Dodaj do ulubionych

" PIORUN "

03.12.15, 00:28
Zwracam się do Władz Miasta odpowiedzialnych za właściwe organizacje społeczne naszego miasta , aby pomóc "FACETOWI " , którego nazywają "PIORUN " . Jak mówią ci " co wiedzą " facet z powodów rodzinnych stał się bezdomnym i aż serce ściska jak się widzi stale pogarszający się stan zdrowia tego miłego Pana. Słyszymy deklaracje Wójta Ciechanowa , że chce przyjmować uchodźców muzułmańskich a tu nasz KATOLIK potrzebuje pomocy i co ??? Gdzie jest MOPS , Urząd Miasta i... KOŚCIÓŁ . Ten Pan , gdy mnie pyta- patrząc w moje oczy ,swoimi smutnymi , gdy wysiadam z samochodu i idę do Biedronki ... PORATUJE MNIE PAN , JESTEM GŁODNY ? To ja odpowiadam ... "Pan poczeka zaraz będę wracał " i do reklamówki wkładam dla" PANA PIORUNA"/ 4 kajzerki , kawałek kiełbasy i banana - na śniadanie bo była godzina 10 . Niektórzy DECYDENCI wolą jednak zaistnieć w ... mediach bo media powiedzą , że to właśnie ten a ten Wójt dał dach nad głową rodzinie muzułmańskiej , która póżniej pod osłoną nocy ucieka do Niemiec , bo dla nich istnieją tylko ... GERMANY , gdzie są duże zapomogi ... za nierobienie nic. Cała Polska widziała tych" biednych uchodźców" rozbijających zgrzewki z woda mineralną o perony i tam też wyrzucających przez okna wagonów jedzenie. I tylko wołanie ... GERMANY , GERMANY czyli w ich mniemaniu ziemia obiecana . A może pomożemy naszemu biednemu Panu PIORUNOWI , którego kilka lat temu pamiętam na koncercie Dody w Ciechanowie !!! Czy Państwo już tego nie pamiętają ??? Bardzo liczę na zainteresowanie się tym Panem , aby miał gdzie przenocować już nie mówiąc o ciepłym prysznicu. Pozdrawiam . Liczę bardzo na wstawiennictwo KOSCIOŁA w tej sprawie , bo inaczej...
Obserwuj wątek
    • androj5 Re: " PIORUN " 03.12.15, 01:29
      Piorun ma mieszkanie na Pl.Piłsudskiego, wymaga skierowania na leczenie odwykowe i dalsze psychiatryczne. Nie dajcie się łapać na jego podstępne numery.
      • master2015 Re: " PIORUN " 04.12.15, 21:21
        Raczej powinien Pan napisać , że miał mieszkanie bo chyba dostał ... "eksmisję" od żony. Tak czy owak istnieje problem , który trzeba rozwiązać , aby tacy ludzie doświadczeni przez los mogli gdzieś pójść , wykąpać się i dostać talerz gorącej zupy. A co najważniejsze po kąpieli dostać inne ubranie /nawet zakupione w tzw lumpeksie / Koło MOPS istnieje budynek z zamurowanymi oknami . Starsi mieszkańcy mówią , że kiedyś był tam oddział ginekologii i położnictwa i może nawet tam Pan PIORUN się urodził . Dlaczego miasto nie może tego budynku wyremontować na potrzeby właśnie tych najbardziej dotkniętych przez los . Mogą mieć wejście z drugiej strony , aby zapewnić im większą dyskrecję a w piwnicach tego budynku urządzić : pralnię , magazyn odzieży i stołówkę aby nie skrępowani mogli ten talerz zupy zjeść. Aż wstyd , że tyle lat ten budynek niszczeje i jest powodem jakiś spekulacji.
        Pozdrawiam Pana Prezydenta. Proszę pokazać , że jest Pan Prezydentem o wielkim sercu . PIORUN na Ryneczku bardzo Pana Prezydenta chwalił i powiedział , że jak Pan jechał pocią
        giem do Warszawy o dostał od Pana 20 zł . Super Panie Prezydencie - teraz proszę o następny krok.pisz swoją odpowiedź
      • master2015 Re: " PIORUN " 05.12.15, 01:25
        Panie androj5 nie życzę Panu aby Pana ktoś kopnął w dupę i znalazł by się Pan na ulicy. Gdzie tu pójść gdzie się umyć co zjeść jak w ogóle . Do tego potrzebna jest nam instytucja Państwa , która będzie w takich trudnych sytuacjach wspierała Obywatela naszego kraju w pierwszej kolejności a nie muzułmanina . Dlatego bardzo podoba mi się wypowiedz założyciela wątku aby najpierw wspierać swoich a dopiero póżniej obcych. Ciekawe jaką opiekę mielibyśmy my Polacy przy próbie pozostania w kraju arabskim. Jak widzę w wiadomościach te zdjęcia jak islamiści podcinają gardła rosłym wspaniałym facetom i rozstrzeliwują innych nad zbiorowymi mogiłami to aż szyja mnie boli i przypomina się film Katyń do którego końca ledwo dosiedziałem a wychodząc kina płakałem. Wpisz swoją odpowiedź
        • 23d Re: " PIORUN " 05.12.15, 11:12
          On nie dostał żadnej eksmisji od żony bo już dawno go przepędziła i są po rozwodzie. On ma syna, którego olał i jak i całą rodzinę. Miał mieszkanie na "żuławach" wyprzedał z niego wszystko i przepił. Do pracy nie pójdzie bo nie chce pracować. Znam go dobrze nie ma co go żałować i litować się nad nim bo on to wykorzystuje. Tyle co on dostał pomocy to powinien już dawno żyć normalnie. To kombinator i leń do pracy.
          • master2015 Re: " PIORUN " 05.12.15, 18:36
            Dziękuje za informacje w tym temacie .Faceta znam tylko " z widzenia " Dałem jemu ładne buty zimowe a widzę , że chodzi w gorszych/tamte były nowe z etykietą/więc pewnie je sprzedał na tzw "WYNALAZKI" Teraz w bagażniku swojego samochodu wożę drugą parę też nowe i nową koszulę flanelową , która przestała mi się podbać. Zapewniam Pana , że jak tylko spotkam " PIORUNA" to porozmawiam z nim "po męsku". Ale co zrobić z takimi ludzmi ? Powinni się tutaj wypowiedzieć pracujący w tym temacie. Głównie MOPS. Wpisz swoją odpowiedź
            • 23d Re: " PIORUN " 05.12.15, 22:53
              Widzi Pan sam jak można się pomylić. Ludziom takim jak on daje się wędkę a nie rybę. Męskie rozmowy nie jedni znim przeprowadzali i nic to nie dało. On nie chce się leczyć na oddziale odwykowym. Kiedyś chodził na mitingi AA, i też nic nie dało. On do MOPSU chodzi po kasę jak dostanie zapomogę to przepija. To jest osoba zakłamana i nic nowego nie wprowadzi do swjego życia, bo nie chce nic ze sobą zro
    • iwka224 Re: " PIORUN " 03.12.15, 23:27
      ostatnio mnie też zaczepił, że pić mu się chce.... wychodząc ze sklepu dałam mu 2l napoju.
    • 23d Re: " PIORUN " 05.12.15, 22:55
      Widzi Pan sam jak można się pomylić. Ludziom takim jak on daje się wędkę a nie rybę. Męskie rozmowy nie jedni znim przeprowadzali i nic to nie dało. On nie chce się leczyć na oddziale odwykowym. Kiedyś chodził na mitingi AA, i też nic nie dało. On do MOPSU chodzi po kasę jak dostanie zapomogę to przepija. To jest osoba zakłamana i nic nowego nie wprowadzi do swjego życia, bo nie chce nic ze sobą zrobić
      • schwarcwald Re: " PIORUN " 06.12.15, 07:53
        To nie jest osoba zakłamana, ale CHORA. Osobom Takim trzeba podać rękę,gdy trzeba, kilkakrotnie,aż do skutku. Mądrzyć się na necie każdy potrafi,ale kto nie miał do czynienia z chorobą alkoholową, narkomanią-nigdy nie zrozumie Tych ludzi i ich bolączki.Bez pomocy drugich osób tacy CHORZY ludzie będą dalej brnąć w chorobę, jak Ćma do płomienia,aż do samounicestwienia.
        • androj5 Re: " PIORUN " 06.12.15, 10:25
          Cieszę się że schwarcwald rozumie że alkoholizm trzeba leczyć, szkoda że odnosi to wybiórczo.Czyżby był tchórzem?
          • schwarcwald Re: " PIORUN " 07.12.15, 05:03
            Rzeczywiście Jestem(byłem?) Tchórzem. Świadczy o tym przepracowane 25 lat, w Siłach Szybkiego Reagowania, i uratowanie życia kilkudziesięciu ludziom, w tym 9 dzieci.Pozdrawiam.
            • androj5 Re: " PIORUN " 07.12.15, 14:04
              No, wielkie mecyje, a powiedzieć że człowiek na stanowisku ma problem alkoholowy nie masz odwagi. A być komuszą piąchą to żaden zaszczyt.
              • schwarcwald Re: " PIORUN " 08.12.15, 11:59
                Pracowałem od 1989r Od lipca. Nie wiedziałem że trwa jeszcze komuna.
                • master2015 Re: " PIORUN " 08.12.15, 18:17
                  Panowie dajcie spokój-chodziło przecież o PIORUNA a nie o politykę. Jedno jest na pewno ... "PEWNE" ,że Państwo polskie powinno tym tematem zająć się bardziej troskliwie i z ... "sercem". Chce bardzo Panów poprosić o swoje komentarze jako ludzi doświadczonych życiowo w temacie "niebezpieczna jazda samochodem " , który to zasygnalizowałem i spotkałem się z ... TOTALNĄ nagonką ze strony uczniów Liceum tzw "KRASINIAKA " . Ataki tej "BANANOWEJ MŁODIEŻY " przypomina mi spuszczone z uwięzi stado CHARTÓW , które stara się dopaść mnie dobrotliwego ... zajączka , który odważył się zgłosić niewygodny dla tej grupy ludzi temat. Te wpisy od osób o nazwach ... : ciechanowianin na zawsze , colett , edol.edo , mayhem52 no i absolutna gwiazda w tym temacie inteligent79 !!! Co jest nie tak z tą młodzieżą ? Tylko profesor43 się odezwał , ale póżniej też nabrał "wody w usta" Tu powinien wypowiedzieć się : V-ce Starosta odpowiedzialny za tą młodzież , Dyrektorka tej Szkoły , Pedagodzy szkolni , Aż włosy się jeżą jaka jest znieczulica tej młodzieży a ludzkie ... życie ...co to jest ?
                  • master2015 Re: " PIORUN " 08.12.15, 18:24
                    Proszę bardzo o wpis na stronie tego tematu "niebezpieczna jazda samochodem " bo naprawdę aż ... strach iść spać . Tyle podałem przykładów i nic tylko jakieś ..."pierdoły" a to nie taka cyfra a to inne totalne kłamstwa a wystarczyło powiedzieć , dziękujemy -poprawimy swoją jazdę . A tak na marginesie uważam , ,ze kurs na prawo jazdy w całej Polsce powinien kosztować 2000 zł , ale w przypadku kursantów z Ciechanowa w ramach tej opłaty każdy z kursantów powinien pojechać ze swoim Instruktorem raz do Warszawy. Dwóch kursantów w L-ce i jeden jedzie do Warszawy a drugi wraca .
                • master2015 Re: " PIORUN " 10.12.15, 18:10
                  Panowie , czy człowiek o imieniu PIORUN nie zasługuje na taką opiekę Państwa , aby miał gdzie się umyć i "przenocować" jeśli nie ma gdzie. Jak to można przetrwać ! W taką pogodę na ławce na dworcu a w dzień ???
                  • androj5 Re: " PIORUN " 10.12.15, 18:56
                    Ten człowiek ma mieszkanie na pl. Piłsudskiego. Powinien być leczony odwykowo i psychiatrycznie, znam sprawę, nie poddawajcie się manipulacjom cwanego alkoholika. Leczenie odwykowe jest bezpłatne, trwa 8 tygodni w Szpitalu Przasnyskim i tam powinien się znależć a zapewnią mu wszystko do życia.Pozdrawiam.
                    • 23d Re: " PIORUN " 13.12.15, 13:17
                      100% racja
                      • master2015 Re: " PIORUN " 14.12.15, 07:23
                        Panowie , przestrzegam przed tego typu odpowiedziami , gdyż nikomu nie życzę , aby stał się ... bezrobotnym . Trudno kogoś nazwać "cwanym alkoholikiem " od kogo, niezbyt ładnie pachnie- na sporą odległość . Proszę nie mówić ,że ktoś kto nie ma dochodów może mieć mieszkanie bo przecież zaraz po utracie pracy wpada się w spiralę ... zadłużenia , bo przecież trzeba płacić rachunki nawet jak się nie używa :prądu , gazu i wody . Są tak zwane stałe opłaty licznikowe , które spowodują , że zaraz nastąpi zadłużenie wobec tych trzech podmiotów gospodarczych/gazownia , zakład energetyczny i wodociągi / Kilka miesięcy nie płacenia tych opłat stałych i już ma się na karku ... KOMORNIKA . A jak pracują komornicy to wiemy z relacji telewizyjnych/zabieranie ciągników i samochodów niewinnym ludziom/ Proszę chociaż w tym tak pięknym okresie przedświątecznym , gdy w radio "leci" piękna muzyka typu "white Christmas" o trochę więcej SERCA dla innych ludzi , nawet , gdy nazywają się ... PIORUN . Wstyd Panowie .
                        • androj5 Re: " PIORUN " 14.12.15, 09:18
                          Bzdury piszesz człowieku nie znając tematu, sam się wstydż. Piorun ma komunalną norę na pl.Piłsudskiego. Nie pracuje bo nie chce, znam kilka osób które dawały jemu pracę odmówił, są ludzie chcący umożliwić jemu podjęcie leczenia odwykowego - odmawia. Wobec takiego gościa stosuje się tzw. twardą miłość ,,musi ponosić konsekwencje swojego picia" może wtedy się zreflektuje i podejmie leczenie. Dawanie jemu pieniędzy, jedzenia, ubrań krzywdzi jego nie dając motywacji do zmiany życia i to nie moje zdanie lecz fachowców od leczenia alkoholizmu. Zostawcie go więc nieudolni pomagacze ponieważ robicie jemu krzywdę, jak zgłodnieje sam zgłosi się do szpitala w Przasnyszu, zna drogę. To najlepsze co może go spotkać w tej sytuacji.
                          • master2015 Re: " PIORUN " 15.12.15, 18:50
                            Woj. naprawdę Pan nie lubi ludzi a może nawet Pan nie lubi sam siebie. Dał Panu świetny wykład Pan schwarcwald w swoim wpisie z dnia 6.12. Z Pana postawy /z Pana wpisów/ wynika że Pan po prostu nienawidzi tego biednego Pana PIORUNA A może żona Pana PIORUNA znalazła miejsce przy Pana "boku" ?Niech Pan jutro rano powie sobie ... "jestem bezrobotny , nie mam konta ani jakiejkolwiek pomocy to zobaczy Pan jak Pan szybko "zesra się w gacie" A za co Pan pojedzie autobusem do Przasnysz a kto Pana wpuści do tego autobusu jak Pan już się w te gacie zesra albo nie będzie mył miesiąc ? Oj człowieku , idż do kościoła i padnij na ... podłogę granitową .
    • panstwo.bezprawia666 Re: " PIORUN " 16.12.15, 23:09
      To już nie POLSKA a kościół to zabiera nie daje a władza ma się dorabiać nie pomagać a Ciebie mnie czy Pioruna mają gdzieś
      • master2015 Re: " PIORUN " 23.01.16, 12:25
        3.12.2015 r założyłem ten wątek , gdyż widziałem ,że Pan PIORUN powoli umiera . Prosiłem o pomoc powołane do tego organizacje. Widać było "na oko" , że wymaga natychmiastowego pobytu w Szpitalu , ale cóż widocznie był nieubezpieczony i MOPS załatwił Jemu pobyt pod Glinojeckiem . I jak pisał Pan Schwarcwald ten człowiek wymagał przymusowego leczenia. No i stało się !!! Nie ma już Pana PIORUNA a ja stale woziłem w samochodzie dla niego buty zimowe i koszulę flanelową wypatrując go na ulicach Ciechanowa. Oglądałem wczoraj na internecie filmy z Nim ... koncert Dody w Ciechanowie , film o Nim w Centrum Kultury. Uważam , że MIASTO CIECHANÓW powinno w okolicy Pl. Piłsudzkiego /może na trawniku przy Poradni Rehabilitacyjnej / , gdzie wygłaszał swoje wiersze stosowny dla Niego POMNIK !
        • master2015 Re: " PIORUN " 23.01.16, 12:36
          Panie Prezydencie , Panie Wójcie a może zainteresujcie się "naszymi Chłopakami" "kopniętymi " przez życie , aby mogli godnie żyć ! Mieć się gdzie wykąpać i dostać tą przysłowiową " MICHĘ " ciepłej zupy. Dostać czyste ubranie a stare oddać do prania. Czy tak dużo to kosztuje ? Ściągnijcie na takie dobre działanie dla Rodaków telewizję /Kurier Mazowiecki/ a nie polujcie na telewizję TVP 1 i poklask polityków realizujących plany Pani Merkel. Chciała ta Pani dostać nagrodę NOBLA i ... namieszała a nagrody już niestety nie dostanie i w najbliższych wyborach pożegna się z władzą w Niemczech. I my za to mamy mieć bałagan w Europie ?
          • master2015 Re: " PIORUN " 27.01.16, 21:25
            Jakaś cisza od tych co powinni się "skruszeni" odezwać . Dlaczego tacy jak Pan "PIORUN" muszą umierać ? Gdzie są te służby co powinny się wykazać w takich sytuacjach Do czego jest powołany MOPS ? Czy tylko do zakładania "błękitnych kart" i zabierania dzieci "otyłym" Mamą ? Dlaczego w ochronie ludzi dotkniętych tragedią np. utratą pracy broni tylko jakaś pie.....a KURONIÓWKA . Na co ona pozwala ... nawet za zapłacenie rachunku za gaz w zimie nie wystarczy. Sąsiada syn jest w Anglii i jak stracił pracę to ... NORMALNIE żyje zanosi rachunki za czynniki energetyczne do refundacji a jedynym rachunkiem jaki płaci sam jest rachunek za... TELEFON . Co na to nasi POLITYCY ? KOSZMAR .
            • master2015 Re: " PIORUN " 16.02.16, 00:58
              Wypada jeszcze zadać pytanie... , gdzie jesteś "PIORUNIE" pochowany ? Chciałbym złożyć kwiaty i wożone w samochodzie : zimowe buty i koszulę flanelową . Był Dom Kultury i film z Pana udziałem , jakaś książka napisana ... i co ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka