Dodaj do ulubionych

Matura 2005'

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:08
I miejsce Krasiniak!!! 100% zdało pisemny
II miejsce LO II Orylska - tez nie jest zle
III miejsce IV LO Bema na Powst Wawskich - słabo
IV miejsce III LO Staszica na Okrzei - tragedia 27% oblało pisemny.
Obserwuj wątek
    • Gość: brown Re: Matura 2005' IP: *.localdomain / 213.77.7.* 01.07.05, 11:19
      z moich informacji wynika, że w krasiniaku nie zdało matury jakies 0,2%
      w 2 na Orylskiej około 3%
      w Bemie jakieś 10%
      no i w Staszicu około 20%
      ALE POCZEKAJMY NA OFICJALNE DANE - MOŻE LOKALNA PRASA COS NASKROBIE....
      • Gość: naprawiacz Re: Matura 2005' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 11:35
        musisz miec bledne informacje,
        w Krachu nie zdalo 9 promili

pozdrawiam
        • Gość: śliwa Re: Matura 2005' IP: *.localdomain / 213.77.7.* 01.07.05, 11:57
          9 promili to miał we krwi jeden maturzysta ze Staszica... :p
        • Gość: X-men Re: Matura 2005' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 12:45
          Jak nie wiecie to przynajmniej nie piszcie głupot. A przy 9-ciu promilach to
          raczej byłby już na drugim świecie.
          • Gość: śliwa Re: Matura 2005' IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 03.07.05, 13:52
            a on nie jest na tamtym swiecie :p
            co więcej - zdał maturę jako jeden z nielicznych z tej szkoły :p
    • Gość: rot Re: Matura 2005' IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.07.05, 08:47
      Ogłoszenie wyników nowej matury okazało się dla wielu szkół i nauczycieli
      czasem prawdy o tym jak uczą i co potrafią.
      Dobry nauczyciel + dobry uczeń = dobry wynik
      Czyżby w innych liceach - poza krasiniakiem takich nie było?
      • Gość: aaa Re: Matura 2005' IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 14:41
        masz klapki na oczach odsloniete tylko na krasiniak? II LO tez calkiem
        niezle....
        • pelagia_z_gostkowa Re: Matura 2005' 05.07.05, 20:29
          Dodać dla porządku należy, że Ekonomik zdał lepiej niż LO nr 2
          • Gość: aleksander Re: Matura 2005' IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.07.05, 20:50
            tak powinno być: ekonomik ma tradycje, a LO nr 2 to jakiś dziwny nowotwór.
            Ciechanów to maisto tej wielkości, że jeden ogólniak z prawdziwego zdarzenia
            powinien wystarczyć. I wtedy bedzie poziom. Patrz: Płońsk.
            • Gość: aaaaaaa Re: Matura 2005' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 00:07
              Płońsk to dziura.......
              • Gość: ja Re: Matura 2005' IP: *.chello.pl 08.07.05, 13:23
                Nie rozumiem dumy maturzystow z krasiniaka.Moi drodzy skoro bardzo dobrzy
                uczniowie(w/g ,,profesorów"z tejże szkoły-bo przez 4 lata nauki ocenki b.dobre
                i dobre)uzyskali na maturze takie wyniki ,że nie starczy nikomu,żeby dostać się
                na medycynę,farmację,biotechnologię,prawo,itp.studia to czy można się
                puszyc ,że krasiniak wypadł dobrze?W zeszłym roku w porównaniu z innymi
                ogólniakami w Ciechanowie tez wypadł najlepiej,ale nikt jakos nie dostał się na
                medycynę.Dopoki matura była sprawdzana na miejscu,to jakos to szło(bo głupio
                było nie przepuścic ucznia jak chodził cały rok na korki i zostawił mnóstwo
                kasy),ale teraz gdy jest egzamin zewnętrzny to niestety nie wyglada to
                najlepiej.Szkoda tylko,że tak daleko krasiniak jest za innymi ogólniakami w
                Polsce.Przecież nikt przyjmujac na studia nie będzie zwracał uwagi na to ,że to
                jest absolwent ,,najlepszego"ogólniaka w Ciechanowie.Życzę zatem powodzenia
                przy rekrutacji oraz wiecej pokory,a słynnym ,,profesorom",żeby sie przestawili
                na nową maturę sumiennie,bo ogarniana kasa od uczniów nie gwarantuje już
                dobrych wyników.
                • Gość: Gosiaczek Re: Matura 2005' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:01
                  Zgadzam sie całkowicie!!!Ktoś tu chyba sie pomylił,pisząc,że w Krasiniaku
                  wszyscy zdali....otóż oblało kilka osób, co dowodzi tego,że skończyła sie dobra
                  passa maturalna tej szkoły, a oceny z matur były zawyżane!Ale na
                  szczęście "nowa matura" jest sprawdzana przez nauczycieli z zewnątrz, i bardzo
                  dobrze!!Oby tak dalej:-)
                  • Gość: dyrektor_ms Re: Matura 2005' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:31
                    Umówmy się może co do tego, ze rozmawiamy o faktach, a nie o mitach. Chciałbym
                    np. wiedzieć, skąd pochodzą informacje, że wyniki z Krasiniaka nie wystarczą,
                    aby dostać się na studia. Może w jednostkowych przypadkach tak jest, maturę
                    zdawało 333 uczniów, byli wśród nich ci, którzy zdali słabo (ci będą mieli
                    kłopoty, ale to naturalne, żadna szkoła nie jest w stanie wyedukować samych
                    Einsteinów), ale są i tacy, którzy osiągnęli bardzo dobre wyniki i oni zapewne
                    dostaną się bez problemu tam, gdzie będą chcieli. Dużo złej woli trzeba, żeby
                    pisać o rzekomo słabych wynikach rekrutacji na wyższe uczelnie w momencie,
                    kiedy ta rekrutacja trwa i nie ma żadnych, podkreślam: żadnych! wyników
                    zbiorczych. Nie będę zatem komentował tonu powyższych postów, oprę się zatem
                    na danych, którymi już dysponujemy. Są to dane statystyczne, jeszcze niepełne,
                    ale cały czas nad ich pozyskaniem pracujemy. Oto one:
                    W województwie mazowieckim matury zewnętrznej nie zdało 12,39% uczniów. W
                    Krasiniaku 0,9% (trzech uczniów na 333 zdających).
                    Średni wynik procentowy z jęsyka polskiego w województwie mazowieckim wyniósł
                    na poziomie podstawowym 53,09%, w Krasiniaku 60,46%.
                    Historia: Mazowsze 57,14%, Krasiniak 66,09%.
                    WOS: Mazowsze 56,38%, Krasiniak 70,46%
                    Geografia: Mazowsze 61,39%, Krasiniak 71,63%
                    Matematyka: Mazowsze 55,14%, Krasiniak 69,9%
                    Biologia: Mazowsze 65,4%, Krasiniak 82%.
                    Nie są to dane kompletne, ale ze wszystkich przedmiotów, zarówno na poziomie
                    podstawowym, jak i rozszerzonym I LO uzyskało znacząco wyższe wyniki niż
                    średnia wojewódzka (tę średnią tworzą w większości licea warszawskie, cieszące
                    się załużoną renomą).
                    Taka jest satystyka. W dużych szkołach wyniki statystyczne będą miały zawsze
                    tendencję do uśrednienia, gdyż w licznych grupach zawsze pojawią się uczniowie
                    bardzo dobrzy i gorsi (tacy też chodzą do naszej szkoły!), tym bardziej cieszy,
                    że nasz wynik jest wyraźnie wyższy niż średnia wojewódzka.
                    Możemy dyskutować, czy są to wyniki dobre, czy mogłyby być wyższe, ale
                    dyskutujmy o faktach, a nie o mitach, które tworzą niektórzy z uczestników tego
                    forum.
                    Pozdrawiam
                    ms
                    • Gość: ja Re: Matura 2005' IP: *.chello.pl 08.07.05, 14:59
                      Otóż mój drogi dyr.
                      Moje dziecko powszechnie uznawane przez 4 lata za baaaaaaaaaardzo dobrego i
                      zdolnego ucznia ,tak jak wielu jego kolegów takze uznawanych za
                      baaaaaaaaaaaaaaardzo dobrych uczniów uzyskało średnio po 60-70%z poszczególnych
                      przedmiotów(przy czym po rocznych korepetycjach szanowni profesorowie
                      stwierdzili,że nie mogą juz nic wiecej nauczyc,bo to dziecko wie juz chyba
                      wszystko)a to jak wiadomo nie wystarczy ,żeby sie dostac na wymazone
                      studia.Rekrutacja trwa owszem,ale już teraz wiadomo ,że uczeń który jest ze
                      swoimi punktami na 178 miejscu na 60 możliwych raczej nie ma szans.A muszę
                      powiedzieć,że wielu maturzystów twierdziło,że jeżeli tacy się nie dostaną to
                      kto się dostanie.I co sie okazuje?Niestety dostana się inni,z innych
                      miast.Oczywiście i w krasiniaku sa tacy co zdobyli po 95-100%(ile jest takich
                      przypadków?1 czy 10 na 333 zdajacych?).Statystyki które zostały podane to tylko
                      średnie,które na pojedyńczego ucznia przeliczajac wypadają nadal marnie.Obym
                      się myliła,ale żeby nie było tak jak w tamtym roku.Czyż nieprawdą jest ,że nikt
                      z krasiniaka nie dostał się na medycynę?
                      • Gość: dyrektor_ms Re: Matura 2005' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 15:34
                        Przepraszam, ale czegoś tu nie rozumiem. Liceum teraz trwa trzy lata, więc już
                        pierwsza informacja w Pani poście jest błędna. Może wynika to z przeoczenia,
                        ale prosiłbym o ścisłość. Co do rekrutacji na wyższe uczelnie trudno mi się
                        wypowiedzieć, ale może się zdarzyć, że osoba z niższej pozycji przesunie się na
                        wyższą, bo przecież każdy kandydat składa podania na kilka uczelni i ci
                        najlepsi są na szczycie każdej z list, kiedy wybiorą, miejsca się zwolnią. I
                        doprawdy nie wiem, o co chodzi z tą medycyną, nie wiem nawet, czy pyta Pani o
                        ten czy poprzedni rok. Jeśli o poprzedni, to nie rozmawiamy już o maturze, ale
                        o wynikach egzaminów wstępnych. W poprzednim roku nasi absolwenci dostali się
                        na medycynę!
                        Zdanie "Statystyki które zostały podane to tylko średnie,które na pojedyńczego
                        ucznia przeliczajac wypadają nadal marnie", jest niestety zaprzeczeniem tego,
                        co uznaje się za logiczną poprawność, gdyż średnia statystyczna powstaje z
                        wyników pojedyńczych uczniów, więc marne wyniki pojedyńczego ucznia dałyby
                        marne wyniki całości, a tak chyba nie jest. Oczywiście odrębną kwestią jest
                        wynik jednego, konkretnego ucznia, ale tutaj rozmawiamy chyba o obrazie całości
                        matury w I LO. Już o tym pisałem: są wyniki słabsze i lepsze (tych bardzo
                        dobrych jest na pewno więcej niż 10, zapraszam do szkoły, będzie się Pani mogła
                        z nimi zapoznać). Przykro mi, że w Pani ocenie syn (córka) zdał(a) słabiej, ale
                        nie upoważnia to do ferowania tak surowych ocen w odniesieniu do wyników matury
                        w całej szkole, które są zdecydowanie wyższe niż średnia w województwie
                        mazowieckim.
                        ms
                        • Gość: ja Re: Matura 2005' IP: *.chello.pl 12.07.05, 18:33
                          oczywiscie chodziło o 3 lata,ciagle myślę o swoich latach w krasiniaku,które
                          wspominam jako koszmar.
                      • Gość: uiop Re: Matura 2005' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 23:07
                        Czyż nieprawdą jest ,że nikt
                        z krasiniaka nie dostał się na medycynę?

Ocvzywiście,że to nieprawda!!! Jak można tak łgać???
                        • Gość: alek Re: Matura 2005' IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 08.07.05, 23:21
                          Bo to nieprawda, gościu.
                          Proste. Moja koleżanka się dostała. O niej wiem. Więc już ktoś łże jak pies.
                      • Gość: Doktor Dred Re: Matura 2005' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 00:05
                        Matura wypadła w naszym mieście katastrofalnie. Bo co z tego że ktoś dostał 60 -
                        70 pkt. To mu pewnie nic nie da. Bo z takimi wynikami to i tak się pewnie nie
                        dostanie na dobrą uczelnie. A kogo to wina. Pewnie tylko maturzystów. A może
                        jednak także nauczycieli. Bo oni zamiast uczyć i wymagać to biorą uczniów na
                        korki i w kółko powtarzają te same zadania, które później nie są przydatne na
                        maturze. Po takich wynikach egzaminów maturalnych to powinno sie zwolnic
                        wiekszość nauczycieli i zastąpić ich tymi którzy już przestawili się na nową
                        maturę. Bo znów powtórzy się historia za rok. Jednak znajać realia naszego
                        miasta to wszystko zostanie po staremu. Bo po co się uczyć od nowa...
                        • Gość: tomasz Re: Matura 2005' IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 09.07.05, 08:51
                          Żeby pisać o nowej maturze, to trzeba o niej coś wiedzieć. 60-70 pkt z
                          niektórych przedmiotów to jest 90-100%. Po drugie zostały podane tu średnie, a
                          więc są także wyniki wyzsze i niższe, takie po 100% i takie po 40%. I tych
                          uczniów uczyli ci sami nauczyciele, więc ich zwolnić? To normalne: jedni
                          uczniowie są bardziej, inni mniej zdolni, co jeden miał na koniec roku 5, inny
                          dopuszczający, a że zdawali maturę prawie wszyscy absolwenci. Zresztą wszędzie
                          tak jest, w każdej szkole w Polsce, że nie wszyscy dostaną się tam, gdzie
                          chcieli. Takie życie.
                          • Gość: Doktor Dred Re: Matura 2005' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 16:19
                            Przepraszam chodziło mi o % a nie pkt.
                            • Gość: Jastrząb Re: Matura 2005' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 00:20
                              A ja mam Mature i wciaż zbieram puszki na stadionie.
                              • Gość: FIGA Re: Matura 2005' IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 14:18
                                Nie jest tajemnicą, że matura jest kluczem na studia. żeby ją dobrze zdać
                                trzeba być dobrze przygotowanym. Mój syn chodził prawie całą trzecią klasę na
                                korki z polskiego, matematyki i fizyki. Dodatkowo na angielski. Takie są teraz
                                realia. Maturę zdał bardzo dobrze.
                                W przyszłym roku szkolnym mój młodszy syn też będzie chodził na korki. trudno.
                                • Gość: kjas Re: Matura 2005' IP: *.chello.pl 12.07.05, 18:30
                                  bo stac państwa na korki,ale co mają powiedzieć rodzice których na to nie
                                  stać.Czy na tym ma polegac w krasiniaku dobre przygotowanie do
                                  matury.Korki,korki i jeszcze raz korki a w rezultacie 60-70%,które niczego nie
                                  daje?
                                  • Gość: kto Re: Matura 2005' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 19:21
                                    Tu korki nic nie pomogą, Twoje dziecko było po prostu niezbyt zdolne. Mogło
                                    chodzić, do Małachowianki,Batorego, Staszica itp. Mogło chodzić na korki do
                                    najlepszych wykładowców w Warszawie a i tak tych 60% nie było w stanie
                                    przekroczyć. Taka jest prawda i najgorsze w tym wszystkim jest to, że niektórzy
                                    rodzice nie mogą tego zrozumieć. To nie szkoła niszczy takie dzieci, tylko
                                    wybujałe ambicje rodziców.
                                    • Gość: sara Re: Matura 2005' IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 12.07.05, 20:41
                                      korki pomogą, sama chodziłam i wiem, że bez nich byłoby mi ciężko zdać polski
                                      na 87% a geografię na 92.
                                      korki są potrzebne, jeśli ktoś myśli poważnie o dobrych studiach.
                                      kiedyś przed egzaminami na studia wszyscy chodzili na korki, teraz trzeba
                                      chodzić przed maturą, tylko do dobrych nauczycieli.
                                      • Gość: MARO Re: Matura 2005' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 09:57
                                        MI sie nie udało ale za rok spróbuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka