Dodaj do ulubionych

Choinka na deptaku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 11:44
Czy nie sądzicie że na naszym nowym pięknym deptaku powinna stanąć ogromna choinka na święta?
Obserwuj wątek
    • Gość: marek zalewski Re: Choinka na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 11:53
      Piękna inicjatywa i jak by się jakiś sponsor znalazł wśród ,,deptakowych'' kupców to SUPER reklama dla niego i jego firmy... wyobrażam sobie , że będzie kolejka i postawią kilka a może kilkanaście
      • Gość: iwona t. Re: Choinka na deptaku IP: *.xdsl.centertel.pl 29.11.10, 12:10
        też jestem jak najbardziej ZA!!! np. na poczatku warszawskiej od strony pl kościuszki, lub przy św piotrze, albo jak słusznie zauważył pan Marek Zalewski (ktorego pozdrawiam) przy którymś ze sklepów mieszczących sie na deptaku- wizytówka pierwsza klasa!
      • Gość: Karol Re: Choinka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 13:06
        Można by dodać do tego duże sanki ze św. Mikołajem (oczywiście sztucznym). Gdyby jeszcze jakąś sztuczną parę koni do tego, to widok byłby bardzo oryginalny. Mnóstwo zdjęć i uciechy dla dzieci. Może ktoś by miał pomysł aby to zrealizować? . Można by tak co roku.
        • Gość: marek zalewski Re: Choinka na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 13:16
          Wspaniałe pomysły... zobaczymy co zostanie zrealizowane ... za najciekawszą, oryginalną kompozycję podaruję nawet swoją rzeźbę, bo bardzo się mi podoba ta inicjatywa...
        • Gość: Karol Re: Choinka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 17:24
          Proponując konie z saniami i św. Mikołajem zrobiłem błąd. Nie konie a renifery powinny ciągnąć sanie!
    • Gość: pani I. Re: Choinka na deptaku IP: *.xdsl.centertel.pl 29.11.10, 13:24
      a może jakby sie udało, można by pod tą choinka zorganizować Mikołajki, z Mikołajem, który rozdawał by dzieciom(i nie tylko) jakies drobne upominki.... było by pięknie!!!!
      inny mój pomysł- to szopka betlejemska... też ładnie by to wyglądało :) koniecznie do tego jakieś ładne oświetlenie świąteczne i odpowiednia oprawa muzyczna :)
      • Gość: marek zalewski Re: Choinka na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 13:38
        Pięknie i może ktoś taki KONKURS zorganizuje ... Mogę tylko zachęcać...
      • Gość: zgredek Re: Choinka na deptaku IP: *.multimo.pl 29.11.10, 13:43
        Jezeli choinke mogliby sponsorowac sklepikarze w celu reklamowym; to ja proponuje w temacie szopki zeby zostala zasponsorowana przez kosciol. Rowniez w celach reklamowych, a przy owej szopce mozna by zbierac kase na budowe kosciola:))
        Taki zarcik:))
        • Gość: marek zalewski Re: Choinka na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 13:47
          Czemu żarcik? Choć podszyty ironią ale chyba dobry pomysł...bo czemu nie?
        • Gość: iwona t. Re: Choinka na deptaku IP: *.xdsl.centertel.pl 29.11.10, 13:49
          :)
          • Gość: pablo Re: Choinka na deptaku IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 29.11.10, 13:51

Niech sami na siebie zarabiają! Macie rację!!!!!!!!!!!
    • Gość: . Re: Choinka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 15:05
      A może udałoby się namówić kupców z Warszawskiej na konkurs dla nich na najładniejszą choinkę. Mogliby łączyć się w większe grupki i wystawiać swoje okazy a nas zachęciliby tym samym dlo spacerów i...zakupów:)
      • Gość: . Re: Choinka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 15:08
        p.s. A kościelny "śnieżynek" mógłby opłatki sprzedawać i grzecznym dzieciom obrazki wręczać:)
        • Gość: ciechanowianka Re: Choinka na deptaku IP: 80.50.127.* 29.11.10, 16:15
          mogli by postawić ogromną choinkę na tym rondzie co wybudowali przy placu Kościuszki ;P
          • Gość: ciechanowianka Re: Choinka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 16:19
            świetny pomysł :))) z miłą chęcią bym nawet przeszła się obejrzeć taką choinkę na naszym deptaku :)
            • Gość: zaTUSKany Re: Choinka na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 17:06
              Pierwszą choinkę powinien postawić ten co mu biznes z jeansami dobrze idzie :-)
              Prawda panie-pikusiu Zalewski ?
              • Gość: gość Re: Choinka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 17:29
                Mądrzy ludzie to się zbierają spontanicznie i wspólnie stawiają takie choinki. Tak jest w np. w Szwajcarii. Pewno wszyscy zazdrościmy Szwajcarom porządku i rozsądku, prawda Panie zaTUSKany?
                • Gość: zaTUSKany Re: Choinka na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 17:57
                  zaTUSKany ma przeświadczenie , że deptak jest ukochanym dzieckiem ciechanowskiej platformy, bo nawet pisiorkom nie pozwolili postawić stolików w deszcz i wiatr, a kto ? no sama członkini PO Ewa Gładysz zapewne przy aprobacie CC i WW męskich członków PO

Co do Szwajcarii to nam za daleko do nich i nie warto tak wysoko mierzyć, bo wystarczy zrobić 20-30 kroków od deptaka w lewo lub prawo i zobaczyć co ci ludzie maja na swoich podwórkach.

Co do choinki to warto pochwalić tą jaka była w 2009 jako wyraz troski WW o image city
                  fotoforum.gazeta.pl/photo/5/qe/zb/lvhe/D6N4ZDKp7h86iQ1c2B.jpg
                  > Mądrzy ludzie to się zbierają spontanicznie i wspólnie stawiają takie choinki.
                  > Tak jest w np. w Szwajcarii. Pewno wszyscy zazdrościmy Szwajcarom porządku i ro
                  > zsądku, prawda Panie zaTUSKany?

• Gość: gość Re: Choinka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 18:14
                    A Pan jak obłąkany wszędzie z tą polityką się pcha nieproszony. W każdy temat. Jest aktualnie jakieś WikiLeak, dogrywka wyborów się zbliża. Zajmij się Pan tym i zostaw normalnych ludzi, którzy chcą się cieszyć życiem, w spokoju!
                    • Gość: zaTUSKany Re: Choinka na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 18:50
                      > A Pan jak obłąkany napisze tak :-)
                      czekamy na tych normalnych jak robią skladkę na choinkę i jak ją mocują do kafelek na deptaku bez zgody władz politycznych miasta z tow Waldemarem na czele :-)

> A Pan jak obłąkany wszędzie z tą polityką się pcha nieproszony. W każdy temat.
                      > Jest aktualnie jakieś WikiLeak, dogrywka wyborów się zbliża. Zajmij się Pan tym
                      > i zostaw normalnych ludzi, którzy chcą się cieszyć życiem, w spokoju!
                      • Gość:   Re: Choinka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 20:37
                        Choinka kto ma w ogrodzie przerośniętą może oddać prezio da amnestię na wycięcie. Dzieci robią zabawki bibułowe w szkole mogły by przynieść a ktoś oddać niepotrzebny sznur lampek.
                        Żeby było klimatycznie chóry okoliczne powinny mieć scenę i mogły by urządzać sobie próby kolędowania. Karaoke z piosenkami świątecznymi też było by ok.
                        Jakaś instytucja zajmująca się pomocą charytatywną mogła by zorganizować charytatywne kolędowanie. Za dowolną kwotę wyższą np niż 100 zł można by zaprosić kolędników by zaśpiewali pod naszym (lub czyimś) oknem kolędę. No i Piotrowi koniecznie czapkę z pomponem trzeba kupić bo marznie nam :). A konkurs to może na taką podświetlaną gwiazdę z jaką chodzą kolędnicy?
                        static1.money.pl/i/galeria/234/4/2794.jpg
                        • Gość: zgredek Re: Choinka na deptaku IP: *.multimo.pl 30.11.10, 07:28
                          Jezeli bedzie amnestia to przy moim bloku rosna takie przerosniete. Siegaja juz 2 pietra. Gosc posadzil i bylo fajnie jak byly niewielkie. Teraz troszke przerosly:)))
                          • Gość: zaTUSKany Re: Choinka na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.10, 10:20
                            Towarzysz Waldemar pozwoli wam ściąć tą obok ratusza na której co roku wiesza bombki i łańcuszki świetliste. Nie jestem pewny czy wątek nie założył ktoś z urzędu promocji miasta, by Towarzysz Waldemar już nie musiał swojego iglaka upiększać jak co roku:-)
                            Dni tego drzewka iglastego już są przesądzone :-)

Ciekawe czy te dwie bidule przy wejściu do Ratusza tez zetnie sam osobiście czy daruje im i tak marne życie pod asfaltem i kostkami betonowymi.
                            • Gość: zgredek Re: Choinka na deptaku IP: *.multimo.pl 30.11.10, 10:34
                              Nieeee tych przed ratuszem nikt nie ruszy z obawy przed kolejnymi łobroncami. W Warszawie juz nie pikietuja wiec maja w pyte wolnego czasu. Moga sie przegrupowac. Co prawda glowny mininaczelnik ma gdzies nasze choinki, ale nasz ziomek juz wprawe ma.
                              • Gość: jwq Re: Choinka na deptaku IP: 46.113.48.* 30.11.10, 11:41
                              • Gość: zaTUSKany Re: Choinka na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.10, 11:47
                                Widzisz zgredek jak ty pieprzysz trzy po trzy , a innym coś zarzucasz . Ty nawet nie masz argumentów i wy a tym ratuszu wszyscy tacy walnięci zdrowo ? Zadnej wymiany pokoleniowej nie trzeba wam ?

Ja to się dziwię , że brak w Ciechanowie obrońców ptaków. Widzieliście wczoraj od 14 do 16 jakie masy ptaków były na Placu Jana Pawła II i czy to nie jest morderstwo wycinanie tych drzew, które im służą.Czy te ptaki są pod ochroną ?

Gość portalu: zgredek napisał(a):

> Nieeee tych przed ratuszem nikt nie ruszy z obawy przed kolejnymi łobroncami. W
                                > Warszawie juz nie pikietuja wiec maja w pyte wolnego czasu. Moga sie przegrupo
                                > wac. Co prawda glowny mininaczelnik ma gdzies nasze choinki, ale nasz ziomek ju
                                > z wprawe ma.

• Gość: zgredek Re: Choinka na deptaku IP: *.multimo.pl 30.11.10, 13:53
                                  Wybacz prosze Panie zatuskany, ale nie wiedzialem ze na pieprzenie masz wylacznosc.
              • Gość: lopez jenifer Re: Choinka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 10:03
                Widziałam jak piekna ta choinka na deptaku, a nawet piekniejsza niz ta w stolicy
                wiadomosci.onet.pl/regionalne/warszawa/warszawa-rozblysla-swiateczna-iluminacja,4016459,8206205,artykul-fotoreportaz-duzy.html
    • Gość: zaTUSKany Re: Choinka na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.10, 14:01
      Brakowało pytania o choinkę na deptaku ,ale tacy są tak zwani dziennikarze w KRC :-)
      • Gość: . Re: Choinka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.10, 15:01
        temat o choince jest a nie o przygłupach politykach.
        Mi się pomysł bardzo podoba,można by zagadnąć z prezesem Banku Spółdzielczego.Myślę że chętnie by się zgodził pomóc.
        Chętnie bym się tym zajęła tylko nie wiem od czego zacząć,najpierw od władz miasta czy od sponsora?
        jeśli ktoś jest chętny mi pomóc mogę podac meila.
        • Gość: jestem za! Re: Choinka na deptaku IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.10, 10:20
          moim zdaniem powinna stanąć tam, gdzie będzie zegar słoneczny - plac idealny, wokół ławki, zaraz obok często uczęszczana droga nie tylko przez mieszkańców miasta, więc świetna reklama Ciechanowa. Byłoby naprawdę cudnie...
          • Gość: UUU Re: Choinka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 00:07
            Waldemar wygrał to i choinke z naszego budrzetu zasponsoruje :):):)
    • Gość: świerk Re: Choinka na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 16:51
      Zapowiada się ,że KIEPSCY dalej zarzadzac będa tym miastem to i kiepsko dalej bedzie z takimi gadzetami jak choinka . Gdyby to była choinka obwiedszona figurkami i bombkami św.Waldemara to kto wie jakpiekna by była i gdzie stała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka