Dodaj do ulubionych

Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest policja?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.10, 14:40
Wyczerpała się moja cierpliwość. Wypowiadam wojnę chamom, którzy parkują na miejscach dla niepełnosprawnych. Takich miejsc jest w Ciechanowie sporo (np. na Mikołajczyka przy Rossmanie - 4), ale są ciągle zajęte przez nieuprawnionych. Swoją drogą dziwi mnie pobłażliwość policji, która nie zwraca na to uwagi. Pod jaki numer mam dzwonić, by ruszyli swoje ciężkie dupska i się tym zainteresowali? 112 zawsze milczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.10, 15:19
      to zadanie dla Straży Miejskiej, ale oni to mają dopiero ciężkie dupska.
      • Gość: Zośka Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: 213.199.253.* 13.12.10, 15:45
        POLICJA ???

Zapomnij.....martwią się tylko o swoje "dupska"....kto by się przejmował miejscami dla niepełnosprawnych ....:]]
        • Gość: b Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 17:50
          ja kiedyś zadzwoniłem, ponieważ wkurza mnie ,że na parkingu przy Gwardii Ludowej facet parkuje samochód bez widocznych znaków uprawniających do tego i dowiedziałem się, że nie powinno mi to przeszkadzać!
          • Gość: elvis Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.cnow.pl 14.12.10, 09:00
            Dołączam się do akcji. O kulturze narodu świadczy jego stosunek do niepełnosprawnych. Polska to jednak dziki kraj.
            • Gość: przemek 28 Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: 46.112.69.* 14.12.10, 17:06
              witam i popieram!
              jeżeli widzisz, że ktoś zaparkował na miejscu przeznaczonym dla osób niepełnosprawnych a nie jest do tego uprawniony to śmiało dzwoń pod telefon alarmowy 112, powiadom instytuję, która na mocy ustawy jest zobligowana do reagowania na wszelkiego rodzaju przestępstwa i wykroczenia. Jeżeli nie ufasz funkcjonariuszom Policji z Ciechanowa to zostań na miejscu (możesz być anonimowy) i zobaczyć czy Policja przyjechała i jak rozwiązała problem. Jest jeszcze kilka możliwości rozwiązania problemu ale to już dłuższa historia.....
              pozdrawiam
              • Gość: grzegorz Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.olsztyn.mm.pl 14.12.10, 20:40
                Czego wymagać od policji, która sama parkuje na miejscach dla niepełnosprawnych!!! Dech mi zapiera jak bordowe punto,,L" gdzie instruktorem jest POLICJANT parkuje na miejscach dla niepełnosprawnych!!! Oczywiście inni tez to robią ale policja przede wszystkim powinna dawać dobry przykład!!!
                • Gość: Pimpek Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 20:52
                  Może by pomogła akcja ze zdjęciami takich samochodów i ich tablic rejestracyjnych? Extra albo Tygodnik by opublikowały i wstyd na pół miasta, bo drugie pół nie czuje wstydu z "tak błahego" powodu. I parkują bez cienia żenady.
                  • Gość: addhoc Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.10, 21:30
                    Założyciel tematu wypowiada wojnę chamom a sam zachowuje się wcale nie lepiej. Oczywiście światły, zeuropeizowany i zapewne nowoczesny umysł zapomniał numer pod który zawsze się dodzwoni: 997!
                    Mam nadzieję, że wystarczy Ci odwagi by poczekać na patrol i wskazać "chama"?!
                    Może stary i komunistyczny ale trafny tekst: "Żądasz kultury, zachowaj ją sam"
                    Greetings
                    • Gość: Z Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 21:59
                      O, yes! 997 i niech cham uiszcza.
                      • Gość: addhoc Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 16:36
                        Doucz się.
                        997, 998 i 999 są bezpłatne.
                        • Gość: pix Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 17:14
                          No i oczywiście ze zrozumieniem interlokutora też problem, gdzie "Z" napisał, że to płatne nr? Delikwent ma "uiszczać" mandat.
                    • Gość: pix Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 17:10
                      A twój zaćmiony, niedouczony, wyjątkowo mało inteligentny umysł nie zauważył, że jak dzwonisz z komórki na 997 to cię przekierowuje na 112? Właśnie popisałeś się małomiasteczkowym chamstwem i arogancją, charakteryzującą większość zakompleksionych i niedouczonych prostaków...
                      • Gość: addhoc Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 18:47
                        Uuuu jak Cię przekierowuje to ten problem proszę zgłosić operatorowi. Mnie tam nigdzie nie przekierowuje. Z moim zdrowiem i samooceną ok to raczej Ty masz problem.
                        • Gość: elvis ^^^^^^^^Do "addhoc" IP: *.cnow.pl 17.12.10, 08:30
                          Jątrzysz kolego "addhoc". Temat jest poważny i wymaga solidarności z "kierowcą".
                          Rozumiem, że poczułeś się dotknięty bo parkujesz na miejscach dla niepełnosprawnych. Może nie wiesz, ale chodzi o niepełnosprawność ruchową a nie intelektualną, którą się popisujesz.
                          Czytaj ze zrozumieniem. "Kierowca" pisze, że 112 nie odpowiada. Jestem tego samego zdania co on. Trzeba być wyzutym z empatii chamem, by zająć miejsce dla niepełnosprawnych. Jeszcze większym, by ciskać gromy w tego, który na takie chamstwo się nie zgadza.
                          • Gość: zaTUSKany Re: ^^^^^^^^Do "addhoc" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.10, 13:27
                            ło matko , ale żeby elvis addhocowi wypominał niepełnosprawność intelektualną to jest szczyt POpapraństwa,a nawet zatuskanemu tym razem odpuścił :-)

Gość portalu: elvis napisał(a):

> Jątrzysz kolego "addhoc". Temat jest poważny i wymaga solidarności z "kierowcą"
                            > .
                            > Rozumiem, że poczułeś się dotknięty bo parkujesz na miejscach dla niepełnosp
                            > rawnych. Może nie wiesz, ale chodzi o niepełnosprawność ruchową a nie intelektu
                            > alną, którą się popisujesz.

> Czytaj ze zrozumieniem. "Kierowca" pisze, że 112 nie odpowiada. Jestem tego sam
                            > ego zdania co on. Trzeba być wyzutym z empatii chamem, by zająć miejsce dla nie
                            > pełnosprawnych. Jeszcze większym, by ciskać gromy w tego, który na takie chamst
                            > wo się nie zgadza.

• Gość: addhoc Re: ^^^^^^^^Do "addhoc" IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 13:35
                            Domyślam się,że mało widziałeś. Parkuje tam gdzie trzeba, niech Ci to nie spędza snu z powiek.
                            Znam wyzutych z empatii i szacunku niepełnosprawnych, którym mój szacunek się nie należy.
                            Jeżeli 112 nie odpowiada to nie jest problem Straży, Policji czy Pogotowia.
                            Polecam słać monity na Wiejską dlaczego nie działa?!
                            • Gość: zaTUSKany Re: ^^^^^^^^Do "addhoc" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.10, 13:41
                              Jak się jest niepełnosprawnym to ma się przej.. życie więc nie ma co dziwić się ich zachowaniu.
                              • Gość: addhoc Re: ^^^^^^^^Do "addhoc" IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 14:58
                                Nie wszyscy w takim samym stopniu. Ci co na prawdę mają przerąbane nawet nie myślą się wykłócać bo szkoda im na to czasu. Im z przyjemnością pomogę.
          • Gość: olof Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.cnow.pl 16.12.10, 17:55
            hahaha - uśmiałem się z tego tłumaczenia setnie - "nie powinno przeszkadzać"; mistrzowska kwestia kabaretowa
    • Gość: zaTUSKany Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 09:39
      4 miejsca dla niepełnosprawnych to chyba gruba przesada by były wolne gdy parkingi nieodsnieżone
      • Gość: xero Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.10, 11:45
        Do grzegorza-ja widziałem jak AIR FORCE ONE wyprzedzał MI 8 na przejściu dla pieszych. Zrób zdjęcie (pewnie masz w telefonie) i wyślij do komendanta.
    • Gość: Michał Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 09:46
      A ja wrzucę kamyczek pewnie.
      Nigdy, ale to nigdy nie parkuję na miejscach dla niepełnosprawnych - nie chciałbym "zamienić się" z niepełnosprawnym, więc wolę nie robić tego nawet w desperacji w akcie parkowania samochodu.
      Denerwuje mnie jednak taka to oto sytuacja. Jest parking, a na nim dwa miejsca dla niepełnosprawnych. Oba wolne. Podjeżdża pan z plakietką uprawniającą go do zaparkowania na takim miejscu ( mieszka tam ). Gdzie parkuje ... gdzie ? Na miejscu dla wszystkich tuż obok tych dla niepełnosprawnych. Robi to nagminnie. Na miejscu dla niepełnosprawnych parkuje tylko wtedy, kiedy inne są zajęte. Dlaczego to robi ? Może dba o innych niepełnosprawnych ? - podjedzie jakiś i nie będzie miał gdzie zaparkować. Nie wiem, może. Faktem jest, że jest to parking osiedlowy i nie widziałem przez lata żeby inni niepełnosprawni tam parkowali, tylko ten pan. No może czasem, rzadko, ktoś taki podjedzie ale to incydentalnie.
      Zgadzam się - parkowanie na miejscach dla niepełnosprawnych, bo akurat jest wolne jest mocno nie ok. i powinno być karane. Ale zajmowanie miejsca ogólnodostępnego przez niepełnosprawnego w wyżej opisanej sytuacji, też jakoś nie jest dla mnie w pełni ok.
      • Gość: elvis Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.cnow.pl 18.12.10, 13:00
        Gość portalu: Michał napisał(a):
        > Zgadzam się - parkowanie na miejscach dla niepełnosprawnych, bo akurat jest wol
        > ne jest mocno nie ok. i powinno być karane. Ale zajmowanie miejsca ogólnodostęp
        > nego przez niepełnosprawnego w wyżej opisanej sytuacji, też jakoś nie jest dla
        > mnie w pełni ok.

Różnica między inwalidą a "zdrowym bykiem" jest taka, że ten pierwszy może według swojego uznania zaparkować na miejscu ogólnodostępnym lub dla niepełnosprawnych, a temu drugiemu wara od miejsca dla niepełnosprawnych. Przepraszam za dosadne słowa, ale może teraz przebiją się do świadomości "zdrowych byków", którzy zajmują miejsca dla inwalidów za kółkiem.
    • Gość: ona Re: Miejsca dla niepełnosprawnych. Gdzie jest pol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 09:52
      też mnie to bulwersuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka