Dodaj do ulubionych

umowa z tp/orange

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 10:32
Mam problem z umową na internet od tp/orange. Gdy poszedłam zakończyć umowę na neostrade (wrzesień)to pani tam siedząca powiedziała mi żeumowa wygasła w lipcu i została mi automatycznie przedłużona o pół roku do końca stycznia. Moje pytanie brzmi czy można przedłużać umowę o pół roku skoro ja nic niepodpisywałem. Wydaję mi się żę po wygaśnięciu terminu umowy zostaje ona przedłużona na czas nieokreślony. Czyli w każdej chwili moge ją zerwać. Prosze o odniesienie się do mojego problemu.
Obserwuj wątek
    • Gość: bbb Re: umowa z tp/orange IP: *.play-internet.pl 04.10.12, 10:45
      mi też to się jakieś dziwne wydaje, jeśli zostałaby przedłużono to albo na czas nieokreślony albo przynajmniej o 2 lata.a gdzie się pytałe/aś?? jeśli na warszawskiej koło ccc to dowiedz się lepiej w innym salonie bo tam to jakieś nieprawdziwe informacje mają albo specjalnie wprowadzają ludzi w błąd.mi powiedzieli że przy przepisywaniu numeru na inną osobę zamieszkującą w tym samym mieszkaniu trzeba zapłacić 10 czy 20 zł a wiem że takiej opłaty nie ma-na stronie orange jest info że takie przeniesienie jest bezpłatne
    • Gość: // Re: umowa z tp/orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 11:20
      Tak to jest jak sie podpisuje nie czytajac. Przeczytaj pierwsza umowe - tam znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie.
      • Gość: Bleble Re: umowa z tp/orange IP: *.171.188.71.static.cdpnetia.pl 04.10.12, 12:09
        Przeczytajcie dokladnie umowy :) TP/Orange juz jakis czas temu wprowadzila zapis, automatycznego przedluzania umow na 6 miesiecy (albo inny okres), jesli sami nie wypowiedzieliscie umowy przed jej koncem. Zasady pozostaja takie same, jakie byly w poprzedniej umowie. I umowa nie przechodzi juz na czas nieokreslony. Te nowa na czas okreslony, o ile mi wiadomo, mozna wypowiedziec od reki, ale lepiej potwierdzic w regulaminie.
        • Gość:   Re: umowa z tp/orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 19:20
          Musisz podpytać prywatnie pracownika infolinii. Kiedyś był taki trik, że zamawiając nową usługę przez internet lub telefon i rezygnując z niej w ciągu 10 dni stara umowa Ci się anulowała. Jeśli to nie działa lepiej opłacaj abonament do końca bo zapłacisz karę za zerwanie znacznie większa niż te kilka rachunków. Następnym razem od razu w momencie podpisania umowy składaj rezygnację z dniem wygaśnięcia. To Cię uchroni przed takimi niespodziankami. No i nie wmawiaj, że nie wiedziałaś o kończącej się umowie bo do mnie na przykład wydzwaniają 3 razy dziennie z 5 różnych numerów na pół roku przed końcem umowy. Nie pomaga nawet sprzeciw marketingowy ale mam zamiar wymusić respektowanie go.
          • Gość: ja Re: umowa z tp/orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.12, 20:08
            dlatego przenies sie do neti:) nie mozna rozwiazac wczesniej umowy bo zaplacisz kare:(
          • Gość: orange juice Re: umowa z tp/orange IP: *.free.aero2.net.pl 04.10.12, 20:09
            sprzeciw zadziała tylko w formie pisemnej (choćby faksem)
            to działanie związane z realizacją umowy a nie działalność marketingowa, więc dzwonią do wszystkich ... bo mogą
            trik nadal działa
            tak samo jak cesja na inną osobę, najlepiej inna lokalizacja ze zmianą na full-opcję z telewizją.
            Potem jeśli już nawet przełączą to wystarczy reklamacja co do jakości usługi i krótka rozmowa z monterem ;)
          • Gość: pol Re: umowa z tp/orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 12:34
            Chodziło mi bardziej o to czy można przedłużać umowę po jej wygaśnięciu o pół roku bo mi się wydaje że wtedy umowa przedłuż się o czas nieokreślony czyli w każdej chwili mogę zerwać bez płacenia kary.
            • Gość: Bleble Re: umowa z tp/orange IP: *.171.188.69.static.cdpnetia.pl 05.10.12, 16:20
              Tak, mogą i przedłużą o pół roku umowę, bo taką opcję już wprowadzili jakiś czas temu. To tzw. umowa bezaneksowa. Zgadasz się na to, w momencie podpisania umowy, jeśli nie wypowiesz umowy przed terminem wygaśnięcia. Wszystko czysto i legalnie :)
              • Gość: gość Re: umowa z tp/orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.14, 20:47
                Witam, pozwolisz, że się wtrącę w temat, ale nie bardzo rozumiem, jeżeli podpisuję umowę z wyraźnym zapisem, że po dwóch latach (czyli po czasie na jaki została zawarta umowa) przechodzi ona w umowę na czas nieokreślony to wydaje mi się, że musiałbym jednak podpisać jakiś aneks który zmieniałby obecny zapis w umowie. Nie można czegoś zmienić bez mojej zgody, gdyby to było możliwe to podpisywanie jakichkolwiek umów byłoby bezsensem.
                • Gość: XEN Re: umowa z tp/orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.14, 21:12
                  Na tej półrocznej umowie niestety ceny Neostrady są wyższe niż na normalnej (taka chamska zagrywka) więc albo wypowiadamy albo przedłużamy. Jeśli nie zdążyliśmy przed przejściem na umowę 6 miesięczną musimy przeczekać 3 miesiące i podpisać nową na 90 dni przed jej końcem.
    • Gość: pol Re: umowa z tp/orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 16:42
      a jak można wiedzieć to kiedy to wprowadzili
      • Gość: pracownik Orange Re: umowa z tp/orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.12, 17:03
        Od niedawna wprowadzili ten zapis o przedłużaniu umowy na kolejne 6 miesięcy - dotyczy to wyłącznie umów na internet. Za pół roku jak znowu zapomnisz jej wypowiedzieć znów przejdzie ci na kolejne 6 miesięcy i tak w kółko. Jest trick - zamów na internecie lub infolinii telewizje i jak podpiszesz umowę w ciągu 10 dni zadzwoń na infolinię i zrezygnuj wtedy zrezygnujesz i z tego internetu i telewizji bez ponoszenia żadnych kosztów bo masz takie prawo konsumenckie. Tylko nie rób tego w salonie.
        • Gość: pol Re: umowa z tp/orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.12, 07:40
          jak możecie to podajcie mi dokładny miesiąc i rok od kiedy w życie wszedł taki zapis bo jażeli po lipcu ubiegłego roku to on mnie nieobowiązuje i niemogąprzedłużyć mi tak umowy
          • Gość: ja Re: umowa z tp/orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.12, 01:59
            Wszystkie umowy/aneksy podpisane po listopadzie 2010 przechodzą automatycznie na 6 m-cy, ludzie zacznijcie czytać to o podpisujecie, wszystko jest w UMOWIE!
    • Gość: pzx firma Re: umowa z tp/orange IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.13, 12:51
      Mnie ORANGE oszukało!!! 13go czerwca ustaliłem warunki przedłuzenia umowy na co mam dowody w postaci smsów od orange i do tej pory nie ma kuriera z umową za to jest faktura za przeszło 400zł (to dwa razy wiecej niz zwykle) i to za ostatni miesiac starej umowy - tak sie firma spieszy do kasowania stawki za usługi pełnopłatne po niedostarczeniu mi do podpisania umowy!!! Oczywiscie od pani na infolinii usłyszałem ze skoro nie podpisalem umowy to mam drozej :):):) I mamy sposób na biznes: Orange regulaminem przedłuza usługi po wygasnieciu umowy czasowej a potem nie dostarcza nowej umowy i juz moze kasowac :) SKANDAL !!!!!!!!!!!!!!!!
      Dodam ze 21go czerwca zadzwonilem z zapytaniem czy ten kurier idzie do mnie pieszo? I W TYM MOMENCIE NASTAPIŁA NASTEPNA MANIPULACJA - PRACOWNICY ORANGE SKASOWALI MOJE ZAMOWIENIE Z 13GO I WPISALI NOWE Z DATA 21GO :) Jak to nazwac ja nie oszustwem i naciaganiem rzeczywistosci do swoich potrzeb? to granda ze w 21 wieku nie moge dostac umowy do podpisania mailem po rozmowie z waszym pracownikiem i podpisanej odesłac samodzielnie listem poleconym!!! Na czyja korzysc dzialają te wasze durne procedury? To ja musze sie denerwowac bo to o moje pieniadze tu chodzi i dodatkowo nie moge od pół miesiaca korzystac wg potrzeb z telefonu bo nie wiem jak sie ta sprawa skonczy... Dlaczego to ja mam stale skladac reklamacje i czekac na wynik ich rozpatrzenia skoro to ewidentnie zła wola firmy ORANGE jest powodem takiego stanu rzeczy??? Dlaczego klient nie ma mozliwosci skontaktowania sie z osobami odpowiedzialnymi za lenistwo i opieszałosc tylko moze sobie posłuchac bajek opowiadanych na infolinii przez osoby które nic nie moga zrobic poza nieustajacym klikaniem w jakaś durna aplikację i to nic absolutnie nie zmienia!!!!!!!!!!

Lubię to! · · 24 minut(y) temu

Orange Polska
      Tak jak wspominaliśmy w poprzednim komentarzu, możemy to sprawdzić jeśli prześlesz nam zgłoszenie przez zakładkę Pomoc Orange.
      13 minut(y) temu · Lubię to!

Mabet Pzx

Zgłoszenie oczywiscie wysłałem a informacja która umiescilem powyzej bedzie widoczna zawsze "na górze" ku przestrodze dla chetnych do zawarcia z Orange umowy tak długo az osoby odpowiedzialne nie skontaktuja sie ze mna i nie mam tu na mysli pracowników infolinii które nic tak naprawde nie moga zrobic. Zamiast kolejnych obiecanek prosze o konkretny nr telefonu na adres pzx@wp.pl to nawiazemy bezposredni rzeczowy kontakt!!!
      około minuty temu · Lubię to!
      • Gość: molestowana Re: umowa z tp/orange IP: *.play-internet.pl 30.07.13, 01:32
        Dziś,kolejny raz dzwoniła do mnie Pani z Orange Polska-tak się przedstawiła,wcześniej Pan z Orange dawne TP,poirytowana odpowiedziałam,że sprzątam bowiem poczułam się zaszczuta przez tą firmę.Mam umowę na telefon stacjonarny na 36 m-cy z promocją na 150 min.darmowych....odpowiada mi taka opcja,tym bardziej,że jeżeli umowy nie zerwę przed terminem to staje się ona umową na czas NIEOKREŚLONY na tych samych warunkach ale jeżeli zerwę to płacę za ''promocję''............nie zrywam i mam na czas nieokreślony a straty niech sobie Orange Polska-dawna TPsa wsadzi...............do 15 sierpnia,dalej opiszę i ciągle sprzątam!!!
        Nadmieniam,że telefony molestujące mam od maja br. 2 razy dziennie a umowa kończy się DOPIERO 14 sierpnia!!!
    • Gość: orang Re: umowa z tp/orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 11:00
      To rzeczywiście jest problem.
      • orange_ekspert Re: umowa z tp/orange 31.07.13, 12:14
        Konsultant dzwoniąc do Ciebie z ofertą zapewne chciał zaproponować Ci przejście na usługę w technologii VOIP. Jest to również telefon stacjonarny z tą tylko różnicą, że podłączony do Livebox-a i połączenia odbywają się za pośrednictwem Internetu. Nie ma to żadnego wpływu, na jakość połączenia internetowego. VOIP charakteryzuje się tym, że w planach telefonicznych połączenia są darmowe na numery stacjonarne w kraju i za granicą bez ograniczeń. Nawet przed zakończeniem obecnej promocji możesz przejść na VOIP bez naliczania, jakiejkolwiek dodatkowej opłaty za wcześniejsze zakończenie promocji. Jeśli natomiast nie jesteś zainteresowana, jakimikolwiek ofertami z Orange powinnaś wypełnić i przekazać do Orange dokument, który nazywa się "Oświadczenie Woli" i zaznaczyć w nim, że nie wyrażasz zgody na kierowanie w stosunku do Ciebie ofert marketingowych.
        • Gość:   Re: umowa z tp/orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 12:40
          Czyli tak zwany FunPack. Nie zgadzaj się bo w momencie kiedy utracisz synchronizację z internetem telefon przestanie działać. Rozmowy VOIP obciążają łącze internetowe. Trzeba też płacić co miesiąc dychę za LiveBox.
          Jeśli chodzi o aneksy to rok temu w maju podpisałem taki aneks i nie jest to aż takie złe bo gwarantował niezmienioną cenę ale .. w czerwcu Orange wycofało się z tego i rozesłało do wszystkich wraz z rachunkiem informację (ktoś to czyta? kolejna pułapka), że albo w ciągu 10 dni rozwiążą umowę albo będą płacić więcej (w moim przypadku 85 zamiast 49). Więc przegapiłeś 2 szanse zerwania umowy bez konsekwencji. Ja złożyłem reklamację i została rozpatrzona pozytywnie czekam na pismo.
          • Gość: molestowana Re: umowa z tp/orange IP: *.play-internet.pl 31.07.13, 22:27
            Mam umowę z promocją na 36 m-cy i mam w ''głębokim poważaniu'' ich...czyt Orange zmiany od czerwca br...............tu chodzi o TARYFĘ a nie zmiany prawne.Póki co telefon działa i nie ma on żadnego związku z internetem......Pozdrawiam wszystkich z Orange Polska!!!!
          • Gość: Orange Re: umowa z tp/orange IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.08.13, 10:40
            Po 1. Livebox nic nie kosztuje jeśli wybiera się ofertę z Voip (dlatego niektórzy właśnie tę opcję wybierają- żeby nie płacić za router),
            Po 2. Voip nie zmniejsza transferu w trakcie rozmów.
            • opin7 Re: umowa z tp/orange 14.03.14, 22:41
              Czytanie umów boli widzę, a potem lament! Pierwsza strona najważniejsza + ewentualnie rozdział o rezygnacji z usług. Lepiej zabrać co niektórym dowody, bo jeszcze sobie krzywdę zrobią, podpisując coś, czego nie rozumieją.
              • Gość: gość Re: umowa z tp/orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.14, 17:35
                Skąd taki wniosek, że niektórzy nie czytają umów. Problem polega na tym, że właśnie niektórzy czytają umowy i dobrze wiedzą co podpisywali a potem ktoś próbuje im wmówić, że wina leży po ich stronie, zapraszam zatem niektórych forumowiczów do uważniejszego czytania tego co piszą inni i nie wyciągania pochopnych wniosków.
    • Gość: yy Re: umowa z tp/orange IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.14, 23:00
      w netii też umowa się przedłuża automatycznie na rok
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka