Dodaj do ulubionych

SUPERPREZYDENT

17.12.04, 12:23
Czytałem płatną relamę w formie artykułu w poprzednim ŻC a teraz relację z
konferencji z okazji dwulecia WW w TC.
Ciekawe, wprawdzie z bezrobociem i nowymi inwestycjami prezydent nie dał
sobie rady (to pewnie mało ważne dla miasta)ale za to jako sukces wymienia
co? Nawiązanie kontaktów z IPN!
Chwali też strategię jako pierwszy strategiczny dokument. A co z programem
Zdrowe Miasto i jego realizacją i nagrodami w świecie? Nie był to dokument
strategiczny, wg którego rozwijało się miasto?
Chwali się też ISO. A co mają mieszkańcy i urząd z tego ISO? Panienkę która
po roku zainwestowania w nią grubych tysięcy w szkolenia wypieła się i
uciekła z ratusza.
A czystki polityczne? Wudarczyk, Smakulski? Pewnie przezprzypadek działali w
SLD. A przyjęci? Sawicki, Blankiewicz, Chodkowski itd - cały kwiat
ciechanowskiej PO. Ale pewnie przez przypadek.
No i przyjmowanie wąsko wyspecjalizowanych specjalistów. W czym
wyspecjalizowani tak wąsko są przyjęci do wydziału p. rzecznik? Szczególnie
córka radnego?
Obserwuj wątek
    • Gość: yyyyy Re: SUPERPREZYDENT IP: *.localdomain / 213.77.7.* 18.12.04, 13:59
      MAM NADZIEJĘ, ŻE NIKT NIE BĘDZIE Z TOBĄ POLEMIZOWAŁ BO TO ŻENUJĄCE.
      • Gość: normalny Re: SUPERPREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 15:25
        Mówią, że nadzieja matką głupich, ale głupi też chcą mieć matkę ... Więc dam
        głos bynajmniej nie polemiczny, ale popierający zdanie "hamera". Obrońców WW
        musi cechować (i cechuje) wyjątkowe wazeliniarstwo i brak umiejętności
        krytycznej oceny. Wiele zostało powiedziane w temacie "ocena półmetka kadencji
        WW" więc nie ma co strzępić sobie języka w dyskusji z klakierami. Jestem
        pewien, ze Pan WW dostarczy nam jeszcze nie jednego tematu.
        • Gość: polo Re: SUPERPREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 00:13
          Hamer ma absolutną rację.Cóżeśmy złego narobili wybierając "bez układów i
          korupcji"?Zostaliśmy beszczelnie nabici w butelkę.I to uchodzi bezkarnie,co za
          kraj,co za miasto?Zadrwiono z nas kolejny raz!
          • Gość: elemelek Re: SUPERPREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 08:48
            To w następnych wyborach polecisz pewnie wybrac komucha ?? To kogo
            proponujesz ?? U nas w kraju nie ma kogo wybrac . Kiedyś wierzyłem w młodych
            ludzi ,że wyprą tych starych pierdzieli z mentalnością komucha i
            solidarnościowca ,ale jak widzę że powstają takie twory jak MW albo partie
            młodych komunistów to rzygac się chce . Polacy niby tacy mądrzy ,a mają bagno w
            swoim kraju . Dziurawe drogi , sztrucle na drogach ,upadająca służba
            zdrowia,upadające firmy itd. Gdzie ta mądrośc polska ??Czesi , Węgrzy i
            Irlandia już dawno poszli naprzód ,a my co ?? Co z tego ,że jesteśmy w Unii i
            NATO jak tego nawet nie możemy porządnie wykorzystac tylko na każdym kroku
            jakieś durne kombinacje maluckich polaczków jak tu najwięcej ukraśc . Najlepszy
            obrazek Polaka widziałem jak pokazywali złodzieja w skradzionym samochodzie
            zaraz po tym jak nim zaczął uciekac do dziupli ,po prostu się przeżegnał
            muahahahaha.Wierzący w Pana Boga złodziej hahaha . Obłuda .Amen hahahaha .
    • hammer_of_destiny Re: SUPERPREZYDENT 20.12.04, 09:43
      Tak, wiem że temat już był poruszany ale czytając te płatne artykuły robi się
      niedobrze. Mylisz się, nigdy nie zagłosuję na komucha. A poprzednio głosowałem
      na WW. A teraz jest mi za to wstyd. Nie, nie za niego. Za ludzi, którymi się
      otoczył, za to co wspólnie robią szargając dobre imię prawicy. WSTYDZĘ SIĘ.
      • Gość: sikorka Re: SUPERPREZYDENT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.04, 13:15
        Panie Hamer - Węcławski
        Z pana był szczególnego rodzaju specjalistaIII
    • Gość: nowy Re: SUPERPREZYDENT IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 20.12.04, 12:45
      • Gość: stary Re: SUPERPREZYDENT IP: *.localdomain / 213.77.7.* 21.12.04, 01:54
        Pani Sikorko-Blankiewicz,rzeczniczko WW!
        Już ciastka pączki i lody czekają do sprzedaży!
        Do roboty!
        • Gość: 1963 Re: SUPERPREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 09:55
          Wciąż nie rozumiem czemu tak czepiacie się tej sprzedaży pączków i lodów. Znam
          kilka innych profesji do skrytykowania, np. radny powiatowy
          • Gość: stary Re: SUPERPREZYDENT IP: *.localdomain / 213.77.7.* 21.12.04, 11:53
            dlatego,że dobre sprzedawanie ciastek pączków i lodów może prowadzić do
            kariery rzecznika nieudanego prezydenta.
            • Gość: 1963 Re: SUPERPREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 12:42
              98 proc. radnych miejskich i powiatowych jest "nieudanych"
    • Gość: statystyk Re: SUPERPREZYDENT IP: *.localdomain / 213.77.7.* 21.12.04, 16:29
      I to jest cała prawda o naszej elicie obecnych i chyba przyszłych RADNYCH
      miasta i powiatu . Robią co chcą nie liczą sie z losem mieszkańców i to
      wszystko za nasze pieniądze/rozliczyć to towarzycho wzajemnej adoracji i
      korupcji na skale Wielkiego Ciechanowa do roboty wyborcy!!!
      • Gość: 1963 Re: SUPERPREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 18:41
        Ale to my ich wybieramy. Nawet jeśli nie głosujemy. W ok. 47-tysięcznym mieście
        wystarczą 62 głosy by zostać radnym.
        Pytanie zasadnicze, czy w naszych miastach musi być aż tylu radnych. W 8 mln
        San Diego radnych jest ośmiu i chyba to miasto nie jest gorzej zarządzane od
        Ciechanowa.
        Poza tym, wyobraźmy sobie np. pięcioosobową radę miasta czy powiatu w
        Ciechanowie. O ile mniej żon, mężów, dzieci, itd., do zatrudnienia w
        samorządowych placówkach.
        • Gość: account Re: SUPERPREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 19:33
          Ale za to mogliby wtedy łatwiej dojsc do porozumienia i robic jeszcze wieksze
          szwindle. Bo wszystkie zony i kochanki własnie zmiesciłyby sie na dostepnych
          stołkach i nikt by sie nie obrazal, a w konsekwencji nikt by nie chlapal o tym
          na zewnatrz.
          A co do wybierania - to przeciez wybierać mozna z tych, którzy sie zgłoszą. A
          który porządny człowiek się zgłosi do uprzątania tych stajni Augiasza? bez
          żartów. Wybieramy sposrod tego co mamy do wyboru i to zawsze jest wybieranie
          mniejszego zla, czyli takiego, ktore pozniej zacznie dzialac na nasza
          niekorzysc. Smutna ta polityka, w ktora w demokracji zaprzega się kazdego :(
    • fml Re: SUPERPREZYDENT 22.12.04, 10:57
      Szanowny Panie Sikorko, czyli Panie Mietku,
      Z zadziwieniem obserwuję Pańskie zacietrzewienie, szczególnie biorąc pod uwagę
      fakt, że się praktycznie nie znamy.
      Kiepski z Pana detektyw. Marny...
      Ba, przypuszczam, że cały ten post to rozmowa Pana Mietka z Panem Mietkiem przy
      lustrze, czyli prowokacja. Nie potrzebuję internetu ani anonimowości ażeby
      powiedzieć co myślę. Rozstałem się z Panem Wardzińskim w warunkach
      cywilizowanych. Razem przygotowaliśmy wniosek na osiedle zachód i będzie to być
      może sukces jego, mój, całego urzędu i miasta.
      Pan, panie Mietku nie ma chyba świadomości, że każda prowokacja jest grubą
      nicią szyta, nawet ten "mój" angielski nick. Czemu "hammer of destiny" a nie
      naprzykład "duck of death"(patrz "The Unforgiven")???
      W napisanym przez Pana poście pod pseudonimem "hammer of destiny" występuje
      sporo szczegółów wskazujących na mnie ale jednocześnie wskazujących, że nie
      podszyła się pode mnie osoba przypadkowa. Później skrytykował Pan swój własny
      wpis używając pseudonimu "Sikorka". Tylko po co Panie Mietku?
      Poza tym Pański wpis nie jest do końca zgodny z moimi przekonaniami. Wprawdzie
      faktem jest, że nie zgadzam się z twierdzeniem, iż strategia jest pierwszym
      dokmentem tego typu w mieście. Mieliśmy strategię i program "Ciechanów-Zdrowe
      Miasto" (a nie "Zdrowe Miasto", Panie Mietku!). Program realizowany, żywy, a
      nie tylko zapis. Dokumenty te i ich realizacja zdobyły uznanie międzynarodowe i
      certyfikaty uznania w konkursach firmowanych przez Prezydenta Francji, Króla
      Szwecji czy władze Emiratu Dubaj oraz ONZ, UN-HABITAT, REC i KE, Stockholm
      Partnerships. I to jest fakt udokumentowany a nie Pański bełkot, Panie Mietku.
      Nagrody te to sukces nie mój ale całego urzędu i miasta, w dużej mierze zasługa
      urzędników których nazwisk nie będę wymieniał, kilku prezydentów, prezesów firm
      komunalnych, stowarzyszeń i ludzi, mieszkańców. I to jest fakt a nie bełkot w
      Pana stylu, Panie Mieciu.
      Ale już co do ISO, uważam to za sukces, że Urząd ma certyfikat. Współpraca z
      IPN też nie jest niczym złym. O innych sprawach się nie wypowiadam, bo nie
      czuję się kompetentny, Panie Mieczysławie. Pan także powinien przyjąć tą dobrą
      zasadę, Panie Hammer of Destiny.
      Na koniec życzę wszystkim forumowiczom spokojnych świąt, szczęścia w Nowym Roku
      i jak najmniej takich ubeckich prowokacji do czytania jak post Pana Mietka,
      Hammeraof Destiny i polemizującego z nim Pana Mietka, Sikorki. A co do Pana,
      Panie Mietku, niestety nie mogę zakończyć tego listu tradycyjnym zwrotem "z
      wyrazami szacunku"... DW
    • Gość: Zwykłypolak Jesteśmy głupim, skłóconym narodem, który IP: *.crowley.pl 22.12.04, 13:06
      funkcjonuje tylko, jak go jakiś obcy weźmie za mordę.
      Wystarczy poczytać historię, albo wypowiedzi na tym forum.
      • Gość: 1963 Re: Jesteśmy głupim, skłóconym narodem, który IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 14:39
        Mów za siebie.
    • Gość: Sprawiedliwy Re: SUPERPREZYDENT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 15:21
      Widzę, że jesteś mocno rozgoryczony, że WAM się urwało robienie wałków,
      tworzenie fikcyjnych stanowisk dla wykształconych inaczej członków rodzin i
      kumli od kielicha.
      Nie mogę ścierpieć widoku w swojej firmie troglodytów z PSL, którzy nie
      potrafią w pracy wyjść poza wyuczony schemat i ćwierćmózgich prostaków z SLd, z
      którymi pracować efektywnie się nie da.
      Nie dziwię się więc, że WW wymienia ludzi na kompetentnych, młodych i zdolnych
      się rozwijać.
      • Gość: obiektywny Re: SUPERPREZYDENT IP: *.localdomain / 213.77.7.* 22.12.04, 16:31
        Czyste żarty.Eugeniusz Sadowski-lektor KW PZPR,członek PO to człowiek
        młody,kompetentny i zdolny się rozwijać???
    • Gość: zniesmaczony Re: SUPERPREZYDENT IP: *.localdomain / 213.77.7.* 22.12.04, 19:29
      Koniec z tym bełkotem!!! Jak posiadacie dowody niekompetencji i naruszenia
      prawa przez WW to proszę o referendum o odwołanie. Działać , nie płakać.
      • Gość: obserwator Re: SUPERPREZYDENT IP: *.localdomain / 213.77.7.* 23.12.04, 01:33
        Znany działacz SLD Przemysław Bugdal podjął kroki prawne przeciwko Radzie
        Miasta Ciechanów,która nie podjęła uchwały w sprawie stwierdzenia wygaśnięcia
        mandatu prezydenta miasta Waldemara Wardzińskiego.Jeśli Wojewódzki Sąd
        Administracyjny w Warszawie potwierdzi złamanie prawa przez pana Wardzińskiego
        z Platformy Obywatelskiej(miłującej prawo),to straci on mandat prezydenta i
        referendum nie będzie potrzebne.
        • Gość: 1963 Re: SUPERPREZYDENT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.04, 08:56
          A od wyroku WSA, to przypadkiem nie można się odwołać, Obserwatorze?
          • Gość: obserwator Re: SUPERPREZYDENT IP: *.localdomain / 213.77.7.* 23.12.04, 13:41
            Oczywiście można odwołać się do Naczelnego Sądu Administracyjnego,ale wówczas
            szansa na utrzymanie wyroku jest bardzo duża.
    • Gość: generał Re: SUPERPREZYDENT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 12:07
      Podawanie haseł bez konkretnych przykładów jest czystą demagogią. Jedynie DW
      obiektywnie sprawę ocenił. Nie trzeba opluwać się wzajemnie. Każdy kto coś
      stracił czy też przegrał wybory będzie doszukiwał się wszelkich nieprawidłowości
      bez podawania konkretów. A nasz prezydent - no cóż - nie będzie się wszystkim
      podobał, bo nie jest do podobania tylko rządzenia.
    • Gość: gg Re: SUPERPREZYDENT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:01
      smakulski pewnie się wyczerpał i dlatego został zwolniony(i nic dziwnego, być
      ściganym przez dwa lata to i okaz zdrowia by się rozchorował)
      będzie on mial jednak wybitnego zastępce Artura Sobatkę w mosirze, może nie z
      dziedziny sportu ale przekrętów (horteksu i wedla)ale to zawsze cos. PO stawia
      na wybitnych fachowców-ma rację szybko dokonał rozdzielności majątku.brawo brawo
      • Gość: rrr Re: SUPERPREZYDENT IP: *.localdomain / 213.77.7.* 31.12.04, 15:17
        Po co pieprzysz takie głupoty. Jakim fachowcem od sportu był był Smakulski.Kto
        go widział na zawodach.Co on takiego zrobił dla ciechanowskiego sportu? Szkoda
        go jako człowieka a nie fachowca.Dlaczego od razu obrażasz ludzi takich jak
        Sobotko.Daj mu działać a potem oceń. Tak tylko postępują niedowartościowane
        komuchy.Cześć.
        • Gość: ciekawy Re: SUPERPREZYDENT IP: *.localdomain / 213.77.7.* 31.12.04, 18:44
          Ciekawią mnie kryteria naboru pracowników Ratusza,a w szczególności czy żeby
          zostać rzecznikiem trzeba najpierw sprzedawać ciastka pączki i lody?
          • Gość: wróbelek Re: SUPERUKŁADY WW IP: *.localdomain / 213.77.7.* 02.01.05, 14:39
            Sprawdziły się przewidywania co do cichego układu Morawski-Wardziński.W
            powiecie radni Wardzińskiego(Bola i Kowalski)poparli budżet Morawskiego,a w
            mieście radni Morawskiego(Czaplicki i Żagiel)poparli budżet Wardzińskiego.
            W taki sposób Wardziński realizuje swoje credo wyborcze-BEZ UKŁADÓW BEZ
            KORUPCJI...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka