Dodaj do ulubionych

lokalne media

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 08:33
Mam pytanie odnośnie Tygodnika Ciechanowskiego i pozostałej czesci lokalnych mediów. W tym pisemkach nikt nigdy nie stawia "trudnych pytań" i nie wraca do starych spraw a czesto niedokończonych dotyczących zycia politycznego i kulturalnego naszego regionu. Zresztą w KRC jest tak samo. Czemu tak się dzieje, ze pismacy szybko zapominają o pewnych obietnicach które nam skladają lokalni politycy i urzednicy? czemu nie wracają do tych spraw?Piszą o pewnych wydarzeniach wtedy kiedy już nic ukryć się nie da. Gdzie jakaś rzetelność dzienikarska? Dlaczego tak się dzieje?
Obserwuj wątek
    • Gość: to proste Re: lokalne media IP: *.ibd.gtsenergis.pl 17.04.12, 08:43
      bo są od nich zależni... zaczną im odmawiać wywiadów Ci którzy poczują się dotknięci a reszta zacznie się bać niewygodnych pytań... aaa no i jeszcze ogłoszenia i życzenia świąteczne. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o...
    • Gość: daj spokój Re: lokalne media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 08:44
      ten problem dotyczy wielu (również ogólnopolskich) mediów
      sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie zapewne zanim je tu zadałeś
      temat swoją drogą wałkowany był niejednokrotnie tutaj
      wytykanie błędów nam dobrze wychodzi ale praca już nie bardzo
      ot i cały problem
      wszyscy wiedzą gdzie jest źle ale nikt się nie poświęci by zrobić to lepiej
      • Gość:   Re: lokalne media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 16:05
        Już sobie wyobrażam ten gruby, zapisany zeszyt "O kim nie możemy pisać źle, bo nie da kasy". I to jest niezależność :).
        • Gość: nieprawda Re: lokalne media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 16:27
          > Już sobie wyobrażam ten gruby, zapisany zeszyt "O kim nie możemy pisać źle, bo
          > nie da kasy". I to jest niezależność :).

no to może przeanalizujmy kto najbardziej się "stawia" i czy to znaczy że nie dostaje kasy od "uciemiężonych"
          może to pewien stereotyp jest pokutujący w dziennikarzynach od siedmiu boleści
        • Gość: Realista Re: lokalne media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 16:31
          Normalna sprawa. Media nie żyją jak by się niektórym wydawało ze sprzedaży (w cenie gazety VAT to 8%, Ruch badz inny kolporter zgarnia w zaleznosci od umowy 35-45% ceny netto). Gazety zyja z ogloszen i reklam. A kto je daje? A kto daje ten wymaga. Jak ktos chce to moze sobie zalozyc non-profit bloga lub gazetke scienna i wtedy bedzie niezalezny.
          • Gość: no co Ty Re: lokalne media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.12, 16:44
            > Normalna sprawa. Media nie żyją jak by się niektórym wydawało ze sprzedaży (w c
            > enie gazety VAT to 8%, Ruch badz inny kolporter zgarnia w zaleznosci od umowy 3
            > 5-45% ceny netto). Gazety zyja z ogloszen i reklam. A kto je daje? A kto daje t
            > en wymaga. Jak ktos chce to moze sobie zalozyc non-profit bloga lub gazetke sci
            > enna i wtedy bedzie niezalezny.

a wiesz jakie ja mam skojarzenie jak czytam co napisałeś?
            tece się tłumaczy z rezygnacji z obiektywności
            wiadomo że zależny jesteś, zawsze
            jak ktoś twierdzi że nie jest to sam siebie oszukuje
            tacy ludzie też myślą że nie kupują pod wpływem reklam
            jak we wszystkim trzeba zachować umiar
            jak zrezygnujesz z resztek obiektywizmu to albo nie jesteś się w stanie utrzymać i to przejaw desperacji albo sprzedawczyk jesteś
            tak czy inaczej czas by zawołać "ostatni gasi światło"
    • Gość: Marek Re: lokalne media IP: *.182.96.131.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.12, 08:11
      Ostatnio trafiłem na lokalny rmf i muszę przyznać, że w Ciechanowie jest jednak medium, które zadaje trudne pytania. Nie da się słuchać ich muzyki, ale ja akurta słucham ich w nocy w pracy, więc kawałki puszczają polskie, a o 6 są powtórki wiadomości z całego dnia i program i muszę przyznać, że to medium nie boi się stawiać trudnych pytań.
      • Gość: dulcymea Re: lokalne media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.12, 08:15
        podaj przykłady, bo co do ogólnego stwierdzenia jestem gotów przyznać rację to jakoś przykładów mało
        Tu się często zarzuca arogancję władzy, kolesiostwo itp wypaczenia
        na takie tematy przykładów w RMF MAXXX nie znajdziesz
        • Gość: Marek Re: lokalne media IP: *.182.119.144.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.12, 16:33
          Słucham ich od niedawna, więc rzucać tematami nie będę, ale są tam sprawy, które w innych mediach się nie ukazują. Na przykład w ubiegłym tygodniu był materiał o kanałach w Ciechanowie. Mieszkańcy się wypowiadali, żeby powstało tam jakieś kąpielisko, że kiedyś były kajaki itd. potem przycisneli TKKF do którego należy staw oraz władze miasta. Kiedyś podobny materiał słyszałem o złym stanie nawierzchni na ulicy Płońskiej. Zwracają uwagę na problemy mieszkańców moim zdaniem.
          • Gość: Marek Re: lokalne media IP: *.182.248.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.04.12, 18:04
            I są szybsi niż inne media. Przykład w ostatnim Tygodniku jest o kampanii przeciw paleniu papierosów jaką sanepid zainicjował, w rmf maxxx jeszcze przed świętami o tym było. Tak samo kiedyś było jak zamykali przejazd na Mleczarskiej. Media w Ciechanowie nie mają newsów dopóki na stronie urzędu miasta się o czymś informacja nie ukarze. Dlatego poziom mediów lokalnych jest tak niski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka