Gość: prawnik IP: *.chello.pl 22.03.10, 11:29 a światła to nie linia startowa i ruszają jakby im czas ktoś włączał do 000001 po przecinku rozwagi trochę. decybele też można sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bruum Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) 22.03.10, 11:51 Zbliża się sezon i temat, jak bumerang, powraca. Znów się zacznie "dawcy organów", "szaleńcy" itd itp. Nie ma wątpliwości, że część, podkreślam część motocyklistów zachowuje się na drogach jak na torze wyścigowym. Ale nie zapominajcie o zdecydowanej większości, która szanuje przepisy i innych użytkowników dróg. To, że motocykl przyspiesza zdecydowanie lepiej od samochodu nie ulega wątpliwości i jeśli mamy możliwość zajęcia pierwszego miejsca na światłach zawsze będziemy to wykorzystywać. I tak samo jak kierowcy samochodów narzekają często na motocyklistów, tak samo motocykliści mają naprawdę sporo powodów do narzekania na kierowców aut. Sam nie zliczę sytuacji, kiedy zostało na mnie wymuszone pierwszeństwo przejazdu czy zajechana mi została droga przy zmianie pasa. A to wszystko przez to, że w lusterka zagląda się za późno lub wcale. Zamiast prowadzić "wojenkę" zacznijmy się wzajemnie bardziej szanować a będzie łatwiej i jednym, i drugim na naszych polskich drogach. Na koniec przykład, który bardzo mi utkwił w pamięci: jesienią zeszłego roku jechałem ulicą Pułtuską. Na wysokości pawilonu "Optymista" z drogi prowadzącej przez osiedle wyjechała pani zielonym oplem praktycznie wprost przed mój motocykl. Gdy na światłach podjechałem do niej i zapytałem dlaczego nie ustąpiła mi pierwszeństwa odpowiedziała, że mnie nie zauważyła. A prawda jest taka, że ta pani nawet nie spojrzała w lewo włączając się do ruchu a przed kolizją uratował mnie tylko mój refleks i zasada, żeby każdego traktować jako potencjalne zagrożenie dla mnie i mojej maszyny. Życzę wszystkim bezpiecznych powrotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 22.03.10, 12:40 osobiście w trasie jestem przyjazny dla motocyklistów. Często widać ze jeżdżą zorganizowanymi grupami na wakacje. mam naklejkę na zderzaku i zjeżdżam w miarę możliwości na "margines". są tacy co podziękują. Nie przeszkadza mi to ze są szybsi bardziej zwinni i do setki maja mniej.:) Dla mnie liczy się rozwaga i jeżeli ktoś w terenie zabudowanym (miasto) od biedronki na AK jedzie na jednym kole do świateł to chyba trochę niepoważne i niefajnie jak stwarza zagrożenie w ruchu drogowym, albo ma na liczniku od świateł do świateł 150 km / h. To można nie zobaczyć takiego kamikadze jak ktoś włącza się do ruchu. można się pokusić ile metrów przejeżdża się przy 150 km / ha a ile przy 50 km / ha. i inna sprawa to już droga hamowania. Ale to już było w programie Hołowczyca:) pozdrawiam trzeźwo myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siofer Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 22.03.10, 17:58 podobne mam zdanie - na trasie niech sobie jedzie do kiedy nie wyleci z drogi, w korku zawsze zjadę żeby motocyklem pomykał dalej - po cholere ma stać ale to co nasi `zawodowcy` ciechanowscy zaczynają wyczyniać to zgroza... brutalne ale prawdziwe było powiedzenie rzecznika Policji w roku ubiegłym - idzie wiosna, będą warzywa... Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) 22.03.10, 18:32 "Idzie wiosna, będą warzywa" było przeginką i wywołało odwrotny skutek niż zamierzano. Niestety, niektórych rozsądku nauczy dopiero w najlepszym wypadku ortopeda. I co smutne, ale niestety prawdziwe powoli, aczkolwiek skutecznie, następuje tzw naturalna selekcja. Głupców nie trzeba siać, sami się rodzą ale też i sami siebie eliminują. Rozsądku życzę wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.centertel.pl 22.03.10, 19:55 motocykliści jak owieczki... w stadzie znajdzie się nie jedna czarna owca. W niedzielę byłem świadkiem jak czarna owieczka w czarno zielonym kombinezonie bez trzymanki, z prędkością pow 70km/h przemknął na trzeciej fazie źółtego przez skrzyżowanie 11 pułku/mikołajczyka. Brawo!!! Jeżeli ktoś zamierza tak jeździć w mieście to niech zgodę na bycie dawcą po śmierci podpisze to będzie jakiś z takiego idioty pożytek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 20:13 tylko stado te jeździ tylko w sezonie no i rzucają się w oczy innym. Do idiotów w samochodach już wszyscy przywykli? Codziennie widzę ich dziesiątki, tyle że to już taka szara masa dla której nie warto wątków zakładać. Tak jak napisał bruum, idioci wyeliminuja się sami wcześniej czy później czy to w samochodach czy na motocyklach. Reszcie życzę pogody ducha, życzliwości na drodze i radości z jazdy. Wszyscy się zmieścimy i wszyscy zdążymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addhoc Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 22.03.10, 20:35 Szkoda, że najczęściej naturalna selekcja idiotów omija szerokim łukiem, a dotyka innych bogu ducha winnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 22.03.10, 20:51 Śmierć kocha brawurę. kierowcy, motocykliści bądźcie czujni! Sezon dopiero się rozpoczyna. A jak jest wypadek lub kolizja to wina zwykle leży pośrodku. I słusznie zwracana jest uwaga na sprawę tego typu, ze czasami poszkodowanymi są te osoby co zgodnie z przepisami idą po chodniku lub znalazły się w złym czasie i w złym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 20:31 A ja bym na 11 pułku i nie tylko zainstalował fotoradar. Najlepsze fotki wychodzą jak pstrykną fotkę z tyłu. 400zł i 8pkt murowane. Kto nawet jak nie widzi palantów to ich słyszy na mieście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.10, 04:04 sam jesteś PALANTEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siofer Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 22.03.10, 20:48 idioci w samochodach też się rzucają w oczy ale nie ma takiej grupy jak motocykliści - jedno koło, przejeżdżanie na czerwonym, 150km/h w mieście i na pewno więcej, często brak prawa jazdy... wg mnie popełniają dużo więcej wykroczeń niż kierowcy samochodów i uważają się za najważniejszych i że wszyscy MUSZĄ na nich uważać.. Jak dla mnie - tępić dziadostwo do bólu... A naturalna selekcja jest do bani bo niewinni ludzie giną przed idiotów... Czarne owcy w stadzie to na przykładzie naszego miasta 80 procent całości, może 20% jest normalnych i tych pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam do siofera IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.10, 21:38 Człowieku o czym Ty mówisz... Nie jeżdżę motocyklem ale dam sobie rękę uciąć że więcej motocyklistów ginie z winy kierowców samochodów a nie z powodu własnej prędkości... Sam potrafię się przyznać do winy że czasem zapomni mi się spojrzeć w lusterko.... I skoro ja jadę 200km/h samochodem to co za różnica jak on jedzie 300km/h na motorze.... Nie róbcie z siebie świętych.... Co do eliminacji to prawda, Ci co nie trzeba odpadną.... Ale krytykując innych pamiętajcie o własnych błędach na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siofer Re: do siofera IP: *.chello.pl 23.03.10, 17:44 napisałem tam `wg mnie`, tak uważam.. a prostując uważam, że procentowo więcej popełniają bardzo niebezpiecznych wykroczeń.. A na potwierdzenie mojej tezy mam obserwacje, gdzie na 10 motocykli w 1 jest normalnie zamocowana tablica rejestracyjna... po co to ? ano po to żeby unikać fotoradarów i uciekać policji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Re: do siofera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.10, 18:06 dziś przed komendą policji motocyklistą na jednym kole popisywał się i tym i prędkością , w bluzie biało czarnej w szachownice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boniek Re: do siofera IP: *.nat.student.pw.edu.pl 23.03.10, 19:44 Siofer, obracam się trochę w środowisku motocyklowym i wybacz, ale nie kupuje, że w 9/10 motocykli jest źle zamocowana tablica rejestracyjna. Zgodziłbym się, że w 1/10 jest nieprawidłowo, chociaż przekonany do tego też nie jestem. Prawda jest taka, że motocykliści jadać na przejażdżkę poruszają się głównie poza miastem, a niestety w mieście zostają Ci, którzy w dużej mierze chcą się popisywać jeżdżąc w bluzach w szachownicę, zamiast w odpowiednim stroju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: do siofera IP: *.chello.pl 23.03.10, 21:26 z tych wypowiedzi wynika ze są profesjonalni motocykliści i amatorzy a ci ostatni jak nie umieją korzystać z prawdziwych motocykli i dróg publicznych niech się przesiądą na skutery albo rowery i może poczują różnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boniek Re: do siofera IP: *.nat.student.pw.edu.pl 23.03.10, 21:57 Profesjonalnych motocyklistów jest wg mnie naprawdę niewielu, ale można być amatorem, czy wciąż uczącym się, jednak mając przy tym trochę oleju w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siofer Re: do siofera IP: *.chello.pl 23.03.10, 22:46 właśnie -tego oleju w głowie brakuje... A niestety Ci bez oleju zawsze rzucą się najbardziej w oczy stąd takie obserwacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motocyklista Re: do siofera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 01:31 Olej olejem, kazdy z nas stara sie uniknąc przykrych sytuacji na drogach i motocyklisci i pewni siebie kierowcy samochodów którzy widza tylko to co chcą widzieć. Ten normalny motocyklista mysli 2-3 razy wiecej niez przecietny urzytkownik drogi. On uważa na innych uczestników drogi, jest świadomy że nas nie zabija predkość tylko gwałtowne hamowanie bo pan jadący autem nie zauwarzył i jest świadomy że nie chroi go strefa zgniotu w aucie tylko jego kask i kombinezon. I jeszcze jedno motocyklista jadacy autem innaczej patrzy w lusterka. Przeciętny kierowca auta nigdy tego nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: do siofera IP: *.chello.pl 25.03.10, 10:39 przeciętny motocyklista zawsze będzie przeciętny co widać na ulicach tego miasta. to nie tor wyścigowy ani popi-suwa. wiem , ze są motocykliści z klasa, i tych należy popierać. dla tych nienormalnych lub myślących inaczej może powinni zapisać się na sporty motocyklowe rajdy czekają na odpowiednich torach. tylko tutaj trzeba mieć pieniądze i sprzęt a nie tylko pokazywać jaki to mam tłumik, ze jestem bardziej głośny innych. Ciekawe jakby kierowca ciężarówki urwał sobie tłumiki i jeździł po mieście dla szpanu:. Może Policja wyleczy co niektórych pozdrawiam motocyklistów z klasa i prezentowana kulturą na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: do siofera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 16:54 Kto nigdy nie złamał przepisów drogowych niech pierwszy weźmie kamień i zbije mi reflektor ale.. czym innym jest jechanie 70 między ostatnimi rogatkami a znakiem koniec terenu zabudowanego przy pustej drodze i bardzo dobrych warunkach a czym innym przekraczanie 3 krotne dopuszczalnej prędkości, slalomy między autami lub jeżdżenie na czerwonym. I wśród tych na 2 i tych na 4 jest masa poje.. , niedorobionych, niewyżytych itp. Mnie osobiście najbardziej denerwuje rajdowa jazda po mieście i zajeżdżanie drogi (kiedyś kogoś pacnę jak nie wytrzymam). Są też bardzo pozytywne rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę. Już nie wszyscy chcą za każdą cenę dotrzeć jak najszybciej ubrać kapcie i czytać gazetę. Kilka razy wyjeżdżałam ostatnio z Kilińskiego i ktoś mnie "wypuścił". Miło mieć świadomość, że poza wściekłymi wariatami są ludzie którzy rozumieją, że 10 sekund ich nie zbawi więc nie ma powodu być chamem lub ryzykować życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: do siofera IP: *.chello.pl 25.03.10, 20:17 www.112.pl/slider/predkosc-zabija-wlacz-myslenie-6348.html można poczytać. lenka zajefajnie piszesz oby więcej takich ludzi było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mot Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 01.04.10, 12:53 www.112.pl/mazowieckie/pionki-29-letni-motocyklista-zginal-na-miejscu-6390.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag. Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.10, 23:09 A ja tam uwielbiam oglądać takie ścigacze jak mnie mijają :D taka adrenalina już nabiera patrząc na nie....Rok temu w sezon motorów spodobało mi się Suzuki srebrno niebieskie ;D. Ciekawe jakie teraz będzie :)) A powracając do tematu mi nie przeszkadzają mi na ulicach :) A gdzie niby miały by motorki śmigać :) Pozdrawiam i dobranoc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany o Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.10, 14:00 kóltórka tych na motórah bi.gazeta.pl/im/7/7621/z7621667X,Nie-wiemy-gdzie-to-zdjecie-zostalo-zrobione--ale-inwalidzi.jpg fajna stronka łazikaamatora :-) policyjni.gazeta.pl/Policyjni/51,91152,7621256.html?i=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.10, 21:42 palanty powinni miec zakaz jazdy po miescie , bo szpanują hałasem ,a jeden z palantów na 7 w Mławie zbierał lub jemu swój motor szuflą Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) 03.04.10, 21:55 Zgadzam się z tobą w 100 %. Każdy palant powinien mieć zakaz prowadzenia jakichkolwiek pojazdów w tym samochodów, autobusów, ciągników rolniczych, a nawet hulajnogi. Ile zdarzeń było spowodowanych przez motocyklistów w zeszłym roku? 2752 A ile zdarzeń spowodowali kierowcy autobusów? 4053 Weźcie pod uwagę ilość przewożonych pasażerów i przestańcie wrzucać wszystkich do jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOt Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 03.04.10, 23:28 tylko motocykliści to zwykle sezonowi są i po zimie jak poczują wiosnę to wiadomo, że szaleją. A co za tym idzie patrząc na statystykę to w 4 miesiące nadrabiają liczbę wypadków pozostałych uczestników dróg , którzy 12 miesięcy naginają za kółkiem. poszkodowanych w wypadkach szkoda każdego, czy to rowerzystę czy pieszego czy kierowców począwszy od autobusów, a skończywszy na traktorzystach z przyczepami i bez:) no i jeszcze zapomniałem walcami co niektórzy jeżdżą po Ciechanowie:). jak szaleć to proszę bardzo 1/4 mili lotnisko Bemowo kogo stać proszę się wykazać a nie urządzać rajdy slalomy pomiędzy samochodami narażając pozostałych uczestników ruchu drogowego na zagrożenia, których w mieście jest niemało.a tu sztuczki tablica rejestr pod siedzeniem:)decybele na tuningowanym tłumiku takie ze po badaniu nasilenie dźwięku to zabierany jest dowód rej w 70 % przypadkach. :)dla motocykli o dużych pojemnościach jak dobrze sobie przypominam to jest około 83 DB:) heheh a tu na słuch mi padło jak przejedzie bo ma z 200 db.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.10, 11:56 Kilka dni temu było ciemno w okolicach Pawłowa z dala widziałem swiatło myslałem ,ze to ktoś z latarką idzie poboczem ,a tu nagle obok auta smignał mi motocyklista z szybkoscią chyba 150km i błyskiem swiatła i z hukiem.Mialem przez moment wrażenie ,wystraszyłem się przez moment .Zdarzyło mi sie to pierwszy raz jakby meteoryt obok mnie przeleciał. Motocyklista pognał w kierunku Mławy. Daj mu Boże dużo szcześcia, gdy ma motor w rękach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.10, 13:24 ja nie rozumiem, jak ktoś przejedzie z prędkością światła samochodem to zapewne mu się śpieszy ale jak to będzie ktoś na motocyklu to wariat? Czym oni sie różnią od siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsd Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 05.04.10, 08:30 Wczoraj na 11-Pułku dwóch panów na motorach trenowało jazdę na jednym kole. Dla mnie jest obojętne czy taki czub się zabije czy nie , ale obchodź mnie ,że przez takich idiotów giną niewinni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.10, 08:49 pomyśl, ilu niewinnych ludzi zginęło przez motocyklistów dajmy na to w Ciechanowie w przeciągu 2 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 10:30 Dla mnie debile hałasują tak, że na obrzeżach miasta ich słychać,a co dopiero na ulicy po jakiej jeżdzą Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) 05.04.10, 18:35 Podaj proszę liczbę osób zabitych przez motocyklistów, jeśli ją znasz. Nie zapomnij jednak podać liczby motocyklistów, którzy zginę z winy innych użytkowników dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) 04.04.10, 22:16 A ja nadal z uporem maniaka będę powtarzał - nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka!!! Wśród jeżdżących motocyklami są idioci, nie wśród motocyklistów, są idioci jeżdżący samochodami, ciągnikami, skuterami, rowerami, autobusami, tramwajami, latający samolotami,itd itp. Wszyscy powinniśmy szanować siebie wzajemnie, szanować przepisy i jeździć tak by zawsze wrócić do domu, czego wszystkim życzę. A przy okazji zapraszam na VI Ciechanowskie Otwarte Spotkania Motocyklowe w maju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 00:30 Dziś piatka palantów jeżdziła po Ciechanowie i popisywała sie . Ulica Mławska była dla nich miejscem na wyscigów wielokrotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 18:55 W Niemczech policji na drogach nie widać. Wystarczy jednak, że zdarzy sie jakiś wariat i policja wyrasta jak spod ziemi. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) 05.04.10, 18:59 Gość portalu: gość napisał(a): > W Niemczech policji na drogach nie widać. Wystarczy jednak, że zdarzy sie jakiś > wariat i policja wyrasta jak spod ziemi. Dlaczego? Dlatego, że Niemcy dzwonią na policję i "uprzejmie donoszą". Potrafią nawet zadzwonić jadąc autostradą z informacją, że np takie a takie auto o takich numerach strasznie kopci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mot Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 05.04.10, 21:14 może Policja wyciągnie wnioski z tego portalu dla działalności profilaktycznej. czytaj czytelniku jak to jest: na samym początku huk odrzutowca jak na lotniskowcu (światełko w tunelu::)) ), później łapiesz wzrokiem oddalający się punkt to własnie motocyklista kamikadze :. śpieszący się (V=260 km/h) z narządami na ratunek. śmigłowiec już czeka i srebrne walizki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 23:48 wolontariusz ze szpitala pan bruum juz tam trzyma na pulsie rekę, by helikopter mogł przyleciec do Ciechanowa po narządy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 06.04.10, 02:19 dlatego, że tam policja ma być a nie pisać mandaty, poza tym w Niemczech są kary - u nas nie ma! Dlaczego polak jadący do Niemiec wymienia opony w samochodzie, wymienia pękniętą szybę, stosuje się do ograniczeń ? Bo tam zapłaci i to słono !Poza tym tam policja ma sprzęt a nie ledwo dyszące Kie (a jeszcze niedawno stare polonezy... ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 06.04.10, 15:53 moto.wp.pl/kat,89554,title,354-punkty-karne,wid,12143176,wiadomosc.html szanuje rozważnych motocyklistów których tez nie brakuje jak i też nie brakuje tych jeżdżących inaczej :):)na jednym kole. Zarówno jednych jak i drugich nie brakuje w Ciechanowie. Bardzo ładnie jest popatrzeć jak gość jedzie ma sakwy w skórze, zadbany motocykl chromy się błyszczą, silniczek mruczy hm jak nie powiem co (jak kobieta w pewnych sytuacjach)i jedzie wolno żeby go wszyscy zobaczyli :) bo własnie ostatnio takiego w Ciechanowie widziałem na 11 Pułku :) Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) 06.04.10, 20:08 No cóż, na moim motocyklu chromu nie za wiele bo taki mam gust ale pomruk tłumika dość miły i też lubię taka jazdę. Taki spacer po mieście. I wiecie co, jak się tak jedzie przez miasto 50 km/h to jest tylko jedna rzecz którą ciężko zrobić - zliczyć samochody, które nas wyprzedzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.10, 21:05 Dla jednych motocykl to: 1) Wolność i radość z jazdy z rozsądkiem i poszanowaniem innych użytkowników drogi 2) Przedłużenie czegoś co od urodzenia wydawało im się za krótkie 3) Pojazd którym można na światłach wiele udowodnić bo golfem III w dieslu nie za bardzo się da. Ci ostatni się jeszcze nie pokazali, za zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) 07.04.10, 07:58 I właśnie dlatego nie wrzucajmy wszystkich do jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 08:32 bruum weż ty się już uspokój z tą obrona czegoś nie do obrony. jest was kilkunastu, a zachowujecie się na mieście jak banda kretynów. dziwi mnie pobłażliwość policji dla was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vz Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.10, 08:51 brumowi nie chodzi o obronę wszystkich, zwraca uwagę, żeby nie uogólniać bo to chore. Ty jesteś miszczem uogólniania. Jak ja bym napisał że wszystkie Przemki w Ciechanowie to kretyni to co? Nic prócz piany z tego nie wynika. Policja ma łapać "kretynów" a nie wszystkich na motocyklach. Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) 07.04.10, 08:53 Widzisz a ty tutaj jesteś jeden kretyn i nie ma na ciebie siły żebyś się uspokoił i przestał trolować. Idę po motocykl do garażu. Za około pół godziny będę jechał Płocką to wystaw łeb z hurtowni i zobacz jak można spokojnie jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 10:29 Napisałem ,że jest wasz kilkunastu kretynów chcących zaistnieć jako kretyni, bo gdybyście nie byli kretynami to było by cicho na mieście,a nie ja ten wątek rozpoczynałem o was. Przypominam o waszych kretyńskich rajdach w czasie świąt wielkanocnych. Na jeziorach mazurskich obowiązuje cisza podobnie w lasach. Zadna stacja diagnostyczna nie pozwoli wyjechać autem bez tłumika,ale kretyni na motorach uwazają ,że ich nic nie obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) 07.04.10, 12:17 posłuchaj kretynie, ostatni raz ci tłumaczę, że nie do mnie ta dyskusja a do kilku kretynów którym życie nie miłe i nie ich bronię tylko siebie i mi podobnych przed wrzuceniem do jednego wora z takimi właśnie idiotami. Czy teraz coś dotarło do tej pustej łepetyny? Wątpię... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 12:26 do pustego łba tych kretynów wlej olej to twoja paczka znajomych. sam promujesz postawę idź,zadzwoń,załatw i nie produkuj się na forum wiec załatw sprawę. fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/bJV8OsCnMMgetB1uCB.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.10, 14:54 Przemuś, ale o co ci chodzi? Coraz mniej celne argumenty wytaczasz, czyżby zdrówko się pogorszyło. Obstawiam, że wszyscy kierowcy samochodów to jest twoja paczka tak ?:) Wspieramy cię Przemku, obyś szybko do zdrowia wrócił:) Odpowiedz Link Zgłoś
bruum Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) 08.04.10, 07:57 Moja paczka znajomych to ludzie jeżdżący rozsądnie i szanujący innych użytkowników dróg. Niech to do ciebie wreszcie dotrze!!! Idąc twoim tokiem rozumowania, ty jesteś takim samym idiotą jak 3 panie, które jednego dnia w bardzo podobny sposób wymusiły na mnie pierwszeństwo przejazdu. Masz problem to weź aparat fotograficzny ustaw się w jakimś ciekawym miejscu i rób zdjęcia każdemu kto jeździ jak kretyn. Potem zanieś to na policję, może medal dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moto Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.10, 10:03 Jeśli miałby robić zdjęcia to musiałby najpierw zrobić sobie zdjęcie, bo gorszego pajaca na tym forum to nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTUSKany Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 10:13 To ktory pierwszy z Ciechanowa ? www.tvn24.pl/-1,1651187,0,1,motocyklista-uderzyl-w-policjanta-obaj-zgineli,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 09.04.10, 15:37 Witam wszystkich zmotoryzowanych. tak to ja założyłem ten post. chciałem aby wszyscy zainteresowani wypowiedzieli się w tym temacie. Cel jaki mi przyświecał tej idei to zwrócenie uwagi na zagrożenia życia swoimi nieodpowiednimi decyzjami wszystkich zmotoryzowanych. Zamieszczone zdarzenia drogowe przez internautów mówią same za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 15:47 A jeszcze zdaje się nie wyruszyli na ulice ci najgłośniejsi w skuterkach i małych motocyklach. Kto to dopuszcza do ruchu wśród ludzi, szczególnie w mieście? To jest ciekawe pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VTX Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.147.169.136.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.04.10, 00:29 JA CHCĘ BYĆ PIERWSZY PIER...OŁO niepowodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mot Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 10.04.10, 06:30 www.moto.wp.pl/gid,12155670,img,12155720,page,3,title,Niesamowity-wyczyn-Robbiego-Madisona,galeriazdjecie.html znajdziesz taki most? w ciechu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 12.04.10, 22:19 www.youtube.com/watch?v=ci0n5rKKa80&feature=related www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100409/BIALYSTOK/855397637 dobry komentarz internauty "zwolnij śmierć jest szybsza" Odpowiedz Link Zgłoś
lazikamator Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) 12.04.10, 23:17 Kilkanaście minut po ostrej akcji policji na ul.Płockiej jechało dwóch na jednym motorze tak skromnie 120-150km/h w kierunku wiaduktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość72 Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: 213.199.253.* 13.04.10, 09:09 Widzę lazik że nie tylko z aparatem łazisz nosisz jeszcze radar? Moze ty sobie rower kup bedzie Ci łatwiej. 120-150km/h,haha! Oddaj ten radar do zkalibrowania bo trochę zawyża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 23:42 to trzeba obejrzeć.Polecam www.youtube.com/watch?v=z0DQ6-Bj2-M&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 13.04.10, 11:45 super:)niech każdy obejrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 20.04.10, 11:14 www.112.pl/warminsko-mazurskie/szczytno-elk-ranni-motocyklisci-6568.html dołączam dla interesowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOto Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 05.06.10, 09:24 super wczoraj udała się popisuwa palenia tłumika na AK. brak słów. dla motocyklistów. start odrzutowca to nic w porównaniu z wariactwem ciechanówskim. teraz tylko należy aby piesi kupili sobie porządne ochraniacze słuchu. pozdro dla przyjaznych motocyklistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziótek Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.xdsl.centertel.pl 05.06.10, 13:41 Tak team zgrany oddają krew a nie może jeden dugiemu wytłumaczyć, że ulica to nie tor wyścigowy. Gdzie tym motocyklistom się ciągle spieszy? stawianiem motoru na jedne koło chcą zaimponować,jeżeli tak to niech to robią bez kasku będę wiedział kto jest takim debilem, ci ludzie nie dość, że nie posiadają wyobraźni to jeszcze brak im wrażliwości dla matek którym udało się uśpić dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebal Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 00:05 Chyba czas, żeby ci wielbiciele motorów, którzy mają poukładane w głowach (a mają, bo akcja oddawania krwi to super pomysł) sami zaczęli tępić w swoim środowisku tych tępogłowych, głuchych i zakompleksionych, co to muszą rykiem silnika i piskiem opon dodawać sobie znaczenia. Co na to bruum i reszta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wci Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.10, 08:33 środowisko motocyklowe z roku na rok się rozrasta, przybywa i tych normalnych i tych tępogłowych. Nie znaczy to że wszyscy się znają i mogą mieć wpływ na innych. Jakaś zamknięta grupa może między sobą wprowadzić jakieś normy a reszta i tak będzie robiła co chciała. Przypominam, że są organy powołane do kontroli ruchu drogowego i oni niech się wywiązują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 10:32 lubie smigac na gumie i tak samo patrzec jak inni smigaja ;) pozdro dla szalenców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziótek Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.10, 10:40 ciekawe czy ty też oddałeś krew dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 11:29 ten mi przypomina waldka fotoforum.gazeta.pl/photo/9/qa/hj/gpek/Aj5aA0plZY5TnWV5OX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 11:31 a to członek wolnego wydechu z psychoartu fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2286600,2,11,Easy-Rider.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HD Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: 212.160.240.* 06.06.10, 11:42 To żadni motocyklisci nie mylcie ich z prawdziwymi motocyklistami. Oni potrafją tylko jezdzić na motocyklach cała reszta jest im obca. Być motocyklistą to nie tylko jeżdzić. A juz drażni mnie widok takiego kogoś kto jedzie naprawde dobrym motocyklem a ubrany że pożal się Boże. Mam na mysli spodnie dresowe i koszula z flaneli,wczoraj takiego widzialem. Szacunek dla wszystkich prawdziwych motocyklistow.Lewa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimpek Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 13:23 Może dla takiego, twoim zdaniem "pożal się Boże", ważniejsza jest jazda na motorze niż image "prawdziwego" motocyklisty w skórach. Jeździsz w skórach i ok, po co wyśmiewasz takich co nie szpanują? Nie wiedziałem, że ciuchy są niezbędną częścią składową. Szpan jest dziecinny. Jakbym gimnazjalistę czytał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HD Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: 212.160.240.* 06.06.10, 13:34 To żaden szpan i nikogo nie wyśmiewam. Dla mnie to jeżdzij nawet nago tylko właśnie tacy jak Ty psują nam opinię.A na motocyklu jeżdżę dłużej niż Ty masz lat. Tylko pomyśl co bedzie jak sie przewieziesz w tych dresach no i zobaczymy za parę lat w jakim stanie bedą twoje kolana,łokcie itp. Pomyśl o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimpek Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 13:44 Spoko, ja nie jeżdżę i dość stary jestem. Po prostu organicznie nie znoszę szpanu i nietolerancji, a tu mi tym zapachniało. Mogłeś po prostu napisać, że taka jazda nie jest bezpieczna, lepiej by zabrzmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wci Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.10, 13:43 ciuchy są niezbędną częścią składową, dają cień szansy na mniejsze obrażenia przy glebie która wcześniej czy później się trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 14:53 Ostatnio całkiem spokojnie jechał za mną czerwony ścigacz. Zdziwiło mnie, że nie skacze jak to zwykle bywało z pasa na pas szukając dziury do zdechnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HD Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: 213.199.253.* 06.06.10, 20:22 Piszę do gościa pimpek Co ty tu piszesz o szpanie że skóry to jest szpan?? Pomyśl czy piwo pijesz z nocnika,czy do teatru chodzisz w dresach??? Czy szampan smakuję Ci z plastykowego kubka no pomyśl jak masz mózg. Wszystko trzeba robić ze smakiem.Ale widzę że ty jesteś jednym z tych co robią tak: Motor z komisu na raty,ciuchy z bazarku i cheja na miasto. I oczywiście koło w górę.CZY TO NIE JEST SZPAN?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.146.156.148.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.06.10, 21:45 HD ma rację warto się ubrać na motor to nie szpan to bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: booom Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 30.06.10, 20:44 boom, dziś wyją na ulicach jak wściekli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanka Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 20:56 Mam pytanko jakimi ulicami jeżdżą? Czy mają jakieś trasy? Z chęcią usiadłabym na jakimś przystanku i poobserwowała ich wyczyny:) Pozdrawiam mi nie przeszkadzają :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boom Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 30.06.10, 21:02 boom, chyba ci na słuch padło :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 22:55 hyba Tobie padło na słuch buum,ze przeszkadzaja tobie ....dawac chłopaki na maxa ..lewa w góre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 23:05 Do pierwszego patrolu który wyśle na badanie techniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boom Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.chello.pl 01.07.10, 19:42 poczytaj zanim dostaniesz od pierwszego patrolu z artykułu KW o nie zachowaniu należytej ostrożności, powodując zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu drogowym, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niuśka Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 21:23 Urządzają w nocy wyścigi z rykiem silnika, dziecko mi się budzi, płacze, a mnie jasna cholera bierze. Ogarnijcie się, nie żyjecie na pustyni! Żyj i daj żyć innym - za trudne dla niektórych dupków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 21:26 Od razu widać, że nie mają z kim spać. Dzieciaki z przedłużkami na mikro ptaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 22:31 jak przeszkadza Tobie chalas to wyprowadz sie na wieś .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 22:53 Sam się wyprowadź na pustynię. Jakieś normy hałasu są a uciążliwość jest wykroczeniem przewidzianym w kodeksie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.M Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 07:33 A policjanci mieszkają w bloku przy ulicy gdzie na pewno słyszą i widzą co się dzieje i śpią nic z tym nie robiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wci Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.10, 15:32 Policję to mamy dość bezradną na ciechanowskich drogach a i widzę, że czasami są sami na bakier z przepisami ruchu drogowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorek Re: Motocykliści ulice to nie tor wyścigowy:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 18:43 Motocykliści niech jeżdżą byle nie z rykiem w nocy. Nie radźcie ludziom, żeby wyprowadzili się na wieś, równie dobrze motory mogą jeździć po drogach poza miastem. Odpowiedz Link Zgłoś