elzia1980 13.03.09, 14:12 To prawda, ze pod Częstochową jakiś koncern chce otworzyc fabryke prezerwatyw? Słyszałam dzis w MPK. Wie ktos kiedy to powstanie? Ciekawe ile osob zatrudnią... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hill Re: Nowa fabryka koło Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 14:27 podobno na tyłach Jasnej Góry.....heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Nowa fabryka koło Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 14:29 Coś powstaje naprzeciw Auchan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nowa fabryka koło Częstochowy IP: 77.87.124.* 13.03.09, 14:44 Gość portalu: jojo napisał(a): > Coś powstaje naprzeciw Auchan... to coś to apartamenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Nowa fabryka koło Częstochowy IP: 77.87.124.* 13.03.09, 14:48 elzia1980 napisał: > To prawda, ze pod Częstochową jakiś koncern chce otworzyc fabryke > prezerwatyw? Słyszałam dzis w MPK. > Wie ktos kiedy to powstanie? Ciekawe ile osob zatrudnią... a swoją drogą ciekawe skąd w MPK wiedzą o takich inwestycjach...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justynka Re: Nowa fabryka koło Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 14:59 lubię prezerwatywy o smaku ananasowym lubmorelowym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Nowa fabryka koło Częstochowy IP: *.chello.pl 13.03.09, 15:28 Fajnie by bylo tylko pewnie nazwa musi byc zwiazana scisle z czestochowa i jej tradycjami - moze "prezerwatywy jasnogorskie"?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAMSEN Re: Nowa fabryka koło Częstochowy IP: 193.138.241.* 13.03.09, 15:39 "święte yebanie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Nowa fabryka koło Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.09, 16:03 a ja słyszałem o centrum logistycznym naprzeciw Auchan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx bv Re: Nowa fabryka koło Częstochowy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.03.09, 16:17 a ja slyszalem ze wszyscy fachowcy z czestochowy wyjezdzaja w zwiazku z czym nikt tutaj nie chce inwestowac... ludzie ktorych sciagnelo trw do swoich centrow nie maja tutaj co robic i wyjezdzaja przy okazji propagujac w swoich srodowiskach akademickich w calej polsce ze to miasto to prowincja a na dodatek nie ma wiekszych perspektyw, co w konsekwencji prowadzi do izolowania miasta jako punktu z ktorym mozna wiazac przyszlosc...na domiar tego firmy czestochowskie stracily w oczach pracownikow z calej polski po tym jak postapily w obliczu kryzysu...ludzie zaczeli to opisywac na wilu forach inzynieryjnych i finansowych co spowodowalo negatywne nastawienie do calego miasta...ktos moze powiedziec ze mamy wystarczajaco duzo ludzi w czewie ale nieststy w przypadku nowych innowacyjnych inwestycji potrzebni sa specjalisci ktorych nierzadko nam brakuje...i tak o to kolo sie zamyka...jezeli nie zmienimy naszego wizerunku w polsce to jestesmy skazani na wielki prowincjonalizm, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
czaterxx Re: Nowa fabryka koło Częstochowy 13.03.09, 20:54 A kiedy inżynierowie mieli pozytywne nastawienie do Częstochowy ? Pozdrawiam z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: Nowa fabryka koło Częstochowy IP: 77.87.124.* 14.03.09, 11:12 Zawsze mieli!Oczywiście ci panowie inżynierowie w kieckach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Nowa fabryka koło Częstochowy IP: *.icis.pcz.pl 14.03.09, 12:32 Akurat pzryjezdni bardzo czesto maja lepsze zdanie o Czestochowie i sa wiekszymi jej patriotami niz sami Czestochowianie. Z roznych powodow pewnie to wynika, ale takie sa moje osobiste doswiadzcenia i jak ktos z Czestochowian zaczyna rozpuszczac rozne legendy tego typu o tym jak przyjezdni odnosza sie do Czestochowy, to najczesciej sa to wlasnie takie legendy wymyslane przez Czestochowian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akagi Re: Nowa fabryka koło Częstochowy IP: *.chello.pl 14.03.09, 18:06 Gdybyscie szukali broni do inscenizacji i mieli troche wolnej gotówki oraz chęć zwiedzania.Polecam sklep z militariami w Kijowskim Technopolis.Orginalny radomski Mauser -1500 hrywien,Vis-900 hrywien.Chełmy-rózne rodzaje w tym polskie od 300 hrywien. Ciekawostka,ckm na taczance - 4000 hrywien. Broń orginalna ,z rozwierconymi komorami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akagi Re: Nowa fabryka koło Częstochowy IP: *.chello.pl 14.03.09, 18:07 Sorrki,pomyliłem watek :) Odpowiedz Link Zgłoś