Dodaj do ulubionych

Media expert - mrówka

01.12.15, 23:31
Chciałam ostrzec każdą osobę która planuje kupić sprzęt w media expert w mrówce, aby uważała na oferowane ubezpieczenia. Właśnie padłem ofiarą oszustwa. Kupując tablet dla dziecka w kwocie 1150zl zaproponowano mi ubezpieczenie w kwocie 370zl, które miało zawierać ochronę sprzętu przed zniszczeniem przez dziecko( tj. zalanie, upuszczenie a co za tym idzie pęknięcie wyswietlacza). Pomyślałam to dla dziecka niewiadomo co może się zdarzyć - stwierdzilam ze warto, więc wykupiłam. Jakby się co kolwiek stało miało być wszystko pokryte przez ubezpieczenie. No i tak myślałam, dopóki po przeslaniu sprzetu do serwisu nie zadzwonił do mnie Pan serwisant z informacją że muszę dokonać opłaty za naprawę w kwocie 180 zł !!! Dopytywalam chyba z pięć razy- ZA CO? PRZECIEŻ JEST UBEZPIECZENIE! !! No to otrzymałam informację że wkład własny w ubezpieczeniu wynosi 20% i to ja go pokrywam. Odparlam że nie tak miało być, że takiej informacji nie otrzymałam w sklepie, na to pan serwisant że nie ja pierwsza !!! PONOĆ TO JEST NAGMINNE ! Ludzie! uważajcie, to oszuści którzy za wszelką cenę chcą spełnić swoje miesięczne cele sprzedażowe, naszym kosztem.
Obserwuj wątek
    • qasi-unka Re: Media expert - mrówka 02.12.15, 13:04
      Ja akurat tylko raz wzięłam tam ubezpieczenie i jestem z tego bardzo zadowolona. Brałam laptopa dla dziecka właśnie i też skusiłam się na ubezpieczenie. W umowie było jasno napisane o wkładzie własnym 20% - po prostu czytajmy to co nam dają do podpisania.
      Laptop został zalany, serwis ocenił że szkoda całkowita. Pierwotnie kosztował ponad 2400 a od ubezpieczyciela dostaliśmy kwit na zakupy za 1800. Po dołożeniu niedużej kwoty mieliśmy laptop lepszy niż ten pierwotny. Gdyby nie ubezpieczenie musiałabym wyłożyć całą sumę bo zalania nikt mi na gwarancji nie naprawi.
      Ja oceniam te ubezpieczenia pozytywnie, Chociaż przyznam,że na ten drugi sprzęt nie brałam już ubezpieczenia (stwierdziłam - dziecko starsze- mądrzejsze) .
      Po prostu trzeba przeczytać umowę wtedy nie było by rozczarowania.
      • mami_2 Re: Media expert - mrówka 02.12.15, 20:26
        Sprzedawca ma zakichany obowiązek poinformować kupującego o takim punkcie - bo jak dla mnie jest on bardzo istotny. Nie zdecydowałam się na takie ubezpieczenie do którego trzeba jeszcze dopłacać. Wczesniej kupowałam u nich gry na Xbox z ubezpieczeniem i jak płyta się zarysowania po prostu dostawałam nową płytę -BEZ DOPŁATY, ALBO ZWROT KASY. Tak więc myślałam że to rzetelna firma- a okazało się że są to osoby które za wszelką cenę chcą spełnić swoje cele sprzedażowe postawione odgórnie- nie jestem pierwszą oszukaną i zapewne nie ostatnia- wystarczy poczytać o nich opinie! I TYLE. Oradzam zakupu w tym slepie, są nie profesjonalni!!!
        • ivan_666 Re: Media expert - mrówka 13.12.15, 00:12
          Kadra w Media Expert odbiega bardzo daleko od profesjonalizmu. Na początku gdy tylko otworzył się ten sklep grupa była zgrana, pozytywnie nastawiona do klienta i przede wszystkim douczona pod każdym względem. Zakupy na działach AGD czy RTV były przyjemnością. Każdy z panów wiedział co sprzedaje, jakie są warunki kredytów, na co uważać lub czego po prostu nie brać. Potrafili fachowo doradzić i każdy klient był traktowany priorytetowo. Teraz jakość obsługi jest żenująca. Zero wiedzy, zero chęci, zero zainteresowania. Wcisnąć tylko coś na szybko, dorzucić ubezpieczenie i po kłopocie!!! A swoją drogą pozdrawiam Panów ze "starego Media" - Łukasza, Radosława, Czarka z działu AGD oraz Huberta i Mariusza z RTV!!!
          • 01-ciech Re: Media expert - mrówka 15.12.15, 22:08
            Nieprzyjemna i niekompetentna obsługa - powinni uczyć się od pracowników pobliskiego marketu budowlanego - osoby tam pracujące są kompetentne i uprzejme!
            W przeciwieństwie do pracowników media expert! (EXPERT - kpiny!)
            • ciech332 Re: Media expert - mrówka 10.01.16, 11:00
              Człowieku sam znajdziesz specjalisty czy potrzebujesz pomocy (kto twoim zdaniem jest ta kompetentną osoba na Mrówce bo ja nie zauważyłem )
              I wcale nie chce tu bronić pracowników media expert bo jest wiele do życzenia.
              • ciech01 Re: Media expert - mrówka 25.01.16, 12:04
                Drogi "ciech332" jakiego specjalistę mi proponujesz? Na forum przedstawiam swoje osobiste opinie i mam do tego pełne prawo! Moje kontakty z personelem "Mrówki" są bardzo pozytywne, budowałem dom, remontowałem mieszkania i wykonuję wiele różnorodnych (amatorskich) napraw oraz innowacji czy remontów w swoich nieruchomościach i zawsze spotkałem się z dobrą poradą i wyrozumiałością dla mojego dyletanctwa. Mam bardzo pozytywne doświadczenia w kontaktach z personelem tego sklepu w przeciwieństwie do np. "Brico" czy "Media EXpert" . Jest to tylko moja osobista opinia (tak samo jak przypuszczam - wyrażane wcześniej) i mam prawo się z nią podzielić z innymi użytkownikami forum nie narażając się na inwektywy czy bezprawne i obraźliwe insynuacje! Jeśli ktoś wyrazi chęć bym opisał dokładniej swoje przygody z ME to dla jego przestrogi chętnie to zrobię na tym forum (zwrócić zakupiony, źle doradzony przez sprzedawcę produkt to istny koszmar). Dodam tylko, że mimo iż do ME mam bardzo blisko i często jestem klientem centrum handlowego, to sprzęty AGD i elektroniczne gadżety kupuję w sklepie mieszczącym się w pawilonie "Przy Farze" lub blaszaku obok PKO na Pułtuskiej. Mój wybór i mam prawo przedstawić go do wiadomości innym użytkownikom forum.
    • kinia-c Re: Media expert - mrówka 08.01.16, 20:22
      Mojemu synowi zalało ubezpieczony tablet podczas burzy (dziecko uciekało z namiotu a o tablecie już nie pomyślało). Przy próbie dochodzenia roszczeń okazało się że takiego typu zalanie nie jest objęte ubezpieczeniem... I jak tu dziecku to wytłumaczyć.
    • 1-darek-s Re: Media expert - mrówka 23.01.16, 01:13
      coś w tym jest! kupiłem kuchnię gazową i już po tygodniu popękały i poodpadały te "żeliwne" kratki :( okazało się, że ubezpieczenie nie obejmuje uszkodzeń: mechanicznych, termicznych i chemicznych :((
      więc nie obejmuje NIC!!! na moje pytanie, co mogę naprawić w ramach ubezpieczenie lub rękojmi, dowiedziałem się, że np. zapchaną dyszę palnika... Traf chciał, że po kolejnym tygodniu palnik przestał palić, no to zadzwoniłem i po dwóch dniach pan serwisant z ciechanowa dotarł do mnie:) ale był bardzo zaskoczony, że do takiej "dupereli" go ściągam, bo powinienem się nauczyć sam te dysze czyścić (co wcale nie jest prostą sprawą). Teraz moja kuchenka ma niecały rok, nie palą dwa palniki (wstydzę się dzwonić do tego gbura z serwisu) a garnki stawiam na kombinowanej kratce ze starej 20-letniej kuchenki pod kątem 10%. A kuchnia nazywa się indesit. Piszę ku przestrodze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka