Gość: iga IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 22:51 Może ktoś domyśla się jaki cel ma wymiana pokręteł przy kaloryferach w spółdzielni Mazowsze.Ja wietrzę w tym jakiś podstęp! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cc Re: kaloryfery IP: *.204.114.192.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.12, 22:58 przecież to logiczne , że spóldzielnia robi wszystko żeby orżnąc lokatorów ! wszyscy to wiedzą i nic z tym nie robią ;( a koszty są coraz większe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kaloryfery IP: *.31.7.174.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.06.12, 23:07 By żyło się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: kaloryfery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 00:22 Żebyś miał komu dokręcać śrubki :P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na zdrowy rozum Re: kaloryfery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 07:10 "Stare" zawory miały tą zaletę [wadę?], że można było całkowicie odciąć dopływ ciepła. Nowe,podobno, nie do końca dają się zamknąć. Cel ? Raz, że jest obrót remontową kasą członków spółdzielni i zarząd ma się dobrze, dwa już całkowicie nie zakręcisz grzejnika, kalorie lecą a PEC się cieszy bo ma przerób na określonym poziomie. Rączka rączkę itd. Dopóki cały ten spółdzielczy, korupcjogenny moloch nie zostanie rozbity poprzez tworzenie małych wspónot mieszkaniowych zawsze będziemy traktowani jak mięso armatnie które służy tylko i wyłącznie do dostarczania środków finansowych na pożal się boże działalność zarządu. Czekanie na walne nic tu nie da. Nigdy nie będzie większości aby tą skostniałą strukturę rozp..ć. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty.andrzej Re: kaloryfery 02.06.12, 07:45 Całkowicie się zgadzam ze "zdrowym rozumem". Dla mnie w obecnej sytuacji wymiana zaworów nie ma kompletnie sensu. Miała ona chronić mieszkania przed wyziębieniem w sytuacji, gdy były podzielniki i niektórzy nadmiernie oszczędzali. Przy obecnie obowiązującym regulaminie, skonstruowanym na potrzeby elektoratu pana prezesa, nikt o zdrowych zmysłach na podzielniki się nie zdecyduje, bo musiałby dopłacać do tych, którzy podzielników nie mają. Rzeczywiście wspólnoty mieszkaniowe w naszej sytuacji byłyby najlepszym rozwiązaniem, ale nie wiem, czy możliwym do zrealizowania. Przede wszystkim jeszcze nie wszystkie mieszkania mają status własnościowych, poza tym koszt założenie księgi wieczystej i pozostałe formalności to koszt kilkuset złotych. Wielu ludzi nie będzie na to stać. Znacznie łatwiejszym rozwiązaniem byłoby masowe przyjście na Walne, nieudzielenie zarządowi absolutorium i wyniesienie panów prezesów na bytach na bruk (w przenośni oczywiście - nie namawiam do użycia przemocy). Bo jak na razie spółdzielnią rządzą kłamcy, lenie i nieudacznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: kaloryfery IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.12, 15:07 Ile żałości, złości, wredności. Ludzie, uspokujcie się z tymi Waszymi mądrościami. Znajdźcie sobie pole, pole buraków i zasadźcie się tam. Będziecie się czuli jak w domu. Nie, nie jestem ze spółdzielni, nie mam znajomego prezesa, ani ciotki, czy matki w Spółdzielni. Jestem normalnym człowiekiem. Ludzie trochę wiary w to co robią dla nas inni, nie walczcie z wiatrakami, nie doszukujcie się wszędzie złodziejstwa, oszustwa. Trochę optymizmu i radości w życiu życzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Na zdrowy rozum Re: kaloryfery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 16:24 Jakiej złości, jakiej wredności drogi kotku. Po prostu ja i nie tylko ja chcemy normalności. Ostatecznie to płacimy im pensje i mamy prawo żądać co najmniej normalnego działania tych Panów. Ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem członkiem tej spółdzielni i nie zamierzam przyglądać się jak kochany zarząd wrzuca pieniądze [w tym również moje] w błoto. Przykład - zawory deinstalowane w blokach w przeciętnym polski domu jednorodzinnym służą kilkadziesiąt lat, tu - kilka, jest trochę kasy, resztę baranki dołożą przy czynszu, zrobi się przetarg, ktoś wygra, ktoś się odwdzięczy i interesik się kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: kaloryfery IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.12, 17:57 swięta racja. Kocie widocznie nie mieszkasz w bloku należącym do spółdzielni lub mało się znasz i nie widzisz jak cię kantują.my widzimy dlatego mamy dość tego zlodziejstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: kaloryfery IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.12, 23:13 zgadzam się z moim przedmówcą, a co teraz z wcześniejszym zachęcaniem do oszczędności ciepła i zakręcaniu kaloryferów przy otwieraniu okien,teraz oszczędzać nie trzeba???co ten Pan prezes wymyślił? Odpowiedz Link Zgłoś
beauty.andrzej Re: kaloryfery 03.06.12, 20:28 Kocie, nie wierzę, że nie jesteś ze spółdzielni. A jeżeli jednak piszesz prawdę, to skąd wiesz, jak wygląda rzeczywistość w spółdzielniach mieszkaniowych? Wierzyć kłamcom? Dać się oszukiwać, wykorzystywać, poawalać, aby prezesi i ich zwolennicy realizowali za nasze pieniądze swoje plany? Chyba, człowieku, nie wiesz, o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty.andrzej Re: kaloryfery 03.06.12, 20:35 Jeszcze raz zachęcam wszystkich do przyjścia na Walne i miejmy odwagę podnieść rękę, gdy padnie pytanie"Kto jest przeciwko udzielenia zarządowi absolutorium" Pamiętajmy: to my płacimy i wymagamy, prezesi to z ekonomicznego punktu widzenia (i nie tylko) nasi pracownicy i mają zakichany obowiązek realizować nasze cele, a nie swojego elektoratu. Ale dopóki się nie zjednoczymy, nie pokażemy naszej siły - będą sobie z nami lecieć w kulki, a my będziemy płakać i płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: kaloryfery IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 16:44 a kiedy najbliższe Walne? Odpowiedz Link Zgłoś
beauty.andrzej Re: kaloryfery 04.06.12, 19:32 22.06.2012 godz. 13.00 Szkoła Podstawowa 4. Każdy powinien dostać zawiadomienie imienne. Godzinę i dzień ustala zarząd w taki sposób, aby mogło przyjść jak najmniej osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: kaloryfery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.12, 09:26 Jesli ta wymiana ma na celu blokadę całkowitego odcinania ciepła w mieszkaniach to ja jestem na TAK. Mieszkam na 2 piętrze i w zimę mimo odkręconych kaloryferów na 4 i zamkniętych oknach przy dużych mrozach na podłogę gołą stopą nie stanę (oczywiście corocznie miałem dopłatę ok 1000 zł), w mieszkaniu pod spodem kaloryfery są zakrecone na maxa, sąsiedzi siedzią w polarach i kamizelkach ze zwierza (prawie jak jaksiniowcy). Grzanie mieszkania gratisowe maja z parteru i i drugiego piętra plus w łazienka otwarta na szeroko bo tylko tam nie było podzielnika (zwrot jaki mieli ok 2 do 3 czynszów rocznie - sami dumnie się chwalili), dodając iż wychodząc/wyjeżdzając pozostawiaja zimą conajmnie jedno okno otwarte dla przewietrzenia mieszkania nawet przy minusowej temp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: kaloryfery IP: 80.50.127.* 05.06.12, 21:24 andrzej na prezsa z niego będziemy mieli wszystko będzie za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: kaloryfery IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.12, 23:38 nikt nie chce nic za darmo,po prostu chciałabym sama decydować czy chcę się ogrzewać czy też nie , a tak mamy z góry ustalone "trzeba grzać"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: kaloryfery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.12, 08:44 Nikt nie nakazuje grzania do 27 stopni. Nowe pokrętła z tego co jest napisane na opakowaniach na tz. 1 maja utrzymywać ciepło w temp. 16 stopni, czyli tzw. minimum socjalne a nie zakręcenie na amen i niech mnie sąsiad grzeje i płaci. Ustawienie we wszystkich pomieszczeniach minimalnej temp. jest bardziej ekonomiczne kalorycznie niż grzanie na maxa w 1 pomieszczeniu a w pozostałych pozakręcane. Odpowiedz Link Zgłoś
beauty.andrzej Re: kaloryfery 06.06.12, 07:37 Drogi ha, nie mam takich aspiracji. Natomiast nigdy nie tolerowałem i nie będę tolerował: kumoterstwa, politykierstwa i kłamstw uprawianych za moje pieniądze. Nie pozwolę też, aby ktoś kpił sobie ze mnie w żywe oczy, i to człowiek, który de facto jest m.in. moim pracownikiem. Zarząd ma służyć (i to z pełną pokorą) wszystkim członkom. A jeżeli ktoś dorwał się do koryta za nalewki, a teraz utrzymuje swoją pozycję, dając w prezencie swoim wyborcom mniejsze opłaty za ciepło moim kosztem, to trzeba się go po prostu pozbyć. Gość portalu: ha napisał(a): > andrzej na prezsa z niego będziemy mieli wszystko będzie za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: kaloryfery IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.12, 23:43 to teraz zimą wcale okna otworzyć nie będzie można?bo przecież ciepło uciekać będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
beauty.andrzej Re: kaloryfery 07.06.12, 09:01 Teraz właśnie będziesz mógł siedzieć całą zimę przy otwartym oknie i grzać na maxa, bo sąsiedzi (ci, co oszczędzają) za ciebie zapłacą Odpowiedz Link Zgłoś