Dodaj do ulubionych

Szybka kolej

IP: 195.205.163.* 07.05.12, 11:36
Czy ktoś z drogich forumowiczów orientuje się kiedy zostanie uruchomiona linia szybkiej kolei łączącej Ciechanów ze stolicą? I ile ma trwać przejazd na tej trasie? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Szybka kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 12:11
      zapewne wtedy jak Polska stanie sie częscią Japonii, a kiedy sie to stanie nie wiem:) zart oczywiście. Chyba z tej szybkiej kolei to nic nie będzie:( nadal trzeba wlec się ponad godzine do Warszawy
      • Gość:   Re: Szybka kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 14:50
        Może mniej ale na pewno nie 45 minut. Jak są dobre tory to są złe przepisy albo nie ma pieniędzy i tak można odwlekać do usranej ..
        • Gość: MJ Re: Szybka kolej IP: 195.205.163.* 07.05.12, 15:12
          Mniej niż godzinę?
          Z tego co sie orientuję tj około 1:40. Czym wy jeździcie?
          • Gość: Zuzka Re: Szybka kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 15:29
            Uruchomią chyba w przyszłym roku. Słyszałam, że przejazd ma trwać mniej więcej godzinę, nawet mniej, ale nie jestem pewna.
            • Gość: . Re: Szybka kolej IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 16:35
              Ale przejazd nie może trwać tak krótko, gdyż po drodze do Warszawy co chwila jest jakaś stacyjka, na której osobowy pociąg KM się zatrzymuje
    • Gość: Kilkujadek Re: Szybka kolej IP: *.204.23.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.05.12, 16:54
      W 2014. W tej chwili tylko do Nasielska trwają prace w kilkunastu miejscach i pociągi muszą na tych odcinkach zwalniać. Po zakończeniu prac pociągi KM nie powinny jechać dłużej niż półtorej godziny, a expresy około 50 minut.
      • Gość: Jacek Re: Szybka kolej IP: *.tktelekom.pl 08.05.12, 07:31
        Jakie Ekspresy? Przecież do Gdańska chyba już żaden ekspres nie jeździ. Natomiast pociągi przyśpieszone kolei mazowieckich (tzw. ekspresy regionalne) pokonują tę trasę szybciej niż pociągi pośpieszne TLK.
        • Gość: Ziomek Re: Szybka kolej IP: *.183.255.119.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.05.12, 09:34
          Po zakończeniu robót (też wiadukty) wg PKP podróż do Warszawy będzie trwała 59 min. Próbny przejazd z W-wy do Nasielska trwał 39 min.
        • Gość: Kilkujadek Re: Szybka kolej IP: *.31.82.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.05.12, 16:17
          Przyznaję Jacku że mam mierne pojęcie o spółkach przewozowych w przeciwieństwie do tego po czym te spółki jeżdżą (nawet mam trochę własnego toru ;-).
          Dziś w KRC produkowała się pani Ewa Gładysz na temat parkingu "parkuj i jedź". Z całym szacunkiem ale sprawa takiego parkingu nie leży wyłącznie w interesie kolei. Pora się obudzić. Przy sprawnie działającej komunikacji Ciechanów może stać się sypialnią Warszawy, a to wiąże się z dodatkowymi wpływami do miejskiej kasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka