Dodaj do ulubionych

bez Euro 2012

IP: 178.56.30.* 01.10.10, 15:02
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8452531,To_w_tych_polskich_miastach_beda_mieszkac_pilkarze.html
Bez Euro, bez obwodnicy, bez jednostki wojskowej, bez Narodowych Sił Rezerwowych,
Obserwuj wątek
    • Gość: zaTUSKany Re: bez Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.10, 16:05
      ale z PO , zawsze to coś :-)

> Bez Euro, bez obwodnicy, bez jednostki wojskowej, bez Narodowych Sił Rezerwowyc
      > h,
      • Gość: as Re: bez Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 16:45
        szkoda ze nie bez oszołomów
        • magik1985 Re: bez Euro 2012 01.10.10, 17:11
          DO zaTuskanego
          Rozumiem,że obwiniasz PO za ten "sukces" bo to w Twoim stylu. Odpowiem Ci,że na tę decyzję nikt nie miał wpływu, bo podejmowała ją UEFA (podpowiem, że tam nie ma przedstawicieli polskich partii politycznych).
          Ja bym się mocno zdziwił, gdyby Ciechanów trafił na listę UEFA. Wystarczy sobie obejrzeć w internecie czym na chwilę obecną dysponuje choćby ośrodek w Tychach, czy Jelenia Góra, by przekonać się jak daleko za tymi miastami jesteśmy jeśli chodzi o infrastrukturę sportową. W skrócie - bez emocji, bez zaskoczenia.
          • Gość: x Re: bez Euro 2012 IP: *.tktelekom.pl 01.10.10, 17:15
            A po co nam to. Kto będzie potem spłacał kredyty zaciągnięte na budowę paru obiektów które bedą służyć dwa tygodnie.
            • magik1985 Re: bez Euro 2012 01.10.10, 17:29
              X- Jakie dwa tygodnie? A promocja? ;)
          • Gość: zaTUSKany Re: bez Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.10, 17:25
            Ja tam wiem, że Prezydent i jego tuby propagandowe trąbiły o wielkich przygotowaniach do przyjęcia gości, taki pijar dla niedoinformowanej / czyli ciemnej/ masy.

Tamci nie przyjadą ,ale zostaną ci z PO, bo przecież oni wygrają w cuglach jako najlepsi z najlepszych :-)
            • Gość: as Re: bez Euro 2012 IP: *.centertel.pl 01.10.10, 17:33
              ten drugi as podszył się pode mnie :) nieładnie
      • Gość: On Re: bez Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.10, 15:45
        To są efekty skuteczności działań naszych posłów.
    • Gość: Zichenau Re: bez Euro 2012 IP: *.multimo.pl 01.10.10, 17:39
      Zgoda co do centrum pobytowego ale pozostałe kwestie to wielkie sukcesy posłów i władzy lokalnej.
    • Gość: zaTUSKany Re: bez Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.10, 17:55
      nIECH TAM cIECHANÓW wyspecjalizuje się w imprezach sportowych dla juniorów o mistrzostwo Polski,Europy to już będzie coś i niech bije się o te imprezy.

Mistrzostwa świata seniorów w podnoszeniu ciężarów to mógłby być był dobry początek tej ścieżki
      • Gość: jeden Re: bez Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 18:44
        Zobaczycie 1 rok po euro jakie problemy będą mieć właściciele obiektów które wybudowano specjalnie na tę okazję. Utrzymanie hali sportowej w Trójmieście Ergoarena czy jakoś tak będzie kosztowało 150 000 miesięcznie ... POWODZENIA ! Jestem zwolennikiem ME czy przyjęcia Euro ale w sposób NATURALNY ! a nie sie prężyć i pocić bo jakaś zakichana PROMOCJA miasta .... jakiego miasta ???????
        • Gość: prześladowywacz Re: bez Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 19:32
          Ciechanów nie wysłał też nikogo na marsa i to zapewne wina PO bo PiS by wysłał.
          • Gość: zaTUSKany Re: bez Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.10, 19:46
            A czy z szumnych zapowiedzi pana Prezydenta i jego tub propagandowych coś wyszło ?
            Był Ciechanów wśród tych stu kilkudziesięciu ofert ?
            • Gość: jeden Re: bez Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 19:54
              Jeśli nie był to bardzo dobrze ! Jeśli był i go nie wybrano to też bardzo dobrze, kto byn to sfinansował po wszystkim ? PIS da podwyżki, PO da powyzkę ale vatu ..... nikt nie wspomni że w Angli tez są podwyżki vatu .... ale to PIS dzielców nie obchodzi
            • magik1985 Re: bez Euro 2012 01.10.10, 20:11
              zaTuskany-Ciechanów aż do dziś był cały czas brany pod uwagę jeśli chodzi o centra pobytowe, także z Twojej złośliwości nic nie wyszło.
              Owszem - nie można niczego robić na siłę. Wybrane miasta pomyślały o rozwoju bazy sportowej duuużo wcześniej, niż Ciechanów. OPrywaciarze budują ośrodki wypoczynkowe a u nas bida, bo i atrakcji mało. Z takim Koszalinem nie mamy co konkurować.
              • Gość: zaTUSKany Re: bez Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.10, 20:41
                Ciechanów miasto medalistów olimpijskich.

Lubawa to musi być ciekawa miejscowość na bieda Mazurach ?

Czym oni sobie na to zasłużyli i może POrównamy z Ciechanowem ?
    • Gość: xp ... czyli niespełniona obietnica WW IP: *.chello.pl 01.10.10, 21:42
      stanislawkesik.pl/2010/10/co-z-osrodkiem-euro-2012-w-ciechanowie/
      Ile jeszcze takich niespełnionych obietnic jest?
      • magik1985 Re: ... czyli niespełniona obietnica WW 01.10.10, 23:51
        Radny Kęsik nie rozumie jednej rzeczy - to nie od Waldemara Wardzińskiego i jego "ust" zależało czy Ciechanów trafi na tę listę, tylko od UEFA. Nie wiem czy cokolwiek w tej sprawie było obiecywane przez prezydenta i jego ekipę, jeśli tak, to była to bzdura - obiecywanie niemożliwego. Bzdurą jest też to, że żadna ekipa nie trafi do Ciechanowa - może trafić, bo ośrodki przez UEFA są tylko PROPOZYCJAMI. Zdarzało się, że ekipy wybierały ośrodki spoza listy UEFA.
        • Gość: ekipa Re: ... czyli niespełniona obietnica WW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 00:56
          pisali, że się starają. nie czytałem, nie słyszałem, żeby obiecywali, że u nas będzie się gościła któraś ekipa. małe były szanse, bo w telewizorni mówili, że ma być godzina drogi do lotniska
        • Gość: antymadzik99 Re: ... czyli niespełniona obietnica WW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 09:25
          czy ten magik nie rozumie co pisze ?

czy samo nazwisko kęsik powoduje u niego zaburzenia myslenia ?

wardziński obiecywal ale czy ciechanów był na tej liście miast zgłoszonych oto jest pytanie i czy była w ciechanowie jakakolwiek ekipa sprawdzajaca nasze mozliwosci ?

ty magik nie jatrz , bo to nie uefa bezposrednio wybiera tylko polacy a tamci conajwyzej wydaja zgode

czy ktos słyszal o jakimkolwkek przedstawicielu uefa w ciechanowie ?

• Gość: radny Re: ... czyli niespełniona obietnica WW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 09:35
            To nie magik pisze bzdury tylko Kęsik a raczej jego synek, bo ten nibyblog Kęsika to syn pisze. Kęsik sam kompa nie potrafi obsługiwać. A to , że piszą bzdury to wiadomo ale co się nie robi w kampani wyborczej.
            • Gość: nieconieco Re: ... czyli niespełniona obietnica WW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 09:57
              Ponizacie Kesika i co lepiej wam ?
              Ponizanie go ze nie umie kompa obslugiwac juz jest falszem i smierdzi kłamstwem.

Abstrahujac ,ze nie umie kompa obsługiwac to czy pisze prawde czy klamie ?

Jest blisko prezydenta i słyszy co on mówi w przeciwienstwie do wielu z nas.

czytanki blankiewicz to głeboki PRL z ich propaganda sukcesu

• Gość: radny Re: ... czyli niespełniona obietnica WW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 10:03
                Jestem radnym i widzę i słyszę na komisjach i sesjach. Łga w żywe oczy i zrobi wszystko żeby ratować d-. Tworzy mity o sobie a sam nic nie robi tylko narzeka i udaje byle tylko sprawiać wrażenie , że coś robi.
                • Gość: conieco Re: ... czyli niespełniona obietnica WW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 10:08
                  takie czytanki forumowe możesz sobie w buty włożyć czy jestes radnym czy nim nie jestes

tu na forum zaden radny ponoc nie pisze a jedynym jest polonista stawicki który to potwierdzil

pisz o konkretnych sprawach a nie czy lubisz go czy nie

> Jestem radnym i widzę i słyszę na komisjach i sesjach. Łga w żywe oczy i zrobi
                  > wszystko żeby ratować d-. Tworzy mity o sobie a sam nic nie robi tylko narzeka
                  > i udaje byle tylko sprawiać wrażenie , że coś robi.
                  • Gość: dziennikarz Re: ... czyli niespełniona obietnica WW IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.10, 20:33
                    Skoro jesteś radnym to powiedz , prawdę, że to nie Kęsik kłamie. Kłamie cała ekipa PO a PSL ze wstydu pod ławki się chowa.
    • Gość: ciechanowianin czyli chore ambicje niektórych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 09:59
      Wydaje się niektórym, że mieszkają w mieście pięknym i bogatym.
      • Gość: as Re: czyli chore ambicje niektórych IP: *.centertel.pl 02.10.10, 12:46
        Do Magika: już widzę jak reprezentacje olewają oficjalny katalog UEFA i i na wyścigi pędzą do Ciechanowa :)
        • magik1985 Re: czyli chore ambicje niektórych 02.10.10, 19:24
          @AS- oczywiście, że rzadko się to zdarza, ale jednak się zdarza. O ile pamiętam to tak właśnie postąpiła reprezentacja Senegalu na MŚ w 2002 roku i bodajże Francji na Euro w Portugalii bądź Austrii i Szwajcarii.

Jest jasno powiedziane - Ciechanów do tej pory był proponowany jako miejsce pobytowe - jeśli ktokolwiek go wizytował to byli to Polacy, a nie przedstawiciele UEFA. Ale sam katalog (czyli te rzeczone wybrane miasta) tworzyła UEFA na podstawie dostępnych materiałów.

Nie chodzi mi o to, czy była taka możliwość, aby Ciechanów gościł najlepsze ekipy, ale o to, że stracona szansa to nie wynik polityki tej czy innej ekipy(co niektórzy na forum próbują nam wmówić), ale wynik wieloletnich zaniedbań w dbałości o infrastrukturę. Fakt jest jeden - przeszedł koło nosa dobry sposób na promocję miasta.
    • Gość: ciekawy Re: bez Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 13:15
      To moze magik poda link do strony jako ze jest to informacja publiczna nie tajna ze Ciechanów był na tej liscie i co zrobił ze znalazł sie na tej liscie.

Jesli zrobiono duzo to maja plus ,a jesli tylko gadali by gadac to niech spadaja w kolejnych wyborach ze sceny politycznej i niech w ogrodkach na warszawskiej pija piwo,jedza paczki i zazeraja sie kebabami i narzekaja na tych co beda rzadzic przez kolejne lata.
      • magik1985 Re: bez Euro 2012 03.10.10, 22:29
        @Ciekawy
        www.2012.org.pl/images/stories/pdf/centra_pobytowe.pdf
        Czwarta strona, wystarczy poszukać. Do tej pory wszystkie te miasta były brane pod uwagę, zbierano materiały na temat ich kandydatur i zrobiono katalog z 21. Proste? Widać, że dla niektórych zbyt proste, bo nie ma spisku politycznego.
        pozdrawiam
        • Gość: tosla Re: do zaTUSKanego IP: *.olsztyn.mm.pl 03.10.10, 23:25
          Jacek Fafiński (ur. 21 października 1970 w Lubawie) - polski zapaśnik, medalista olimpijski.

Zapaśnik stylu klasycznego, reprezentował barwy LKS Sokół Lubawa, Zagłębia Wałbrzych i Legii Warszawa. Największe sukcesy odnosił w wadze półciężkiej. Siedmiokrotny zdobywca mistrzostwa Polski.

Podczas Igrzysk Olimpijskich w Atlancie w 1996 wywalczył srebrny medal.
        • Gość: formagikfrombielin Re: bez Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.10, 23:48
          Podałeś stare papiery,a w nich stoi jak byk ,że należy zmodernizować Hotel Olimpijski, a skoro tego nie zrobiono to kit i fotomontage pana Prezydenta i jego ekipy.

To ,że Ciechanów zapisał się na listę to jeszcze za mało, bo myślał ,że inne miasta są gorsze i bardziej wieśnickie niż nasza Metropolia i nie trzeba nic robić by zdobyć kontrakt.
          • magik1985 Re: bez Euro 2012 04.10.10, 17:26
            Sorry, po pierwsze to nie wiem czemu za każdym razem zmieniasz nick jak się do mnie zwracasz, po drugie - innych papierów nie ma. Jeśli masz to wklej link.
            • Gość: ktowietenwie Re: bez Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 23:47
              Jak nie masz innych nowych papierow magiku to po co zabierasz glos tam gdzie dorosli ?
              Jakby prezydent staral sie o euro to ewka pisalaby co miesiac o postepach.
              • magik1985 Re: bez Euro 2012 05.10.10, 13:24
                Ty naprawdę masz grubo pod kopułą. Rozumiem,że masz "nowsze papierki" więc się nimi pochwal. Ja Ci podałem to, co jest dostępne w sieci. Dorośli? Dobry żart :)
                A Ciechanów nie trafił na listę dlatego, bo mamy za daleko do lotniska (gdyby na czas był Modlin, to byłyby większe szanse, a tak do Okęcia mamy blisko 120 km), nie dlatego, bo Waldek się nie postarał.
                • magik1985 Re: bez Euro 2012 05.10.10, 13:26
                  Ups, przepraszam. Taki niepoprawny politycznie jestem. Należałoby - zgodnie z ciechanowską tradycją - gnoić wszystkich "u koryta" tylko dlatego, bo tam są i głowy nie zawracając sobie jakimiś faktami ;) kto bym tam się głupotami przejmował.
                  • Gość: zaTUSKany Re: bez Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 13:59
                    jA TAM NIE WIEM i wtrącać się nie będę ,ale po kiego pisał waldek i ewka o tym staraniu się skoro lotniska jeszcze za dziesiąt lat nie będzie.

Ja tam rozumiem ,że młodzi z dużych miast i wrzeszczący kibole uwierzyli w CUD EURO 2012 ,że będą drogi,mosty,lotniska,autostrady... no i I miejsce dla platfusów strzelających bramki:-)

Nie wiem czemu waldek i ewka uwierzyli w to co mówił TUSK , bo magikowi nie dziwię się ,że zawiedziony jest o ile nie oszukany:-)
                    • Gość: robo Re: bez Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 14:45
                      To co piszesz jest głupsze niż ustawa przewiduje... Gdyby Ciechanów nie aplikował pytałbyś, dlaczego nie wykorzystuje szansy. Była próba, nie udało się, trudno. Masz chorą mentalność wiecznego malkontenta. Czy wszyscy w sporcie stają na podium? W maratonie warszawskim bierze udział parę tysięcy ludzi, dla ciebie pewnie to frajerzy, bo większość z nich przybiegnie godzinę po zwycięzcach.

Aha, zapomniałem dodać, że malkontentem jesteś tylko w stosunku do platformy. Bo gdyby Pisiaki aplikowały i odpadły, to piałbyś na ich cześć, jacy ambitni, a odpadli pewnie przez UKŁAD i przekręt. Szkoda z tobą gadać...
                      • Gość: zaTUSKany Re: bez Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 15:03
                        nie z robo dyskutuję wiec się nie pchaj na podium nie pytany.

wystarczyło napisać i zdementować apetyty, że nie POrywamy się z motyką na słońce POmimo, tego żeśmy PlatfOrma OPywatelska

Od tego tekstu mija prawie dwa lata i nic i cisza i wielkie nic

a tu samochwały tak piszą tak jakby za chwilę byli w pierwszej dziesiatce

CIECHANÓW STARA SIĘ O EURO 2012

Ciechanów pomyślnie przeszedł kolejną weryfikację miast, które aspirują o lokalizację bazy pobytowo-treningowej finalistów Mistrzostw Europy w piłce nożnej. Na terenie Polski starało się o nią 150 miast, zostało 44.

Projekt modernizacji stadionu

W listopadzie w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie odbyła się konferencja połączona z wystawą poświęconą przygotowaniom do Euro 2012. Urząd Miasta Ciechanów zaprezentował swoją wizję centrum pobytowo-treningowego. Ciechanowskie stoisko cieszyło się dużym zainteresowaniem dziennikarzy prasowych i stacji telewizyjnych.

Wśród odwiedzających byli: minister Mirosław Drzewiecki, przedstawiciele Sejmowej Komisji Sportu, trenerzy, byli piłkarze polskiej reprezentacji i przedstawiciele spółki Euro 2012.

Oferta naszego miasta i plany rozbudowy infrastruktury sportowej spotkała się z dużym uznaniem. UEFA ostatecznie wybierze minimum 16 obiektów, które wskaże związkom piłki nożnej z krajów finalistów. Do to nich będzie należała ostateczna decyzja.

wybrano chyba nawet wiećej niż 16 obiektów ale innych samochałów co wzieli się do roboty:-)
                        • Gość: nowy Re: bez Euro 2012 IP: 188.33.218.* 05.10.10, 15:29
                          .>>starało się o nią 150 miast, zostało 44<<
                          No właśnie! byliśmy w tej ścisłej czołówce. Można o tym pisać, czy tylko biadolić, że i tak jesteśmy zadupiem. Mają rację ci, co piszą, ze tobie nie podoba się nic w tym mieście, bo rządzi PO. Pod rządami pisu to pewnie byłby według ciebie wielki sukces? Polityka wyjadła ci mózg i tym się poważnie zatuskał:)))
                          • Gość: zaTUSKany Re: bez Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 17:54
                            Zostało 44 ze 150 po pierwszej zgrubnej selekcji, gdzie nie trzeba było nic robić :-)

Tamten tekst był z 2008r.z grudniowego wydania GAZETKI SAMOCHWALNEJ czyli temat był znany na jesieni czyli DWA LATA TEMU.

Samochwały mogły napisać drugi tekst POsypujacy się piaskiem PO głowie,że nie damy rady,że nie stać nasze miasto i byłoby to uczciwie.

Samochwały napisały JEDEN JEDYNY TEKST na ten temat.
                            • Gość: nowy Re: bez Euro 2012 IP: 109.243.20.* 05.10.10, 19:42
                              A ty kiedy posypałeś się piaskiem po głowie i powiedziałeś, że błądziłeś wierząc prezesowi, myśląc, ze jest zdrowy, a on był na proszkach? Kiedy posypałeś piaskiem głowę, że prezes okłamywał ludzi o swojej przemianie? Dlaczego nie pisałeś o ściemie pt. do przyjaciół Rosjan, a teraz mowa, ze kolejny rozbiór?

A na naszym poletku pisałeś, że na deptak nikt z kulawą nogą nie przyjdzie, a dekle trzeba święcić? Posypałeś głowę, przeprosiłeś za kłamstwa i oszczerstwa?

Wiem, ze zaraz się wyprzesz, że nie ty. Pewnie, ze nie ty, tylko któryś z twoich schizofrenicznych nicków:)))
                              • magik1985 Re: bez Euro 2012 06.10.10, 09:54
                                ZaTuskany - ja nie jestem zawiedziony, ani nie czuję się też przez nikogo oszukany. Byliśmy w ścisłej czołówce, jeśli chodzi o kandydatury miast, ale do katalogu nie trafiliśmy głównie przez lotnisko. Problemem jest też to, że prawdopodobnie PKP nie wyrobi się do Euro z remontem linii Warszawa-Gdańsk, co też nie jest bez znaczenia. Natomiast oddzielnym problemem jest to, ze baza hotelowa w Ciechanowie jest SŁABA jak na taką imprezę, a zaplecze sportowe JESZCZE SŁABSZE. Przepraszam, ale przy tak ładnie położonym mieście (na pewno ładniej niż pod poznańskie Wronki!) tak słaba baza to jest śmiech na sali i nie zmieni tego szumnie wybudowane boisko ze sztuczną trawą i oświetleniem, w dodatku boisko treningowe (!).
                              • Gość: zaTUSKany Re: bez Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 10:28
                                Ja tam płakac nie będe ,że ktos tam nie przyjedzie do Ciechu pokopać piłki.
                                Może to brak burdelu jest głownym powodem odrzucenia Ciechanowa,bo taki mam medialny obraz piłkarzy.

A Ty nowy jak już nie wiesz co pisać to nie pisz bzdur i kalek z gazety wyborczej ?

Prezes nie twierdził,że zmienił się,przecież trzy osoby mógł opłakiwać w jednym miesiącu. Jest człowiekiem ale i politykiem.
                                List był do uczciwych Rosjan wstrząśniętych tragedią ,a nie do oficerów KGB, którzy mataczą
                                Deptak zostanie oceniony już niedługo przez wyborców jako wyraz megalomani władzy PO i upadku tej ulicy.
                                Dekle nie ja pisałem ze trzeba świecić. Przyjdą inni wymienią je na te z LOGO miasta

• Gość: zaTUSKany Re: bez Euro 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 10:32
                                  Teraz pan Prezydent niech wyda kolejne 20mln na otwarcie nowych markowych sklepów i super nowe atrakcje to moze , moze przywróci stary klimat tamtej ulicy,

Pan Prezydent ma 400 markowych sieci z franczyzy do wyboru . McDonald to tylko 1,2mln i zapewne chętnie na deptaku zagoszczą

Bachory na wrotkach i rowerach , mieszkańcy i ekspedientki na ławkach lokale do wynajecia to wielki sukces jaki deptak odniósł
                                  • Gość: re Re: bez Euro 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 10:51
                                    > Teraz pan Prezydent niech wyda kolejne 20mln na otwarcie nowych markowych sklep
                                    > ów i super nowe atrakcje to moze , moze przywróci stary klimat tamtej ulicy,
                                    >
                                    > Pan Prezydent ma 400 markowych sieci z franczyzy do wyboru . McDonald to tylko
                                    > 1,2mln i zapewne chętnie na deptaku zagoszczą
                                    >
                                    > Bachory na wrotkach i rowerach , mieszkańcy i ekspedientki na ławkach lokale d
                                    > o wynajecia to wielki sukces jaki deptak odniósł

Co za brednie... jaki "klimat tamtej ulicy", "bachory" na wrotkach, może i kobiety z wózkami ci się nie podobają? O tym ze bredzisz przekonują setki ludzi spacerujących po deptaku... Gdyby to pisuary zrobiły deptak pewnie by ci się podobał? Mózg i oczy trzeba mieć, a nie tylko propagandową tubę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka