Dodaj do ulubionych

akademia krasnoludków

IP: *.play-internet.pl 05.03.12, 23:15
czy wie ktoś jaka tam panuje atmosfera?jakie podejście do dzieci słyszałam że w skrzatach to więcej nauki niż zabawy nawet jedna nauczycielka która z tamtąt odeszła tak mówiła? a montessori mam mętlik niewiem gdzie maluszka zapisać pomocy!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: akademia krasnoludków IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 10:28
      Zapisz jak Ci się uda do normalnego, najzwyczajniejszego w świecie przedszkola państwowego. Radzę Ci szczerze. W zwykłych przedszkolach nie ma czasu na reklamę, jakieś wydziwianie ofert z kosmosu, prześcigania się i konkurowania,bo im to nie potrzebne. Jest fachowa, doświadczona kadra, a nie osoby do pracy konkurencyjne cenowo dla dyrektorki. Zrobisz jak będziesz chciała. Ja Ci tylko dobrze radzę , choć pewnie zaraz zostanę zmieszana z błotem.
      • Gość: hihihi Re: akademia krasnoludków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.12, 11:18
        No Aga zapomniałaś dodać że do "normalnego" (czytaj państwowego) trzeba najpierw odwiedzić panią Dyrektor i "porozmawiać" wtedy dziecię zostanie przyjęte. A jak zapiszesz do "normalnego" to pewnie potem można w nadgodzinach wynając znajomego Animatora do zabawiania :) Internet nie jest anonimowy. Jak cię nie stać na prywatne, masz jakiś żal do właścicieli to nie pisz bzdur i skończ szkalowanie prywatnych przedszkoli.
        A do mamy co szuka przedszkola, to radzę porozmawiać ze znajomymi, rodzicami dzieci ok 14/16 dużo dzieci jest odbierane z przedszkoli można popytać. A bzdur Agi nie czytaj, ona ma jakiś problem z "nienormalnymi" (czytaj prywatne)
    • Gość: Ma-ma Re: akademia krasnoludków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 12:29
      Mam identyczny problem. Wysłałam szczegółowe zapytania do różnych przedszkoli, ale szczegółową odpowiedź dostałam z dwóch. Reszta odesłała mnie do ich stron internetowych :/ Już samo to mnie zniechęciło do niektórych placówek (np. do Tęczy, gdzie Pani dyrektor zaprosiła mnie na rozmowę i tyle. Ciekawe jak znaleźć czas przy pracy i zajmowaniu się dziećmi na wizytę w każdym przedszkolu? Chciałam dokonać wstępnej selekcji, ale Pani z Teczy nie dała mi tej szansy; zresztą nie tylko ona). Za to mocno się zastanawiam nad przedszkolem, którego do tej pory nie brałam pod uwagę. :)
      • Gość: . Re: akademia krasnoludków IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 13:36
        Państwowe przedszkola są naprawdę najlepsze i to prawda. Nauczycielki są doświadczone, pracują tylko 4 godziny dziennie, więc nie są przemęczone, kuchnia jest własna, a nie jakiś tam catering nie wiadomo skąd. Angielski, religia i rytmika też są, więc nie ma sensu od razu starac się o prywatne przedszkole. W prywatnych placówkach nie liczą się doświadczenie czy umiejętności osób pracująych. Tam chodzi o to, żeby jak najmniej pieniędzy przeznaczyc na wypłatę dla nauczycielki, a jak najwięcej wziąc dla siebie - takie jest podejście dyrektorów prywatnych przedszkoli
        • Gość: hihhi Re: akademia krasnoludków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.12, 13:50
          . czytaj Aga IP cię zdradza HIHIHIHIHIHIHIHIHI
          A co cię tak boli ta wypłata???? My o dzieciach a ty swoje.
          A może poradzisz jak maja sie dostać dziecko do państwowego jak jedno z rodziców nie pracuje, bo masz takie doświadczenie???
          • Gość: Aga go hi hi hi Re: akademia krasnoludków IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 14:09
            Ja wyrażam swoją opinię po prostu. To ty oczerniasz dyrektorki z państwowych przedszkoli sugerując że trzeba je odwiedzać przed zapisaniem dziecka do przedszkola. A o mój status materialny się nie martw. Nie wiem czy wiesz, że nr. IP nie jest przyporządkowany tej samej osobie. Teraz np. mam inny, ale nie podszywam się pod kogoś innego. A jak nie masz pracy to sobie znajdź , wtedy Ci przyjmą dziecko do państwowego przedszkola. Powodzenia
            • Gość: . Re: akademia krasnoludków IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.12, 14:32
              Ja nie jestem Agą..., zresztą wątek tych samych nuemrow IP był poruszany już wielokrotnie
              • Gość: do hihi Re: akademia krasnoludków IP: 80.249.4.* 06.03.12, 14:52
                Odrazu widać że nadszedł czas zapisów dzieci do przedszkoli. Nastąpiła na forum istna eksplozja wątków dotyczących przedszkoli prywatnych, zakładanych na pewno przez spragnionych wiedzy, zatroskanych o dobro swoich pociech "rodziców". Odpowiedzi udzielają im zupelnie bezinteresownie inni "rodzice", mający już pełne doświadczenie w tych sprawach. I mocno przejętych krytyką tych przedszkoli. Bardzo wyraźnie to widać po ataku hihihi na agę która wyraziła swoją na pewno subiektywną opinię, pozbawioną jednak zarzutów "ad personam" wobec przedszkoli prywatnych. Jeśli bowiem różnica w cenie jest niewielka, to czemu cytując hihi, o przyjęciu do państwowego trzeba "porozmawiać" z dyrektorką? Lepiej nie tracić czasu na upokorzenia i w te pędy zapisać sie do prywatnego, które umożliwi dzieciom wszechstronny rozwój umożliwiający zrobienie w przyszłości doktoratu z astrofizyki i uzyskanie nagrody Nobla.
            • Gość: Ma-ma Re: akademia krasnoludków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 15:07
              A co mają powiedzieć matki, które nie pracują, bo zajmują się drugim, mniejszym dzieckiem? Albo po prostu nie mogą znaleźć pracy przez to, że nie mają co zrobić z dzieckiem, które chcą wysłać do przedszkola? Rozumowanie: nie masz pracy, to sobie znajdź; jest nieco nie na miejscu.
              • Gość: Kasia Re: akademia krasnoludków IP: *.xdsl.centertel.pl 06.03.12, 16:22
                Do tęczy chodził mój syn przez okres 1,5 roku,zawsze chodził chętnie ,ja tez byłam zadowolona.
                Myślę że umawiając się z Tobą na wizytę właścicielka super się zachowała,
                tym bardziej że na 100% nie wyznaczyła Ci jednej jedynej godziny na spotkanie.
                Po drugie wstępne info masz na ich stronie w internecie.
                Dodatkowo prowadzą po 16 lub 17 dodatkowe zajecia -rytmika itp
                mozesz pojechać i zobaczyć.
                • Gość: l Re: akademia krasnoludków IP: *.play-internet.pl 06.03.12, 16:52
                  niestety z tęcza jest ten problem że nie ma żadnego jedzenia-trzeba przynosić samemu,i trzeba odebrać dziecko max do 15.30 bo później są zajecia dodatkowe...jak pracujesz do 16 to trochę nie bardzo.
    • Gość: Ania Re: akademia krasnoludków IP: *.205.32.3.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.04.12, 21:00
      Nie polecam Montessori, nasze dziecko tam uczęszcza z racji niedużej odległości i wygody ale nie jesteśmy z przedszkola zadowoleni. Niewiele mają tam do zaoferowania. Raczej ogrom reklamy pod którą nic się nie kryje. Dużo afery o nic...
      • Gość: Mama Re: akademia krasnoludków IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.12, 22:57
        Dlaczego nie polecasz Montesori? mozna wiedzieć?jakies konkrety?:)
        • Gość: mercia Re: akademia krasnoludków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.12, 09:23
          Moje dziecko chodzi do montessorii i jestem bardzo zadowolona. Z tego co wiem to większość dzieci pozostaje na następny rok, są niezadowolone jednostki co szukają dziury w całym - jak zawsze, ale ja naprawdę polecam. Panie są bardzo miłe, kreatywne, zajęcia rozplanowane bez natłoku wiedzy. Moje dziecko lubi tam przebywać.
          Jest angielski, niemiecki, rytmika, joga, szachy, basen, zajęcia kulinarne itd. I jeszcze za mało???
          Nie rozumiem wpisu wyżej czego tej Pani brakuje? - mają uczyć dzieci latać???
          • Gość: oczko Re: akademia krasnoludków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 21:51
            Akademia krasnoludków i nic z tego nie wynika. Może jest jakiś rodzic na forum, który podzieli się swoimi spostrzeżeniami z działalności tego przedszkola:)
            • Gość: ania Re: akademia krasnoludków IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.12, 22:29
              Witaj. Moja córka chodzi do Krasnoludków. Zajęcia z języka angielskiego, hiszpanskiego, basen, teekwondo, zajęcia teatralne, plastyczne, rytmika. Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z postepów mojej córki i polecam to przedszkole. Sama pytałam o opinie i nie zawiodłam się. Jest to oczywiście moje zdanie które mogę wyrazić ponieważ obserwuję Panie, dzieci, oraz umijętności i wiedzę nabytą przez moje dziecko. Pytaj tylko rodziców których dzieci uczęszczają do tego przedszkola i nie słuchaj plotek. Czasami ktoś coś słyszał i powtarza jakieś bzdury. Pozdrawiam i życzę dobrego wyboru.
              • Gość: . Re: akademia krasnoludków IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.12, 23:00
                Tylko po co ten hiszpański, skoro nie ma możliwości kontynuowania go w żadnej ze szkół podstawowych w ciechanowie - nawet w społecznej
                • Gość: P Re: akademia krasnoludków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 23:25
                  Az tak wspaniale nie jest, jedzenie niezbyt, bo aby taniej, personel widac, nie najszczesliwszy, bo jest rotacja. Bardzo oszczedzaja na srodkach czystosci, rozcienczone mydlo i smierdzace sedesy. Moznaby jeszcze troche popisac, ale i tak zaraz ktos zarzuci, ze jestem z konkurencji, wiec nie bede sie wyslac:))
                  • Gość: oczko Re: akademia krasnoludków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.12, 08:59
                    Trzy skrajne wypowiedzi :) ale to już coś :) można wypośrodkować. Miłe dzięki i proszę o więcej:) .
                  • Gość: ania Re: akademia krasnoludków IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 19:18
                    Do P- masz dużą wiedzę na temat rozcieńczonych mydeł ,śmierdzących sedesów i niesmacznego jedzenia. Pracujesz tam? Wiesz również o rotacji pracowników to pewnie jesteś pracownikiem.To napisz jeszcze coś ciekawego, bo ja jako matka dziecka uczęszczającego do tego przedszkola nie mam informacji o np. rozcieńczonych mydłach. A może coś o przekazywanej wiedzy napiszesz?Acha nie wiesz? Jesteś żałosny(a).
                    • Gość: P Re: akademia krasnoludków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.12, 20:56
                      Najwyrazniej malo interesujesz sie swoim dzieckiem. Poprostu zostawiasz problem na glowie opiekunek i zmykasz czym predzej... Jestem rodzicem, i to bardzo wnikliwym. Widac sa i tacy jak ty, ktorzy zadowalaja sie byle czym. Pytasz o przekazywana wiedze, chociazby angielski, nauczycielka jest chyba samoukiem, bo to co dziecko "przynosi" do domu zakrawa na kpine. I mam prosbe, nie odpisuj juz na moj post, bo nie mam ochoty czytac twoich obelg. Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje i nie zamierzam wdawac sie w prostacka pyskowke.
                      • Gość: ania Re: akademia krasnoludków IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 10:47
                        A te sedesy to co dzień wąchałe(a)ś? A jak sprawdziłe(a)ś rozcieńczone mydło. A jedzenie niesmaczne? Pewnie jadłe(a)ś. Albo pracowałe(a)ś tam albo jesteś pracownikiem tej placówki- niedocenionym. A może mocno uciążliwym rodzicem co dzień wąchającym sedesy. Ha, ha dobre.
                        • Gość: P Re: akademia krasnoludków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 12:31
                          Ale powiedz, po co sie powtarzasz? Juz udowodnilas, ze nie jestes zbyt rozgarnieta. Zeby ocenic czystosc toalet wystarczylo czasami wziac udzial w spotkaniu organizowanym w przedszkolu, jezeli byly to zajecia plastyczne, to co mielismy zrobic z brudnymi rekami? Schowac do kieszeni? Bylas na kims grillu albo innej imprezie? Pytalas kiedys swoje dziecko czy smakowal mu obiad, albo co bylo na podwieczorek? Ciagle buly i ciastka. Jakosc wyrobow marna... Bywajac w przedszkolu rano i po poludniu, mozna zaobserwowac nowe twarze, ze nie ma tej czy innej pani. Takie to bylo ciezkie do wydedukowania?
                          • Gość: ania Re: akademia krasnoludków IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 14:47
                            Bywam w przedszkolu dwa razy dziennie, uczestniczę w każdej imprezie i zajęciach otwartych organizowanych przez przedszkole, niezaobserwowałam zmiany personelu, od poczatku roku szkolnego ta sama obsada, bardzo miłe Panie które chętnie udzielają informacji o dziecku. Jeżeli chodzi o jedzenie to nie bywam tam w porze obiadowej i w czasie innych posiłków i nie wiem czy są buły czy nie ma, codziennie pytam dziecko co jest na obiad, śniadanie i podwieczorek i nie słyszałam żeby codziennie były buły i ciastka. Najwidoczniej nie orientujesz się co twoje dziecko je, zmyślasz żeby oczernić to przedszkole i personel. Jeżeli chodzi o toalety, też nie korzystam z nich często, ale nie czułam tam smorodu będąc w toalecie. Masz po prostu błędne informacje na temat tego przedszkola albo jesteś po prostu nie rozgarnięta.
                            • Gość: P Re: akademia krasnoludków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 16:55
                              Tak jak pisalam wyzej dyskusja z toba nie ma sensu. Tobie sie podoba, mnie nie, tobie nikt nie ublizal, a ty mnie obrazasz, bo mam inne zdanie. Chcesz chamskiej pyskowki, idz pod Irene...
                    • Gość: P Re: akademia krasnoludków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 18:45
                      To moze przeczytaj, co odpisalas mi po raz pierwszy...? To byla grzeczna, kulturalna pelna elokwencji wypowiedz.
    • Gość: KaPe Re: akademia krasnoludków IP: *.181.208.110.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.05.12, 16:41
      Mnie się nie podoba w tym przedszkolu to, że w zeszłym roku pani dyrektor "wypychała" na siłę wszystkie sześciolatki do szkoły twierdząc że są super przygotowane do I klasy. A w tym roku na siłę wszystkie sześciolatki zostawia u siebie w zerówce mówiąc rodzicom, że dzieci nie powinny jeszcze iść do szkoły.
      Co się w takim razie zmieniło???? Panie zaczęły gorzej pracować i teraz już tak świetnie nie przygotowują pięciolatków do szkoły??? Czy może chodzi o kasę i zorganizowanie na siłę dodatkowej grupy dla dzieci sześcioletnich????
      P.S. Znam ten budynek i nie wiem gdzie pomieści sie dodatkowa grupa - chyba w piwnicy!
      • Gość: P Re: akademia krasnoludków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 17:01
        Pani dyrektor zalezy wylacznie na pieniadzach. Ale jak widzisz tu nie mozna krytykowac, bo mozna sie narazic na lincz:)
        • Gość: ania Re: akademia krasnoludków IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.12, 17:10
          Do P. Ty pierwsza mi ubliżyłaś, nie stosuję chamskiej pyskówki i nie wpieraj mi tego. To śmieszne że czujesz się " zlinczowana", narażona na lincz z mojej strony? A pod Irenę wybierz się sama, odnajdziesz sie tam doskonale.
    • Gość: Tato Re: akademia krasnoludków IP: *.181.149.129.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.05.12, 13:53
      Hmmmm a jakie tam opiekunki są fajne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka