Dodaj do ulubionych

Rolnictwo na PWSZ

04.07.10, 10:24
Wiecie coś na temat otwieranego rolnictwa na PWSZ?
Skąd jest cała kadra i czy jest dużo chętnych na ten kierunek?
Obserwuj wątek
    • Gość: eeeeeeee Re: Rolnictwo na PWSZ IP: *.chello.pl 04.07.10, 11:11
      a kto pyta? tak zadane pytanie mówi bardzo wiele o pytającym.
      • slawek12123 Re: Rolnictwo na PWSZ 04.07.10, 21:43
        Pyta osoba która jest bardzo zainteresowana rozpoczęciem studiowania na tym
        kierunku studiów, więc normalne jest chyba, że chciałbym wiedzieć coś na temat!
        I z tego co wiem raz podjęto próbę rozpoczęcia studiów na kierunku rolnictwo ale
        z powodu braku chętnych to się nie udało!A jeśli można wiedzieć to co Pan/i ma
        na myśli pisząc, że tak zadane pytania wiele o mnie mówi!!!
        • Gość: R Re: Rolnictwo na PWSZ IP: 46.112.41.* 05.07.10, 08:21
          Witam!
          Ja również jestem zainteresowana studiowaniem na tym kierunku. To nie prawda, że
          z braku chętnych nie udało się go utworzyć. Po prostu pozwolenie na jego
          otwarcie pojawiło się zbyt późno, gdy już rok akademicki się zaczął. Gdy parę
          dni temu byłam w PWSZ, dowiedziałam się, że jest spore zainteresowanie podjęciem
          studiów na kierunku rolnictwo i że w tym roku zostanie on na 100% utworzony.
          Sama w ciągu tego tygodnia zamierzam zanieść tam swoje dokumenty i podjąć studia
          na tym kierunku.
          • Gość: absolwentka Re: Rolnictwo na PWSZ IP: *.chello.pl 05.07.10, 11:56
            Jestem po tym kierunku po SGGW i do dzisiaj pracy nie mogę znaleźć. Jeżeli macie
            swoje gospodarstwa to polecam, jeśli nie, to będziecie wykształconymi bezrobotnymi.
            • slawek12123 Re: Rolnictwo na PWSZ 06.07.10, 20:09
              Mój brat właśnie także kończy ten kierunek na specjalizacji ochrona roślin i
              mówił, że absolwenci tego kierunku których zna nie mieli dużych problemów z
              pracą!Zresztą teraz po każdym kierunku jest problem z pracą!Ale na pewno łatwiej
              znaleźć pracę po rolnictwie niż np pedagogice lub zarządzaniu i marketingu, bo
              to studiuje co drugi student w Polsce!Tylko druga sprawa rolnictwo to mało
              popularny kierunek i niektórzy śmieją się, że można coś takiego studiować, choć
              to naprawdę trudny kierunek!!
              • Gość: absolwentka Re: Rolnictwo na PWSZ IP: *.chello.pl 07.07.10, 09:29
                Owszem może i nie mieli problemów ze znalezieniem pracy, ale Ci którzy zostali w
                Warszawie. Jestem zarejestrowana w PUP-ie i za każdym razem jak tam idę słyszę,
                że nie ma dla mnie ofert pracy w kierunku mojego wykształcenia. Nawet już
                skończyłam studia podyplomowe i dalej nic. Może rzeczywiście w Ciechanowie
                ogólnie ciężko jest znaleźć pracę. Jak przeglądam ogłoszenia to poszukują samych
                przedstawicieli handlowych, bankowych, telemarketerów, sprzedawców itp... Szara
                rzeczywistość
          • Gość: DziekRek Re: Rolnictwo na PWSZ IP: *.com 09.07.10, 13:48
            Bujdy piszesz drogi R.
            Pozwolenie na rolnictwo i indformatyke przyszło grubo przed wakacjami
            ale we wrzesniu PWSZ była sobie z humorem podejść do sprawy
            zamieszczając takie oto ogłoszenie

SZANOWNI PAŃSTWO KANDYDACI
            Z powodu niewielkiego zainteresowania kierunkami – ROLNICTWO oraz
            INFORMATYKA informujemy , że nie zostaną one uruchomione w
            nadchodzącym Roku Akademickim .
            Prosimy SZANOWNYCH PAŃSTWA KANDYDATÓW o wybór innych równie
            atrakcyjnych kierunków studiów z naszej aktualnej oferty.

Szczególnie jajcarska jest druga część ogłoszenia od słów "równie
            atrakcyjnych..."

A tak wogóle to proponuje przejrzeć historyczne wątki na tym forum o
            PWSZ w większości dotyczące Wydziału Inżynierii i Ekonomii. Czyli
            wydziałów najbliższych rektorowi.
    • slawek12123 Re: Rolnictwo na PWSZ 07.07.10, 21:12
      No to widzę, że atmosfera na PWSZ nie jest najlepsza, bo słyszę już kolejne
      słowa krytyki skierowane w kierunku prof. Kolasy!
      Ciekawi mnie jeszcze to czy cała kadra będzie zapożyczona np. z SGGW, czy
      uczelnia zatrudniła własnych pracowników naukowych, gdyż wydaje mi się, że nie
      takie proste jest znalezienie dr i prof. rolnictwa ze względu na niedużą ilość
      uczelni kształcących w tym kierunku?
    • Gość: Precz z Cenzurą Re: Rolnictwo na PWSZ IP: 194.11.24.* 09.07.10, 18:20
      Dlaczego Moderator usuwa wpisy o przestępczej działalności Rektora Kolasy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka