Dodaj do ulubionych

Diabetolog

IP: *.tktelekom.pl 23.06.12, 12:21
Czy może ktoś z was wie gdzie znajdę najbliżej dobrego diabetologa dla osoby 17-letniej? Tylko nie do określenia samej diety a do zrobienia badań, diagnostyki. Słyszałam, że najbliższy jest w Wawie. Ma ktoś jakiś kontakt? Jeśli można to też proszę o informacje ile się czeka, jaki koszt (jeśli prywatnie).
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Diabetolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 14:59
      Zdecydowanie polecam Przasnysz, Doktor Beata Rzewnicka (wczoraj została Przasnyszaninem roku). Ma 2 stopień specjalizacji z zakresu diabetologi. Jest zastępcą ordynatora interny w przasnyskim szpitalu. Nie przyjmuje prywatnie tylko w przyszpitalnej poradni diabetologicznej.
      • Gość: oczko Re: Diabetolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 23:23
        Polecam p dr Wróblewską jest diabetologiem. Przyjmuje w Poliklinice. Czeka się dosyć długo nawet do 2 miesięcy ale warto. Widać że zależy jej na tym co robi , jest na bieżąco w sprawach cukrzycy . Czuje się, że to nie tylko jej praca ale pasja. Nie szukaj po ościennych miastach a zacznij od Ciechanowa / jeżeli jesteś z Ciechanowa/. Cukrzyca to przewlekła choroba , której nie wyleczysz. Lekarz potrzebny kilka razy w roku do końca życia. Najlepiej żeby to był zawsze ten sam lekarz, który poprowadzi Twoją córkę przez wiele lat. Cukrzyca wymaga dyscypliny żywieniowej, stałej kontroli cukru itd, ale głowa do góry nie jest tak żle. Córka musi utrzymywać cukry w normie ma 17 lat, w przyszłości będzie chciała mieć zdrowe dziecko wiec już teraz powinna pomyśleć o uregulowaniu cukru przy Waszej pomocy. Cukrzyca wymaga dyscypliny żywieniowej to podstawa uregulowanych cukrów!!!!!!!!!!
        • Gość: X Re: Diabetolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 00:24
          W przypadku świeżo rozpoznanej cukrzycy u dzieci/młodzieży potrzebny jest lekarz z szeroką wiedzą
          i umiejętnością jej przekazania.
          Dobrze,że założycielka wątku wie kogo szuka.
          Sama kontrola cukru to kropla w morzu problemów w przypadku tego schorzenia.
          Polecam Warszawę.W Ciechanowie możesz potem..kontynuować receptę.
          Nie mam zwyczaju rzucać nazwiskami na forum,
          mogę dać namiary przez gg czy maila na zasadzie zwykłej pomocy.
          • Gość: oczko Re: Diabetolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 13:43
            X myślę ,że nic złego nie zrobiłam podając nazwisko lekarza . To żadna tajemnica, tym bardziej,że uważam Tą panią za dobrego diabetologa. Nie rozpisywałam się dokładnie na temat cukrzycy /forum to nie miejsce na długie wypowiedzi/ tylko wspomniałam o dyscyplinie żywieniowej . Cukrzyca temat rzeka.
            • Gość: ... Re: Diabetolog IP: *.range86-129.btcentralplus.com 30.06.12, 11:52
              Czy dostalas skierowanie do diabetologa, czy poszukujesz prywatnie. Pytam, bo mi lekarz ostatnio stwierdzil "uposledzone wchlanianie glukozy" i niestety nic mi sie z teo tytulu nie nalezy, nie mam skierowania do diabetologa, o dietetyku moge pomarzyc, musialam isc prywatnie. Dostalam tabletki, i oczywiscie nakaz diety, po krotce mi lekarz wytlumaczyl co i jak, o reszte mam martwic sie sama.. Cukier mam nadal podwyzszony, szczegolnie rano, mimo ze stosuje sie do zalecen, ale podobno tak ma byc... Piszecie o jakichs badaniach, o jakie badania chodzi, u mnie wyszla przekroczona glukoza w rutynowym badaniu, potem test z obciazeniem.
              • Gość: gosc Re: Diabetolog IP: *.cnow.pl 01.07.12, 20:35
                Badania czyli sprawdzanie cukru po określonych posiłkach i czasie jaki upłynął. Dostałam skierowanie do warszawy do szpitala, ale wiadomo - daleko, długo się czeka, długo się leży, a i trzeba mieć pieniądze na dojazdy itp. Niestety z wymienionych lekarzy żaden nie chce mnie przyjąć, ponieważ do 18 lat zostało mi jeszcze pół roku (teraz jestem jako dziecko a jak przekroczę magiczną granicę to nagle olśnienie i stanę się dorosła - brednie). Pewnie będę musiała iść prywatnie. Ja mam jedynie niskie cukry więc leków nie dostanę ale przydałaby się 'wyprawka' - glukomat wraz z akcesoriami i ustalenie diety. Czyli wizyta u diabetologa.
    • Gość: Magda Re: Diabetolog IP: *.nowogard.vectranet.pl 30.06.12, 13:55
      SIGNUM oferuje dostęp do kompleksowej opieki medycznej. Szybko, komfortowo, solidnie, bez kolejek i niekończących się wydatków na lekarzy. 1000 placówek medycznych w całej Polsce. Dołącz do zadowolonych użytkowników SIGNUM. Więcej informacji na maagdajez@wp.pl
      • Gość: ... Re: Diabetolog IP: *.range86-129.btcentralplus.com 30.06.12, 15:03
        Serdecznie ci madziu dziekujemy za spam, jezeli stosujecie takie formy reklamy, to mam powazne watpliwosci co do jakosci oferowanych uslug. Poza tym prywatnego lekarza potrafie znalezc sama... Pewnie nie tylko ja :)).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka