maja11-25 21.10.10, 16:54 Witam mam pytanie gdzie w Ciechanowie kupie storczyki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wonski Re: storczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 17:01 nie jestem pewien, ale myślę że w kwiaciarni najprędzej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: storczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 17:06 W Kauflandzie niedawno kupiłem ale czy to storczyk? Kwiaty średniej wielkości fioletowo białe nawet się trzyma cena poniżej 20 pln. W kwiaciarni blisko starej poczty (1) wadziłem kompozycję ze storczyków ale to droższa sprawa a kolor oliwkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: storczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 19:56 kaflandy, marcpole, lidle, biedronki, kupuja kwiaty z wadą : storczyki ni mają dostatecznej liczby kwiatów, Juki mają dwie rózne łodygi na których się szczepi ... to są kwiaty gorszej jakości których laik nie zauważy a kupuje ze względu na cenę. Chciałem nadmienic że nie posiadam kwiaciarni, nie reklamuję się, ale potrafię obserwować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: storczyki IP: *.chello.pl 21.10.10, 20:27 Kupiła w Kauflandzie za 25 zł chyba. Co prawda ubogi jednopędowy, ale urośnie więcej za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: storczyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 21:31 Zorro ja też bym tak tłumaczył gdybym miał ten sam towar 2 razy drożej a prawda jest taka, że kwiaciarnie maja bardzo duże narzuty i sporo kwiatów jest zarażonych chorobami w szklarniach i po przyniesieniu do domu marnieją mimo dobrych warunków. Kupowałem kwiaty w Kaufland nie raz i dla odmiany mimo znacznie niższej ceny nie było z nimi niespodzianek. Pomijam już fakt, że nie ma u nas w mieście kwiaciarni gdzie było by do wyboru 30 rodzajów kwiatów doniczkowych. Często przyglądam jak jeszcze na półce kwiatom zamierają lub gniją liście. To samo z iglakami jak kupiłem w Polo jakiś szkółkarz tłumaczył mi, ze one są hodowane w 50 stopniach a żyją bez problemu od wiosny. Czujecie oddech konkurencji na plecach i tyle. Oczernianie to zła metoda. Kwiaty w marketach nie są super ale jak się znajdzie coś fajnego w dobrym stanie to żyje. Odpowiedz Link Zgłoś