Dodaj do ulubionych

jakie auto polecacie

IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.07.12, 09:51
witam chciałbym kupić auto do jakichś 27 tys zł. Chciałbym żeby to było auto z silnikiem do 2,0.
Brałem pod uwagę forda focusa hatchback, volvo V50, toyotę yaris, seata Leona. Ma ktoś jeszcze jakoweś propozycję?
Obserwuj wątek
    • Gość: dragon Re: jakie auto polecacie IP: *.tktelekom.pl 12.07.12, 10:03
      wszystko badziew

a vw Pasat?
      skoda octawia ? 2006r ?
      audi a6 ?
      lub audi a 3 ?
      ja planuje a3 kupic :)
      • Gość: gość Re: jakie auto polecacie IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.12, 10:15
        Badziew jak to piszesz "dragon" to jest własnie passat z 2 litrowym dieslem! A co do propozycji to mysle ze zalezy do czego to auto bedzie uzywane? Głownie w miescie? to coś małego zwrotnego oszczednego, jesli na dojazdy do pracy po kilkadziesiat kilometrów dziennie to coś wygodnego dynamicznego bezpiecznego. Ale na te pytania to juz sam/sama musisz sobie odpowiedzieć i nie sugieruj sie opiniami takich specjalistów jak "dragon" bo dla nich to tylko wieśwagen i audii!! A jak przyjdzie za naprawe zawieszenia wybulić ponad 2 tyś to wtedy bedzie płakał jaki to złom ten passat:)))
        • Gość: olo Re: jakie auto polecacie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.07.12, 15:27
          raczej do dojazdu do pracy.
    • Gość: gosc Re: jakie auto polecacie IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.12, 16:05
      Jedno jest pewne - odpusc sobie Focusa. To nie przypadek ze mlode roczniki sa takie tanie.
      • Gość: ja... Re: jakie auto polecacie IP: *.play-internet.pl 12.07.12, 16:59
        racja, rowniez odradzam focusa!!!a co moge polecic to seat lub toyota sam posiadam toyote i nie mam zadnych problemow............pozdrawiam
        • Gość: dragon Re: jakie auto polecacie IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.12, 20:11

jak mnie stać na audi to i będzie mnie stać na 2000zł na zawieszenie
          wgl nie znasz się na cenach naprawy samochodu bo zawieszenie kosztuje mniej
          ale jak cos w toyocie pójdzie to sie dowiesz ile kosztuje
          haha

vw pasat mówisz że badziew ? nie stać cie na niego haha
          zobacz jak się ceny trzymają to coś świadczy o tych samochodach
          widać ze jesteś ze wsi i jeździsz traktorem hahah

• Gość: Lolek Re: jakie auto polecacie IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.12, 21:21
            Witam!
            Porównajcie ceny ciągników z wyższej półki z tych samych roczników co wasze auta. Często mają lepsze wyposażenie i o wiele więcej kosztują niż te auta, które wymieniacie. Więc śmianie się, ze ktoś jeździ sprzętem, czasami o wiele droższym niż te wasze Passaty jest chyba nie na miejscu. A że trochę wolniej. No cóż nie każdy lubi szybką jazd ę. Pozdrawiam
            • Gość: bn Re: jakie auto polecacie IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.12, 21:32
              a co masz?
              ferganta bez szyb ? hahah
              • Gość: abc Re: jakie auto polecacie IP: *.centertel.pl 12.07.12, 21:47
                ogólnie to powiem że takiej kwoty to sam nie wiedział bym na co wydać
                W każdym bądź razie mogę odradzić silnik VW 2,0 tdi w passatach, za to bezawaryjny jest silnik 1,9 TDI 105 KM
                Silniki forda niestety w TDCI maja mizerne wtryski comonn railla stąd niska cena
                Nie sztuką jest mieć auto na pokaz a bać się nim wyjechać poza teren powiatu...

Proponuję Ci moje podejście, szukam wpierw dobrego silnika w danej marce, a potem szukam do niego nadwozia np silnik vw 1,9 TDI 105 KM: golf, caddy, octavia, touran itp.
                Po części zlikwidujesz występowanie awarii, ale do kupna auta trzeba więcej szczęścia niż rozumu.
                Możesz pisać swoje typy co będę wiedział to pomogę
                • Gość: dragon Re: jakie auto polecacie IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.12, 21:58
                  no i dobrze mówisz :D
                • Gość: olo Re: jakie auto polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 12:27
                  Powiem tak że Passat za bardzo mnie nie interesuje, zastawiam się nawet nad toyota yaris. ale to trochę damskie auto
                  • Gość: Nie Re: jakie auto polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 13:06
                    Z mniejszych samochodów może Mazda 3 lub Mercedes C klasa?
              • Gość: Lolek Re: jakie auto polecacie IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.12, 21:28
                Informacja dla bn!!!

Witam!!!
                Mam ciągnik FENDT 312 Vario z 2010r. Teraz wart jest około 270 000 tys. Ma niezłą kabinkę z klimą, komputerem i telewizorem i jeszcze kilka innych bajerów. Komfort jazdy lepszy niż w moim mercu. To tak na marginesie. Pozdrawiam
                • Gość: :) Re: jakie auto polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.12, 23:09
                  a kolega to do szkoły nie chodził? pytanie jest odnośnie auta a nie ciągnika, czytać ze zrozumieniem małorolnego nie nauczyli?
                  • Gość: /\ Re: IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.12, 23:16
                    a pytanie czy kolega chodził do szkoły czy nie też chyba nie na temat :)
    • Gość: aa Re: jakie auto polecacie IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 07:41
      a może coś większego ;) jarzynski-autoserwis.otomoto.pl/nissan-x-trail-4x4-japonczyk-z-klasa-C25142984.html
    • Gość: olo Re: jakie auto polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 07:47
      nie, to raczej odpada a co sądzicie o Seacie Leonie 1,9 105 koni?
      • Gość: qwerty Re: jakie auto polecacie IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 09:56
        Seata odradzam - kiepska jakość wykonania.
    • Gość: pio Re: jakie auto polecacie IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.12, 09:23
      za takie pieniądze nie wiem czemu ale nie pchałbym się w hiszpańskie, francuskie auta, ale to tak na marginesie...

Jeśli myślisz o mniejszym aucie, to polecam Opla Astre III hatchback bardzo ładne, bezawaryjne w miare wygodne autko. Toyota Yaris hmmm jedyny plus to bezawaryjność toyoty, ale kurrrde jakie ono jest cisne w środku to masakra....Leon też ciaśniutki...
      • Gość:   Re: jakie auto polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.12, 13:36
        Jeśli masz mała rodzinę to golf 5. Tak wiem za VW się przepłaca i trochę snobem jedzie a Audi to juz całkiem ale płaci się za jakość, za to, że nie trzeba ciągle latać do warsztatu. przynajmniej jak się wybierze dobry silnik bo czasem trafiają się takie czarne owce jak benzynowe 1.4 albo 2.0 diesel. Ale i te jeśli będą zadbane i nie katowane będą hulać. Z paskiem podobny temat wygoda niesamowita a w trasie spalanie poniżej 5 litrów i warsztaty omija z daleka. Nic więc dziwnego, że jest ich sporo i są dość drogie (30% więcej niż za skodę czy seata tej samej klasy, z tym samym silnikiem, wyposażeniem i rokiem produkcji). Aluminiowe zawieszenie 12 wahaczy można wymienić poniżej 1000. Również utrata wartości jest znacznie mniejsza. Jeśli jeździsz z większą brygadą, to fajnym autem jest Touran (nie widać go jak golfa czy pasaka pod każdym blokiem). Zapakujesz do niego wszystkie zakupy swojej żony :).
        • Gość: gość Re: jakie auto polecacie IP: *.centertel.pl 14.07.12, 14:37
          Oczywiście każdy chwali swoje, ja chwilowo nie mam autka bo akurat w tygodniu sprzedałem. jednak patrząc w necie, na giełdzie to jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest Chevrolet. Aveo,Epica, Evanda. To są następcy Daewoo- niezawodne, syper wyposażone, tanie w eksploatacji i bardzo proste do sprzedania. Sam się w tych kręgach obtracam, przewaliłem wszystkie Daewoo, teraz od trzech lat siedzę w Chevrolecie. Sprzedalem jeden i oczywiście szukam również coś z tej serii.

Oczywiście zwolennicy niemców powiedzą, że to chińszczyzna itp. ale to mówią tylko ci którzy nie mają zielonego pojęcia o tych autach . . .po prostu w nich nie siedzieli ,nie jeździli nimi.
    • Gość: olo Re: jakie auto polecacie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.07.12, 18:47
      Jeśli opel astra III to diesel czy benzyna i jaki ślinik?
      • Gość: gość Re: jakie auto polecacie IP: *.centertel.pl 14.07.12, 19:00
        Życie jest za krótkie aby jeździć dislem.... Do miasta na krótkie odcinki disel się po prostu nie opłaca. Benzynka do tego gazik i śmigasz za grosze. Jednak niestety na giełdach naściągane w większości dislów ....niby masłe przebiegi ale to standard naszych giełd. U nas każdym samochodem jeździła osoba niepaląca, auto garażowane i oczywiście nie bite to tego serwisowane......łoooooomatko jak dziś pochodziłem po giełdzie i posłuchałem rozmów handalrzy to normalnie szlak mnie trafia. Samochód w miarę dobry sprzedać to nie problem ale kupić to już loteria.
        • Gość: ? Re: jakie auto polecacie IP: *.cdma.centertel.pl 14.07.12, 19:53
          a co powiecie o skodzie Fabi 1,4 benzyna lub 1,9 disel dla kobiety ew.peugot 206??co lepsze
          • Gość: GI Re: jakie auto polecacie IP: *.centertel.pl 14.07.12, 20:39
            Peugota sobie darój- rozmawiałem z chłopakami z branży BM, dopiero modele z ósemczką na końcu są w miartę ok. Czyli 208, 308 ale narazie ich cena jest dwa razy większa niż przewiduje twój budżet. Fabie są ok. śmiaga nimi masa przedstawicieli, także w mojej zaprzyjaźnionej firmie- nie narzekają
    • Gość: olo Re: jakie auto polecacie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.07.12, 19:56
      a może ktoś ma na zbyciu jakieś autko?
      • Gość: eryk Re: jakie auto polecacie IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.13, 01:03
        ..mam do sprzedania Saab 9.5/2007 ale jak jeżdzisz do pracy to ten pali 10-12l/100.Ja polecam Ci francuza.Miałem ich sporo i mam dobrą opinię (właśnie te z zachodu,są na częściach nie chińskich-elektronika,przewody)
    • Gość: gość1 Re: jakie auto polecacie IP: *.play-internet.pl 06.05.13, 00:21
      otomoto.pl/audi-a2-okazja-C28979034.html
      • Gość: Adaś Re: jakie auto polecacie IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.13, 20:40
        Drogi Olo

Przeczytaj tą wiadomość i więcej nie otwieraj tego wątku.
        Tu nie ma żadnych porad. Tu wspaniali kierowcy zachwalają swoje wspaniałe maszyny.
        A Ty jak mniemam masz w głowie jeszcze większy mętlik.
        Samochód wybieraj sam, po wybraniu marki i typu zasięgnij porady jednego, pamiętaj jednego mechanika. Kilku mechaników i sytuacja będzie taka sama jak tu.
        Tylko pamietaj, znalezienie na polskim rynku samochodu niebitego, z małym przebiegiem, od pierwszego właściciela to to samo co szóstka w totku. Tej szóstki Ci życzę.
    • Gość: misiek Re: jakie auto polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.13, 21:45
      w tej cenie to ładną dacie logan kupisz.
      • Gość: mario Re: jakie auto polecacie IP: *.mlawa.vectranet.pl 10.07.13, 14:03
        ja bym ci polecił Alfe Romeo 159 silnik 1,9 jtd 150 KM mam już ją prawie dwa lata i nie narzekam mało pali wystarczająca moc a wyglądem z zewnątrz i wyposażeniem w takiej cenie rzadko który samochód dorównuje
    • Gość: gosc Re: jakie auto polecacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.13, 14:22
      a może ma ktoś forda fiestę z młodym rocznikiem 2009-2011 w benzynie, jak to się sprawuje? Chcę takie autko kupić mojej kobitce do jazdy po mieście.

pozdr
      • Gość: ja Re: jakie auto polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 16:16
        Ford Fiesta 1.4 TDCi 2004r., sprzedam, jeździ nim kobieta
    • Gość: olo Re: jakie auto polecacie IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.13, 00:30
      witam. A co sądzicie o Daewoo Musso? Ewentualnie Ssangyong Musso, nie wiem co za różnica. Podobno silnik od Mercedesa... Duży, tani SUV. Polecacie???
      • Gość: Tomerski Re: jakie auto polecacie IP: 79.162.111.* 15.07.13, 15:12
        Na pewno nie Mercedesy bo to luksusowy problem serwis aso drogi strasznie ceny części też do najtańszych nie należą, moim zdanie przereklamowana firma moto.wp.pl/kat,55194,title,Mercedes-czyli-luksusowy-problem,wid,15808196,wiadomosc.html
    • Gość: Trzeżwy Gość Re: jakie auto polecacie IP: *.xdsl.centertel.pl 11.07.13, 07:52
      Z wymienionych w pytaniu aut polecam Volvo v50 jako samochód solidny i trwały o uznanym prestiżu. Odradzam kupno wszystkich samochodów na F. Fiiat ,Ford i wszystkie Francuzy. Godne uwagi są samochody niemieckie ze względu na solidność wykonania i na to że trzymają cenę nawet po kilku latach użytkowania. Życzę dobrego wyboru i rozsądnego użytkowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka