Gość: Kamera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.10, 12:14 Witam , jaką kamerę cyfrową polecacie.Chodzi mi o taką w miarę tanią, do użytku domowego.A co sądzicie o kamerze JVC GZ-MS 120? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtaszek Re: Jaka kamera??? IP: 213.199.253.* 09.05.10, 21:24 Jęsli tylko do użytku domowego to w zupełności wystarczy kamera jakie są w ofercie w KAUFLANDZIE.Cena ok.350,00PLN.Z gwarancją 24 m-ce.Choc moze nie sa renomowanej firmy,ale są małe i fajne.Polecam obejrzeć.Moze się spodoba.Pieniążki również zaoszczedzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeremi Re: Jaka kamera??? IP: *.tktelekom.pl 14.05.10, 09:02 tym badziewiem,to możesz kręcić swoją starą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Jaka kamera??? IP: *.chello.pl 14.05.10, 16:15 widać jest jeszcze ktoś kto nie musi mieć znaczka na sprzęcie, za który zapłaci jeszcze 50% więcej... pomijam wysoki poziom inteligencji w dyskusji... ;/ ja też bym poszukał czegoś niekoniecznie firmowego, tak jak z cyfrówkami, do domowego użytku wystarczą małe pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
verdorn Re: Jaka kamera??? 14.05.10, 10:53 Podaj jakiś zakres cenowy w jakim się poruszamy, to coś doradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamera Re: Jaka kamera??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.10, 00:08 Ja szukam kamerki do tys. złotych.żeby miała najważniejsze funkcje i w miarę dobrą jakość obrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
verdorn Re: Jaka kamera??? 17.05.10, 08:08 Czyli rozmawiamy o kamerze SD. O HD w tej cenie zapomnij - nawet jeśli coś jest do kupienia do tys. zł, to będzie to szajs maksymalny. Z kamer SD w zasadzie każda kamera będzie posiadać, jak to mówisz "najważniejsze funkcje". :) Co do producenta sprzętu, to skupiłbym się na Sony, Canon, Panasonic, JVC (w tej kolejności). Nie sugeruj się żadnym kosmicznym zoomem. Zoom x25 do normalnego kręcenia w zupełności wystarczy, a przy większym bez statywu nie da rady. Mógłbyś jeszcze napisać czy kamera ma być z pamięcią wewnętrzną czy z dyskiem twardym - o płytach miniDVD radzę zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamera Re: Jaka kamera??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.10, 12:14 Raczej interesuje mnie kamera na kartę pamięci.Jaki model polecasz?Ja zastanawiałam się nad JVC GZ MS-120. Odpowiedz Link Zgłoś
verdorn Re: Jaka kamera??? 17.05.10, 13:00 Nie mam najlepszego zdania o JVC, mechanika w nich nie jest najlepsza. Poza tym mam nadzieję, że rozumiesz, iż ten model nie ma wew. pamięci. Czyli czeka cię zakup przynajmniej jednej karty pamięci. Mniej niż 16GB raczej nie warto. Ja w cenie do 1000zł. stawiałbym na coś z Sony, np. DCR-SX50 lub coś z serii SX4x. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domorosły Re: Jaka kamera??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 13:34 Ja kupił bym aparat kompaktowy z funkcją HD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamera Re: Jaka kamera??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.10, 16:17 Chciałabym podziękować Verdonowi za poradę , kupiliśmy polecaną przez pana i efekt znakomity , serdecznie dziękujemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś