Dodaj do ulubionych

Logopeda w Ciechanowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 15:22
Witam, gdzie w Ciechanowie znajdę dobrego logopedę i jakie są zasady (trzeba się wcześniej umówić, czy wystarczy pójść z dzieckiem i od ręki będzie się przyjętym)? moje dziecko ma prawie 3 lata i choć dużo mówi, to ciągle w swoim języku... No i w ogóle nie mówi litery "k"... :/
Wszyscy mówią, aby dać mu jeszcze czas na rozgadanie się, ale zaczyna mnie to martwić...
Obserwuj wątek
    • Gość: mamma Re: Logopeda w Ciechanowie IP: *.tktelekom.pl 30.01.12, 18:50
      hej ja ma 3,5letniego syna ktory tez jak na razie nie ma ochoty mowic.my chodzimy do poradni psychologiczno-pedagogicznej na wyzwolenia 10a numer tel.236732773.polecam.
      • Gość: . Re: Logopeda w Ciechanowie IP: *.play-internet.pl 30.01.12, 19:07
        Odradzam tą poradnię!!!
        Gromada niedouczonych baranów.Chodziłam tam do dwóch psychologów i z taką niekompetencją i ingorowaniem pacjenta się jeszcze nigdzie nie spotkałam!!!
        • Gość: mamma Re: Logopeda w Ciechanowie IP: *.tktelekom.pl 30.01.12, 19:29
          oj nie zgadzam sie z pania/panem powyzej,jak dla mnie ta poradnia jest naprawde ok...ale kazdy ma inne zdanie..ale nie zaszkodzi pojsc i zobaczyc czy wam ta poradnia odpowiada..na wizyte czeka sie ok.2 tygodni(po wczesniejszym uzgodnieniu telefonicznym)pozdrawiam
    • Gość: studentka Re: Logopeda w Ciechanowie IP: 212.160.172.* 30.01.12, 20:49
      Jestem po pierwszym etapie szkoły logopedycznej i niedługo rozpoczynam drugi. Głoska k kształtuje się w tym przedziale 2-3 latka więc Twój maluszek już powinien pomalutku zaczynać:) Warto zacząć terapię i pomóc mu troszeczkę. Jeśli chodzi o tą poradnię o której tutaj piszecie to miałam tam praktyki i myślę że nie jest aż tak źle ale rewelacji wg mnie też nie ma, nie jest zbyt przyjaźnie dla dziecka z tego co ja zauwazyłam ale może coś się zmieniło.
      • Gość: . Re: Logopeda w Ciechanowie IP: *.play-internet.pl 30.01.12, 21:42
        Nie wiem z czym wy się możecie zgadzać lub nie.Opisałam swoje doświadczenia z tą ,,poradnią'' i nie miałabym powodów wymyślać.
        Może też zależy do kogo się trafi,ja trafiłam do okropnych ludzi.
    • Gość: mamka Re: Logopeda w Ciechanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.12, 22:23
      Zależy mi po prostu na sprawdzeniu czy dziecku potrzebna jest już fachowa pomoc, czy po prostu warto mu dać jeszcze czas... Ślicznie literuje (powtarza po mnie) wyrazy, ale nie chce ich składać w całość; niekiedy nie chce mu się mówić sylabami. Z drugiej strony niekiedy mówi - z nienacka - nowe słowa i powtarza je potem całymi dniami. Ostatnio jest to "Zuzia" :)))
      • Gość: odp Re: Logopeda w Ciechanowie IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.12, 23:46
        W KRC są audycje logopedyczne może zadzwoń i zapytaj, może pomogą.
      • Gość: studentka Re: Logopeda w Ciechanowie IP: 212.160.172.* 31.01.12, 14:08
        Są takie dzieci które są małymi leniuszkami do mowy:) Ja bym proponowała żebyście w domu spróbowali z nim poćwiczyć mówienie w zwykłej zabawie z nim codziennie po trochu. Popróbujcie najpierw wspólnie porobić jakieś pomoce, obrazki tak dla zabawy a później to opowiadajcie, nazywajcie to co zrobiliście. Takie ćwiczenia lepiej zachęcają niż np. mówienie: powtórz za mną:) To jest maluszek więc potrzebuje atrakcji:) Zanim wybierzecie jakiegoś logopedę to teraz spróbujcie w domu poćwiczyć, zobaczycie efekty. Jeśli nie zobaczycie poprawy no to zdecydowanie musi posłuchać go ktoś kto się zna na tym bo już czas żeby zaczął mówić więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka