Dodaj do ulubionych

Problemy z Orange

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 09:26
czy ktoś z was również skarży się na problemy w sieci orange ? U mnie trwa to od około tygodnia.

- długi czas oczekiwania z wybranym numerem - głucha cisza przez ok 20s a dopiero później sygnał połączenia

- głos przerywa w trakcie rozmowy

- rozmowa urywa się czasem po 10 min czasem dłużej

- czasami nie można w ogóle połączyć się z danym numerem

Pomyślałem na początku, że to wina mojego telefonu ale rodzina również skarży się na takie problemy... Czy to nie jest przesada? Rozumiem 1 dzień jakiś prac technicznych ale tydzień?

Poważnie zastanawiam się nad zmianą operatora.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Problemy z Orange IP: *.play-internet.pl 12.08.13, 10:26
      mam to samo ale dłużej to trwa...
      • Gość:   Re: Problemy z Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 10:59
        U mnie też trwa to dłużej. Telefon ciągle informuje o utracie zasięgu a kiedy się połączy to z BTS który jest oddalony 20 kilometrów od miasta a bliżej jest kilka innych które są albo zapchane albo uszkodzone. Ja mam tylko prepaid mogę odżałować te parę złotych na koncie ale jeśli ktoś płaci 100 złotych i ma 2 lata umowy .. to chyba niedopełnienie warunków umowy i bye bye. Najlepiej napisać poleconym reklamację bo na infolinii wmówią Ci tak jak są wytresoani, że wszystko jest super a jeśli coś nie jest to Twoja wina :D.
        • Gość: as Re: Problemy z Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 11:56
          ja już byłam gotowa zmieniać telefon bo myślałam, że mi się coś z głośnikiem dzieje, nie mówiąc już o tym, że bateria trzyma mi 2 dni bo rozładowuje się przez ciągłe szukanie sygnału zasięgu. Dowiedziałam się jednak, że wszyscy w orange mają taki problem. Więc teraz to nie telefon zmienię ale operatora ! To jest normalnie chore !
          • Gość: abc Re: Problemy z Orange IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.13, 13:56
            A myślałam, że tylko ja mam taki problem! Rownież bałam się, że to przez mój telefon, jednak mało prawdopodobne, bo niedawno wymieniałam. Żałuję okropnie, że przedłużyłam umowę z orange. Od tygodnia nie mogę się z nikim dogadać, nie mam w ogóle zasięgu, a jak mam to cud! Ostatni raz i przechodzę do innej sieci, albo niech w końcu coś zrobią.....
    • orangeekspert1 Re: Problemy z Orange 12.08.13, 13:41
      W jakiej dokładnie lokalizacji (miasto, ulica) występują opisane utrudnienia?
      Dodatkowo proponuję sprawdzenie oraz zmianę zakresu częstotliwości sieci w telefonie, wybierając tryb tylko 2G (GSM) lub automatyczny.
      • Gość:   Re: Problemy z Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 13:47
        Chyba raczej gdzie nie występują jest tragedia w całej okolicy i każda usługa Orange/TP działa podobnie może poza telefonią stacjonarną i telewizją którą obsługuje im ktoś inny. Myślę, że najlepszy na teraz był by operator który działa po 2-3 sieciach i wtedy telefon wybiera najlepszą.
      • Gość: .. Re: Problemy z Orange IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.13, 13:59
        To ja wam jednak proponuje sprawdzić sieć.
        • Gość: Anan Re: Problemy z Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 14:12
          mam telefon stacjonarny z tp i również nie da rady przez niego rozmawiać bo trzeszczy w słuchawce, oprócz tego zasięg internetu z tp również spadł o 2 kreski mimo, że siedzę 2 m od rutera a wcześniej w całym domu był maksymalny zasięg. Telefony w orange to równieź tragedia.... Byłam tydzień temu nad morzem w Kołobrzegu - myślałam, ze tylko tam występuje taki problem. Wróciłam do Ciechanowa i tutaj jest to samo. Trwa więc to u mnie już od jakiś 2 tygodni...... Nie da się normalnie korzystać z telefonu. Na szczęście mam na kartę. Od dawna już myślę o zmianie operatora a taka sytuacja jaka występuje teraz tylko mnie w tym utwierdza.
          Niech robią tak dalej.. Bye Bye orange !
          • Gość: Trzeżwy Gość Re: Problemy z Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 16:37
            Korzystam z Orange-zero problemów zarówno z internetem jak i telefonem. Mieszkam w ścisłym śródmieściu. Pozdrawiam.
            • Gość: kamo Re: Problemy z Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 17:17
              szkoda że jeszcze nie ma wpisu, że to na pewno konkurencja siedzi na forum i to wypisuje hahaha :)

a tak ogólnie to ja też muszę długo czekać na sygnał połączenia - mieszkam na aleksandrówce
              • Gość: mikus_27 Re: Problemy z Orange IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.13, 17:57
                masakra..podobnie jak poprzednicy zastanawiałem się nad zmianą telefonu

a jeśli są jakieś prace to mogliby jakąś informację rzucić
    • Gość: ala Re: Problemy z Orange IP: *.cnow.pl 12.08.13, 22:28
      Mam identyczne problemy z siecią! Łączenie trwa dłużej niż standardowo, jedna osoba w ogóle nie może się do mnie dodzwonić (u mnie jest to połączenie nieodebrane, a ta osoba łapie się od razu na moją pocztę - cyrk!!!), słaby i kapryśny zasięg... Po co głupia rezygnowałam z Playa - jedynie dlatego, że większość najbliższych ma telefony w Orange :/
      • Gość: z Re: Problemy z Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.13, 22:55
        ja mam problemy z połączeniami bo długo trzeba czekać na sygnał ale moja mama w ogóle nie może wykonać żadnego połączenia, ale do niej można dzwonić... PARANOJA ! i to trwa już 4 dzień, że nie może sama nigdzie zadzwonić tylko może odbierać
        • Gość:   Re: Problemy z Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.13, 07:30
          Dzwonisz do kogoś a tu komunikat "połączenie wzbronione" nosz qr... .
          • Gość: załamana Re: Problemy z Orange IP: *.centertel.pl 13.08.13, 09:02
            a ja mieszkam poza miastem i mam takie same problemy jeśli chodzi o telefon, natomiast mam też internet orange free i tu jest po prostu tragedia od kilku miesięcy, kiedyś internet hulał a teraz dno, porażka itd
            • Gość: Ciechanowianka Re: Problemy z Orange IP: *.centertel.pl 13.08.13, 23:58
              Niestety,u mnie też masakra!!!,na pewno zmienię operatora.Takie niedogodności mam od kilku miesięcy.Też myślałam że coś z telefonem jest nie tak a jednak coś się dzieje z siecią :-(.Pozdrawiam Wszystkich.
              • Gość: aulo Re: Problemy z Orange IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.13, 20:47
                mamtak samo jak wy takze myslalem ze to telefon ale niestety to siec
                • Gość: gosc Re: Problemy z Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.13, 13:25
                  Wygląda na problemy z handoverem 2G-3G, 3G-2G jak i samymi Node-B. Po rozbudowie widać jak sieć "pływa" .
                  Telefon leży w tym samym miejscu zasięg się zwiększa lub zmiejsza a czasami gubi 3G.
                  Jakimś wyjściem chwilowym jest wymuszenie w telefonie pracy tylko na 2G.
                  • Gość: gosc Re: Problemy z Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.13, 13:31
                    Z uwagi na to, że stacje bazowe są współdzielone to problem pewnie zarówno w Orange jak i w T-mobile.
                    • Gość: gosc Re: Problemy z Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.13, 13:53
                      Jeśli ktoś ma problem można zgłosić:
                      www.orange.pl/kid,4000377128,id,4003253615,title,zglos-slaby-zasieg,helparticle.html
    • Gość: Przedstawiciel Re: Problemy z Orange IP: *.147.47.205.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.08.13, 14:16
      Problem wcale nie tylko lokalny, caly miniony tydzien mialem problem z polaczeniem sie z klientami w sieci orange (ja mam T-mobile) na calym podlasiu i mazurach, bylo slychac sygnal jakby ktos nie odbieral, a ludzie mowili ze do nich wcale nie dzwonilem.
    • orangeekspert1 Re: Problemy z Orange 18.08.13, 13:40
      Zgłoszenie w sprawie problemów z zasięgiem prosimy kierować: bit.ly/14ajvJm Sprawdzimy sieć w okolicy.
      • Gość: xxx Re: Problemy z Orange IP: *.182.220.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.08.13, 13:49
        Wklej całego oryginalnego linka, a nie skróconego, bo skąd mam wiedzieć czy jakis idiota wykorzystując zamieszanie nie wkleil jakiegoś linia polecajacego coś, czego nie mam zamiaru polecać, głosować itd.
        • dz1ad3k Re: Problemy z Orange 18.08.13, 14:18
          zasieg-orange.wp.pl/index.html?ticaid=11125d&_ticrsn=3
          Masz cykorze.
          • Gość: xxx Re: Problemy z Orange IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.13, 14:24
            To nie jest strach, nie chce po prostu podbijac jakichs rankingow wbrew mojej woli, byli juz tu tacy. Dzieki za linka.
            • Gość: c Re: Problemy z Orange IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.13, 00:05
              u mnie na aleksandrówce wróciło już wszystko do normy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka