Gość: MJ IP: 195.205.163.* 07.05.12, 11:36 Czy ktoś z drogich forumowiczów orientuje się kiedy zostanie uruchomiona linia szybkiej kolei łączącej Ciechanów ze stolicą? I ile ma trwać przejazd na tej trasie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: Szybka kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 12:11 zapewne wtedy jak Polska stanie sie częscią Japonii, a kiedy sie to stanie nie wiem:) zart oczywiście. Chyba z tej szybkiej kolei to nic nie będzie:( nadal trzeba wlec się ponad godzine do Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Szybka kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 14:50 Może mniej ale na pewno nie 45 minut. Jak są dobre tory to są złe przepisy albo nie ma pieniędzy i tak można odwlekać do usranej .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Szybka kolej IP: 195.205.163.* 07.05.12, 15:12 Mniej niż godzinę? Z tego co sie orientuję tj około 1:40. Czym wy jeździcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzka Re: Szybka kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 15:29 Uruchomią chyba w przyszłym roku. Słyszałam, że przejazd ma trwać mniej więcej godzinę, nawet mniej, ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Szybka kolej IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 16:35 Ale przejazd nie może trwać tak krótko, gdyż po drodze do Warszawy co chwila jest jakaś stacyjka, na której osobowy pociąg KM się zatrzymuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilkujadek Re: Szybka kolej IP: *.204.23.39.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.05.12, 16:54 W 2014. W tej chwili tylko do Nasielska trwają prace w kilkunastu miejscach i pociągi muszą na tych odcinkach zwalniać. Po zakończeniu prac pociągi KM nie powinny jechać dłużej niż półtorej godziny, a expresy około 50 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Szybka kolej IP: *.tktelekom.pl 08.05.12, 07:31 Jakie Ekspresy? Przecież do Gdańska chyba już żaden ekspres nie jeździ. Natomiast pociągi przyśpieszone kolei mazowieckich (tzw. ekspresy regionalne) pokonują tę trasę szybciej niż pociągi pośpieszne TLK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomek Re: Szybka kolej IP: *.183.255.119.dsl.dynamic.t-mobile.pl 08.05.12, 09:34 Po zakończeniu robót (też wiadukty) wg PKP podróż do Warszawy będzie trwała 59 min. Próbny przejazd z W-wy do Nasielska trwał 39 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilkujadek Re: Szybka kolej IP: *.31.82.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.05.12, 16:17 Przyznaję Jacku że mam mierne pojęcie o spółkach przewozowych w przeciwieństwie do tego po czym te spółki jeżdżą (nawet mam trochę własnego toru ;-). Dziś w KRC produkowała się pani Ewa Gładysz na temat parkingu "parkuj i jedź". Z całym szacunkiem ale sprawa takiego parkingu nie leży wyłącznie w interesie kolei. Pora się obudzić. Przy sprawnie działającej komunikacji Ciechanów może stać się sypialnią Warszawy, a to wiąże się z dodatkowymi wpływami do miejskiej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś