ;)) Ale co ja tu będę Ci prawił morały- widno tak być musi, że
              jedne wolom łiskacza a inne wino marki wino. A co mi tam ;) Musi ruszyło Cię
              bardzo - ale, że to innych w mieście dostawców interneta ni ma, inoś do
              firmy "System"- F.P.H.U. zresztą polazła gapko ;)))))?
              A niech ta - pozdrawiam Cię serdecznie, bo chocieś po nicku z nieprawego łoża -
              ale zawszeć to familia ;)))
              • Gość: Pustak II Re: Podróbka ;)) IP: *.metrocafe.pl 09.11.03, 00:25
                hm, pustaczku
                widać, coraz więcej kaski na proszki ci schodzi, skoro o tak późnej porze,
                zamiast pograć w cos fajnego, albo pooglądać jakieś krajobrazy, albo jeszcze
                coś fajnego porobić, spędzasz sobotni wieczór w swojej żałosnej firemce :) w
                tym obskurnym, komunistycznym biurowcu (który nawet nie ma klimatyzacji :/)
                to pa
              • lol21ndm Re: Podróbka ;)) 09.11.03, 11:23
                Pustak! Loguj sie, to nie bedzie problemu... ;)
                Mam nadzieje, ze nicka masz obstawionego, a jak nie, to sie spiesz... bo
                jeszcze ktos Ci prawa autorskie wydrze. :P Wielka szkoda bylaby...
                Pozdrowionka cieplutkie przesylam. :))
                • Gość: zarcik Re: Podróbka ;))- z Was! IP: 203.36.162.* 09.11.03, 11:49
                  lol21ndm napisała:

> Pustak! Loguj sie, to nie bedzie problemu... ;)
                  > Mam nadzieje, ze nicka masz obstawionego, a jak nie, to sie spiesz... bo
                  > jeszcze ktos Ci prawa autorskie wydrze. :P Wielka szkoda bylaby...
                  > Pozdrowionka cieplutkie przesylam. :))
                  **************************************************************************
                  Szkoda dla Was tego miejsca na tym foru !
                  zarcik
                  >
            • piasia Re: Do Piasi 09.11.03, 15:05
              Gość portalu: Pustak II napisał(a):

> Joanno
              > to cudnie, że taki z ciebie spostrzegawczy obserwator :)
              > i z jakim wdziękiem dygasz przyjmując wszystkie komplementy :/
              > szkoda tylko, że zapomniałaś im dodać, iż masz w tym własny interes:
              doniesiesz
              >
              > Gazecie", a jeśli dziennikarze napiszą, skwapliwie to przeczytasz
              > radiosłuchaczom

uuu, kochany, miły jesteś, zdradzając wszem i wobec kim jestem.
              Skoro jesteś taki wszechwiedzący, to pewnie wiesz także i to, że NAJPIERW
              zapodałam info w eterze, a potem dopiero podrzuciłam temat GW. Mam do tego
              pełne prawo, podobnie jak do korzystania z GW w pracy. Wiesz co to jest
              współpraca firm siostrzanych?

> pomijam umilanie sobie czasu wypisywaniem sie na gazetowym forum w godzinach
              pracy, widać brakuje ci innych zajęć, skoro całkiem niedawno byłaś autorką
              największej ilości tutejszych wpisów)
              To całkiem niedawno to czas jeszcze dobrze sprzed wyborów. KAŻDY ma prawo do
              bycia na forum, i do wykorzystywania wypowiedzi z tego forum. Nieraz zadawałam
              konkretne pytania, zresztą nie ukrywając faktu, iż odpowiedzi będą
              wykorzystane. Coś w rodzaju sondy, tyle że najbardziej anonimowej, jak to tylko
              możliwe. Obecność na forum jest nierozewralnie związana z moją pracą, po
              prostu, jako jedno ze źródeł informacji, cytatów, zabawnych wydarzeń.

> Wtedy też specjalizowałaś sie na tym forum wrzucaniem kamyczków do Gazetowego
              > ogródka - a to nie bardzo przystoi, nie powinnas zapominać, kto ci płaci :)
              Jakieś przykłady?

> Twój warszawski szef, poza częstymi przyjazdami na mecze żużla, zagląda także
              > na to forum
              I dobrze. Myślę nieskromnie, że w zalewie totalnego chamstwa, bełkotu i byków
              ortograficznych tudzież wzajemnego obrażania się moej wpisy będą dla niego
              powodem może nie do dumy, ale jakiegoś zadowolenia, że ma inteligentnego
              pracownika, który nawet był kiedyś żartem podany jako kandydat na prezydenta.

Dodam, że w domu nie mam internetu. Po prostu mnie na to nie stać, przy cenach
              TEPSY. Póki potrafię połączyć pracę "w realu" z byciem na forum, a jeszcze
              innym podrzucam tematy do pracy w pracy - nie widzę problemu.
              Pozdrawiam

PS: a szef po ostatnim zwycięstwie Włókniarza pewnie jest w dobrym humorze ;))))
    • Gość: Ryszard Baranowski Re: flaga na Akademii Polonijnej IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 15:54
      Przestańcie! Kolejny raz Gazeta "walczy" z chorągwią państwową w mniemaniu, że
      jest ona banderą handlową polskij floty. Chorągiew z herbem Państwa (nie
      godłem, bo godłem jest sam srebrny lub zamiennie biały Orzeł) pośrodku białego
      pasa jest identyczna, ale nie tożsama z banderą. Zapisy odpowiedniej ustawy z
      1989 r. mówią o jej wywieszaniu w portach czy przedstawicielstwach
      dyplomatycznych za granicą, lecz nie zabraniają stosowania w kraju! Zasady
      weksylologii dokładnie określają kształt tego symbolu, a prof. Alfred
      Znamierowski zaleca odróżnienie flagi narodowej (biało-czerwona) od flagi-
      chorągwi państwowej (biało-czerwona z herbem). Nikt nie musi w Polsce lubić
      Wałęsy czy Akademii Polonijnej, ale nie może to być TEN powód.
      Z poważaniem: Ryszard Baranowski - projektant herbów i flag Częstochowy oraz
      powiatu częstochowskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka