slawek12123 04.07.10, 10:24 Wiecie coś na temat otwieranego rolnictwa na PWSZ? Skąd jest cała kadra i czy jest dużo chętnych na ten kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eeeeeeee Re: Rolnictwo na PWSZ IP: *.chello.pl 04.07.10, 11:11 a kto pyta? tak zadane pytanie mówi bardzo wiele o pytającym. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek12123 Re: Rolnictwo na PWSZ 04.07.10, 21:43 Pyta osoba która jest bardzo zainteresowana rozpoczęciem studiowania na tym kierunku studiów, więc normalne jest chyba, że chciałbym wiedzieć coś na temat! I z tego co wiem raz podjęto próbę rozpoczęcia studiów na kierunku rolnictwo ale z powodu braku chętnych to się nie udało!A jeśli można wiedzieć to co Pan/i ma na myśli pisząc, że tak zadane pytania wiele o mnie mówi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Rolnictwo na PWSZ IP: 46.112.41.* 05.07.10, 08:21 Witam! Ja również jestem zainteresowana studiowaniem na tym kierunku. To nie prawda, że z braku chętnych nie udało się go utworzyć. Po prostu pozwolenie na jego otwarcie pojawiło się zbyt późno, gdy już rok akademicki się zaczął. Gdy parę dni temu byłam w PWSZ, dowiedziałam się, że jest spore zainteresowanie podjęciem studiów na kierunku rolnictwo i że w tym roku zostanie on na 100% utworzony. Sama w ciągu tego tygodnia zamierzam zanieść tam swoje dokumenty i podjąć studia na tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Rolnictwo na PWSZ IP: *.chello.pl 05.07.10, 11:56 Jestem po tym kierunku po SGGW i do dzisiaj pracy nie mogę znaleźć. Jeżeli macie swoje gospodarstwa to polecam, jeśli nie, to będziecie wykształconymi bezrobotnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek12123 Re: Rolnictwo na PWSZ 06.07.10, 20:09 Mój brat właśnie także kończy ten kierunek na specjalizacji ochrona roślin i mówił, że absolwenci tego kierunku których zna nie mieli dużych problemów z pracą!Zresztą teraz po każdym kierunku jest problem z pracą!Ale na pewno łatwiej znaleźć pracę po rolnictwie niż np pedagogice lub zarządzaniu i marketingu, bo to studiuje co drugi student w Polsce!Tylko druga sprawa rolnictwo to mało popularny kierunek i niektórzy śmieją się, że można coś takiego studiować, choć to naprawdę trudny kierunek!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Rolnictwo na PWSZ IP: *.chello.pl 07.07.10, 09:29 Owszem może i nie mieli problemów ze znalezieniem pracy, ale Ci którzy zostali w Warszawie. Jestem zarejestrowana w PUP-ie i za każdym razem jak tam idę słyszę, że nie ma dla mnie ofert pracy w kierunku mojego wykształcenia. Nawet już skończyłam studia podyplomowe i dalej nic. Może rzeczywiście w Ciechanowie ogólnie ciężko jest znaleźć pracę. Jak przeglądam ogłoszenia to poszukują samych przedstawicieli handlowych, bankowych, telemarketerów, sprzedawców itp... Szara rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DziekRek Re: Rolnictwo na PWSZ IP: *.com 09.07.10, 13:48 Bujdy piszesz drogi R. Pozwolenie na rolnictwo i indformatyke przyszło grubo przed wakacjami ale we wrzesniu PWSZ była sobie z humorem podejść do sprawy zamieszczając takie oto ogłoszenie SZANOWNI PAŃSTWO KANDYDACI Z powodu niewielkiego zainteresowania kierunkami – ROLNICTWO oraz INFORMATYKA informujemy , że nie zostaną one uruchomione w nadchodzącym Roku Akademickim . Prosimy SZANOWNYCH PAŃSTWA KANDYDATÓW o wybór innych równie atrakcyjnych kierunków studiów z naszej aktualnej oferty. Szczególnie jajcarska jest druga część ogłoszenia od słów "równie atrakcyjnych..." A tak wogóle to proponuje przejrzeć historyczne wątki na tym forum o PWSZ w większości dotyczące Wydziału Inżynierii i Ekonomii. Czyli wydziałów najbliższych rektorowi. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek12123 Re: Rolnictwo na PWSZ 07.07.10, 21:12 No to widzę, że atmosfera na PWSZ nie jest najlepsza, bo słyszę już kolejne słowa krytyki skierowane w kierunku prof. Kolasy! Ciekawi mnie jeszcze to czy cała kadra będzie zapożyczona np. z SGGW, czy uczelnia zatrudniła własnych pracowników naukowych, gdyż wydaje mi się, że nie takie proste jest znalezienie dr i prof. rolnictwa ze względu na niedużą ilość uczelni kształcących w tym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Precz z Cenzurą Re: Rolnictwo na PWSZ IP: 194.11.24.* 09.07.10, 18:20 Dlaczego Moderator usuwa wpisy o przestępczej działalności Rektora Kolasy? Odpowiedz Link Zgłoś