Dodaj do ulubionych

Młode mamy

IP: *.play-internet.pl 18.07.12, 22:01
co robicie że większość z was tak dobrze wygląda po ciąży??
Sama planuję dziecko mam 25 , jednak obawiam się o moje ciało ... że utyję i już nigdy nie powrócę do figury z przed ciąży. Najbardziej obawiam się o brzuch , i rozstępy i piersi . Proszę was dziewczyny o jakieś rady
Obserwuj wątek
    • Gość: 30 lat Re: Młode mamy IP: *.play-internet.pl 18.07.12, 23:58
      Napiszę szczerze i od serca...jestem młodą mamą 3 dzieci...7 lat...3,5...no i 2 miesiące...w każdej ciąży przytyłam w przedziale 12-15 kg..nie stosowałam diet odchudzających itp..jadłam natomiast praktycznie same gotowane rzeczy i bardzo dużo spacerowałam..przed urodzeniem dzieci miałam tendencje do tycia...karmiąc piersią odstawiłam FAST FOODY COLĘ ITP...przy szkrabach dużo ruchu,ciągle na najwyższych obrotach...i nie jedna osoba mówi mi do dziś dzień MATKO JAK JA CI ZAZDROSZCZĘ FIGURY ;-)co do rozstępów to miałam na udach i piersiach...stosowałam kremy itp i nic nie pomogły-widocznie taki urok skóry,same z siebie trochę się zmniejszyły-ale tragedii nie ma ,natomiast piersi-mam problem gdyż synuś chce ssać tylko jedną-przez co widać powoli dysproporcje w wielkości i jedyne co mnie martwi to tylko piersi.
      • Gość: wye Re: Młode mamy IP: *.152.139.249.dsl.dynamic.t-mobile.pl 19.07.12, 13:12
        mąż musi masować Twoje ciało dokładnie wszędzie.
        • Gość: Mama 9 mies Re: Młode mamy IP: *.tktelekom.pl 19.07.12, 15:56
          9 miesięcy temu urodziłam synka. Przed ciążą ważyłam 70kg wzrost 165 w ciąży przybyłam do82 a teraz mam 60kg i się nie odchudzanie. Przy małym są obroty maksymalne i karmie piersią co bardzo dużo daje. Jak koleżankasyn upodobał prawa pierś ale myślę że jak przestanę wszystko wróci do normy. W ciechanowie powinien być klub- młode mamy łączmy się
          • Gość: mama a Re: Młode mamy IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 16:52
            zazdroszczę...ja przed ciążą ważyłam 59kg przy 163, w dniu porodu 75kg a teraz gdy mała ma 8 miesięcy ważę 65kg. Zdrowo się odżywiam a mimo to nie mogę zrzucić kilogramów. Mit, że gdy karmi sie piersią to sie chudnie u mnie sie nie sprawdził...czuję się okropnie. Jedynym plusem jest fakt, że nie nabawiłam się ani jednego rozstępa mimo, że nie stosowałam żadnych specjalnych kremów.
            • Gość: mama 9 mies Re: Młode mamy IP: *.tktelekom.pl 19.07.12, 18:52
              mam małe rozstepy ale jak ktos nie wie to nie ujrzy.
              Polecam bycie mamą. o zmieni Twoje życie o 360 stopni zaczniesz patrzeć na wiele rzeczy inaczej jest to najpiękniejsze a zarazem najtrudniejsze wyzwanie
              • Gość: Mama a Re: Młode mamy IP: *.wapgw.era.pl 19.07.12, 19:23
                Potwierdzam. Dziecko jest w stanie wynagrodzic wszystko. A gdy sie uśmiecha mawet przez głowę nie przemknie myśl o rozstępach czy dodatkowych kilogramach
                • Gość: młoda mama Re: Młode mamy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.12, 20:40
                  ja przy wzroście 163 przed ciążą 83 kg w dniu porodu 93 a już jestem miesiąc po poeodzie i waże 78 mam nadzieję że spadnę do wymarzonej wagi 65 kg rozstępy mam ogromne ale tylko na brzuchu nie przejmuję się tym uśmiech mojego skarba wynagrodził mi wszystko
                  • Gość: mama a Re: Młode mamy IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 20:51
                    a może któraś z mam, która chce się pozbyć pozostałych kilogramów jest chętna pobiegać późnym wieczorkiem?? ja bym była bardzo chętna...kupiłam już nawet buty ale samej cieżko wieczorem wywlec sie z domu
                    • Gość: ojciec Re: Młode mamy IP: *.centertel.pl 20.07.12, 05:37
                      A ja jako tatuś dwójki dzieci, już teraz dorosłych przed ich zrobieniem ważyłem 70 kg, teraz po latach bycia ojcem ważę 90 kg i wcale się tym nie przejmuję.
                      Przeraża mnie słowo planuję urodzenie dziecka. Znam osobiście wiele kobiet, które tak bardzo planowały, że opaczność im nie pozwoliła mieć dziecka. Kiedyś za dobrych czasów kiedy to pewnych spraw się nie palnowało młodzi brali ślub i naturalnym było że po 9 miesiącach rodziło się z tego związku dziecko. No ale teraz kariery zawodowe i polityka prorodzinna ( antyrodzinna) zbiera jak widać żniwo.
                      • Gość: mama Re: Młode mamy IP: *.tktelekom.pl 21.07.12, 12:08
                        Gdy zaszłam w ciążę ważyłam 50k przy wzroście 166. Teraz mój syn ma rok i 3 miesiące a ja zdążyłam schudnąć do wagi 46 kg i wcale się z tego nie cieszę, bo to zdecydowanie za mało. a wcale się nie odchudzałam, bo i nie było z czego. także to wszystko zależy od organizmu.
                        Pozdrawiam i zyczę powodzenia ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka