Dodaj do ulubionych

bezdomny pies

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.12, 18:34
Witam, tuż za Pawłowem na leśnym parkingu siedzi pies.
Podobny do labradora biszkoptowego. Widzieliśmy go wczoraj i dziś.
Tak jakby czekał na właściciela, czy komuś może się zgubił ewentualnie ktoś go wyrzucił i czeka na właściciela.
Obserwuj wątek
    • Gość: rafał Re: bezdomny pies IP: 213.199.253.* 02.12.12, 19:07

ja dziś też go widziałem przy śmietniku leżał biedny
    • Gość: labi Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.12, 20:37
      112 policja, 23 672 98 91 straż miejska, widzieliście- zgłoście
      • Gość: a_samo_a Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.12, 23:09
        Brawo, co za super rada. Myślisz, że Straż Miejska pojedzie poza teren miasta, aby zająć się bezdomnym psem?
    • Gość: ciekawa Re: bezdomny pies IP: 213.199.253.* 02.12.12, 23:26
      jest jeszcze ten pies ?
      • Gość: gość Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 08:07
        może jest ktoś z Was kto zechce pomóc temu pieskowi???
        • Gość: gość Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 09:00
          Siedzi nadal w tym samym miejscu, zawieźliśmy mu rano jedzenie i trochę mleka, ale nie mamy możliwości zabrania go do domu, czy jest ktoś kto mógłby zabrać tego pieska???
          • Gość: gość Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 15:03
            ???
            • Gość: asia Re: bezdomny pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.12, 15:09
              w jakim wieku może być ten pies? wiosną chcieliśmy wziąć ze schroniska szczeniaka ale może taka znajda już teraz.
            • Gość: aa Re: bezdomny pies IP: 92.60.130.* 03.12.12, 15:22
              gdzie dokladnie jest ten pies ?
              • Gość: gość Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 15:34
                to młody szczeniak, wprawdzie juz duzy tak gdzieś do kolan sięga ale napewno nie ma jeszcze roku, jadąc w stronę mławy, tuż za Pawłowem po lewej stronie jest taki zjazd, jakby parking leśny, stoi tam śmietnik i taka tabliczka informacyjna, proszę o info czy ktoś go wziął i czy mu pomoże
                • Gość: aa Re: bezdomny pies IP: 92.60.130.* 03.12.12, 15:40
                  To skoro już mu ktoś dawał jeść to mógł go wziąć do domu, przecież można znaleźć mu jakiś dom tymczasowy, jest tyle "fanpejdży" na Facebooku, które zajmują się szukanie domów tymczasowych/stałych na pewno by pomogli. A tak to teraz idą mrozy a pies może sobie pójść dalej i nie wiadomo czy już się znajdzie.
                  • Gość: gość Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 15:44
                    ten pies siedzi tam już od soboty i widzę go codziennie, ale ze względu na to iż za chwilę zostaniemy rodzicami i mamy już jednego psa nie możemy zabrać go do domu więc prośba o POMOC
                    • Gość: Biszkopt Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 16:36
                      Byłam tam dziś. Okazało się, że jest tam jeszcze jeden psiak - już chyba nawet chory - podobny do sznaucera - strasznie się trząsł. Nie wiem czy czasami nie będzie trzeba go uśpić :-((( Tego podobnego do labradora być może jutro ktoś weźmie. A co z tym starszym???Może ktoś się zlituje? Jak nikt nie pomoże to pewnie trzeba będzie zadzwonić do gminy, żeby ktoś się tym zajął....
                      • Gość: mk Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 16:41
                        Na oko stwierdziłaś, że trzeba go będzie uśpić, bo się trząsł? Masz w takim razie niespotykany dar...
                        • Gość: Biszkopt Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 16:43
                          Sam jedź i oceń.
                          • Gość: mk Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 16:49
                            Dziewczyno rusz tyłek, skoro ci tego psa szkoda, weź telefon do ręki, zadzwoń do Straży Miejskiej.Teraz wycieczki będziecie urządzać i stawiać diagnozy! Pies cierpi, a nie ma komu wykonać jednego telefonu. Jeżeli wiesz dokładnie gdzie to jest, to jaki problem wykonać jeden tel! Mają obowiązek zabrać psa do schroniska, żeby otrzymał pomoc, szczególnie jeśli jest chory. Najlepiej politować się na forum, nic nie zrobić, a jak zdechnie to postawić wirtualną świeczkę. Bosheee...
                            • Gość: gość Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 17:01
                              a dlaczego jutro i kto???
                              • Gość: aa Re: bezdomny pies IP: *.centertel.pl 03.12.12, 17:31
                                Byłem tam przed chwilą, ten pies nie chcę za nic wsiąść do samochodu, jak już chciałem go na siłę wsadzić to zaczął powarkiwać. Chciałem go stamtąd zabrać, ale widać, że pies czeka na swojego pi*przonego właściciela, który pewnie tam podjechał i kazał mu tam zostać. Non stop trzyma się tego kosza na odpady. Jeśli chodzi o drugiego psa (sznaucera) to go nie było. Pies jest zadbany, ale strasznie wystarszony. Jak tak dalej będzie to głód, mróz i tęsknota go zabije. To jest zaraz pod koniec Lekówca jadąc od strony Ciechanowa. Zostawiłem mu trochę surowego mięsa.

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4ea23c060211f827.html
                                www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/16bd60b61df0c463.html
                                www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5b617b5da84f767a.html
                                Napiszcie czy go jutro ktoś spróbuje zabrać stamtąd, bo jeśli nie to dzwonię do gminy.
                                • Gość: Biszkopt Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 18:37
                                  Tego sznaucera można "przeoczyć", dlatego, że prawie się nie rusza i jest bury. Zobaczyłam go dzięki labradorowi, który wokół niego chodził ( sznaucer leżał na liściach za koszem). Sznaucer doczłapał się przestraszony pod drewnianą ławkę gdy chciałam go pogłaskać. Ani labradora ani sznaucera nie mogłam w żaden sposób zachęcić do wejścia do auta.
                                  • Gość: gość Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 20:47
                                    ktoś zdecydował się zabrać pieski???
                            • zoja920 Re: bezdomny pies 03.12.12, 21:58
                              Boze widzisz i nie grzmisz ,do biszkopt czy jakos tam,jak mozna było nie wezwac chociaz pomocy jestes nastepna osobą która skrzywdziła biedne zwierzeta pierwsza to pseudo własciciel ,którego przeklinam i zycze takiego samego los jaki maja te biedne zwierzeta,tej mroznej nocy taki zwłaszcza sznaucer nie przezyje k...a mac mam 100 km do ciechanowa tak to na pewno bym pomogła ,nie mozna naprawic całego zła i podłosci na tym swiecie ,ale tym dwóm przypadkom ludzkiego okrucieństwa mozna było pomóc będąc tak blisko,wystarczyło chociaz zadzwonic
                              • Gość: aa Re: bezdomny pies IP: *.centertel.pl 03.12.12, 22:37
                                Sprawa już załatwiona. Spędziliśmy wspólnie z narzeczoną dwie godziny przy nich. Faktycznie tego kundelka, bo na sznaucera to on nie wyglądał, trudno było zauważyć. Źle wyglądał, ale wystarczyło go przykryć i przestał się trząść z zimna. Później trochę jeszcze podjadł, napił się wody i nie było z nim tak źle. Ten drugi to bardziej mieszanka amstaffa z czymś tam. Właściciel pewnie kupił szczeniaka, miał być amstaff, a później przestał na amstaffa wyglądać i wylądował, gdzie wylądował. Niestety psów nie dało radę wpakować do samochodu. Zadzwoniliśmy na Policję, która w bardzo rzetelny sposób podeszła do sytuacji. Sprawnie w ciągu kilkudziesięciu minut załatwiła całą sprawę. Psy trafiły do schroniska, nie do boksów, tylko do pomieszczeń gospodarczych, gdzie przez 2 tyg będą miały kwarantanne. Jutro ma zająć się nimi lekarz. I to tyle w temacie, sprawę można już było załatwić w sobotę i skrócić psom cierpienie.
                                • zoja920 Re: bezdomny pies 03.12.12, 22:49
                                  wróciła mi wiara w ludzi zgadza sie od razu ktoś powinien tak zrobic a Tobie i narzeczonej zycze niewiem wygranej w lotto i to głównej, jestescie dobrymi i wrażliwymi ludzmi pozdrawiam WAs,dobrze ze jeszcze zajrzałam na to forum bo bym nie usnęła chyba z nerwów,
                                  • Gość: aa Re: bezdomny pies IP: *.centertel.pl 03.12.12, 23:03
                                    spoko, to już 2 taka sytuacja w ciągu 3 dni. W piątek na trasie Płońsk-Ciechanów ściągałem psa który leżał na polu z roztrzaskaną miednicą. W pobliżu były dwa domy, ludzie przejeżdżali samochodami i nikt nie pomógł. W sobotę wiozłem go do Warszawy, żeby mu pomogli, Dalszą historię możesz prześledzić na www.facebook.com/media/set/?set=a.534368319924802.135368.165681383460166&type=1 . Pozdrawiam
                                    • Gość: asia Re: bezdomny pies IP: *.play-internet.pl 05.12.12, 16:47
                                      Dobrze doczytalam na fb, wzieliscie tego psiaka po wypadku? :) super i powodzenia! Oby jak najszybciej wrocil do zdrowia. Pozdrawiam i sciskam
                                  • Gość: do "aa" Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 23:05
                                    Wielkie dzięki za wrażliwość i dobre serducho. Dzięki takim ludziom jak Wy świat staje się lepszy!
                                    • Gość: do "aa" Re: bezdomny pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.12, 23:14
                                      Piękny gest :)Tylko brać przykład..reagujmy na takie sytuacje..dziękuję..
                                      • zoja920 Re: bezdomny pies 04.12.12, 00:02
                                        TE biedne zwierzęta miały w swoim smutnym losie szczescie spotkac takiego czlowieka który uratował im zycie,bądz skrócił cierpienie mam nadzieję ze psy przezyją, ten z pola makabra płakac sie chce ,ze tyle ludzi miało gdzies cierpiące zwierzę a ten co potrącił mój Boże co za potwór bez uczuc ,REAGUJMY na krzywdę bierzmy przykład z takich pięknych,bezinteresownych gestów,je tez Dziekuję
                                        • Gość: gość Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 08:30
                                          Do "aa"...
                                          Jesteście ludźmi o wielkim sercu, gdyby nie Wy...
                                          Trudno wyrazić słowami podziękowania.
                                          Ludzie są okrutni ale bez takich osób jak Wy świat stałby się piekłem.
                                          DZIĘKUJEMY!!!
                                          • Gość: aa Re: bezdomny pies IP: 92.60.130.* 04.12.12, 09:04
                                            Podziękowania jeszcze dla Pana ze schroniska, który mimo później pory szybko przybył na miejsce. W ogóle coś chyba trzeba zmienić w przepisać dot. pomocy takim zwierzętom, bo jest za dużo biurokracji w tym wszystkim i to zwierzaki na tym cierpią. Wiadomo od dawna, ze najlepiej pozbyć się problemu i przekazać sprawę innej gminie, bo to przecież koszty. Opowiedziałbym Wam o całej sytuacji z tym potrąconym psem, ile się najeździłem po mieście, żeby ktokolwiek chciał mu pomóc. Zostałem po prostu odprawiony z kwitkiem. Wziąłeś psa, to masz problem i sam się teraz martw. Ostatecznie, pomocy w naszym mieście nie dostał. W Warszawie natomiast przyjęli go z otwartymi ramionami w prywatnej klinice, gdzie na pierwszym miejscu nie było, cytuję: "będzie Pan musiał za wszystko zapłacić", tylko od razu wzięli go na stół i psiak będzie żył.
                                            • Gość: od psa Re: bezdomny pies IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 04.12.12, 10:59
                                              Sprawę załatwił pracownik Gminy i wójt z regimina , do których zwróciła się Policja. Trwało to dwie godziny mimo późnej pory informacji o bezdomnym psie. Pracownicy schroniska pomogli natychmiast.
                                              • zoja920 Re: bezdomny pies 04.12.12, 11:06
                                                dzieki reakcji normalnych wrazliwych ludzi ,bo byli i tacy ,którzy poswiecili czas obejrzec psy i zostawic na pewną śmierc,a nawet wysnuc teorie ,ze pies sie trzesie z zimna ,to moze trzeba uspic-brak słow
                                                • Gość: pp Re: bezdomny pies IP: *.mofnet.gov.pl 04.12.12, 12:34
                                                  zoja920 ty to tylko kryykujesz, a sama ilu istnieniom pomogłaś??
                                            • Gość: a_samo_a Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 13:44
                                              aa,
                                              Fajnie, że pieski już bezpieczne. Cześć ci i chwała za pomoc naszym braciom mniejszym.
                                              Zaniepokoiła mnie natomiast ta część twojej wypowiedzi dotycząca pomocy szczeniakowi znalezionemu na polach. Mógłbyś szczegółowo opisać perypetie w Ciechanowie? Być może trzeba wskazać co źle funkcjonuje. Może, w ramach "reklamy", trzeba pokazać który weterynarz najpierw patrzy na dobro własnego portfela, a nie na dobro pacjenta? Może trzeba zmusić Urząd Miasta do systemowego rozwiązania problemu pomocy medycznej dla zwierząt z wypadków komunikacyjnych. Daj trochę szczegółów, proszę.
                                              • Gość: ja Re: bezdomny pies IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.12, 19:02
                                                bip.umciechanow.pl/bip/portal?id=358453 uchwała 206
                                                • Gość: a_samo_a Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 22:39
                                                  Bardzo fajnie, że przywołujesz tę uchwałę. Ja, ze swojej strony zacytowałbym jej fragment

"c) 5.000,- zł. na pozostałe zadania programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi
                                                  oraz zapobieganie bezdomności zwierząt, w tym opiekę nad wolno żyjącymi
                                                  kotami i ich dokarmianie, zapewnienie całodobowej opieki weterynaryjnej w
                                                  przypadkach zdarzeń drogowych z udziałem zwierząt, sterylizacja albo kastracja
                                                  zwierząt, poszukiwanie właścicieli dla bezdomnych zwierząt."

Kwota porażająca, szczególnie biorąc pod uwagę zakres przedsięwzięć. Moim zdaniem problem nie jest rozwiązany systemowo.

• Gość: gosc Re: bezdomny pies IP: *.centertel.pl 06.12.12, 15:39
                                                    Śledząc ten profil na facebooku muszę powiedzieć, że jestem w szoku jaka super opieka został objęty ten pies z wypadku. Szkoda, ze wspomniany weterynarz z naszego miasta nie chciał pomoc, zostałby moim cichym bohaterem.
                                                  • Gość: gosc Re: bezdomny pies IP: *.centertel.pl 12.12.12, 10:30
                                                    Coś sie zmienilo od tego czasu ?

www.boz.org.pl/mz/pawlowo/index.htm
                                • Gość: aki Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 16:42
                                  dzis dopiero to czytam - ale czesc i chwala!!!!!!
    • Gość: google Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 08:03
      W okolicach Monte Cassino i Szymanowskiego chodzi pies , podobny do hasky. Nikt nie zgubił pupila? Nikomu pies nie uciekł? Szkoda psiny. Pies nie ma jeszcze roku (tak mi sie wydaje) Piesek jest przyjazny, niegroźny, ale nieufny. Chodzę na spacery z własnym psiną i pies nigdy do nas nie podszedł.
      • Gość: aa Re: bezdomny pies IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.12, 21:25
        Pies z wypadku w TVP INFO. Trochę historia psa zmieniona przez redaktorów, ale nie ważne ;)

www.youtube.com/watch?v=ZxAMiYVI0tg&feature=youtu.be
        • Gość: a Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 14:34
          dziś około godz.11.00 wracałem z Makowa Maz. i po prawej stronie na polach, kawałek za tym nowym centrum handlowym leżał chyba pies (wydaje mi się że był to owczarek niemiecki). Czy zwrócił ktoś może uwagę czy on tam już leży od dłuższego czasu czy może wyszedł z okolicznych domostw?
        • Gość: a Re: bezdomny pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.12, 22:22
          www.facebook.com/media/set/?set=a.459119164146132.114401.100001441574962&type=1
    • Gość: bronia [...] IP: *.cdma.centertel.pl 16.12.12, 18:55
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka