Dodaj do ulubionych

Leczenie zeza

05.03.09, 23:27
witam. Chciałam się spytać, czy ktoś z forumowiczów leczył swoje dziecko u
okulisty w centrum zdrowia dziecka na Sobieskiego.
konkretnie chodzi o leczenie zeza, i do którego lekarza najlepiej zapisać się
na wizytę.
z góry dziękuje za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: masia Re: Leczenie zeza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 23:40
      nie mam doświadczenia ale jest tylko 1 okulista chyba
    • Gość: ja Re: Leczenie zeza IP: *.rak.spidernet.pl 05.03.09, 23:58
      AL Wolnosci rog orzechowskiego dok Fening na fundusz .
      • Gość: do nan Re: Leczenie zeza IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.09, 08:21
        Ja leczyłam na początku u nas ,co okulista to była inna teoria.... w końcu
        pojechałam do prof.Pojdy do Katowic.Jest ok,poprawy 8O% .nAN Tutaj ci odradzam
        leczyć ,ale zrobisz jak będziesz uważała.Ile twoje dziecko ma lat??
        • nan79 Re: Leczenie zeza 06.03.09, 10:38
          Właśnie się zastanawiam nad śląskiem, słyszałam,że tam jest o wiele lepiej niż u
          nas. Dziecko ma niecałe 2 lata. Ponoć zez jest jakiś skomplikowany. Od początku
          mnie lekarz zwodził,że jeszcze nie trzeba nic robić, oczko się naprostuje, a
          teraz się okazuje ,że chyba będzie trzeba operację zrobić.
          • Gość: DO NAN Re: Leczenie zeza IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.09, 10:57
            moja córa miała operację .robił jej Pan prof.Pojda tak jak napisałam ,poprawa
            jest w 80%,JEŻELI CHCESZ MOGE CI PODAĆ NAMIAR
            • nan79 Re: Leczenie zeza 07.03.09, 11:30
              Bardzo bym prosiła o namiary o tego doktora. Z góry dziękuje.
              • Gość: anka do nan Re: Leczenie zeza IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 14:45
                Podaje namiar prof .Pojda Stefan tel 0322068282 ul .Mielęckiego(NIE PAMIĘTAM
                NUMERU)Katowice.pozdrawiam
                • Gość: aaaaa Re: Leczenie zeza IP: *.xdsl.centertel.pl 13.03.09, 20:59
                  Witam!!
                  Oczywiście każdy przypadek jest inny, ale.. poszłam z synkiem do
                  okulisty na sobieskiego kiedy miał pół roku - wszystko było ok,
                  potem poszłam już gdzie indziej, kiedy synek miał 1,5 roku, okazało
                  się że ma wadę +7. A że mały był po atropinie, następnego dnia
                  pojechaliśmy do innego okulisty - wszystko w częstochowie. Nie
                  powiedziałam pani doktor jakąolukista dzień wcześniej stwierdził
                  wadę - ale ona niestety potwierdziła diagnozę. Poszłam z synkiem do
                  okulisty, chociaż nie było żadnego zeza, bo... sama jak miałam
                  półtora roku zaczęłam nosić okulary i miałam gigantycznego zeza. Ze
                  mną rodzice jeździli do katowic - i tam lekarz w klinice proponował
                  operację, ale to w zasadzie zabieg tylko kosmetyczny, nie wiadomo
                  czy w wieku dojrzewania zez nie WRÓCI!! A może też ustąpić. Leczenie
                  przede wszystkim polega na zastawianiu przez kilka godzin dziennie
                  zdrowego oka, żeby to słabsze zmusić do pracy. Ja od wieku około 14
                  lat nie mam zeza, wzrok z wady + zmienił sią na lekki - i mam
                  nadzieję że tak będzie też u mojego synka. W takim leczeniu przede
                  wszystkim potrzebna jest konsekwencja rodziców i czas, bo dziecko
                  rośnie - zmienia sięteż budowa oka i przy odpowiednich szkłach,
                  zastawianiu oka - wada najprawdopodobniej ustąi. Mój synek od roku
                  ma już "tylko" wadę +5.
                  W wędrówce po gabinetach okulistów trafiliśmy do dr Fenig, niestety
                  jej postawa i podejśćie sprawiło że nawet szybko wyszliśmy, nawet
                  nie pozwoliłam dziecka zobaczyć...
                  Chodzimy do dr Korzekwy na Sobieskiego, do Komedu. Dodam że leczymy
                  sięna fundusz.. byliśmy kilka razy na prywatnej wizycie i .. nie ma
                  różnicy czy prywatnie czy na fundusz. Co ważne pani dr ma świetne
                  podejście do małych pacjentów. Ale to moja subiektywna opinia
                  pozdrawiam i napisz gdzie trafiliście i co dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka