Dodaj do ulubionych

Skandal przy Farze

IP: *.alfahosting-vps.de 07.01.13, 11:27
Wczoraj będąc na wieczornym spacerze obok Kościoła Farnego i pomnika Wielkiego Polaka Jana Pawła II zauważyłem, że do napisu "Jan Paweł II Papież nadziei" został dopisany "jebał małe dzieci".Tak się zdenerwowałem, że rzuciłem papieros o ziemię i zadzwoniłem po straż miejską ale nikt nie odebrał, jestem wielce oburzony. Radzę się przejść i samemu zobaczyć bo to co ciechanoscy wandale odprawiają to w głowie się nie mieści. Niech zgniją w więzieniu w Sztumie!
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 12:08
      To zadzwon dzisiaj, podejdz tam i wskaz, ktory pet twoj i zaplac mandat za zasmiecanie miasta brudasie!
      • Gość: anna Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 12:37
        te przyglupy nie maja godnosci ani rozumu czlowieka
        • Gość: 123 Re: Skandal przy Farze IP: *.tktelekom.pl 07.01.13, 12:43
          Ty Gościu o pecie piszesz to co te wandale wyprawiają to mrozi krew w żyłach to zwykłe chamy .
    • Gość: .. Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 12:43
      Ale czym się oburzyłeś? Napisem czy tym smutnym faktem?
    • Gość: kisiel Re: Skandal przy Farze IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.01.13, 13:04
      mysle ze tylko te bydlo z blokow byloby gotowe na tak niecny czyn! moim zdaniem powinno sie zadzwonic z tym na prokurature!
      • Gość: .. Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 13:09
        Normalnie kult jednostki niczym za stalina. Czy Wojtyła dla Was to jakiś bóg że nie można nic na niego napisać? prawda jest taka że jego działalność to przyzwolenie na gwałty dzieci więc nie możecie się dziwić że komuś się to nie podoba. Wy możecie stawiac pomniki i modlić się do obrońcy pedofilii ale nie możecie narzucać tego innym. Czasy jedynych słusznych autorytetów to się już chyba skończyły?
        • Gość: kontekst Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 13:24
          Gościu to maluj sobie na swoich pomnikach i uszanuj czyjeś skoro żądasz tego od innych. Zostaw w spokoju Papieża a maluj na swoich. Bądź konsekwentny a nie pleć.
    • Gość: kirk Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 13:44
      Jacy dorośli takie dziecie - jaki naród tacy politycy - jakie media taki naród itd. itp.
      • Gość: ... Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 15:24
        Wam przeszkadzaja bazgroly na pomniku, a mnie pety na chodniku. Dla was jest wazny kawal kamienia czy zelastwa w pionie, a dla mnie beton w poziomie. Nie wieze w papieza, ale go nie demoluje, to i wy palacze nie smieccie i nie smrodzcie swoimi peciorami!
        • Gość: trololo Re: Skandal przy Farze IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 16:42
          Hmm.. rzuciłeś peta? To uważaj teraz żeby ci strażnicy mandatu nie wlepili za zaśmiecanie :D
          • Gość: ... Re: Skandal przy Farze IP: *.centertel.pl 07.01.13, 16:47
            Człowiek poruszył poważny temat a pajac porównuje to do zostawienia peta na chodniu. Człowieku lecz się ......co ty porównujesz-wandala, bandytę do kogoś co nieświadomie zostawił śmieć na chodniku. Dla twojej informacji równie bulwersującym dla mnie jest niszczenie pomnika papieża co i chociażby pomnika żydowskiego czy jakiegoś innego.
            • Gość: ... Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 19:01
              Dziekuje za rade, nie skorzystam, bo zdrowie mam jak najbardziej w porzadku. Wandal i smieciarz, to ta sama kategoria, dla ciebie wazny pomnik a dla mnie chodnik, nie wierze w twojego boga, ale nie niszcze tez twoich pomnikow, a ty niszczysz i zasmiecasz moje miasto petami. Jestes takim samym chamem jak ten, ktory bazgrze po pomniku, scianie czy przystanku...
              • Gość: ... Re: tu tez skandal za skandalem IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 19:11
                pl.wikipedia.org/wiki/Przest%C4%99pstwa_seksualne_w_Ko%C5%9Bciele_katolickim#Molestowanie_w_instytucjach_edukacyjnych_i_opieku.C5.84czych
    • Gość: A Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 20:22
      No tak, zachowanie typowe dla polskiego katolika "niech zgniją w więzieniu w Sztumie".
      Nic dodać, nic ująć, cala kwintesencja polskiego chrześcijanina.
    • Gość: xyx Re: Skandal przy Farze IP: *.play-internet.pl 07.01.13, 20:26
      To jest własnie nasza młodzież ciechanowska,chamstwo i nic więcej.
      • Gość: Blokers Re: Skandal przy Farze IP: *.cnow.pl 07.01.13, 20:33
        Pokolenie JPII,czy też katolik tego nie napisał.To musiał być islamista,albo inny heretyk.
        • Gość: c Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 20:34
          na stos z nim....
          • Gość: gość Re: Skandal przy Farze IP: *.centertel.pl 07.01.13, 20:42
            Oj naprawdę zwierzęta....jak się to czyta do dochodzi sie do wniosku że wielu ludzi nie pochodzi od małpy a małpa pochodzi od człowieka.....dla tego co przeszkadza mu jak ktoś wywaloi peta na chodnik- raz nie pale papierosów, dwa jesteś kretynem jeśli stawiasz bandytę niszczącego pomniki z człowiekiem którzy właśnie zostawił peta na chodniku. Wielb płytki chodnikowe, do nich się módł, ja za chwilę pomodlę się do Boga o twoje zdrowie.....choć nie bardzo na to zasługujesz ale jak pewnie nie wiesz tak nam karze nasza/moja katolicka religia- "ZŁO DOBREM ZWYCIĘŻAJ".
            • Gość: ... Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 22:46
              nie modl się za mnie, wystarczy jak twoi współpraktykujący nie będą smrodzić i brudzić. o moje zdrowie też oczywiście martwić się nie musisz, wszystko w porządku.
              Twój Bóg I Jezus też z całą pewnoscią wybierali, kto bardziej zasłużył na modlitwę, wskazywali kto jest zwierzęciem, a komu potrzebny psychiatra....
              A to: "kochaj bliźniego swego...", czekaj....., kto to powiedział...???? Pamiętasz, czy zawiść
              i nienawiść wyżarła ci mózg???
              • Gość: ... Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.13, 22:53
                Tak na marginesie, ty wierzysz w boga? zabranim ci, szydzę z tego, nazywam cie małpą...?
                Zło dobrem powiadasz... Uderz się w pierś i powiedz zrobiłem coś dobrego, właśnie powiedziałem dobre słowo bliżniemu...
                • Gość: ..... Re: Skandal przy Farze IP: *.centertel.pl 08.01.13, 05:37
                  Jak czytam takich ograniczonych ludzi zastanawiam się jak to się dzieje że wartościowi ludzie częśto odchodzą w kwiecie wieku a takie betony, ludzie ograniczeni są trzymani na tym świecie..,...nie ważne czy to Bóg, Budda, Jahwe - po prostu zastanawiam się dla czego taki ktoś jest na tym świecie i wiesz dochodzę do sedna- po prostu ty masz daną szansę, nie zmarnuj tego.
                  • Gość: ... Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 09:58
                    A ty biedny nie dostales szansy, od razu dostales umysl z ograniczeniami... Szczerze wspolczuje, bo domyslam sie, ze ciezko zyc bezwolnej istocie... Zegnam
    • Gość: a Re: Skandal przy Farze IP: *.cnow.pl 07.01.13, 20:44
      `Niech zgniją w więzieniu w Sztumie!`

tak mówi katolik... praktykujący...
      • Gość: x Re: Skandal przy Farze IP: *.ip.netia.com.pl 08.01.13, 07:47
        Na katolików można psy wieszać, obrażać a jak ktoś stanie w obronie wiary i napisze coś, co nie podoba się drugiej stronie to zaraz larum. Jezus dał przykład przeganiając kupców ze świątyni. Wcale to nie było delikatne i z wyczuciem :)
        Brońmy naszej wiary i nie pozwólmy obrażać JPII.
        • Gość: .... Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 08:02
          Nikt nie atakuje Twojej wiary. Ale musisz zrozumieć że ten sam facet który dla Ciebie jest Janem Pawłem dla innych jest obrońca pedofili w kościele. TO nie jest kwestia wiary a faktów. Oczywiście wandalizm jest zawsze zły - niezależnie czy dotyczy pomnika czy elewacji budynku. Tyle tylko że z Twojej wypowiedzi wynika że nie oburza Cię sam akt wandalizmu a akt wandalizmu na taj konkretnie rzeźbie. Krótko mówiąc : niech se piszą, bazgrzą i malują byle by nie opluwali mojego idola. Najbardziej bulwersujące w tej sprawie jest to że pomnik tego przestępcy w ogóle stoi w Ciechanowie. Jakby ktoś opisał w sposób nawet najbardziej wulgarny pomnik Stalina to byś Go ganił czy chwalił? I nie mieszaj wiary z bandytami w sutannach. Jestem osobą wierzącą i nie życzę sobie żebyś łączył Stwórcę z bandą oszustów i zboczeńców którzy rozminęli się z naukami Jezusa. Nota bene gdyby to dziś zstąpił Jezus to papieże i biskupi nie dali by mu szansy na dożycie do 30.
          P.S. I jeśli chcesz dyskutować ze mną to proszę odnosić się do argumentów a nie stwierdzeń typu : "bo wielkim polakiem był". Wojtyła stał na czele Kościoła w czasach jego największego upadku i był osobą która czynnie angażowała się w ukrywanie zbrodni. Z tego co wiem w polskim kodeksie ukrywanie zbrodni jest przestępstwem więc Wojtyła był przestępcą.
          • Gość: x Re: Skandal przy Farze IP: *.ip.netia.com.pl 08.01.13, 08:59
            Z mojej wypowiedzi nie wynika, że tylko ten akt wandalizmu mnie denerwuje
            Owszem, przypadki pedofilii się zdarzały, zdarzają i będą zdarzać. Tak w środowisku Kościoła jak i wśród świeckich.
            Chyba zgodzisz się ze mną, że jest wiele zła na świecie. To leży w naszej naturze człowieczej, niedoskonałej. Jan Paweł II w mojej ocenie bardzo dużo zrobił dla naszego kraju. W czasach gdy Polska była na kolanach, dał sygnał do zmian i te zmiany przyszły. Między innymi wolność słowa i wypowiedzi. Nawet teraz na tym forum.
            Nie był przestępcą. To co Ciebie tak oburza, to szansa jaką dawał każdemu człowiekowi. Niezależnie od tego jakie zło popełnił.
            Karę i pokutę zostawiał dla Boga, bo tylko On ma taka władzę.
            • Gość: .... Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 09:09
              Z Twojego tekstu wynika że facet który ukrywał gwałty na dzieciach, sprawców przenosił w inne miejsce gdzie dokonywali tego samego, podpisał dokument który pod karą wykluczenia z organizacji kazał podważać wiarygodność ofiar a sprawców bronić nie jest przestępca a Jego czyny powinniśmy zostawić ocenie Boga. Zaś małolat który w idiotyczny ( tego nie da sie ukryć) sposób wyraził stosunek do tej postaci malując kawałek kamienia powinien zostać bezwzględnie ukarany. Zbrodnia przeciwko kamieniowi jest jednoznaczna i niewybaczalna zaś zbrodnia przeciwko tysiącom dzieci zostaje zatarta bo pomógł Polakom dodając otuchy. Przyznam że nie przekonuje mnie Twoja argumentacja. I myślę że nie przekona ona nikogo kto ma w sobie jakąkolwiek minimalną chociaż moralność.
              • Gość: x Re: Skandal przy Farze IP: *.ip.netia.com.pl 08.01.13, 09:21
                Nie zamierzam Cię przekonywać. Każdy za swoje grzechy odpowie.
                Nasze widzenie sprawy jest zupełnie inne.
                • Gość: .... Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 09:26
                  Może inne tyle że ja Twojego nie zdążyłem poznać. Mówisz tylko że mial zasługi dla Polaków. Zgadzam sie z tym. ALe nie odpowiadasz na moje argumenty. To przecież chyba nie jest kwestia interpretacji. TO co napisałem to są fakty. Pytanie moje brzmi: czy w świetle tych faktów nadal uważasz że Wojtyła zasługuje na pomniki? Czy Twoim zdaniem można być dobrym człowiekiem jednocześnie przymykając oczy i przyzwalając na cierpienie setek dzieci?
                  • Gość: . Re: Skandal przy Farze IP: *.free.aero2.net.pl 08.01.13, 09:58
                    > nie odpowiadasz na moje argumenty. To przec
                    > ież chyba nie jest kwestia interpretacji. TO co napisałem to są fakty. Pytanie
                    > moje brzmi: czy w świetle tych faktów nadal uważasz że Wojtyła zasługuje na
                    > pomniki? Czy Twoim zdaniem można być dobrym człowiekiem jednocześnie
                    > przymykając oczy i przyzwalając na cierpienie setek dzieci?

Chyba czas by powiedzieć "sprawdzam"
                    Pokaż te "argumenty" o jaśnie zacietrzewiony.
                    Argumenty poprzyj czymś więcej niż tworzonymi na poparcie swoich tez legendami
                    Jak nie potrafisz to skończ z łaski swojej nazywanie takich wypocin faktami
                    • Gość: .... Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 10:27
                      Dosyć proste
                      Zarzuty wobec Wojtyły? Bardzo proszę:
                      - ogłoszenie sługa bożym papieża Piusa XII - jako katolik powinieneś wiedzieć kto zacz
                      -wyciszenie afery Banco Ambrosiano - banku watykańskiego służącego do prania pieniedzy przez mafię . Wg wielu historyków powód wybrania faceta który miał zając sie walka z komunizmem a nie wewnętrzną sytuacją w Watykanie.
                      - za jego pontyfikatu dokonano zmian w dokumencie Crimen Soliticationis . Zmian dokonała kongregacja nauki i wiary pod przewodnictwem dzisiejszego Benka. Zmiany opisywały sposób postępowania w przypadku ujawnienia przestępstw seksualnych w kościele. DOwodem na ich istnienie może być fakt że we wszystkich wypadkach często oddalonych od siebie tysiące kilometrów ( meksyk, austria, usa, niemcy, polska) postępowanie biskupów bylo identyczne. Wypłacone milionowe odszkodowania przez kościół jednocześnie nie donosząc na sprawców do organów ścigania poszczególnych krajów są chyba przekonywujace.
                      Oczywiście możesz nadal udawać że karol Wojtyła o tym nie wiedział. Ale by to oznaczał że taka z niego głowa koscioła jak z koziej .......
                  • Gość: x Re: Skandal przy Farze IP: *.ip.netia.com.pl 08.01.13, 10:02
                    W mojej odpowiedzi było moje zdanie. Każdy za swoje grzechy odpowie.
                    Jesteś mądrym człowiekiem, więc zapewne znasz postać św. Augustyna. Św.Piotr, który też nie podołał próbie. I na chwilę przed śmiercią nawet łotr na krzyżu się nawrócił.
                    Dopóki żyjemy, zawsze jest szansa. Dla tego pedofila zapewne też. Jeżeli tylko będzie żałował.
                    W życiu tak już jest, że spotykają nas złe rzeczy, na które nie zasłużyliśmy. Dzieci potraktowane w ten sposób bardzo cierpią, to na pewno.
                    • Gość: .... Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 10:30
                      krótko na koniec:
                      "..Dopóki żyjemy, zawsze jest szansa. Dla tego pedofila zapewne też. Jeżeli tylko będzie żałował.."
                      A dla tego łotra co pomazał pomnik jaśnie wielkiego jest szansa ? powinien odpowiadać za swój niecny czyn przed prokuratorem czy też podobnie jak pan od kremówek tylko przed Bogiem?
                      • Gość: s Re: Skandal przy Farze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.13, 10:33
                        Gościu ... uważaj z pomówieniami, bo w sieci to łatwo kozaczyć i nazywać kogoś przestępcą.
                        • Gość: .... Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 10:49
                          Nie kozaczę. Jeśli uważasz że nie mam racji bardzo proszę - podaj mnie do sądu. Jeśli faktem jest że kościół katolicki płacił odszkodowania ofiarom przestępstw seksualnych to wiadome jest że papież jako zwierzchnik musiał o tym wiedzieć. Jeśli wiedział a jednocześnie sprawcy przestępstw uniknęli nie byli wydani organom śledczym w danym kraju to było to UKRYWANIE PRZESTĘPSTWA. Zgadzamy się jak do tej pory? Myślę że tak. czy osoba która ukrywa przestępstwo popełnia przestępstwo? Jednoznacznie : tak ! Czy zatem ukrywając sprawców papież popełnił przestępstwo? Jednoznacznie : tak.
                          To nie demagogia - to są fakty. Możesz się na nie obrażać ale ich nie zmienisz:)
                          Przy czym żeby jasne było bo odbiegamy od tematu : absolutnie potępiam jakikolwiek akt wandalizmu. Ktoś kto pomazał pomnik farbą powinien za to odpowiadać. nawet jeśli jego zamierzeniem bylo zwrócenie uwagi na to że nie powinno być pomnika przestępcy w Ciechanowie.
                          • Gość: s Re: Skandal przy Farze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.01.13, 10:58
                            Przestępca to ktoś skazany przez sąd prawomocnym wyrokiem. Podaj taki przykład wyroku na JP II, a potem się wymądrzaj dalej
                            • Gość: .... Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 11:12
                              ok. Masz rację. Cofam stwierdzenie "przestępca" . Pozostańmy zatem przy nazwaniu " pełniający przestępstwo". Teraz lepiej? Swoją drogą. Stalina w takim razie tez przestępcą nazwać nie wolno, prawda?
                              • pawloskarawlos1 Re: Skandal przy Farze 08.01.13, 12:18
                                Do autora wątku

Przechodziłeś wieczorem, a następnego dnia byłeś już w reichu (sądząc po Twoim IP) i z stamtąd opisujesz sytuację?
                                Ciekawe.
                                • Gość: . Re: Skandal przy Farze IP: *.cnow.pl 08.01.13, 21:38
                                  też na to zwróciłem uwagę :) może jakiś mobilny :P taki światowy ;p
                                  • Gość: cebulaki Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.13, 22:57
                                    CiechaMowskie cebulaki zazdroszczą!!! Do Berlina z Warszawy jedzie się 5 godzin !!!
                                    • Gość: xxxxxxxx Re: Skandal przy Farze IP: *.vs.webtropia.com 08.01.13, 22:59
                                      hehehe
                                      • Gość: Jan Gondzio Re: Skandal przy Farze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 22:06
                                        Witam. Mi jest coś wiadomego na temat tej sprawy. Mianowicie to ze napis został prawdopodobnie wykonany przez osobę związaną z portalem Wykop.pl. Od wielu lat staram się zwalczać wykop ale jest to bardzo ciężka walka i samemu nie dam rady ale razem mogli byśmy wykopać wykop z internetu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka