Dodaj do ulubionych

Centra przesiadkowe

22.02.16, 11:27
W centra przesiadkowe inwestuje wiele miast - niewątpliwie pobudzą je one gospodarczo. Czy nasze miasto też posiada plan takiej inwestycji? Wyczytałem kiedyś, że Ciechanów ma pełnić rolę centrum spedycyjno-komunikacyjnego na północnym Mazowszu. Pisano też o przeniesieniu dworca autobusowego w rejon dworca kolejowego i utworzenie tam centrum handlowego. Czy ktoś jeszcze pamięta te plany? Czy jest coś robione w tym zakresie? Nowy,"modułowy" dworzec PKP i podziemne przejście na perony i drugą stronę torów już mamy. Co z dalszymi planami?
Obserwuj wątek
    • 1-darek-s Re: Centra przesiadkowe 22.02.16, 11:46
      Połączenie dworców to chyba bardzo dawne plany, z czasów kiedy obie firmy należały do Państwa. Obecnie niewykonalne, myślę. Koszt ogromny a zysk to "tylko" wygoda podróżujących. A ja z kolei słyszałem o planowanej budowie marketu elektronicznego na terenie PKS...

p.s. Ale pomarzyć możemy, byłoby fajnie i świetnie się to wpisuje w projekt rewitalizacji dzielnicy Bloki. Może wieczorami znów chodziliby ludzie?
    • pierwszy.obywatel Re: Centra przesiadkowe 06.03.16, 14:16
      Fajnie,że już tną drzewa na Sienkiewicza a do konca roku zamiast starego dworca PKS powstanie coś nowego w tej części miasta. Jeszcze 15-20lat temu tamten fragment miasta to było jedno z centrum Ciechanowa, centrum tętniące życiem , dziś to miejsce o którym pisze się w kronice policyjnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka