Dodaj do ulubionych

haracz w szkołach

IP: *.chello.pl 11.06.10, 06:29
witam kto mi wyjasni czemu niby nieprzymusowy komitet szkolny stał sie
koniecznoscia ,inaczej juz w pierwszej klasie liceum dziecko bez tej wpłaty
nie bedzie miało podpisanej obiegówki,a nie wpłacenie bagatela 100złmusi byc
umotywowane na prosbie o zwolnienia z tej opłaty.Polecam liceum nr 2szkola
publiczna z narzucona kwota wpłaty
Obserwuj wątek
    • Gość: uczeń Re: haracz w szkołach IP: *.chello.pl 11.06.10, 08:51
      zs2 to złodzieje karzą za Radę rodziców płacić 150 zł rocznie!!!
      to są po prostu złodzieje
      • Gość: ja Re: haracz w szkołach IP: *.tktelekom.pl 11.06.10, 09:08
        W Bemie się płaci ile się chce. Można wcale nie płacić nawet tylko trzeba
        podpisać czy napisać pewne pismo.
    • Gość: mika Re: haracz w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 09:27
      Posłuchaj, twoje dziecko też korzysta z tych pieniążków.
      Więc dlaczego ktoś mam płacić, a Ty nie.
      Już były wcześniejsze posty na ten temat.
      Od dawien dawna rodzice wnoszą te opłaty.
      Trzeba chodzić na zebrania i uważnie słuchać na co przeznaczane są
      te wpłaty, a nie pisać słowo "haracz".
      Zastanów się lepiej zanim coś napiszesz.
      • Gość: mama Re: haracz w szkołach IP: *.chello.pl 11.06.10, 10:42
        nikt nie moze mi narzucac taryfy opłat jesli jest to dobrowolne ,płaciłam
        wczesniej w innych szkołach ale tylke na ile było mnie stac ,na zebrania chodze
        ,słucham uwaznie ale tez jestem swiadoma ze jest to szkoła publiczna bez zadnych
        przumusowych opłat
        • Gość: hm do miki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 15:30
          To napisz proszę, na co te pieniądze są przeznaczane.
          Miałam jedno dziecko w szkole, i przez wiele lat płaciłam, bo zawsze
          nauczyciele wmawiali, że to obowiązkowe, a szlag mnie trafaiał, jak
          przepijali tą forsę na dniach nauczyciela czy innych spędach.
          Te pieniądze nie mają konkretnego, pozytecznego celu.
      • Gość: pamiętliwy Re: haracz w szkołach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 12:07
        jak kończyłem szkołę (2004r.) to też były takie problemy. Nie wiem czy coś się
        zmieniło, ale wtedy była to sprawa dla kuratorium. Należy jednak dodać, że potem
        były problemy z maturą (stara matura). Teraz szkoła nie powinna mieć wpływu na
        wyniki egzaminów pisemnych. Ale są jeszcze ustne zaliczenia. Smutna prawda.
        • Gość: u Re: haracz w szkołach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 12:15
          Myślałem ,że chodzi o bandyctwo , a tu tylko o składki.
          Poprawność polityczna nakazuje mówić nauczycielom,że kogo nie stać to trudno,ale
          realnie rodzice mają kasę na papierosy,wódę,piwo,telefony,auto.Ciechanów nie
          należy do terenów popegerowskich i ostępów bieszczadzkich.

• Gość: mika Re: haracz w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 15:06
            Zgadzam się z U.
            Oczywiście są sytuacje kiedy można odstąpić od takiej składki.
            I szkoła odstępuje.
            Ale reszta rodziców niech nie narzeka, tylko płaci realnie żyjąc.
            Wszystko dla dzieci.
            • Gość: Pimpek Re: haracz w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 16:32
              Mika i U -zgadzam się z wami. Płaci kto chce, chodziliśmy do szkoły, wiemy że jakaś kasa jest dodatkowo potrzebna.
              I jakie pijaństwo nauczycieli za pieniądze rodziców. Porąbało was? Żeby haraczu od składek nie odróżniać...
              • Gość: dz1ad3k Re: haracz w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 18:06
                To, że rodzice mają pieniądze, nie znaczy, że mają je trwonić na głupoty. Przez
                lata nauki płaciłem i nigdy nie skorzystałem ani nie zobaczyłem rozliczenia.
                Kawkę i drinki nauczyciele mogą sobie kupić za swoje.
                • Gość: Ala Re: haracz w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 19:16
                  To niedopuszczalne co się tam dzieje-ja ostatnio informowałam o
                  opłatach na komitet obowiązkowych dyrektora kuratoriumw Ciechanowie
                  mówiłam o obiegówkach o obowiązkowych wpłatach i o tym że nie
                  dostaną uczniowie świadectw albo nie zostaną dopuszczeni do matury-
                  tak moje dziecko miało powiedziane w szkole! A pan kurator że nie
                  slyszał że coś zrobi takie miele język i miele-to jest jedna klika
                  oni i oni a reszta musi płacić niczym MAFIA.Teraz to do nikogo nie
                  można mieć zaufania ale jeszcze zostało kuratorium w Wawie nasi się
                  ich boją,warto spróbować-może wyzyskiwacze posypią na jakiś czas
                  głowy popiołem.Taka jest rzeczywistość naszego miasta.
                  • Gość: ups Re: haracz w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 19:33
                    mafia, klika, ci krwawi nauczyciele gorsi krwiopijcy od komarów ...
                    upał nie wszystko tłumaczy
                • Gość: mika Re: haracz w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.10, 00:24
                  Skoro ... dz1ad3k , uważa dzieci za "głupoty" to brawo.Dla niego.
                  Dajcie spokój, nauczyciele sami sobie drinki sponsorują.
                  Nie róbcie z nich biedaków. To ludzie z kasą.
                  Może nie czułeś że korzystasz, ale żyjąc w tej
                  społeczności...korzystaleś.
                  Jak macie o drobinę kulturyi taktu ....zakończcie ten wątek.
                  Dobraoc.
                  • dz1ad3k Re: haracz w szkołach 12.06.10, 14:37
                    Śpij sobie spokojnie ze swoimi naciąganymi interpretacjami. Niektórym stan konta
                    i głowy pozwala na beztroskie spanie.
                    • Gość: Marian Re: haracz w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.10, 01:09
                      Z prawnego punktu widzenia dyrektor nie ma prawa odmówić wydania świadectwa , ta
                      opłata jest dobrowolna . A 150 zł to stanowczo przesada ...
                      • Gość: on to nie ja Re: haracz w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 23:56

Ciągle wycinają mnie z forum.Kim jest moderator?Co się tu dzieje?
                        • Gość: ja Re: haracz w szkołach IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.10, 00:07
                          Ciągle wycinają mnie z forum.Kim jest moderator?Co się tu dzieje?
                          Stąd powtarzam swój wycięty tekst przy każdym wątku.
                          Nie życzę sobie podszywania się w prymitywny sposób z zamiarem ośmieszenia
                          sprawy pod "ja" w innych wątkach(patrz imprezy na deptaku),(mój jest o imprezach
                          plenerowych).
                          Kto to robi?Nie trudno się domyśleć.
                          I z kim tu rozmawiać i o czym?No cóż,tonący brzytwy się chwyta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka