IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.12, 22:51
Gdzie mogę kupić ładne, oryginalne znicze w Ciechanowie?
Obserwuj wątek
    • Gość: kinga Re: Znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 08:58
      Panorama, kiermasz przy Biedronce na Tatarskiej, Carrefour
      • Gość: AGA Re: Znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 22:02
        kiermasz przy Biedronce na Tatarskiej,
        • Gość: scoth Re: Znicze IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.12, 22:04
          to znicze też muszą być ładne?
          • Gość: ...... Re: Znicze IP: *.play-internet.pl 07.10.12, 23:29
            Niestety,ale moda dotarła na groby,szkoda tylko,że my żyjący zapominamy o tym co ważniejsze....najpierw Wszystkich Świętych, pózniej Boże Narodzenie i powtórka...W ubiegłym roku będąc na cmentarzu w Okresie Bożego Narodzenia doznałam szoku widząc na grobie choinkę grającą kolędy...moja 5cio letnia córka stwierdziła bardzo mądrze TOTALNE SZALEŃSTWO!!!
    • Gość: zbulwersowana Re: Znicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 13:37
      słuchaj może według ciebie była to przesada, ale nie tobie jest to publicznie oceniać i wyrażać się pogardliwie.

To kwestia bardzo osobista kto jak czci groby zmarłych. Myślę, że wstydzić powinni się tylko ci co zupełnie o groby nie dbają, czy to święta czy nie- groby zarastają chaszczami. Niech wstydzą się ci.

Natomiast to, że ktoś postawił na grobie choinkę? co cię to obchodzi? zupełnie inaczej jest pogodzić się ze śmiercią osoby która się już "nażyła" a zupełnie inaczej jest kiedy umiera ktoś młody. Rodziny często na grobach wtedy tworzą sobie namiastkę jej istnienia. Chcą żeby było PRAWIE jak kiedyś ! Bardzo łatwo jest rozpoznać na cmentarzu groby młodych ludzi.

Jakim prawem wypowiadasz się w ogóle w taki sposób. Nic ci do tego. To, że ktoś stawia choinkę na swoim grobie rodzinnym nie powinno nikogo obchodzić tak jak kogoś to, że ty zapalisz tylko znicz.
      • Gość: Facet-ojciec Re: Znicze IP: *.play-internet.pl 08.10.12, 16:17
        Mój synek zmarł po ciężkiej chorobie,stawiałem mu choinkę przez 2 lata ale nie grającą bo to już lekka przesada,grób to miejsce spoczynku,spokoju zadumy a nie świętowania przez np.granie muzyki,niedługo dojdzie do odpalania rac i fajerwerków na sylwestra....co innego figurka mała u dziecka,jakiś misio a co innego takie zastaw się a postaw się....a tak właśnie jest....poza tym to nie potrafił bym się skupić i pomodlić na grobie dziecka gdy w tle słyszał bym ...GDY ŚLICZNA PANNA SYNA KOŁYSAŁA...cmentarz to nie miejsce na takie cuda....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka