Dodaj do ulubionych

Kursy dla gimnazjalistów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 28.09.05, 11:55
Czy coś wam o tym wiadomo? Gdzie i za ile? Wiem, że w zeszłym roku były dwa
takie kursy: w gimnazjum nr 1 i w gimnazjum STO. Czy w tym roku tez będa
zorganizowane?
Pomóżcie, bo chcę się pouczyć maty i powtórzyć sobie kilka rzeczy z chemii, a
rodziców nie stać na korki. Kurs byłby najlepszym wyjściem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 28.09.05, 19:51
      te kursy w jedynce to była totalna klapa! Nauczycielka, która prowadziła
      zajęcia z polskiego niesympatyczna i krzykliwa. Nic się nie nauczyłem. Chemii i
      fizyki wogóle nie było
      • Gość: sto Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:08
        W tym roku STO prowadzi takie kursy. Zajęcia w soboty lub piątki. Dwie godziny
        część humanistyczna, dwie część matematyczno-przyrodnicza. Pierwsze spotkanie-
        organizacyjne- w pierwszy piątek października. Zapisy i szczegółowe info pod nr
        telefonu 672-28-69.
        • Gość: Gerda Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 28.09.05, 21:58
          a kto prowadzi zajęcia? Bo to jest dość ważne!
          • Gość: hora Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 10:48
            zadzwoń do szkoły to się dowiesz...
          • Gość: robert Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 17:23
            Dzisiaj się na przykład dowiedziałem że zajęcia z matematyki będzie prowadził
            pan Adam Krzemiński. Kiedyś uczył w gimnazjum nr 1. To bardzo dobry nauczyciel!
      • Gość: gość Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.05, 12:31
        Od polskiego były dwie osoby.
        Chemia była na pewno!
    • Gość: Ivo Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:29
      Teoretycznie w szkole są zajęcia powtórzeniowe, ale to i tak jest mało...
      • Gość: uczeń liceum Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 16:11
        gimnazjaliści, nie przejmujcie się egzaminami, one sa niczym w porównaniu z tym
        co was czeka w ogólniaku
        • Gość: gimnazjalistka Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 01.10.05, 17:34
          no tak, ale żeby się tam dostać, najpierw trzeba zdac egzaminy. I to dobrze
          zdać...
        • Gość: brat Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 19:31
          Nie strasz tym ogólniakiem tak bardzo! Jak ktoś leżał w gimnazjum przez trzy
          lata i teraz musi zacząć się uczyć to dla niego to faktycznie ogólniak jest
          straszny.
          • Gość: nauczycielka Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.10.05, 09:23
            Niestety, dla większości 13-15 latków pobyt w gimnazjum jest jak przerwa w
            życiorysie. Nie uczą się przez trzy lata, a jak przychodzi co do czego, to
            panikują, że nie dostaną się do liceum. Dobrze, że mają chociaz motywacje, żeby
            przed egzaminem sobie coś powtórzyć. To im tylko wyjdzie na dobre!
            • Gość: ojciec Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 02.10.05, 21:18
              prawie bym się z tobą zgodził, tylko że ta LABA dotyczy nie tylko ucznió ale i
              nauczycieli - zwłaszcza z gimnazjum nr.1
              A POTEM RODZICE MUSZĄ PŁACIC ZA KOREPETYCJE ALBO ZA KURS ŻEBY ICH DZIECI DOBRZE
              ZDAŁY EGZAMINY!
              • Gość: matka Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 08:12
                święte słowa!
              • Gość: olek Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 13:17
                odczepcie się już od tego gimnazjum nr.1 bo to zaczyna być nudne. Przyczepcie
                sie lepiej do innej szkoły - nie wierze żeby gdzie indziej było lepiej!
                • Gość: absolwentka gim3 Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 03.10.05, 19:07
                  W innych gimnazjach wcale nie jest lepiej. Teraz bedąc w ogólniaku mogę sobie
                  porównać moją wiedzę z fizyki z kolegami z innych szkół i widzę, że poziom
                  fizyki w mojej byłej (kochanej) szkole jest zastraszający.
                  Młodszym kolegom mogę dac jedną radę-jeśli wybieracie się na profil
                  matematyczno-informatyczny, uczcie się fizyki w gimnazjum, bo w ogolniaku
                  wpadniecie w głeboką depresję!
                  • Gość: też absolwentka Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 14:19
                    chyba mnie też uczyła ta pani: M.L. - o fizyce nie ma zielonego pojęcia
    • Gość: qfel Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.10.05, 14:09
      czy STO jako jedyne organizuje takie kursy?
      • Gość: Gerda Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.10.05, 15:50
        z tego co wiem - tak. W piątek o 18.00 spotkanie organizacyjne
        • osa89 Re: Kursy dla gimnazjalistów 07.10.05, 19:50
          Namówiłam siostrę koleżanki, żeby się zapisała. Mama była na spotkaniu
          organizacyjnym i wróciła bardzo zadowolona. Powtórka przed egzaminem przyda się
          każdemu!!!
          Pozdrawiam gimnazjalistów. Osa - już licealistka!!!
          • Gość: sto Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 20:57
            Zapraszamy! Zaczynamy za dwa tygodnie!
          • Gość: robert Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 08.10.05, 11:35
            osa, ale ty to chyba nie musiałas chodzić na kurs, co?
            • osa89 Re: Kursy dla gimnazjalistów 10.10.05, 08:25
              ja nie chodziłam :) ale mam pewność, że poziom jest wysoki, bo uczą tam
              najlepsi nauczyciele... :P
        • Gość: mama Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 11:23
          byłam na spotkaniu. wszystko wygląda bardzo dobrze - nauczyciele rzeczywiście
          wzbudzają zaufanie - pani od polskiego spokojna, serdeczna, ciepła, pan od
          matematyki też wygląda na opanowanego, takiego co umie wytłumaczyć. ale
          przekonamy się w sobotę 22 października... do zobaczenia
          • Gość: fafik Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 12.10.05, 16:53
            a co z fizyką? czy będa też zajęcia z fizyki?
            • Gość: sto Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 18:29
              W ramach zajęć z części matematyczno-przyrodniczej przewidziane jest kilka
              zajęć powtórzeniowych z fizyki. Chodzi o rozwiązanie kilkudziesięciu zadań
              typowych dla egzaminu. Należy pamiętać, że fizyka stanowi 10-15% egzaminu w
              części matematyczno-przyrodniczej. Do końca marca odbędzie się ok. 30 godzin
              zajęć. Na fizykę planujemy 4-5 zajęć.
              • Gość: fafik Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 12.10.05, 20:00
                4-5 zajęć, tzn 4-5 godzin?
                • Gość: sto Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 07:12
                  Dokładniae, tak! 5 godzin.
    • Gość: Ela Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:18
      Jaka jest cena kursu?
      • Gość: mama Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 14.10.05, 07:39
        15 zł. za półtorej godziny zajęć. Ale najlepiej zadzwoń i zapytaj. Numer
        telefonu już ktoś na tym watku podawał.
        • Gość: wiera Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 18.10.05, 18:17
          rozumiem, że15 zł. za jedne zajęcia? Czyli za polski imatematyke to juz będzie
          30 zł. za tydzień?
          • Gość: sto Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 18:42
            Właśnie tak! 15zł za dwie lekcje polskiego +15 zł za dwie lekcje matematyki w
            każdą sobotę. Jeśli w miesiącu będą 4 spotkania to za miesiąc 120zł(60+60),
            jeśli mniej(może w sobotę wypadać święto) to proporcjonalnie mniej.
            Ps. W najbliższą sobotę zaczynamy o 10.00 w budynku Społeczn3j Szkoły
            Podstawowej (na przeciwko SP5). Odbędą się wtedy tylko zajęcia z matematyki. Są
            wolne miejsca, można przyjść. Zapłata wynosi za październik 30zł, gdyz będą 4
            godziny matematyki. Język polski zaczynamy w pierwszą sobotę listopada.
            • Gość: man Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 16:51
              Jak było?
              • Gość: ronaldo Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.eb23-mramarocosta.edu.pt 26.10.05, 11:12
                na kursie byo naprawde super!!! Pan Adam bardzo mily i kontaktowy. wszystko
                swietnie tlumaczyl. W sobote przychodze z kolegami.
      • Gość: ksto Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:48
        Zapraszamy jutro chętnych na godz.10 w budynku szkoły społecznej. Są jeszcze
        wolne miejsca. Jutro mozna się jeszcze zapisać.
        • Gość: adam Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 04.11.05, 17:23
          a czy jutro już będa zajęcia z polskiego?
          • Gość: sto Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 19:06
            Tak, jutro będą już zajęcia z języka polskiego. Zaczynamy o godz. 10.00
            matematyką do 11.30. O 11.45 zaczyna się język polski. Koniec zajęć 13.15.
            Opłata za listopad 120zł(matematyka i polski)
            • Gość: adam Re: Kursy dla gimnazjalistów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.11.05, 15:42
              nie udało mi się dziś dotrzeć, ale za tydziń postaram się byc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka