Dodaj do ulubionych

Szpital upada

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 09:01
Przez nieudolne zarządzanie dyrekcji. Kiedy wreszcie dyrekcja zdyscyplinuje lekarzy? Ich pensje są niewspółmierne do zaangażowania w pracę. Dyrekcja jest w "układzie" ? Chyba tak, skoro pozbyto się dyrektor Romanow, która to towarzystwo wzajemnej adoracji próbowała zdyscyplinować, a obecnie jest kompletne rozpasanie. Większość lekarzy wykorzystuje szpital do promocji własnych gabinetów. Szkoda mi się rozpisywać na ten temat, bo to i tak nic nie da, ale ta sytuacja jest co najmniej chora.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Szpital upada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 09:08
      POdziekujmy Prezydentowi Miasta Ciechanów i jego POchołkom którzy jak psy z hienami i wilkami rzucili się do odzyskiwania ostatniej placówki w której nie mogli kraść.
      Kraść-niewspółmierne zarobki to też kradzież.
      Psy,hieny,wilki to lekarze,radni ten wykształcony i pazerny elektorat platformiany który pchał tą biedną Romanow do dymisji kosztem upadku szpitala w tym mieście.
      Ten szpital jak zarobki Prezydenta Miasta jest w czołowce dłużników z czego elektorat PełO powinien być dumny.
    • Gość: dede Re: Szpital upada IP: 78.30.117.* 19.06.13, 12:31
      czy dyrektor Romanow próbowała zdyscyplinować lekarzy?
      historia ma to do siebie, że wygląda tak jak chcemy ją zinterpretować
      • Gość: abc Re: Szpital upada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 13:24
        Proste i logiczne Instytucja Państwowa i wszyscy doją ile się da, podstawowa zasada: Ukraść jak najwięcej.

Już dawno powinni to sprywatyzować ale te wszystkie nieroby zaczęły protestować, że będą zwolnienia i srutu tutu Więc lepiej dokładać w studnię bez dna a pracownicy z łachą będą wykonywać swój zawód, bo przecież Państwo ich krzywdzi że ich zatrudniło....
        • Gość: Pacjent Re: Szpital upada IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 14:56
          Teraz rzadzi w szpitalu tylko prywata. Masz kase zyjesz.Zobaczcie co sie dzieje w szpitalu po godz 17- tłumy ludzi na prywatne wizyty a pacjenci szpitalni niech sobie czekaja, aż Pan Doktor znajdzie dla nich czas.
          • Gość: abc Re: Szpital upada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 15:14
            tak jest bo szpital nie jest prywatny, gdyby był sprywatyzowany to by się takie cyrki nie działy, bo który pracodawca pozwolił by w godzinach pracy na robotę na lewo?? W godzinach pracy pracuje się dla pracodawcy a nie nabija kieszeń prywatną praktyką.
            A tak to państwowe to można okradać... nawyki z PRLu rządzą.
            • a.kraszewski Re: Szpital upada 19.06.13, 16:52
              W ostatnim numerze TC jest informacja, że prawdopodobnie w tym roku szpital nie będzie skomercjalizowany. Mnie się to wydaje normalne. Po co komercjalizować coś, co de facto i tak już jest prywatne? Przecież sale na oddziałach szpitalnych są praktycznie prywatną własnością lekarzy je prowadzących. To oni decydują, kto zostanie przyjęty na oddział, a zazwyczaj jest to pacjent z prywatnego gabinetu tego lekarza. Prywatny gabinet to jedyna droga, aby w miarę wcześnie być przyjętym na oddział, mieć w odpowiednim czasie wykonany zabieg i przede wszystkim w miarę przyzwoitą opiekę.
              Czy komercjalizacja zmieniłaby ten stan rzeczy? Wątpię. Przecież 100% udziałów miałby samorząd powiatowy, a więc w rzeczywistości szpital nadal byłby "państwowy". A na prawdziwą prywatyzację się nie zanosi. Lekarze zaraz zaczną krzyczeć, że dla pacjentów z NFZ zabraknie miejsc, bo w pierwszym rzędzie będą przyjmowani pacjenci prywatni, pielęgniarki zaczną się bać o swoje miejsca pracy (albo o to, że rzeczywiście mają pełnić służebną rolę wobec pacjentów, a nie zgrywać "Panie Pielęgniarki"), a szarzy ludzie w te bajki uwierzą i tzw "opinia społeczna" prywatyzację zablokuje.
              Ja w każdym razie mam z naszym szpitalem tak przykre doświadczenia, że nawet krwi nie pozwolę sobie w nim pobrać. Jeden wielki bałagan.
              • Gość: r Re: Szpital upada IP: *.opera-mini.net 19.06.13, 17:21
                a czemu pan Kraszewski obraża pielęgniarki? Pan uogólnia. Jestem pielęgniarką i owszem przyznam że nie wszystkie PANIE powinny wykonywać ten trudny( odpowiedzialność za życie ludzkie) zawód. Zapewniam pana że w moim miejscu pracy nie wytrzymałby pan kilku minut w roli PANI PIELĘGNIARKI zatem proszę nie uogólniać. Mędrcem jest kazdy kto jest zdrowy. Pokornieje i nabiera szacunku jak śmierć zagląda mu w oczy...
                • Gość: pacjent Re: Szpital upada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.13, 18:33
                  Byłem niedawno pacjentem tego Szpitala. Nie podzielam opinii o personelu, które tutaj krążą. Są moim zdaniem w ogólności krzywdzące. Spotkałem się z prawidłową, odpowiedzialną za mój los opieką. Widziałem pracę pielęgniarek i lekarzy. Jest to praca cięższa o wiele niż sobie wcześniej wyobrażałem. Warunki pobytu takie, na jakie pozwala rzeczywiście nędzny budżet tej placówki. Można było jednak wytrzymać i osobiście współczuję personelowi, że dzięki takiej a nie innej polityce zdrowotnej państwa warunki ich pracy i pobytu pacjentów są jakie są. Jedno jest smutne i przytłaczające bardzo. Mianowicie to, że taki piękny obiekt, o tak wielkim potencjale (nieprzypadkowo kiedyś nazwany jako wojewódzki) mógłby służyć dużo lepiej potrzebującym pomocy ludziom, gdyby nie wspomniana wyżej tragicznie prowadzona przez rząd polityka zdrowotna. Zaś oddanie tego obiektu w ręce prywatne bedę uważał niestety za bezczelną kradzież naszego wspólnego dorobku, bo przecież ten szpital powstał i został wyposażony z naszej pracy w dużej części za czasów tej obrzydłej komuny i wtedy potrafił ludziom służyć lepiej. Chyba że ewentualny właściciel wyłoży całą kasę za szpital i wyposażenie w aparaturę, czego zapewne nie udżwignie. Nie jestem też przekonany, że w rękach prywatnych wszyscy bedą z tego szpitala zadowoleni. Ci z kasą tak. A reszta? Praktycznie większość społeczeństwa? Szpital będzie musiał generować zysk, a to przesądza o tym, czym się będzie zajmował a czym nie. Co zaś do zarzutów o prywatne praktyki lekarzy na państwowym majątku. Ja nic takiego nie zauważyłem. Jeśli jednak ktoś zauważył takie przestępstwo, to w demokratycznym kraju, a za taki podobno uchodzimy, można taki przypadek zgłosić najpierw do Dyrekcji, a w przypadku braku reakcji do prokuratury. Nie jestem na tyle naiwny aby sądzić, że od razu będzie skutek, ale po kilku sygnałach musieliby się tym zająć. Chyba, że już tak nisko moralnie ten kraj upadł. Bo prawda jest też taka, że ci co taki temat podnoszą inaczej by "śpiewali" a właściwie zamilkli, gdyby sami na tym skorzystali. Bo zdrowie dziś jest, jutro może go nie być.
              • Gość: oj nieładnie Re: Szpital upada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.14, 09:50
                ale się czepnął akurat pielęgniarek, a nie lekarzy którzy każdego szybko wyleczą... z pieniędzy.
          • Gość: dr Re: Szpital upada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 00:23
            Siedzisz przy korytku to nie narzekaj - Gosiu
            • Gość: gosc Re: Szpital upada IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 12:20
              co słychać w temacie wręczania nowych umów panom doktorom?
              przew.związków p.Ogonowska twierdziła w wywiadzie, że lekarze nie będą ich przyjmowac.
              • Gość: gosc Re: Szpital upada IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.13, 10:32
                ???
                • Gość: gosc Re: Szpital upada IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.14, 18:54
                  co nowego ? upada czy nie upada?
                  • opin7 Re: Szpital upada 12.06.14, 20:12
                    Nie upadł i nie upadnie! Niech nam żyje sto lat! Nie ma lepszej umieralni jak nasz szpital niezespolony!
    • Gość: rambo Re: Szpital upada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.14, 12:46
      Chory to jest nasz kraj, od co najmniej 34 lat, a od 25 to już śmiertelnie. Były premier Buzek, który rozwalił służbę zdrowia (i nie tylko) i cofnął Polskę o pół wieku, dostaje w wyborach największą liczbę głosów, co zapewnia mu ciepła i bezstresowa posadkę. Znaczy się ludzie go kochają za skutki jego "reform". No więc o co chodzi?
      • Gość: Pacjent Re: Szpital upada IP: *.68.64.130.kutno64.tnp.pl 18.06.14, 10:03
        Jestem chorym człowiekiem. Leczyć musze się prywatnie i to poza Ciechanowem w którym nie ma lekarzy. Są tylko biorcy kasy. Uważam ze w Ciechanowie szpital powinien upaść. Zwolnić wszystkich. Na jego gruzach zatrudnić młodych nowych lekarzy. Żadnego po pięćdziesiątce. Moze przy twardej ręce właściciela coś z tego będzie i dla pacjentów. Panowie lekarze. Wam brak szacunku dla każdego . Pamiętajcie umrzecie też tak jak my chorzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka