Dodaj do ulubionych

Ojczyznę wolną...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 10:10
Żenujący efekt polityki kłamstwa i nienawiści prowadzonej przez Jarosława Kaczyńskiego. W Ciechanowie pod krzyżem katyńskim kilka egzaltowanych głosów próbowało zaśpiewać "Ojczyznę wolną racz na wrócić Panie". Jak bardzo oszołomionym przez ideologię pisowską trzeba być, żeby nie uznawać demokratycznych wyborów i wykorzystywać wersję śpiewaną za komuny do bieżącej walki politycznej. Hańba. Homo sovieticus nie umarł. Zmaterializował się w działaczach i wyborcach PiS.
Obserwuj wątek
    • Gość: koala_prawypolak Re: Ojczyznę wolną... IP: *.play-internet.pl 14.04.11, 22:32
      Zaprawdę słuszne i zbawienne jest śpiewanie tej jedynie poprawnej wersji na każdej uroczystości. Kto śpiewa inaczej, ten rusek i ma krew na rękach. I wspiera ruską mgłę, co wylazła, żeby spowodować męczeńską śmierć Najprawdziwszego Polaka. W ten sposób wolna ojczyzna została nam odebrana, bo głupi naród wybrał przez pomyłkę Komoruskiego. Kto nie z nami, ten przeciw nam!
      • Gość: mmm Re: Ojczyznę wolną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 22:42
        A ja popieram akcje PAVULON DLA MOCHERA ... NASĘPCZYNIE "ZABIERZ BABCI DOWÓD"
        • Gość: u Re: Ojczyznę wolną... IP: *.centertel.pl 14.04.11, 22:43
          tylko się za bardzo nie "nasęp"
          • ciech001 Re: Ojczyznę wolną... 15.04.11, 18:31
            To co, nie można już mieć innych niż POprawne poglądów - teraz za to pavulon?
            (Ciekawie czy PO rozprawie sądowej, czy jak za dobrych powojennych lat - bez niej? Może spodoba Wam się rozwiązanie przećwiczone kiedyś na Ukrainie - "trójki rewolucyjne"?)
            • Gość: a Re: Ojczyznę wolną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 20:22
              Co ty bredzisz człowieku. Chyba masz coś z głową.
        • Gość: ja Re: Ojczyznę wolną... IP: *.play-internet.pl 16.04.11, 01:10
          jeden w Łodzi już testował twój pomysł. A te "mochera", "nasępczynie" - ręce opadaja. Z bulem!
    • Gość: Ryszard Ochucki Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.182.84.193.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.11, 20:25
      W 2007 niejaki Donald Tusk straszył, że jeżeli PiS wygra wybory, to benzyna będzie po 5 złotych. Wygrała PO i mamy 5,15, a do wakacji jeszcze kilka miesięcy.
      W 2007 niejaki Donald Tusk straszył podsłuchami. Nielegalnych z czasów PiS nie znaleziono, za to tylko w 2009 "służby" wystąpiły ponad 1 070 000 razy o bilingi.
      W 2007 niejaki Donald Tusk mówił o lepszym życiu, autostradach, nowoczesności, dostatku.
      PO 3,5 roku - 160 km autostrad (miało być ponad 1000), wzrost cen o około 20%, wzrost zadłużenia o 340 mld złotych, wzrost bezrobocia o kilka procent, rozkład kolei, wyprzedaż majątku narodowego.
      "Służba zdrowia" to fikcja, polityka zagraniczna na kolanach, "polityki" energetycznej nie ma. Ale nie ma to jak robić narodowi wodę z mózgu i dowalić Kaczyńskiemu.
      • Gość: a Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 20:40
        Tak i "Ojczyznę wolną racz nam zwrócić panie"... Kompletni idioci. Szkoda słów.
      • Gość: dumny Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 20:41
        Ale za to: Prezydent Komorowski ma wąsy i jest przystojny a nie jakiś tam ......., Premier Tusk też przystojny. Podoba się kobietom. Jedynie Pani Pitera trochę wizerunek szpeci, ale i tak podobno ładniejsza od posłanki Kempy. Jest dużo lepiej niż kiedyś. Teraz to nawet poklepie ich ktoś ważny na świecie po plecach.
        • Gość: a Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 20:53
          Co to ma wspólnego z wolnością ojczyzny ?
          • Gość: Ryszard Ochucki Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.146.215.113.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.11, 20:59
            To tak jak z psem. Ciągniesz go na smyczy, ty w jedną, pies w drugą.
            Zawołasz go, poklepiesz i pies jest zadowolony.
          • Gość: dumny Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 21:06
            Właśnie problem w tym, że nie widzicie tu związku.
      • Gość: ło...buzek Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 20:59
        Twoja wiedza pachnie mi pracą w Sejmie RP. Czy mam przyjemność z posłem?
        • Gość: olof Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.cnow.pl 15.04.11, 21:06
          tak czy siak państwo funkcjonuje kulawo; żadne śpiewy w tym nie pomogą; jeśli prezydent Ciechanowa mówi, że on się nie spodziewał efektów archeologicznych wykopków na placu Jana Pawła - to czy wyższe czynniki mogą mieć większą wyobraźnię? przeca swoimi umysłami muszą patrzeć daleko, coś tam zawsze umknie...
          • Gość: Ryszard Ochucki Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.146.215.113.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.11, 21:15
            Czy masz na myśli kanonizację W.W.?
            • Gość: a Re: Ojczyznę wolną... od nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 21:20
              Idę. Szkoda czasu.
              • Gość: Ryszard Ochucki Re: Ojczyznę wolną... od nienawiści IP: *.146.215.113.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.11, 21:26
                I masz rację. Wkrótce kolejne podwyżki więc trzeba oszczędzać.
                • Gość: oooooo!!!!!!!!!!!! Re: Ojczyznę wolną... od nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 22:20
                  czy my w Polsce mamy debili i kretynów w klasie politycznej poza PiS ?

tacy np.z PJN opluwajacy Kaczyńskiego

taki np.Sikorski Radek pisze na twiterze a powinien byc w Sejmie
                  wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sikorski-o-prowokacjach-PiS-chca-uzyc-wiertarki,wid,13327095,wiadomosc.html?ticaid=1c226
                  • Gość: Ryszard Ochucki Re: Ojczyznę wolną... od nienawiści IP: *.180.2.184.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.11, 22:30
                    Idź już spać. Może przyśni Ci się benzyna po 4,20... ;-))
                    • Gość: pio Re: Ojczyznę wolną... od nienawiści IP: *.cnow.pl 15.04.11, 22:44
                      zielona wyspa donalda t
                    • Gość: ja Re: Ojczyznę wolną... od nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 22:48
                      Rysiek a ile płacilibyśmy za benzynę gdyby u władzy był PiS?
                      • Gość: Radosław Re: Ojczyznę wolną... od nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 23:01
                        A czy to prawda że Tuska dziadek służył u Niemców W WOJSKU ?
                        • Gość: MzC Re: Ojczyznę wolną... od nienawiści IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.11, 13:27
                          prawda,razem z niejakim Benedyktem XVI
                      • Gość: Ryszard Ochucki Re: Ojczyznę wolną... od nienawiści IP: *.180.2.184.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.11, 23:08
                        PiS za swoich rządów obniżył akcyzę i mocno nacisnął na Orlen (albo obniżycie cenę, albo wymienimy radę nadzorczą) czego skutkiem było obniżenie ceny z 4,55 do 4,20.
                        Obecny rząd podwyższył akcyzę. Wszak w cenie paliwa 70% to podatki, a te obecny rząd potrafi drzeć z nas jak żaden dotychczas. Ukraina właśnie obniżyła akcyzę i benzyna (w przeliczeniu) z 3,20 spadła na 3,12.
                        Ja mam w d.... przepychanki polityczne. Ja tylko chcę normalnie żyć!
                        • Gość: ja Re: Ojczyznę wolną... od nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 23:14
                          Rysiu pytałem o coś innego
                          • Gość: Ryszard Ochucki Re: Ojczyznę wolną... od nienawiści IP: *.180.2.184.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.04.11, 23:17
                            Od obiecywania to jest Tusk.
            • Gość: olof Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.cnow.pl 16.04.11, 14:11
              mam na myśli wiarę w materializm dialektyczny... no ale komu są dziś potrzebne jakieś fundamenty
      • Gość: Łysy Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 22:53
        W 2005 r. Donald Tusk będąc v-ce marszałkiem sejmu powiedział ”Czasami mam ochotę powiedzieć prawdę ale to zabrzmi dziwnie w tej mojej funkcji mówienie prawdy nie jest cnotą, nie za to biorę pieniądze i nie to powinienem tam robić."
        • Gość: ja Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 23:05
          do Łysego. Czy możesz podać cos bliższego na temat tej wypowiedzi, chciałbym dowiedziec się komu i w jakich okolicznościach to powiedział
          • Gość: pio Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.cnow.pl 15.04.11, 23:15
            wystarczy że powiedział i kwita
            • Gość: ja Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 23:42
              pio czy jesteś adwokatem Łysego nie Ciebie pytałem
          • Gość: Łysy Re: Ojczyznę wolną... od kłamstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 23:21
            Prof.Ryszard Legutko "Żyjemy w gigantycznej mistyfikacji"
            www.pis.org.pl/multimedia.php?play=498
            • Gość: alusia Ojczyznę wolną.od durniów piszących tu głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 23:24
              w tym wątku to samo! też nieźle się ubawiłam. aż siebie zacytuję: matko, co tu durniów! natchnione wyznania wszystkich siedmiu wyznawców PiSu w Ciechu można to poczytać. stanowicie prawdziwą rozrywkę chłopaki, Comedy Central się chowa
              • Gość: ja Re: Ojczyznę wolną.od durniów piszących tu głupot IP: *.play-internet.pl 16.04.11, 01:12
                zwolennik PO do tumana z PiS: co się czepiasz? Obiecywali drogi - i masz! Drogi cukier...
                • Gość: gość Re: Ojczyznę wolną.od durniów piszących tu głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 01:36
                  Dowcip roku - jakby rządził PiS cukier byłby tani.
                  • Gość: ja Re: Ojczyznę wolną.od durniów piszących tu głupot IP: *.play-internet.pl 16.04.11, 01:42
                    ale precedens był - z benzyną. Ile w cenie jest podatków i akcyzy? Wmawiają, że mimo działań rządu ceny by nie zmieniły... Ale kiedy rząd J. Kaczyńskiego zadziałał (obniżył akcyzę) ceny spadły. Czyli co - obecny rząd słaby???
                  • Gość: . Re: Do durniów piszących tu głupot IP: *.180.2.184.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.11, 01:47
                    Oczywiście bo za PO ceny biją rekordy.
                    • Gość: pojebany Re: Do durniów piszących tu głupot IP: *.180.115.103.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.11, 07:11
                      Kto wybrał polityków, każdego szczebla władzy, w wolnych i nieskrępowanych wyborach? My, Polacy jesteśmy przecież najwspanialszym narodem na świecie, pełnymi wiary katolikami, wszechstronnie wykształconymi, obytymi w świecie , najmądrzejszymi i najpracowitszymi mieszkańcami naszego kontynentu. Od ponad 20 lat budujemy Ojczyznę naszych marzeń, zgodnie z naszymi nadziejami i oczekiwaniami. Stąd, zastanawia mnie wszechogarniające malkontenctwo co do ofiarnej służby publicznej naszych politycznych wybrańców, naszych reprezentantów wybranych przez nas aby służyli Nam i naszej Ojczyźnie.
              • Gość: elvis @alusia IP: *.cnow.pl 18.04.11, 08:24
                [i]Gość portalu: alusia napisał(a):

> w tym wątku to samo! też nieźle się ubawiłam. aż siebie zacytuję: matko, co tu
                > durniów! natchnione wyznania wszystkich siedmiu wyznawców PiSu w Ciechu można t
                > o poczytać. stanowicie prawdziwą rozrywkę chłopaki, Comedy Central się chowa

Siedmiu krasnoludków? Myślę, że jest ich najwyżej trzech.
    • Gość: max Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.204.94.102.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.11, 09:47
      Jakim chamem, tępakiem trzeba być aby w demokratycznym państwie zabraniać śpiewania i jeszcze robić z tego awanturę. Czyżby autor tematu chciał cenzurować co można lub niemożna śpiewać, mówić, pisać w naszym kraju? Czy te kilka "egzaltowanych głosów" łamało prawo?
      • Gość: ja Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 11:13
        Jakim debilem trzeba być, żeby bronić działań kwestionujących efekt demokratycznych wyborów. Nie ma demokracji dla antydemokracji, aż tak trudno to pojąć? Dlatego nie jest na przykład cenzurą zakaz publikacji treści nazistowskich i komunistycznych, czego pisomatołek oczywiście nie pojmuje.
        • Gość: naiwny demokrata Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 12:51
          Jak to jest, że gdy się z ludżmi rozmawia, każdy ma dosyć tego rządu. Głównie z przyczyny wzrostu cen, które akurat nie są przez ten rząd w pełni zawinione, o czym już tzw. przeciętny obywatel nie wie i nie chce wiedzieć. Ale wszyscy narzekają i mają dosyć. Sondaże tymczasem mówią co innego. Ciekawe zjawisko.
          Pytanie do fanów demokracji - Czy mielibyśmy wogóle jakiś wybór, gdyby wybory miały coś diametralnie zmienić? Demokracja to taki ustrój w którym partia rządząca wie, że po wyborach może być w opozycji i odwrotnie. Krzywdy sobie więc te partie nie zrobią. A igrzyska dla narodu to ich specjalność.
          • Gość: belfer Nie dzielić Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 13:05
            fakt, igrzyska służą obu stronom. zresztą wolę PO i PiS niż koniunkturalny PSL, któremu wsio rybka, byle przy władzy, stanowiskach i pieniądzach. jeżeli chodzi o ceny wiadomo, ludziom się nie chce analizować co się dzieje na światowych rynkach, wolą proste tłumaczenie i obwinianie rządzących, którzy co i raz dają ciała. ale PiS przy władzy też dawał. pamiętam ich rządy. tylko naiwni myślą, że jakikolwiek rząd wybawi ich z kłopotów, da pracę, kasę i wieczną szczęśliwość. w działaniach PiSu autentycznie brzydzi mnie żerowanie na katastrofie smoleńskiej, a podsycanie wersji o męczeństwie i zamachu jest szkodliwe dla państwa. śiwadome dzielenie ludzi może tylko prowadzić do nienawiści i wojny domowej. te transparenty na "żałobnej" demonstracji były poniżej wszelkiej krytyki. wstyd mi było za tych ludzi
            • Gość: naiwny demokrata Re: Nie dzielić Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 13:52
              Podzielam Pański pogląd. Natomiast podsycanie atmosfery wokół katastrofy smoleńskiej to w dużej mierze zasługa rządu, który jeśli nie nic, to niewiele robi, aby nie dawać pretekstu do tworzenia najróżniejszych teorii i ciągłych demonstracji niezadowolonych. To skwapliwie wykorzystuje PIS. A kto inny by tego nie robił, gdyby to było w jego interesie? Wierzy Pan w to? Przebieg śledztwa smoleńskiego to przecież od pierwszych minut błazenada. Więc ja się tej fali niezadowolenia i protestów wcale nie dziwię. Czasami mam wrażenie, że wszyscy, po obydwu stronach barykady są z tej sytuacji zadowoleni, gdyż to woda na ich młyn. Kto na tym wygra? Okaże się po wyborach.
              • Gość: Ryszard Ochucki Re: Nie dzielić Polaków IP: *.180.80.86.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.11, 14:34
                Ja zwolennik PiS-u jestem z tej sytuacji bardzo niezadowolony. PO podsyca awanturę pod pałacem po to aby odwrócić uwagę od gospodarki. Dziwi mnie brak odcięcia się PiS od awanturników "krzyżowych" którzy wykorzystują to aby "zaistnieć". Cała zadyma maskuje leni, bumelantów i kombinatorów z rządu PO wyprzedających kawałek po kawałku nasz kraj. PO zapowiedziało prywatyzację 740 firm w tym kilku o znaczeniu strategicznym. Coś ostatnio nic nie słychać o "znikniętych" 16 mld złotych z oszczędności na budowie najdroższych w Europie dróg. Telewizor mogę sobie przełączyć na inny kanał ale dla czego ciągle oscyluję wokół minimum socjalnego? Wycichła sprawa OFE. Zapamiętajcie sobie kto okradł Wasze emerytury. Rząd PO twierdzi, że ZUS da Wam więcej. Najmądrzejszego zwolennika PO proszę o wytłumaczenie mi - skoro to OFE jest takie niedobre to dla czego rząd nie przeniósł całości naszych składek z OFE do ZUS?
        • Gość: naiwny demokrata Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 12:57
          wiadomosci.onet.pl/kraj/zapewnil-wyborczy-sukces-obamie-teraz-pomoze-zwyci,1,4244217,wiadomosc.html
          Potrzebny komentarz? Sztuczki socjotechniczne do głupiania naiwnych
          • Gość: olof Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.cnow.pl 16.04.11, 14:06
            po prostu burza mózgów speców od marketingu politycznego - chwali się;
            akcja "zabierz babci dowód" była dużym sukcesem; pojawili się nawet fałszywi wnukowie, którzy od zabrania babciom dowodów osobistych woleli zabierać babciom ich osobiste oszczędności - i tu pojawiły się problemy... babcie zaczęły się uskarżać, policja węszyć, media nagłaśniać... w każdym razie akcja "zabierz babci dowód" wyewoluowała w projekt "zabierz babci rentę/emeryturę"
            • Gość: Ryszard Ochucki Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.182.63.48.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.11, 14:38
              ...i dalej pod pretekstem ratowania budżetu - zabierz polakowi emeryturę.
              • Gość: gość Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 14:43
                Ochucki lecisz demagogią, aż zęby bolą. Nie wycieraj sobie Polską gęby, bo jej nie reprezentujesz, na szczęście. Czy ty się w poprzednim wcieleniu nie nazywałeś Zatuskany? Bo podobny poziom populizmu prezentujecie.
                • Gość: naiwny demokrata Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 15:19
                  Charakterystyczna rzecz. Wystarczy trochę prawdy, a już jest zarzut demagogii. Panie Ryszardzie. Współczuję Panu. Bedąc zwolennikiem PIS jest Pan narażony na tego typu opinie. Dlaczego? Dlatego, że J.Kaczyński mówi ludziom niewygodną dla nich prawdę. To co ma w głowie, ma na języku. Często niepotrzebnie i na tym dużo traci. Czasem w newralgicznych momentach coś chlapnie. Szkoda, gdyż inteligencją i przygotowaniem politycznym bije swoich przeciwników na głowę. Do pięt Jemu nie dorastają. Oni o tym wiedzą i dlatego też tak zajadle Go zwalczają ale i celowo, znając tą Jego ułomność, prowokują. I niestety daje się prowokować.
                  • Gość: Sebal Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 15:27
                    W czym ta inteligencja Kaczyńskiego się przejawia? W skutecznym podzieleniu Polaków? W braku umiejętności dialogu z sąsiadami? W braku szacunku dla wyniku demokratycznych wyborów? W kontestowaniu wszystkich kolejnych prezydentów poza własnym bratem? W niedotrzymywaniu obietnic (nie zostanę premierem, jeśli mój brat będzie prezydentem)? Mogę tak długo, tylko po co? Tu nikt już nie prowadzi dialogów tylko monologi i to tez zasługa J. Kaczyńskiego.
                    • Gość: naiwny demokrata Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 15:46
                      Jednakowe zasługi w dzieleniu Polaków ma PIS i PO. To jest ich gra na połów elektoratu. Oczywiście hasło dzielenia Polaków zostało prypisane tylko PiS. Ale to juz pewna stategia, która jak chociażby po powyższym wpisie "Sebala" widać, przyniosła oczekiwany efekt. Natomiast radzę zwolennikom PO się rozejrzeć i zastanowić, co nam z tej Polski przy obecnej polityce zostanie jak Unia się rozleci. A to tylko kwestia czasu.
                    • Gość: naiwny demokrata Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 16:03
                      Kryteria podziału Polaków przez PiS - patriota Polski / sprzedawczyk Uni, Rosji, Niemcom
                      Kryteria podziału przez PO - europejczyk, nowoczesny obywatel / moher, oszołom, od Rydzyka.
                      Tymczasem podział rzeczywisty jest coraz bardziej widoczny na płaszczyżnie standardu życiowego Polaków. Np. możliwości startu dla młodych, szczególnie po studiach itp.itd..............
                      • Gość: Ryszard Ochucki Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.205.23.234.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.11, 17:11
                        Ocena dość trafna. Autor tematu ukrywający się pod niezliczoną liczbą nicków, wszystkich myślących samodzielnie nazywa moherami.
                        Ja nie jestem wierzący.
                        Jestem przedsiębiorcą, mam 23 lata pracy i przyszłą emeryturę wycenioną przez ZUS na 245 złotych. Młody człowiek po studiach u mnie nie pofika, bo zakasuje go wiedzą 50-cio latek po technikum lub nawet zawodówce. Z resztą po co mi ekolog, hotelarz lub spec od biznesu i zarządzania? Jak już pisałem - 30% bezrobotnych to ludzie z wyższym wykształceniem. 80% ma ukończone studia na kierunkach po których nie znajdzie pracy w swoim zawodzie. Uczelnie kształcą przyszłych bezrobotnych. Młodym ludziom pozostaje założenie własnej firmy i tu zaczynają się schody. Nawet jeżeli ma się pomysł, kapitał i wstrzeli w branżę, to szybko każdego dopadają podatki i biurokracja. Ten rok zapowiada się jako przełomowy dla naszej gospodarki. Z moich obserwacji wynika, że duuuuużo firm padnie.
                        • Gość: czytelnik polski Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.11, 17:12
                          www.naszapolska.pl/
                        • Gość: naiwny demokrata Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 19:03
                          Przykład na to, że inni potrafią się szanować i dbają właściwie o swój kraj - Czesi potrafili swoją Skodę tak sprzedać Volkswagenowi, że zakłady są czeskie, marka została i robi furorę w całej Europie. A my? FSO - wspomnienia, Ursus niemal zaorany, stocznie zamknięte. My, tzn. nasz rząd, chce ostatnio sprzedać Lotos, który obecnie daje duże zyski. Jak to skomentować? Może ktoś tu wymieni jakiś większy, jeszcze nasz, polski, zakład przemysłowy?
                          Jakiś polski bank? Chyba tylko jeden został.
                          A przypomnę, że w tych bankach Polacy się zadłużają.
                        • Gość: naiwny demokrata Re: Ojczyznę.. ale czy wolną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.11, 19:20
                          Oto ile mamy w tej chwili do gadania w naszej wolnej Ojczyżnie
                          www.rp.pl/artykul/643910_Wloskie-porzadki-w-Pekao.html
    • Gość: ew Re: Ojczyznę wolną... IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.11, 18:18
      www.youtube.com/watch?v=-vsSgdg0XL4&feature=related
      • ciech001 Re: Ojczyznę wolną... 18.04.11, 14:05
        Słucham dzisiejszych wiadomości i myślę, że znowu "nieokrzesane hordy pisowczyków" będą atakowały sPOkojnych demonstrantów. Cała ta akcja ma się odbyć w Krakowie, gdzie zwolennicy PiS-u i inni obywatele szanujący Prezydenta Lecha Kaczyńskiego zorganizowały sobie marsz. W niby demokratycznym kraju można, prawda? Ale zaraz oburzeni "eskalacją faszyzmu, kaczyzmu i moheryzmu" POprawni obywatele organizują marsz "przecinający" się "przypadkiem" z wcześniejszą demonstracją. Co mają na celu ci kontr-demonstranci? Czyżby chcieli przekazać drugiej grupie znak POkoju? Pewnie zupełnie przypadkiem obejrzymy dzisiaj w TVN agresywne babcie atakujące długowłosą, spokojną, krakowską, pokojowo nastawioną młodzież.
        A przecież obie grupy mogły spokojnie demonstrować swoje przekonania.
        I tak TO się toczy ...
        • Gość: Kamil Re: Ojczyznę wolną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 17:53
          A te pełne nienawiści transparenty na Krakowskim Przedmieściu zrównujące premiera i prezydenta (demokratycznie bądź co bądźwybrane władze) z fazystami i stalinowcami pewnie nosili agresywni członkowie PO ... Nie bądź niesprawiedliwy człowieku. Pokojową demonstrację w wykonaniu zwolenników PiS widziałem w Wawie na własne oczy. Kolega kulturalnie na jakiś okrzyk grzecznie odpowiedział (zresztą to cichy spokojny gość, żaden zadymiarz ani zwolennik Palikota), że uważa, że pod Smoleńskiem to był wypadek a nie zamach. Usłyszał, że jest "wszawym żydziugą na usługach tego Niemca Tuska". Usłyszeliśmy "Won stąd", "spie...j", itp., jakiś gość go pchnął, mnie opluła starsza pani z transparentem "Tu jest prawdziwa Polska". Telewizji nie oglądam, ale z autopsji już wiem, że nie mam czego szukać na ulicy, kiedy w pobliżu przechodzi "pokojowa" demonstracja "prawdziwych" Polaków.
          • Gość: kama Re: Ojczyznę wolną... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.11, 18:02
            Nie warto by sympatycy śp.Lecha Kaczyńskiego jego brata czy nawet PiSu pisali i wdawali się w dyskusje z myślącymi inaczej.
            Po 1945r. tacy co kwestionowali ludobójstwo katyńskie przejmowali władzę na 50lat.
            Dziś jest podobnie, bo mówią nam ci od Tuska po co wam prawda 'ciszej jesteś dalej pojedziesz'

Też byłem na Krakowskim jako obserwator
          • ciech001 Re: Ojczyznę wolną... 20.04.11, 11:16
            A ja widziałem wczoraj pijanego Polaka - wniosek: wszyscy Polacy to pijacy i alkoholicy ...
            Nie wszyscy ludzie sznujący pamięć Prezydenta L. Kaczyńskiego tak się zachowują. Zawsze znajdą się różni "nawiedzeni", wichrzyciele i zwykli prowokatorzy. Nie oni są jednak trzonem demonstracji, co więcej takie osoby szkodzą i zniechęcają do udziału "normalnych" obywateli. Tak smo jak "kibole" skutecznie odstraszają od udziału w wielu imprezach piłkarskich. To co, każdy kibic Legii czy Wisły jest "kibolem"?
            Najłatwiej jest odstraszać manifestantów od wyrażania swojego poparcia dla jakiejkolwiek idei pokazując i eksponując ponad miarę agresywny margines.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka