Dodaj do ulubionych

Wardziński zarabia wiecej niż Waltz!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 00:00
www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,8775005,Ile_zarobia_prezydenci_miast__Najwiecej_prezydent.html
Obserwuj wątek
    • Gość: ciechanowianka Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 00:49
      ludzie ledwo wiążą koniec z końcem a Ci tylko sobie podwyższają, i to z naszych podatków. może by tak obniżyli i to ponad połowę to zadłużenie od razu by zmalało. nabijają sobie kabzy a jak kadencja przeminie i go znowu nie wybiorą to już inny niech się martwi o zadłużenie!!!
      • Gość: as Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: 46.134.63.* 09.12.10, 01:34
        cytat za gazeta.pl - "Spośród 107 włodarzy największych polskich miast najlepiej dotąd zarabiali prezydenci Gorzowa Wielkopolskiego i Ciechanowa. Co miesiąc mieli ponad 13 tys. złotych brutto. Najmniej dostawał prezydent Kutna - tylko ok. 6 tys. zł miesięcznie - wynika z analizy Tokfm.pl. "

Nie mamy obwodnicy, jednostki wojskowej, jesteśmy najmniejszym z byłych miast wojewódzkich, ale przynajmniej w czymś się wyróżniamy :(
      • Gość: cc Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 05:40
        A kto ci bronil sie uczyc CIELAKU.
        • Gość: as Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.centertel.pl 09.12.10, 08:20
          Mój znajomy komuch, to kiedyś mawiał, że gdyby nie Polska Ludowa to bym krowy pasał...
          • Gość: l'brador Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.tktelekom.pl 09.12.10, 08:42
            nie dorobił się jako biznesmen,to teraz dorabia się naszym kosztem jako prezydent.ludzie kogo wy wybraliście?!
            • Gość: olga Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 09:03
              Lekko idzie ubliżać drugiemu , ale taka już kultura co niektórych ciechanowian.
              I co wszystkim pasują zarobki ciechanowskich włodarzy, te pensyjki, diety, stołeczki i korytka...
              Teraz to oni mogą się pośmiać z was nieodpowiedzialnych , przekupnych wyborców.

• Gość: zaTUSKany Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 09:12
                Teraz Bufetowa przyjedzie uczyć się od naszego Prezydenta zarządzać miastem , a ona nauczy naszego jak zbudować szybko i tanio metro zamiast pętli miejskiej :-)
              • Gość: l'brador do olgi IP: *.tktelekom.pl 09.12.10, 09:16
                nie wiem gdzie w moim poście doszukałaś się inwektyw.nie mierz wszystkich swoją miarką.
                • Gość: olga Re: do olgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 09:47
                  Powyżej odniosłam się do -Gość: cc 09.12.10, 05:40 Odpowiedz A kto ci bronil sie uczyc CIELAKU.
                  A nie mierzę wszystkich swoją , jak mi się sugieruje złą miarką , ale czytając wiele postów dało się zauwazyć brak kultury wypowiedzi i zabieranie głosu tylko po to ,aby ubliżyć drugiemu.
                  Urażonego l'bradora-mogę tylko przeprosić:)
                  • Gość: ciechanowianka Re: IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 10:06
                    Rzeczywiście Szok. Nawet sobie sprawy nie zdawałam, że aż tak dużo zarabiają. To chyba porównywalne zarobki jak prezydent Polski!!! A nasze miasto ma tyle potrzeb, ludzie młodzi, biedni nie mają mieszkań, pracy a tu nasze podatki idą na pensje radnych i prezydenta!!! Jestem zniesmaczona i pozbawiona jakichkolwiek nadziei na lepsze jutro...
        • Gość: paranoja dba o swoją kieszeń, prawie jak żaden prezydent IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.10, 22:57
          "A kto ci bronil sie uczyc CIELAKU."
          a MŁOCIE z peło, myślisz że Gronkiewicz mniej klas skończyła od WW, skoro mniej zarabia?
          Otóż tani MŁOCIE, te zarobki wardzińskeigo to nie efekt jego wiedzy a wg mnie - braku samokrytyki, niezwykłej przychylności rady, dbałości o swoją kieszeń...

Paranoja, mam nadzieję że te cudne ciechanowskie rządy kiedyś się zmienią
    • ciech001 Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! 09.12.10, 10:06
      Ja tam osobiście za Walcową nie przepadam, POza tym, przecież w POlsce zawsze POdobno mężczyźni mają wyższe zarobki niż kobiety na tych samych stanowiskach...
      Skąd więc to zdziwienie?
      Co innego np. we Francji, tam lokalne władze zarabiają "krotność" średniej na danym terenie.
      Przelicznik ten jest uzależniony od stanowiska, np. mer 3,5 średniej, z-ca 3,2 średniej, kierownik wydziału 2,4 itp.
      Ale to we Francji ...
      (ciekawe jakie są średnie zarobki na terenie Ciechanowa?)
      • Gość: as Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.centertel.pl 09.12.10, 10:12
        No dobrze, Waltzowa. A Grobelny, Adamowicz, Dutkiewicz, Majchrowski - mają mniej pracy niż nasz prezydent?
        • Gość: zaTUSKany Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 10:58
          Nasz jest zasłużonym Prezydentem i starszym od wszystkich innych więc za wysługę lat należy mu się wyższa premia jak psu buda.
          Koniec kropka i nie uTUSKiwać na głupie przepisy, on tu jest niewinny.

Gość portalu: as napisał(a):
          > No dobrze, Waltzowa. A Grobelny, Adamowicz, Dutkiewicz, Majchrowski - mają mnie
          > j pracy niż nasz prezydent?
          • Gość: PO Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 11:23
            Chcieliście! to macie to co chcieliście- drodzy mieszkańcy Ciechanowa ;)
    • Gość: zaTUSKany Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 11:58
      Wydział Promocji Miasta nic nie pisze , te różne elvisy, bruumy :-) ?
      Tyle o Romanow mieli do napisania ,a tu taka niemoc intelektualna ?
      • Gość: ups Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 12:17
        Popadli w samouwielbienie.
    • Gość: UM Sprostowanie-prezydent tyle nie zarabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 13:36
      Sprostowanie, wysłane do portalu www.tokfm.pl

Proszę o sprostowanie nieprawdziwej informacji o zarobkach prezydenta Ciechanowa, zamieszczonej w portalu www.tokfm.pl w tekście „Ile zarobią prezydenci miast”. Zgodnie z podaną tam informacją prezydent Waldemar Wardziński plasuje się na czele stawki z pensją w wysokości 13 150 zł. W rzeczywistości Prezydent Miasta Ciechanów zarabia 12 362 zł brutto – tyle co prezydenci Krosna, Łomży, Puław i Świnoujścia. Z przykrością stwierdzam, że nikt z portalu www.tokfm.pl nie zwracał się do Urzędu Miasta Ciechanów z prośbą o podanie lub zweryfikowanie wysokości zarobków prezydenta przed upublicznieniem tej nieprawdziwej informacji, bulwersującej mieszkańców naszego miasta.
      Zbigniew Sawicki
      Sekretarz Miasta Ciechanów
      • Gość: l'brador Re: Sprostowanie-prezydent tyle nie zarabia IP: *.tktelekom.pl 09.12.10, 14:47
        a może P.Henryka została by Prezydentem za 7 tys.zł(przepraszam,może być za 6,5 tys)
      • Gość: zaTUSKany Re: Sprostowanie-prezydent tyle nie zarabia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 15:14
        Ja to się dziwię Mariuszowi Stawickiemu, że podważa cokolwiek z tego co pisze koncern Agora bojownika o wolność słowa i demokrację Adama Michnika.
        Jest jeszcze inna bardziej okrutna prawda, nasz Prezydent Miasta nie potrafi sobie dorobić tak jak np.Hanka GW Bufetowa z Warszawy.

POmóżmy naszemu Prezydentowi doszlusować do czołówki krajowej i w tym wyścigu.
        Może jakiś POmysł na biznes na deptaku ?

gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90443,8685260,Zarobki_samorzadowcow_i_prezydentow_miast.html
        • Gość: zaTUSKany Re: Sprostowanie-prezydent tyle nie zarabia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 15:17
          Zapomniałem ,że wielu nie lubi czytać i moich kopiuj wklej

Sama pensja za przewodzenie miastu to nie wszystko. Wielu z prezydentów prowadzi własną działalność gospodarczą, pełni funkcje członków zarządu czy zasiada w radach nadzorczych spółek. Część z nich czerpie również dochody z wynajmu mieszkań czy wykładania na uczelniach wyższych. Przeprowadzona przez nas analiza dochodów za 2009 rok pokazuje, że z tytułu wykonywanych różnych funkcji najlepiej wiedzie się prezydentowi Krakowa. Przeciętnie miesięcznie w 2009 roku do jego kieszeni spływało blisko 38 359 zł. Na poczet tego składało się wynagrodzenie prezydenta miasta jak i dochody z pracy na uczelniach (Krakowskiej Akademii i Uniwersytecie Jagiellońskim). Na drugim miejscu w zestawieniu znalazł się prezydent Gdańska Paweł Adamowicz z dochodami na poziomie 25 167 zł. Powyżej 20 tys. miesięcznie otrzymywała z tytułu pełnienia różnych funkcji jedyna kobieta w tym zestawieniu - Hanna Gronkiewicz-Waltz (ok. 22 528 zł). Z oświadczenia majątkowego wynika, że kwota ta to głównie zarobki pochodzące z pracy na Uniwersytecie Warszawskim oraz wynagrodzenie prezydenta miasta. W porównaniu z wymienionymi wyżej osobami, miesięczne dochody prezydenta Zielonej Góry wydają się bardzo skromne. Janusz Kubicki uzyskiwał bowiem w 2009 roku przeciętnie 11 644 PLN miesięcznie i był jednym z nielicznych prezydentów miast, dla którego pełnienie funkcji prezydenta miasta stanowiło jedyne źródło przychodów.

• Gość: qq Re: Sprostowanie-prezydent tyle nie zarabia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 15:18
          Pisogłówku!,
          sekretarz Sawicki i radny Stawicki to dwie różne osoby. Czytaj uważniej i wypowiadaj się tylko wtedy, kiedy cokolwiek rozumiesz, z tego co czytasz!:)
          • Gość: zaTUSKany Re: Sprostowanie-prezydent tyle nie zarabia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 15:51
            O kurcze jaka wtopa :-))))
            To i tak jedna drużyna POszatkowanych Umysłów :-)

Pisogłówku!,
            sekretarz Sawicki i radny Stawicki to dwie różne osoby. Czytaj uważniej i wypowiadaj się tylko wtedy, kiedy cokolwiek rozumiesz, z tego co czytasz!:)
      • Gość: aso Re: Sprostowanie-prezydent tyle nie zarabia IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 17:49
        i żadnej nagrdoy ani premijki w ciągu roku nie wziął?
    • Gość: ewa Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 17:18
      Dlaczego Wam przeszkadza pensja pana prezydenta? Przecież sami wybraliście zarówno pana prezydenta jak i tych, którzy na takie wynagrodzenie wyrazili zgodę. A jeśli należycie do tych, którzy nie wybierali, to tylko i wyłącznie Wasza wina, że nie uczestniczyliście w wyborach, więc do kogo pretensja? A tak na marginesie, dlaczego niektórzy obrażają innych, przecież każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania. Nie zjadajmy się, nie patrzmy na siebie wilkiem, nie odwracajmy się od siebie. Tylko wzajemne zrozumienie, szacunek dla drugiego człowieka, wiara w drugiego człowieka, wiara w jego uczciwość, dobroć może prowadzić do sukcesu. Z wyrazami szacunku szczególnie do tych, którzy się zagubili i nie pamiętają, że szacunek należy okazywać każdemu człowiekowi. Pozdrawiam serdecznie.
      • Gość: haha Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 17:33
        Hahaha co to za różnica 13 tys. czy 12 tys. Zarabia stanowczo za dużo!!!
    • Gość: 768 Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 18:07
      A pamietacie jak Wardziński na poczatku krzyczał że nie bedzie brał żadnych podwyżek bo ma i tak dużo, ale wytrzymał tylko rok a później łykał wszystkie razem z radnymi.
      • Gość: zaTUSKany Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 18:26
        Ja pamiętam :-)
        ale może mówił warunkowo, bo w PO kampania rządzi się swoimi prawami co wielu już zaobserwowało.

ość portalu: 768 napisał(a):

> A pamietacie jak Wardziński na poczatku krzyczał że nie bedzie brał żadnych pod
        > wyżek bo ma i tak dużo, ale wytrzymał tylko rok a później łykał wszystkie razem
        > z radnymi
        • Gość: Skorek Jak dla mnie niedużo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 18:31
          Tu jakaś sama komuna albo pisokomuna - zazdrość o pieniądze wylewa się litrami. Pieniądze w porównaniu z odpowiedzialnością moim zdaniem nieduże. Każdy dyrektor średniej firmy więcej zarabia. Na jego miejscu mniej byście nie wzięli. Ach, ta ciechanowska słynna zawiść.
          • Gość: zaTUSKany Re: Jak dla mnie niedużo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 18:47
            Ciekawe i jakże nielogiczne rozumowanie oczywiście kogos z ferajny Prezydenta.

Jeśli Hania Waltz zarabia 13tyś przy budzecie Warszawy hoho i jeszcze więcej to policz sobie ile kolega Waldemar powinien proporcjonalnie zarbiać ?
            No i pytanie za co odpowiada Prezydent ? Kto mu może i za co jakąś karę nałożyć ?

Gość portalu: Skorek napisał(a):

> Tu jakaś sama komuna albo pisokomuna - zazdrość o pieniądze wylewa się litrami.
            > Pieniądze w porównaniu z odpowiedzialnością moim zdaniem nieduże. Każdy dyrekt
            > or średniej firmy więcej zarabia. Na jego miejscu mniej byście nie wzięli. Ach,
            > ta ciechanowska słynna zawiść
    • Gość: Ryszard Ochucki Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.146.56.239.nat.umts.dynamic.eranet.pl 09.12.10, 19:14
      Tak k woli sprostowania Pana Zbigniewa Sawickiego (pozdrawiam).
      13 tys czy 12 to i tak wali w łeb przeciętnego mieszkańca Ciechanowa.
      Brak proporcji do innych tego typu stanowisk.
      Trudno by mi było przybić sympatię do naszego prezydenta ale...
      Zarobki Waldemara Wardzińskiego to pikuś przy pensjach niektórych naszych "lekarzy".
      Przy tym co wyrabia NFZ, siekiera się otwiera w kieszeni !
      • formeforyouforhim Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! 09.12.10, 19:49
        Zycie ludzkie jest bezcenne tu Prezydent musi przegrać z każdym ważnym lekarzem .

> Zarobki Waldemara Wardzińskiego to pikuś przy pensjach niektórych naszych "leka
        > rzy".
    • Gość: uważam Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 20:08
      Ja uważam, że zarabia odpowiednio - godnie i tak powinno być. To w końcu Prezydent Miasta, wybrany przez społeczeństwo. Ważna i odpowiedzialna funkcja, więc powinna być godnie wynagradzana. Nie na wszystkim się da i nie na wszystkim powinno się oszczędzać.
      Wiem, wiem, są ludzie co pracują za 1500 zł, itp. Owszem, ale na prezydenta każdy może startować :)
      • formeforyouforhim Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! 09.12.10, 20:28
        Raczej Waltz zarabia rocznie tak dużo, że jej majątek szacowany jest na kilka milionów i należy ona do najbogatszych ludzi PO
        www.se.pl/wydarzenia/kraj/dorobia-sie-na-rzadzeniu-warszawa_153414.html
        Chcieli mieszkańcy drogiego prezydenta z małym budżetem miasta to mają.
        Zarobki prezydentów takiego grajdoła jak nasze to raczej synekura partyjna, by pilnować interesów danej partii.
        Taki dobrze opłacany prezydent to pewna lokata dla partii politycznej, który będzie pilnował jej interesów na prowincji przez wiele lat.
        Tak się kiedyś umówiono w sejmie i nie wyobrażam sobie,że obniży się urobek włodarza miasta proporcjonalnie do wkładu pracy i intelektu.
        • Gość: belfer Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 20:39
          czemu, proporcjonalnie do wkładu pracy i jak mniemam wysokiego intelektu, nie startujecie w wyborach? startują takie tuzy jak Kędzierski albo Szeski, więc każdy może!
          • Gość: roman Re: Wardziński zarabia wiecej niż Waltz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 12:20
            Panowie Radni!
            Trzeba zawnioskować /i uchwalić/ o podwyższenie uposarzeń Prezydenta.
            • Gość: l'brador to tylko szczyt góry IP: *.tktelekom.pl 11.12.10, 09:25
              to ile zarabia wiceprezydent,albo kierownik wydziału albo zwykły urzędas?UM na naszych oczach przeżera znaczną część pieniędzy!żałuje hipokryta na sport czy imprezy masowe,a sam mógłby utrzymać ze swojej pensji np.MKS.brzydzę się prezydentem swojego miasta.
              • Gość: yople Re: to tylko szczyt góry IP: 94.254.162.* 11.12.10, 09:38
                Hej, zawistne pieski ogrodnika! Niech każdy patrzy najpierw do swojego portfela. Brzydzą mnie ludzie, którzy żądają od innych, aby rezygnowali z wynagrodzenia za odpowiedzialną pracę. Pewnie nauczyciele też według ciebie za duża zarabiają, lekarze też, wszyscy - tylko ty za mało! Zacznij od siebie, jest kryzys, ludzie są biedni - oddaj połowę swojej pensji, dopiero wtedy będziesz miał prawo wypowiadać się o pensjach innych!
                • Gość: zzz Re: to tylko szczyt góry IP: *.xdsl.centertel.pl 11.12.10, 11:58
                  jełopie co reprezentujesz kogo bronisz na 170 prezydentów "nasz" jest najlepszy??? w czym ??? w korupcji, zobacz - cała hala MOSiR zrymszona, krubiński przekręt to za
                  • Gość: yople Re: to tylko szczyt góry IP: 46.113.108.* 11.12.10, 13:50
                    Dziękuję przedmówcy za utrzymanie właściwego mu poziomu inteligencji i kultury. O jakich 170 bredzisz, nie rozumiem, wysławiaj się precyzyjniej. Nikt tu nie twierdzi, że ktoś jest najlepszy, mowa była o zawiści psów ogrodnika. Zrozumiał, czy mam zejść do twojego poziomu?

Słowa korupcja i przekręt mają swoja kwalifikację prawną. Wiesz coś o dowodach - śmigaj do prokuratury. Nie robisz tego, to znaczy, że jesteś zwyczajną opluwaczką, użytecznym idiotą, którego zacietrzewienie wykorzystują miejscowi politykierzy.
                    • Gość: do yople Re: to tylko szczyt góry IP: *.tktelekom.pl 11.12.10, 15:18
                      następny piesek wardziniaka się znalazł,niestety twojego pana słowa nie obronią!
                      • Gość: qq Re: to tylko szczyt góry IP: 46.113.108.* 11.12.10, 15:48
                        Czytam sobie, czytam i przypominam sobie przykazanie: "Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu".
                        • ciech001 Re: to tylko szczyt góry 12.12.10, 18:09
                          Przestańcie "bić pianę" już PO wyborach - karty rozdane. Trzeba było opisywać to przed II turą wyborów, a nie PO czasie. Biedna kontrkandydatka i jej świta nie potrafili znaleźć żadnych sensownych argumentów przeciwko Wardzińskiemu - pewnie dlatego też przegrała ...
                          Nauczka dla przyszłych kandydatów, by za 4 lata wiedzieli co przedstawiać opinii publicznej - bo nasze lokalne media raczej nie będą się rozpisywały o pewnych niejasnościach w nieskazitelnej sylwetce naszego włodarza ...
                          • Gość: qq Re: to tylko szczyt góry IP: 46.112.138.* 12.12.10, 19:56
                            "o pewnych niejasnościach w nieskazitelnej sylwetce naszego włodarza ... ".

Nie brzydzisz się tego, co piszesz?

Czy to prawda, że na twojej nieskazitelne sylwetce są poważne rysy?
                            Czy to prawda, że bijesz żonę i dzieci?
                            Czy to prawda, że pijesz oda rana do nocy?
                            Czy to prawda, że zdefraudowałeś duże pieniądze publiczne?
                            • ciech001 Re: to tylko szczyt góry 13.12.10, 12:12
                              Nie, nie widzę nic obrzydliwego w tym co piszę, wskaż mi dokładniej, może niedowidzę?
                              - nie widzę rys na mojej sylwetce, ale jeśli stanę się osobą publiczną być może dostrzegą je inni;
                              - nie biję żony, dzieciom nieraz jednak się trochę oberwało;
                              - nie piję od rana do nocy, choć lubię sobie "małe co nieco fryknąć";
                              - nigdy nie zdefraudowałem żadnych publicznych ani prywatnych pieniędzy;

Wydaje mi się też, że rozważania nad moją osobą nijak mają się do tematu. Nawet siedzący w więzieniu kryminalista, wobec którego nie orzeczono pozbawienia praw publicznych, ma prawo komentować i oceniać osoby chcące w jego imieniu rządzić, takie jest niestety wilcze prawo demokracji. Jeśli ktoś nie chce oddawać się pod osąd publiczny może realizować się w innej dziedzinie niż polityka. Demokracja daje mu taką możliwość ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka