Dodaj do ulubionych

RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 19:49
Byłem we wtorek, grupki młodych pijaków i pijaczek gromadziły się na górze, z
tyłu ołtarza przy Ściegiennego, było dość spokojnie, refleksyjnie. Jednakże
gdy ludzie wychodzili z kościoła śpiewając barkę, ulubioną pieśń Papieża,
jakiś pijany głos na górze zaczął zakrzykiwać wszyskich, wyjąc bluźnierczą
jej wersję. Byłem w środę. Grupa na górze zgęstniała. Śmiali się, pili,
krzyczeli, przeklinali. W pewnym momencie kilku na chwiejnych nogach zeszło
na ołtarz. Obscenicznymi gestami prowokowali harcerki trzymające wartę. Nikt
nie reagował. Zadzwoniłem na 997. "Tak, już jedziemy". Po 10 minutach, ok.
21.30 przyjechali, majestatycznie parkując radiowóz w najbardziej widocznym
miejcu. Ci z góry oczywiście zniknęli jak szczury w kanałach. Dwóch
wypasionych "terminatorów" z radiowozu obeszło dzwonnicę i spokojnie wrócili
do radiowozu. Cała "interwencja" trwała 5 minut. Zanim wsiedli, tamci wrócili
na górę i znów zrobiło się głośno. Nie wytrzymałem, w połowie modlitwy
wróciłem do domu.
Panowie policjanci, którzy mają pensje płacone po części z moich pieniędzy,
mają fajne mundurki i wybajerzone latarki, też po części z moich pieniędzy,
zlekcewarzyli mnie. Konstytucja RP gwarantuje mi swobodę wyrażania uczuć
religijnych. Jeśli umiera głowa mojego kościoła, czuję żal i smutek. Ci na
górze mi go zakłócili. Policja pozoruje interwencję w obronie moich praw
konstytucyjnych.
Apeluję. W czwartek msza, w piątek pogrzeb. Pomóżcie mi to godnie przeżyć,
niech policja raczy wystawić stałe patrole na Farze. Za to wam płacę jako
obywatel, podatnik.
A złudzenia odnoście poprawy Polaków. Może i gdzieś godzą się nawet kibice.
Ale po tym co zobaczyłem minęły. Nie tu, nie w tym mieście.

PS. Pamiętam jak policja latem 2003 urządziła sobie łapanie ludzi
przechodzących na czerwonym na wodnej. Przed ósmą jak ludzie spieszyli do
pracy. Ta akcja była przygotowana dobrze, policja w cywilu, ok. 7 osób. Wtedy
potrafili, teraz nie.
Obserwuj wątek
    • Gość: januszek Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 20:38
      Tak !!! Najlepiej wygladają mlodzi policjanci jak siedzą w aucie policyjnym,
      oczywiście ubrani jak PRAWDZIWI policjanci, maja ogolne glowy ( zazdroszczą
      kolegom fryzur ?) zimny lokcieć i to co mnie najbardziej r o z w a l a
      ostentacyjnie palą papierosy !!!!!!!!!!1 Ludzie oni normalnie wyglądaja jak
      zbiry jakieś !!!! Mam nadzieję że ten post przeczyta jakiś ich szef bo ja sie
      boję o siebie i moich bliskich jeśli taki .... ma nam zapewnić bezpieczeństwo.
      Pozdrawiam
      • Gość: policjant Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 20:16
        Chcę tobie żałobniku powiedzieć, że jestem policjantem i płace też podatki.
        Może nawet większe od ciebie. I myślę, że ty z nich też korzystasz. A tobie
        januszku powiem, że nie bój się. Do odważnych świat należy. Pozdrawiam.
        • Gość: kkk Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 20:50
          Toś sie odezwał!!!!!!!! Chyba sporo się przedtem namyślałeś?!
          • Gość: krytk januszka Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.05, 23:56
        • full.light Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! 08.04.05, 20:57
          Tak szczególnie paląc papierosa wygladacie na GODNYCH ZAUFANIA !!! Podaj maila
          do swojego szefa bo może nie czyta forum to wam się za t... weźmie żeby
          przyzwoicie wyglądać w pracy ....
        • Gość: taki a nie inny Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 21:36
          No to Ci chce pogratulować.... potwierdziłes zasade o wrodzonym debiliźmie
          cechujaqcym większość policjantó
          • full.light Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! 08.04.05, 22:01
            Ogolona glowa, ostentacyjnie palony papieros podczas jazdy po mieście, "zimny
            lokoeć" .... normalny zbir a tu proszę policjant z Ciechanowa któremu mamy
            ufać, mam nadzieje że szef naszych policjantów jadąc po cywilu nie widzial tego
            co ja widze na codzień bo stracę i do niego zaufanie jako szefa policji.
            Gorąco pozdrawiam i liczę na porawę wizerunku polcji a nie ukrywanie się przed
            BMWicami malolatów która wlaśnie z piskiem opon ruszyla na mojej ulicy a
            policja skutecznie omija patrolowanie jej.
            • Gość: Ja niepokorny Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 23:48
              Nie lekajcie sie slowa papieza
          • Gość: policjant Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 08:47
            do takiego a nie innego: mówiąc o debiliźmie masz na mysli siebie i swoje
            wykształcenie? Bo wszystko na to wskazuje.
      • Gość: krytyk januszka Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 21:13
        Podejrzewam, że chciałbyś zostać policjantem, spójrz w lustro i odpowiedz
        sobie, że nie da rady,z twoim wyglądem można tylko na małpy polować, dlatego
        krytykujesz wszystkich, w tym i policjantów.
      • Gość: komar Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 01:39
        Nie słuchaj tych co pieprzą, że policja jest OK... masz 100% racji to posrani
        pozerzy i lanserzy którzy do kompetendnego wykonywania swoich obowiązków mają
        bardzo daleko....
        Niestety przez swoje krótkie życie zdążyłem znienawidzić policjantów (
        zaznaczam, że nie chodzi mi o policje w ogóle tylko konkretnie o tempych, w
        bezpośredniej rozmowie sprawjających wrażenie zacofanych i ograniczonych ludzi,
        policjantow - a w Ciechanowie niestety tacy dominują). W ciechanowskiej
        komendzie powinien byc zatrudniony choćby jakis polonista, który wprowadził by
        do bardzo małego zasobu słów policjantów jakieś nowe zwroty oraz może przydał
        by się etyk który nauczył by tych prostaków ogólnych zasad dobrego wychowania
        bo niestety ciemniactwo wychodzi z nich na każdym kroku - można by powiedzieć,
        że słoma im z butów wystaje.
        • Gość: postronny Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: 80.249.4.* 18.04.05, 14:16
          do Komara.Może Ciebie zatrudnią w komendzie na "kompedendnego" polonistę.Spójrz
          w lustro.Pozdrawiam.
          • Gość: Anka Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 00:03
            Strasznie mnie śmieszą ludzie o harakterze "postronnego" - niby mądry a
            jednocześnie taki płytki :)))....
            Kolego, powiedz co mają w głowie ludziki twojego pokroju?
            Ja wychodzę z założenia, że forum i posty sa po to aby wypowiadac się na jakiś
            temat a nie docinać innym.
            Z doświadczenia wiem, że takie czepianie się stylu czy np ortografi często jest
            znakiem "pustoty"
            Czy w twoim przypadku również tak jest?
    • Gość: .... żal mi was !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 00:14
      ledwo co po pogrzebie papieza, post rowniez z tym związany, a dajecie super
      przyklad, ze wszystko wraca do normy, obrazanie, wyzwiska, bezcelowe posty !!!
      walnijcie sie mocno w głowe moze cos wam pomoze !!!!
      nie lepiej zadzwonic na policje tylko pisac posty??? bez sensu !!!!
      ze niby policjant to - nie moze palic?????? gdzie to jest napisane?????
      a poza tym `miłuj blizniego swego jak siebie samego`
      i jeszcze jedno, szkoda ze nie macie swoich kont to zaraz by sie zobaczylo jak
      zapewne ktos z was chce przemianowac ulice na JP II pisząc ze to pamiec,
      szacunek itp - na miejscu papieza mialbym was w dupie jak piszecie takie
      posty !!!
    • Gość: człowiek Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 01:31
      A moze wyjść poza ramki??? Jak to jest, że 1000 osób nie jest w stanie
      napiętnować,ograniczyć, skończyć wulgarnego zachowania " młodzieży".Kto ma
      reagować? Tylko policja i nauczyciele ( i to też nie wszyscy,bo wybieraja
      święty spokój)???
      • Gość: w ręku krzyż ,a w Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 08:24
        Ta właśnie miałem to samo napisać . Tyle ludzi ,tyle wierzących w Boga ,a nikt
        nie miał odwagi podejść do tej grupki ? Powinni do nich zwrócić się z miłością
        i przygarnąć ich na mszę świętą ,ale nieee . Właśnie wróciło typowe
        myślenie ,czyli efekt taki ,że nie ma ,żadnego efektu nauczania Papieża .
        Wszyscy jak trzęśli portkami ,tak trzęsą . Tyle osób i tylu "chłopa" ,a nikt
        nie potrafił zareagować . HAahahahaahha . I wy jesteście wierzący ? Policja też
        nie jest bez winy ,ale i tak wszystko po śmierci Papieża wróci to polskiej
        normy . BUeehehehee . Zastraszone Polaczki przez grupke gó..arzy ,a w ręku
        tarcza wiary . Coś słabo wierzycie w tego Boga .
        • Gość: przechodzień Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: 80.249.4.* 11.04.05, 10:51
          Szacunku i godności panie i panowie!,wolność ma też swoje granice. Każdy kto
          trzeźwo patrzy na rzeczywistość, dostrzega otaczajacą nas prawdę. Nikomu nie
          wolno oceniać wiary, jej głebokości i żarliwości w jej wyznawaniu konkretnej
          osoby.
          W kwestii Policji ośmielam sie zauważyć, że taką mamy Policję jakie jest
          nasze społeczeństwo.Skoro społeczność ciechanowska dotknięta jest skazą
          nieufnosci, relatywizmu i biernosci, wpierwej uzdrówmy sami siebie, a potem
          zajmijmy się problemami, wiary i porządku. Pozdrawiam
          • Gość: Miśka Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 11:33
            Ale po co, skoro dużo łatwiej krytykować innych...
        • Gość: :) serduszko z kapusty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 12:25
          > Ta właśnie miałem to samo napisać . Tyle ludzi ,tyle wierzących w Boga ,a
          nikt
          > nie miał odwagi podejść do tej grupki ? Powinni do nich zwrócić się z
          miłością
          > i przygarnąć ich na mszę świętą ,ale nieee

dobre zarty heheh ;d;d chyba czlowieku nie miales nigdy doczynienia z takimi
          osobnikami... jesteś (jak wiekszosc tu) serduszko z kapusty :)) czyli GŁĄB !!!
          • Gość: atos Re: serduszko z kapusty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 18:10
            jaki paradkos - człowiek którego zawsze uważałem za największego głąba na
            forum, czyli gościa podpisującego się: ":)" wyzywa kogoś od głąbów - czyżby
            poznał swój swojego?
    • Gość: Do żałobnika Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 21:17
      Chłopie weż sobie na wstrzymanie, wszystko ci przeszkadza, wyprowadź się na
      wieś lub coś takiego. Żal mi wszystkich policjantów, że muszą wysłuchiwać
      takich pierdół od takich smutasów jak ty. Gdyby nie ta Policja to pewnie byś
      nie wrócił do domu.
    • Gość: Michał OGÓLNIE OD POLICJI!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 16:05
      Może żałobnik troche przesadził z tymi Policjantami. Bo ja uważam, że
      wiekoszość ludzi która była na ołtarzu przed Farą robiła to na pokaz. Nagle
      kiedy Papież Jan Paweł II odszedł z tego świata wszyscy zaczeli chodzić do
      kościoła. Wiem coś o tym bo często tam chodze i 70% ludzi pierwszy raz tam
      widziałem. Jeśli chodzi o policjantów to nie mam o nich najlepszego zdania. Jak
      oni mają zadbać o nasze bezpieczeństwo jak oni się boją własnego cienia. Może
      debilami nie są ale na pewno nie grzeszą inteligencją. Po prostu szkoda na nich
      słów. Uważam, że nie wszyscy jednak wyciągneli wnioski z nauk Papieża a na
      pewni takim człowiekiem nie jest Żałobnik i kolega go wspierający w walce z
      Policjantem
      • Gość: do Michała Re: OGÓLNIE OD POLICJI!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 14:49
        Zgadzam się z tobą> Dziwi mnie również to, że ludzie, którzy twierdzą, że są
        takimi zatwardziałymi katolikami, po wyjściu z kościoła zachowują się jak
        najprawdziwsi dzicy, krytycy Policji i innych zawodów, kim wy jesteście, żeby
        oceniać to na czym się nie znacie, jeżeli chodzicie do kościoła, to zacznijcie
        postępować, jak przystało na chrześcicjan i zajmijcie się poważnynmi sprawami a
        nie ptedołami.
    • Gość: Żałobnik Re: RÓŻANIEC NA FARZE - APEL DO POLICJI!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 16:02
      Masz rację Michale, nie jestem idealnym katolikiem. Nie poszedłem jednak na
      różaniec na pokaz. Bolało mnie zachowanie tych gó..arzy i "interwencja"
      policji. I podałem na forum bolący mnie temat, tylko dlatego żeby nie dopuścić
      do takich ekscesów w następnych dniach. I co mnie spotkało Michale? Sam sobie
      odpowiedz. Wcześniejsze posty pozostawiam bez komentarza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka