Dodaj do ulubionych

Wczorajsze czuwanie przy farze...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:20
... było niesamowite. Chyba z 5 tys. ludzi, a nikt o tym tu nie pisze... . To poczucie wspólnoty, modlitwa, śpiewy, trzymanie się za ręce. Wielkie wydarzenie w historii tego miasta, a przecież tak jest teraz w CAŁEJ POLSCE!!! To jak początek nowej cywilizacji, która się zaczęła i teraz będzie rozkwitać, o ile zbyt prędko nie przejdziemy nad tym wielkim pontyfikatem do porządku dziennego. TERAZ WŁAŚNIE ODMIENIA SIĘ OBLICZE TEJ ZIEMI.
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Wczorajsze czuwanie przy farze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:37
      fakt, to bylo coś niezwykłego, a już gra na trąbce byla niesamowita... łza w
      oku caly czas mi sie krecila, piekne zjednoczenie... tylko smutne jest to, ze
      za rogiem niektorzy stają sie calkowicie kim innym ;(
      dzisiaj też- fara 21:00
    • Gość: ee Re: Wczorajsze czuwanie przy farze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 20:35
      Kiedy tak wczoraj stałam przy Farze i usłyszłam słowa papieża, zrozumiałam
      jedno.... co znaczyły wypowiedziane niegdyś przez niego słowa, że "ludzie go
      słyszą, ale nie słuchają".... Jutro wszyscy o tym zapomną i wrócą do swoich
      aut, mebli, mieszkań, swoich drobnych zawiści, nieżyczliwości, egoizmów...
      widząc te wady oczywiscie u rządzących, a nigdy u siebie.... i wszystko wróci
      do normy...jak zawsze po wielkich zrywach...
    • Gość: :) Re: Wczorajsze czuwanie przy farze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 18:49
      wczoraj (poniedzialek) juz mi sie nie podobalo, wszystko odbywalo sie w
      kosciele... tlumy zakrecily do owego, oczywiscie bylo trzeba oblegać chodniki,
      bo nie bylo mowy o wejsciu do srodka... jakis glosnik pierdziawka ... ee tam,
      wolalbym przy obrazie papieza postac i zeby tam jakis lepszy glosnik
      postawili... a tak bylo trzeba na cegly patrzec bo przy tym oltarzu na dworzu
      to nic nie bylo slychac... ;/
    • Gość: lizzard czuwanie IP: *.wrzeszcz.net / *.wrzeszcz.net 05.04.05, 19:01
      tak to musialo byc piekne ...
      ogolnie ... widac ze zatrzymal sie czas... czuje sie jak we snie...
      jest naprawde inaczej ... czemu tak nie moze byc caly czas ? ...
      Czemu ludzie pozwalaja sobie na nienawisc i egoizm...
      pracujmy nad soba ...
      • Gość: krzysiek Re: czuwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 19:10
        Czy ktoś ma informacje czy, a jęzeli tak to kiedy takie nastepne czuwanie
        będzie?
        • Gość: ee Re: czuwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:53
          To proszę iśc tam dzisiaj... banda młodych ludzi na Farskiej Górze wrzeszczy,
          bluźni, śmieje się, a obok..... słowa papieża ... "wymagaj od siebie choćby
          inni nie wymagali".... ludzie mówią różaniec, dziekując za jego słowa.
          A na Farze wrzaski, że aż w kościele słychać. Dość liczna grupa przyszła na
          spotkanie towarzyskie. Fajnie. Pretekst, że można się wyrwać z domku ....
          • mars75 Re: czuwanie 06.04.05, 21:57
            ...coz kiedys moze zrozumieja...
          • Gość: onken Re: czuwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 01:53
            Mam złamaną noge - w gipsie, mimo wszystko postanowiłem iść pomodlić się
            dzisiaj do fary - nie załuje... niestety nie zdązyłem iść na tyle wcześniej
            zeby gdzieś usiąść, a stanie "na jednej nodze" pozwoliło mi wytrwac tylko do
            końca różańca - wyszedłem wcześniej i co zobaczyłem? interweniującą policje bo
            banda gó..arzy drze jape, jara szlugi itd na farskiej górze,kto mi powie czemu
            tak jest? czy oni nie mogą sobie pójść gdzieś indziej albo zostać poprostu w
            domu? przecież to jest żenujące!
          • Gość: reaaa Re: czuwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:51
            I nikt nie zareagował ? Z tego co pamiętam to Papież mówił : "nie lękajcie
            się" . Dziwi mnie wasza bierność . Niby macie swoją wiarę jako tarczę ,a nie
            macie odwagi reagować na takie malutkie sprawy ?
            • Gość: ee Re: czuwanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:29
              zareagował. Ktoś wezwał policję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka