Dodaj do ulubionych

gościnne osiedle

31.07.12, 16:04
Drodzy mieszkańcy Ciechanowa i okolic ,ostrzegam was!,spotkała mnie niemiła niespodzianka na osiedlu przy ul.Powstańców Wielkopolskich 14.Jeden z mieszkańców nagle zabronił mi wręcz zaparkować się na parkingu przed blokiem gdyż stwierdził ,że to parking tylko dla mieszkańców i groził uszkodzeniem auta i miał racje... bo zginęły mi kołpaki ,Znalazce proszę o kontakt a jeśli chodzi o tego pana to wiele pozostawia do życzenia jego kultura osobista.Potraktowano mnie jak intruza ,skradziono kołpaki, gratuluje goscinności!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: gościnne osiedle IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 17:47
      I bardzo dobrze, że Cię przegonił. Przyjeżdżają buraki do szpitala, żal im wydać parę złotych na parking więc zajmują miejsca parkingowe mieszkańcom bloku. Stać takiego na samochód a na bilecie oszczędza, burak jeden!
      • Gość: ... Re: gościnne osiedle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 17:53
        A ja z chęcią tam zaparkuję, i zobaczymy kto się zdziwi...
    • Gość: katolik Re: gościnne osiedle do Rybki IP: *.cnow.pl 31.07.12, 18:22
      Cham-Burk-i tyle.Już dawno pisałem,że" Aleksandrówka"to 99%-buractwo,w 3 pokoleniu.Zapomieli swoich korzeni z "czworaków"i innego"Rozkraczewa Dolnego",a udawanie "panów" cholernie męczy i trzeba "od reagować na nie winnych.Do tego stopnia zdziczeli,że innych uważają za buraków.
      • Gość: 55 Re: gościnne osiedle do Rybki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 18:48
        nie podpisuj się "katolik" skoro tyle dziegciu na języku aż parzy.
        Ludzie to już tak rozpiera, że aż nie chce się wchodzić na forum by coś fajnego, konkretnego i pożytecznego przeczytać. Wciąż i ciągle brudy, flaki i steki wulgaryzmów.
        Ten, kto obraża innego - sam nie godzien poszanowania.
        • rybka327 Re: gościnne osiedle do Rybki 31.07.12, 20:43
          Dokładnie to samo mam na myśli , każdy temat poruszany na forum kończy sie obelgami i wulgaryzmami, ludzie co sie z wami porobiło...
        • koles375 Re: gościnne osiedle do Rybki 31.07.12, 21:05
          witam ,przeczytawszy wątek tego tematu i waszych wypowiedzi w tym kontekście postanowiłem ja także wtrącić swoje parę groszy ...
          do gościa określającego się JA twoja opinia jest strasznie wulgarna i widać ze kultury za grosz jej nie posiadasz bo z góry obarczasz tą osobę ze koniecznie musiała przyjechać do szpitala i wyzywać od nie rożnych .... a może przyjechała ta osoba w odwiedziny do kogoś z bloku sąsiedniego obok było wolne miejsce parkingowe, a ty zaraz wyjeżdżasz za swoją litanią i obrażaniem ,zanim coś napiszesz więcej to zastanów się kogo widzisz w odbiciu jak się przeglądasz w lusterku bo odbicie wskazuje totalnego prostaka .......
          Jeden z mieszkańców nagle zabronił mi wręcz zaparkować się na parkingu przed blokiem gdyż stwierdził ,że to parking tylko dla mieszkańców i groził uszkodzeniem auta.....
          no nic widać ze są ludzie bez kultury osobistej i coraz więcej się z tym spotykamy na co dzień ,zrozumiał bym jego intencje jak by była tabliczka informująca ze jest to parking jedynie dla mieszkańców dla tego bloku ,albo by miał wykupione miejsce w tym miejscu gdzie dana osoba zaparkowała ? Ale szantaż ze coś się może stać z autem jak będzie tu stało i nie przestawi to już normalnie świadczy ze po złości musiał się chyba posunąć do usunięcia tych kołpaków po złości z auta tak dla przestrogi , ja inaczej tego chyba nie da się określić to jak się posunął do takiego czynu to powinien oddać to co może wziął i oddać tej osobie i ja normalnie przeprosić ....... bo nie wiadomo co by było jak by to się jemu taka sytuacja przydarzyła i co by wtedy powiedział ?
          Nie życzę nikomu takiej sytuacji bo wiadomo ze nie jest to miłe dla ucha i dla nas jeśli ktoś nasz zastrasza to zanim komuś coś powiecie to powinien zastanowić się nad swoimi słowami ....
          • Gość: w Re: gościnne osiedle do Rybki IP: *.cnow.pl 31.07.12, 22:17
            A przy okazji wątku mam pytanie do orientujących sie w temacie.
            Hipotetycznie - jeżeli wisi tabliczka przed wjazdem -PARKING TYLKO DLA MIESZKAŃCÓW - to co to w praktyce oznacza? Że mogą tam parkować tylko mieszkańcy? Czy też osoby odwiedzajace mieszkańców (rodzina , znajomi?) A co w takim razie z osobami wynajmujacymi mieszkanie przy takim parkingu? Czy też mają prawo parkować? jak to jest? prosze o konkretne odpowiedzi
            Pozdrawiam
            • Gość: Piotr Re: gościnne osiedle do Rybki IP: 213.199.253.* 31.07.12, 22:39
              Dobre pytanie, też chciałbym poznać odpowiedź. Jeśli jest tabliczka pod znakiem zakaz wjazdu "nie dotyczy..." to wiadomo, że jest to znak drogowy itd., ale np. z tyłu blaszaka jest niewielki parking, przy którym stoi niebieska tablica informująca, że parking tylko dla mieszkańców, wykonana i postawiona najprawdopodobniej przez spółdzielnię. Czy posiada ona jakąś moc prawną?
              • Gość: gościu Re: gościnne osiedle do Rybki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 22:06
                też jestem ciekaw, czy to legalne, czy tak dla picu postawione, żeby odstraszyć kierowców. namnożyło się zakazów, niedługo każą dowód z zameldowaniem pokazywać na parkingach
    • Gość: gosc Re: gościnne osiedle IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 10:31
      Abstrahujac od tego, ze pewnie chciales tam zaparkowac, zeby isc gdzies na zakupy, to fakt faktem ze takie chamy ze wsi najpierw powinny zapytac czy nie przyjechales do kogos z mieszkancow, bo wtedy burak nie ma prawa ci zabronic parkowac na parkingu dla mieszkancow.
    • Gość: ... Re: gościnne osiedle IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.12, 17:31
      jeśli macie znak zakaz wjazdu lub ruchu a pod nim na białym tle STREFA RUCHU możecie dzwonić po policję lub straż i od razu dostają mandat , będą karani za złamanie przepisów jak na ulicy. To co zauważyłem jeden jest na 11 PUL a drugi przy Domu Starców na Sikorskiego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka