Dodaj do ulubionych

chlew na deptaku

IP: 88.220.104.* 08.06.11, 15:10
deptak brudny poplamiony pod każdym koszem plama ładna wizytówka Ciechanowa , to świadczy o gospodarzu , proszę o interwencje bo serce sie kraje .
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: chlew na deptaku IP: 88.220.104.* 08.06.11, 15:14
      też to mnie razi tak drogie wykończenie deptaku tonie w brudzie
      • Gość: gosc Re: chlew na deptaku i parku IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 16:57
        w parku przy Farze równiez okropny brud, bałagan.
        walają sie puste opakowania po napojach, lodach i inne smieci.
        dziwię się dlaczego jest tak mało koszy wzdłuz głownej alejki.
        czy tam ktoś zagląda z PUKu?
        • Gość: abdul wisimulacha Re: chlew na deptaku i parku IP: 213.199.253.* 08.06.11, 17:11
          Głosowaliście na POpieprzonych to macie syf i ubóstwo.
          • Gość: , Re: chlew na deptaku i parku IP: *.play-internet.pl 08.06.11, 20:15
            To na pewno wina pana,który był w kurtce do 12 w południe :)
            • Gość: pojebany Ciechanów wizytówką jego mieszkańców. IP: *.182.85.18.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.11, 09:51
              Cóż, brud w mieście świadczy tylko o kulturze jego mieszkańców. Na jakim jest ona poziomie każdy widzi. To samo można również stwierdzić o władzach samorządowych miasta, taka władza jaką sobie wybraliśmy. Stąd taki Ciechanów, jacy jego mieszkańcy. Wszelkie pretensje miejmy do siebie.
              • Gość: M. Re: Ciechanów wizytówką jego mieszkańców. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 11:33
                Chyba za bardzo uogólniłeś. Ja nie śmiecę i nie będę miała do siebie pretensji, mam pretensje do służb za to sprzątanie odpowiedzialnych. Niby opróżniają kosze i kontenery, ale jak poleci coś na bok, to już nie ma chętnego żeby to sprzątnąć. W parku przy Farze, za bajzel należy podziękować żulom, którzy zaadaptowali sobie to miejsce na swoją melinę. Myślę, ze policja powinna umieścić ten park w stałym grafiku i regularnie go patrolować. Nie bez winy jest też ten duży sklep, którego wyjście z zaplecza jest właśnie od strony parku, pracownicy wyrzucają tam śmieci i przeterminowane towary, po które ustawiają się kolejki, chętni na darmowe zakupy jakoś nie pozostają wrażliwi na estetykę otoczenia. Na wiosnę widziałam, że jacyś ludzie zbierali śmieci, ale okolice kontenerów, z nieznanych powodów, ominęli:(.
                • Gość: ciechanowianin Re: Ciechanów wizytówką jego mieszkańców. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 17:44
                  Mimo, że nick jest paskudny, to jednak jego właściciel ma dużo racji. Kupa wśród nas zwykłych brudasów rzucających co gdzie popadnie, nie szanujących pracy innych. Np. chociażby właścicieli posesji przy chodnikach, którzy starają się utrzymac czystość na tych chodnikach i w swoim otoczeniu. Pudełka po papierosach, paczki po chipsach, puszki po piwie, psie kupy itp. To są nawyki nie do wykorzenienia u pewnej grupy ludzi. Kiedyś mieszkali oni w innych, właściwych swojej "kulturze" miejscach i było inaczej. Teraz niektórzy z nich nawet studia pokończyli ale w genach niestety siedzi "kultura" nabyta.....szkoda pisać.
    • Gość: miko prośba do radnych IP: 88.220.104.* 09.06.11, 11:34
      a gdzie są radni tego miasta WSTYD TAKA RADĘ POSIADAĆ , CO WY TU ROBICIE POZA MIESZKANIEM W TYM MIEŚCIE , KTO DBA O TO MIASTO ??????? A przecież PUK to spółka miejska , kupić im specjalny sprzęt do odplamiania i niech raz na dwa tygodnie CZYSZCZĄ CHOLERA TĄ ULICĘ
      • Gość: pojebany prośba do radnych: spie...jcie! IP: *.205.30.137.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.11, 12:20
        Mieszkańcy Ciechanowa wybraliśmy sobie wesołą ferajnę z P.artii O.szustów pod wodzą prezia Waldiego, to mamy to na co zasłużyliśmy, wszak to najlepsi z najlepszych obywateli naszego miasta, sól tej ziemi.
        • Gość: sdh Re: prośba do radnych: spie...jcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 12:32
          Masz rację pojebany , bo gdyby radni z ferajny P.artii O.szustów L.ukratywnych S.tanowisk K.ierowniczych / POLSKA? zorganizowali kilka akcji uświadamiających choćby na deptaku to swoim autirytem problem by załatwili.
        • Gość: m Re: prośba do radnych: spie...jcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 12:36
          mieszkam w pobliżu i widzę, że często deptak jest sprzatany. naprawdę nie ma czego się czepnąć. zaraz po przejściu sprzątaczy przejdzie horda niechlujów, czyli nasi kochani ciechanowianie i po ptokach! jak w domu z małym dzieckiem, latasz za nim ze ścierą non stop a i tak brudno. ŻADNE SŁUŻBY NA TO NIE POMOGĄ. PRZESTAŃCIE TAK BRUDZIĆ LUDZIE
    • Gość: RKI hej M o czym t kurcze gadasz IP: 88.220.104.* 09.06.11, 12:55
      chłopie ten syf jest już co najmniej 2 tygodnie , może i zbierają papierki ale kto odplami kostkę i kamień , a od ludzi się odczep płacimy podatki to mają z czego zrobić a jak ci żal to sam weź szczoteczkę do zębów i sprzątaj
      • Gość: pojebany prośba do radnych: spie...jcie! IP: *.204.51.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.06.11, 12:58
        Mieszkańcy brudzą, płacą podatki, wybierają ferajnę do miasta, miasto za pomocą puk sprząta i tak w kółko. syf na deptaku nie bierze się z powietrza, a sprzątanie przez puk kosztuje, za co płacą wszyscy mieszkańcy miasta.
    • Gość: riki Re: chlew na deptaku IP: 88.220.104.* 09.06.11, 13:05
      no i tak jest kolej rzeczy byłeś w warszawie jak czyszczą Nowy Świat i tam nikt nie płacze niech się wezmą do roboty ludzie z PUKU też muszą mieć pracę są napewno też ludzie zatrudniani na prace interwencyjne ale jak się woli dziewczynkę do kawy a nie chłopa do roboty to przepraszam.
      • Gość: z boku Re: chlew na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 13:29
        Proponuję rozwiązać problem ponad podziałami politycznymi w następujacy sposób

1/ referendum na temat karania i monitoringu deptaka a potem karać każdego pętaka
        • Gość: Agata Re: chlew na deptaku IP: *.play-internet.pl 09.06.11, 13:51
          Przecież w Ciechanowie nikt tego nie zrobi.Ludzie tutaj potrafią tylko narzekać i tylko o narzekanie tutaj chodzi.Szkoda,że ja mam poważniejsze problemy niż plamy na deptaku.
          • Gość: z boku Re: chlew na deptaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.11, 15:14
            trzeba z miasta wyrzucić przeciwników waldka i będzie czysto, największymi brudasami jest opozycia :-)
            • Gość: belfer Re: chlew na deptaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 18:14
              nie wiem, czy brudasami, ale głupcami na pewno, jeżeli za niechlujstwem ludzi widzą politykę. lodówkę otwieram, a tam wasza obsesja. ile można przeżywać porażkę wyborczą?
    • Gość: zdziwiony Re: chlew na deptaku i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 00:45
      krzywe chodniki ,chlew i trawa po pachy w calym miescie
      • Gość: lol Re: chlew na deptaku i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 07:11
        Ludzie,przecież nie chodzi o jedna partię czy drugą;-((( !!! Jakie ma znaczenie kto rządzi w mieście skoro przejdzie jeden flejtuch z drugim, naśmiecą i polezą do swoich domów gdzie pewnie kiepują pety w wannie w czasie kąpieli a pod łóżkiem mają składnicę pustych puszek po browarach;-((( Nasz naród niestety to 80% brudasy - a jak jeszcze dodać do tego że większość nie myje rąk po wyjściu z wc lub woli opryskać się dezodorantem aby zaszpachlować smród zamiast wziąć kilka razy dziennie prysznic to już macie odpowiedź ;-((((
        • Gość: zdziwiony Re: chlew na deptaku i nie tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 19:26
          Najlepiej niech kazdy nosi przy sobie kosz na smieci, kosiarke do trawy , prosty chodnik i moze jeszcze kowadelko. Dlaczego np. trawa koszona jest ze dwa razy w sezonie, przeciez to tez dekoracja miasta ( ale w innych miastach ). Jak skosza to do korzeni az sie robi zolta. Sciezka rowerowa na 17 Stycznia coraz ciensza bo zaczyna zarastac, malo kwiatow, itd. itd.
          Dno na wjezdzie do miasta, brud w miescie i wstyd na wyjezdzie. Tak postrzegam Ciechanow.
          Dlaczego inne miasta w kraju moga byc jak z bajki ???????
          • Gość: Wojtek P. Nie paskudzić - będzie czysto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 20:34
            Zapytaj ludzi w tych innych miastach, czy uważają, że mieszkają w miastach jak z bajki. Zabiją cię śmiechem, bo nie znam mieszkańców, którzy nie narzekają na swoje. Wolą cudze. Zdziwiłbyś się "zdziwiony", jak przyjezdni komplementują Ciechanów. Deptak bardzo się podoba, chwalą, że tyle zieleni i nowe chodniki. Dziwne? Nie, stara prawda - za płotem trawa zawsze bardziej zielona. Dopóki ludzie będą tak paskudzić naokoło siebie czysto nie będzie, bo cudów nie ma. Pozdrawiam czyściochów.
            • Gość: w Re: Nie paskudzić - będzie czysto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.11, 20:43
              jest czysto , policja suką jeżdzi po deptaku więc droga przejezdna
              • Gość: apelujący Re: Nie paskudzić - będzie czysto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 10:13
                Ludziska przestańta chlewić jak świnie to będzie czysto. Ja w swojej oborze mam czyściej niż niektórzy w domu na salonach !!!!!!!
                • Gość: zdziwiona Re: Nie paskudzić - będzie czysto IP: *.play-internet.pl 13.06.11, 10:44
                  Byłam ostatnio w Ciechanowie(jakieś 2 tygodnie temu) i deptak akurat bardzo mi się podobał.Nie zauważyłam tam plam czy walających się śmieci(na każdej ulicy są jakieś papierki także nie dajmy się zwariować).Jedyne co mi się nie spodobało to brak tego parku na przeciwko ratusza.Miasto straciło swój urok jak dla mnie.Nie wiedziałam swoją drogą,że tyle w Ciechanowie malkontentów.
                  • Gość: do zdziwionej Re: Nie paskudzić - będzie czysto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 11:02
                    Zgadzam się z Tobą jedynie w kwestii powstającego lądowiska - patelni pod ratuszem - inwestycja ta zasługuje na miano bubla roku i żadne nasadzenia rachitycznych 1,5 metrowych drzewek nie pomogą. Co do reszty a propos malkontenctwa - to z czego ci ludzie mają być w naszym zapyziałej większej wsi nazywanej miasteczkiem zadowoleni? Pracy nie ma nawet dla osób z mgr i znajomością języka (chyba ze francuskiego), inwestycji nie widać, koszty utrzymania prawie jak w stolycy i dochodzi jeszcze wszechobecne kolesiostwo. Brzegi Łydyni pełne zużytych gumek i pustych butelek po jabolach lub najtańszym piwie, młodzież bluzgająca mięchem, pannice wymalowane jak na święto indiańskie z pustogłowiem, wieczorem nie ma gdzie wyjść posiedzieć do jakiejś miłej knajpki na kolację ze znajomymi bo tam gdzie można by było ceny z kosmosu za nie wiadomo co;-( Brak głębszej kultury tj. wystaw, spotkań autorskich, plenerów malarskich etc. Zostają tylko ludyczne podrygiwania na błoniach, kebaby i disco w Długołęce. NIedługo pozostaną tylko emeryci kursujący szlakiem kosciol-dyskot-dom-spacer ze s.rajacym na trawe psem-targowisko (w kolejnosci dowolnej) a reszta absolwentów wyzszych uczelni nie wiadomo po co konczacy te wylegarnie bezrobotnych, ucieknie do Irlandii lub Anglii na zmywak lub podcierac .upska tamtejszym bogatym emerytom;-(
                    • Gość: rafi Re: Nie paskudzić - będzie czysto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 11:15
                      Święte słowa !
                    • Gość: Gonia Re: Nie paskudzić - będzie czysto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 15:18
                      Żal mi ciebie , jak tak wygląda twoje życie w Ciechanowie. Mnie się tu podoba. A propos placu przed ratuszem. Rozmaiwałam z majstrem od tych robotników i powiedział, że tam posadzą 80 drzew. Powyjmują wskazane płyty i wsadzą, więc nie ściemniaj z pustynią i ztym, że nie ma inwestycji. Pół miasta rozkopane i się buduje, tylko ty ślepy jesteś. Tak wogóle to unikam takich jak ty, bo chcą wszystkich zarazić swoją żółcią i nieudacznictwem
                      Do zdziwionej - ciesz się, że nie masz takich sąsiadów jak ci malkontenci. Takim wszędzie nie pasuje.
                      • Gość: znawca Re: Nie paskudzić - będzie czysto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.11, 15:31
                        Tiaaaa....zapomniałaś dodać że wsadzą nie drzewa ale drzewka które takimi jak te które wyrżneli staną się za 60 lat. A pól miasta rozkopane bo awarie i co chwila coś się psuje, pęka a nie inwestycje. A tak nawiasem - dobrze się pracuje w magistracie że taka wazelina?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka