Dodaj do ulubionych

Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan

IP: *.opera-mini.net 22.09.11, 22:56
Oglądał ktoś może dziś Sprawę dla Reportera. Matka która ma 10 dzieci prosi teraz państwo o mieszkanie żeby dzieciom zapewnić byt. To super. To teraz żeby mi miasto dało mieszkanie to ją sobie będę robić co roku dziecko. A mam już dwoje. Nie dość że nie mam nikogo rodziny to jeszcze nie mam swojego kąta . Zresztą tu nie o mnie chodzi bo ją to moge mieszkać w kartonie. Tylko dzieci żeby miały swoje i miały gdzie wracać. A nie poniewierały się jak bezpański zaszczuty pies bez budy.e będę robić co roku dziecko. A mam już dwoje. Nie dość że nie mam nikogo rodziny to jeszcze nie mam swojego kąta . Zresztą tu nie o mnie chodzi bo ją to moge mieszkać w kartonie. Tylko dzieci żeby miały swoje i miały gdzie wracać. A nie poniewierały się jak bezpański zaszczuty pies bez budy.
Obserwuj wątek
    • Gość: s Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 23:03
      jestes pier...nieta jestes pier...nieta ?
      • Gość: Iza Re: też jestem matka IP: *.opera-mini.net 22.09.11, 23:11
        Może i jestem. Ale dlaczego ktoś ma narobić dzieci a potem oczekiwać na pomoc na mieszkanie. To mam sobie teraz dzieci narobić
      • Gość: Mati Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.11, 23:16
        zgadzam się jest pier...nięta i to ostro !!!!!!
        • Gość: abc Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 23:35
          Nie zyjemy w epoce kamienia, ze nie wie nikt jak planowac rodzine....
          Dla mnie to osobiście nie zrozumiałe....
          • Gość: Iza Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.opera-mini.net 23.09.11, 00:02
            Chodzi mi oto że ją się staram o mieszkanie od lat. I sprawa naprawdę jest trudna i skomplikowana. A rodzina wielodzietną za sprawa niby czarodziejskiej rózdzki tak od sobie ma mieć mieszkanie. Zresztą w Ciechanowie niby też tak jest że rodziny mają takie pierszeństwo. Przepraszam jeśli zbyt ostro zareagowałam. Proszę mnie nie obrażać
    • Gość: IzaIza Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.opera-mini.net 22.09.11, 23:25
      Oczywiście. Całą kultura ciechanowiam. Ale ktoś kto narobi dzieci a potem oczekuje pomocy to jest mądry i nie jest pie...iety
    • Gość: pytam tylko Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 23:27
      Przepraszam? Ty piszesz przez kalke? Czy od razu robisz ksero?
      • Gość: 1 Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 00:06
        też oglądałam ten odcinek i może trochę masz rację, bo trochę też wkurzyło mnie to że nikt nie zadał ani razu tej pani pytania dlaczego mieszkając w takich warunkach co roku rodzi dziecko? przecież każdy ma jakiś rozum... tak tak wszyscy są za prokreacją ale dlaczego skoro ta matka nie może ich zapewnić normalnych warunków życia? to może lepiej zainwestować w antykoncepcje a dzieci nie będą spały na podłogach ze szczurami. Ludziom pracującym, normalnie zarabiającym z 3 dzieci w wieku szkolnym jest ciężko a co dopiero z 10? za co je wykształcić... ta matka z góry skazuje ich na łaskę innych ludzi
        • Gość: IzaIza Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.opera-mini.net 23.09.11, 00:17
          Właśnie oto chodzi. Nie chce nikogo oceniać. Ale po co to robić dzieci a potem iść na łatwiznę i żeby najlepiej ktoś dał i żyli długo i szczęśliwie. A tu tyle osób ma problem z uzyskaniem mieszkania od Urzędu Miasta Ciechanow a bo to zarobki za małe albo brak albo że możesz mieszkać u rodziny albo wynająć albo mieszkam nie ma. Ach dobra nie ma co się nakręcać
          • Gość: Sylwia Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.play-internet.pl 23.09.11, 00:38
            Z tymi mieszkaniami w naszym CIechamówku jest bajecznie....tylko nikt już w te bajki nie wierzy...ja starałam się o mieszkanie z UM i usłyszałam,ze mam zbyt duże dochody a są rodziny w gorszej sytuacji...na mieszkanie z UM ZBYT MAJĘTNA NA KREDYT ZA MAŁY DOCHÓD!?!i gdzie tu logika....myśląc urzędniczo to lepiej dać menelowi który zadłuży mieszkanie i zniszczy niż młodym ludziom pracującym pomóc w życiowym starcie...tego nigdy nie zrozumię....Co do reportażu,to uważnie obejrzałam i powiem tak,że sama mam dwójkę dzieci ,oboje z mężem pracujemy i jest cholernie ,ciężko,a co dopiero z 10....kobieta widać dba o dzieci,w domu też jest czysto,i lepiej jakby ona dostała mieszkanie które by wyremontowała ,tak jak ten lokal w którym teraz mieszka...niż patologia która by mieszkanie zniszczyła...ile ktoś ma dzieci to już każdego indywidualny wybór,ale to nie znaczy ,że nie należy im pomóc,nie nam ją oceniać...
      • Gość: Iza do pytam tylko Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.opera-mini.net 23.09.11, 00:21
        A ty w głowie masz mózg czy siano. Czytałeś chociaż co ty napisałeś. Przepraszam że to uraziło twoje oczy ale szybko pisze i może stąd mój błąd w pisowni.
    • Gość: Xyz Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: 83.15.153.* 23.09.11, 00:32
      oj Iza, Iza...
      • Gość: Iza Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.opera-mini.net 23.09.11, 00:44
        Ją chyba też napisze list do Pani elżbiety JAWOROWICZ
        • Gość: ja Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.11, 07:34
          Ciekawi mnie Twój tok myślenia Iza. Jak kobieta ma dożo dzieci to jej mieszkanie się nie należy. Piszesz, że sama się starasz o mieszkanie z UM bo masz trudną sytuację i to jest ok bo Tobie to potrzebne. A ja się w takim razie pytam, co kogo obchodzi, że masz trudna sytuację? Trzeba było sobie nawet tej 2 dzieci nie robić! dlaczego uważasz, że jedni mogą spłacać kredyt całe życie a innym trzeba dać za darmo??
          • Gość: Katarzyna Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.opera-mini.net 23.09.11, 08:24
            Może stać cię na to żeby spłacać całe życie kredyt. To pierwsza sprawa. Ją pracuje i również staram się o mieszkanie z urzędu miasta. Jestem sama z córka. Są różne sytuację wiadomo. Moja koleźanka płaci co miesiąc za wynajęte mieszkanie 850zł kredytu nie dostanie a też tyle kasy nie jej. Jednak 2 czy 3 dzieci to nie 10.koleźanka płaci co miesiąc za wynajęte mieszkanie 850zł kredytu nie dostanie a też tyle kasy nie jej. Jednak 2 czy 3 dzieci to nie 10.
    • Gość: ha? Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 08:16
      Ja popieram rację Izy.Nie sztuka napłodzić dużo dzieci! Trzeba je wychować i zapewnić im jakiś byt.Socjalizm to upadł już dawno!!!!
      • Gość: AndrzejAndrzej Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.opera-mini.net 23.09.11, 08:50
        Tu nie chodzi o dzieci jak chce to niech robi. Tylko o problem mieszkania. Każdemu dziś jest trudno z tym mieszkaniem. Nie każdy ma możliwość dostać kredyt a i tak jest dużo małżeństw z dziećmi które płacą nie za swoje a nie lepiej płacić za swoje . Każda surma na tym skorzysta. To niech więc każdonu pomagają i dadzą mieszkanie nie zależnie od ilości dzieci. Znam rodzinę która dostała mieszkanie na Komunalnej. 5 dzieci. Matka pije ma wszystko w dupie ale mieszkanie niby tam dostała żeby żyć i mieszkać z dziećmi.
        • Gość: asia Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 16:21
          szkoda mi Cię Izo, porady psychologiczne w szpitalu są za darmo. Idź, nie lękaj się
          • Gość: Izka Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.opera-mini.net 23.09.11, 17:44
            Sam idź jak nie znasz sytuacji i nie wiesz o co chodzi. Kurwa co za pojebani egoiści
            • Gość: geno Re: Ale się wkurzyłanAle się wkurzyłan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 18:27
              myślę o sobie tak samo jak ty i jak każdy. wszyscy jesteśmy egoistami. ja na przykład nie chcę dopłacać do cudzych mieszkań, z wyjątkiem mieszkań dla ludzi chorych, bo sami sobie nie poradzą. ożeniłem się po 30-tce, kiedy było mnie stać na założenie rodziny. myślisz, że wcześniej nie miałem ochoty ...? ale jestem odpowiedzialny
              • Gość: Iza Re: Ale się wkurzyłan IP: *.opera-mini.net 23.09.11, 18:37
                Odpowiedzialność. Cóż znaczy w dzisiejszych trudnych czasach. Wiadomo każdemu jest ciężko na swój sposób każdy ma inne życie inny start innych rodziców. Każdy właśnie musi odpowiadać za swoje czyny za kogoś. Tak czy nie. Czy mieć 10 dzieci w dzisiejszych czasach to odpowiedzialność i prosić państwo o mieszkanie. Ją jestem sierotą w sumie to nikogo nie obchodzi.
                • Gość: geno Re: Ale się wkurzyłan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.11, 18:45
                  10 dzieci to jest skrajna nieodpowiedzialność, a potem wszyscy muszą robić zrzutę ... nie wkurzaj się iza, oszczędzaj zdrowie. i tak jesteś dzielna, bo nie da się ukryć, sieroty mają ciężki start. pozdro :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka