Dodaj do ulubionych

EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 14:27
JEST PRAWIE PAŻDIERNIK A W NASZEJ SZKOLE JAK NIE BYŁO TAK I NIEMA
KONKRETNEGO PLANU LEKCJI.CHODZIMY SOBIE JAK NA WAGARY ALBO DO BARU NA
POGAWĘDKI
A JAK MYSLICIE KOGO TO SIĘ TYCZY/????????
PANI DYREKTOR OSTATNI ROK W SZKOLE I WSZAYSTKICH OLEWA A ZWŁASZCZ UCZNÓW
POZDRAWIAM SYMPATYCZNY UCZEŃ NARA
Obserwuj wątek
    • Gość: rea Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 14:59
      A starostwo i kuratorium jak zwykle nic nie robi, bo pani dyrektor II LO jest
      nie do ruszenia. keidy to się wreszcie skończy?
      • Gość: As Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:59
        Odczepcie sie od Pani Dyrektor! Jest najlepszym Dyrektorem w miescie.
        • Gość: nos Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 16:31
          No sprowokowales mnie. Istnieja 2 wytlumaczenia twojego postu Asie. 1. Nie
          wiesz o czym piszesz. 2. Robisz to na czyjes zamowienie. Jednak w obu
          przypadkach brzmi to smiesznie.
          • Gość: lol Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:04
            no nie marudzić, szkole pomalowali :P a kuratorium to chyba jest tylko z nazwy
            bo jakoś ich działalności za specjalnie nie widac...
        • Gość: gość Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: 213.199.253.* 28.09.05, 22:35
          Też bym polemizowała. Jeśli miałabym krótko i wymownie scharakteryzować jej
          osobę to byłoby to: przerost formy nad treścią. Uwielbia szum wokół własnej
          osoby i stara się, żeby wszyscy - nauczyciele i uczniowie - czuli się gorsi i od
          niej zależni. No ale jakoś trzeba leczyć kompleksy. Dobrze że to ostatni rok.
          Pozdrawiam wszystkich z Orylskiej
    • Gość: hmm Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:52
      zgadzam sie... plan jest caly czas ruchomy a wszelkie zmiany nie sa bynajmniej
      na lepsze. jednego dnia 3 lekcje a drugiego 8... =/
      • Gość: F. Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 23:27
        Oj, chyba jesteś z mojej klasy, bo mam identycznie. Tyle lat praktyki powinno
        ich już chyba nauczyć układać plan. Gorszego planu w życiu nie miałam!
        • Gość: Mimi Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 11:32
          A JA myślę że nauczyciele są spoko ale ich przełorzeni tego nie widzą
          A dyrekcja jak dyrekcja robi sobie co chcą
          • Gość: lukasz Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 12:37
            nauczyciele w tej szkole sa spoko pod kazdym wzgledem... ta szkola wybije sie
            100x w gore jak Alinka odejdzie!!
            • Gość: Uczennica Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 13:09
              .. że plan jest ruchomy to pryszcz. Najgorsze sa okienka, jednego dnia aż 3 to
              przesada.. i jeszcze KONIECZNIE trzeba przebywac w szkole.. ;/ :[ wrr HELP!
    • Gość: ja Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.gasocin.sdi.tpnet.pl 30.09.05, 22:00
      autorze, nie przesadzaj, plan jest caly czas, z tym, ze co juz chyba ze 3 razy
      od poczatku roku go zmieniali ;-) a od 3 pazdziernika wchodzi plan staly.
      • Gość: JAJO Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 12:48
        ZOBACZYMY JAK TO BĘDZIE ALE JAK ZNAM NASZĄ SZKOŁE TO NIC LEPSZEGO NAPEWNO NIKT
        TAM NIE WYMYŚLI .CHYBA ZE OD NASTEPNEGO ROKU JAK SIĘ ZMIENI OBSADA SZKOŁY
    • Gość: ja Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.gasocin.sdi.tpnet.pl 03.10.05, 17:18
      od dzis mamy nowy plan. i jak sie wam podoba po zmianie?
      • Gość: uczeń Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 16:12
        plan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jak ja w podstawówce był plan to był od WRZESNIA DO CZERWCA

I PANI DYREKTOR GO NIE ZMIENIAŁA JA K W NIEKTÓRYCH SZKOŁACH

A MOŻE DLATEGO ŻE NIC Z TEGO NIE MNIAŁA JAK W TEJ CO WY NA TO???????????
    • Gość: uczen Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 12:18
      Jaki plan o ktora wersje chodzi?
    • Gość: zatroskany obywate Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 22:23
      kazdy w tej szkole olewa sobie swoje obowiazki. i raczej jest to normale w
      naszym kraju.
      i nie powinnismy tak łatwo na to pozwolic!!!!!!!!!!!!!!!
      LEPPER NA PREZYDENTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: q Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 16:28
      własnie sie dowiedzialem, ze czeka nas kolejna zmiana planu:)
      ostatnio tez slyszalem, ze wszyskiemu winny jest starosta, cos jakos nie chce
      mi sie w to wiezyc.
      • Gość: e Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:00
        moje zdanie na ten temet jest takie: nie po to mają 2 m-ce wakacji żeby się
        lenić, tylko żeby pracować. możnaby wtedy ułożyć plan, dograć z rozkładem dnia
        nauczycieli, ale nie... przecież nie można... myślę, że to nie chodzi o to czy
        jest taki naczelny czy naczelna (bo swoją drogą to się długo 3ma jak na swoje
        lata, bo uczyła jeszcze mojego ojca, który ma dziś 55 lat). chodzi raczej o to,
        że cała organizacjia tej szkoły stoi na niskim poziomie i pozostawia bardzo
        wiele do życzenia... i nie piszcie że nie wiem co mówię, bo uczę się w tej
        szkole już 3 lata i potwierdzi moje słowa każdy, kto choć trochę poznał realia
        zs nr 2
        • Gość: rozsądny Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.10.05, 21:24
          kolego: urlop jet po to, żeby wypoczywać, a nie żeby pracować. Jeśli sadzisz
          inaczej, to jesteś w sporze z Konstytucją!
          • Gość: tretetete Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 22:00
            taaa, urlop urlopem, ale ktoś za ten bałagan powinien odpowiadać. To plan się
            układa we wrześniu???
            • Gość: czytelnik Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl / 213.77.7.* 05.10.05, 22:54
              Plany układa się kiedy Pan Starosta ze swoją świtą zatwierdzi ARKUSZ
              ORGANIZACYJNY SZKOŁY tzn określi który nauczyciel z imienia i nazwiska ma uczyć
              gdzie i ile godzin !!!!! Ta zabawa trwa wielcy reformatorzy powiatowej oświaty
              twórczo pracują a cierpi młodzież i Dyrektor Szkoły który od sierpnia ma
              zatwierdzany i ustawicznie poprawiany ARKUSZ ORGANIZACYJNY. I co na ten stan
              rzeczy nasi wspaniali Radni i liczne grono POSELSKO - SENATORSKIE.Wypisywanie
              bzdur pod adresem nauczycieli i Dyrektora to zwykła nagonka.Oczekiwany Plan
              zostanie ostatecznie opracowany kiedy zabawy zatrudnieniowe zakończy PAN
              STAROSTA> A bawi się w imieniu bezrobotnych nauczycieli,którym ich koledzy
              zabierają możliwość przeżycia .
          • Gość: konto Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 22:01
            ale dlaczego ci nauczyciele maja prawie całe dwa miesiące wakacji wolne?
            przeciez poza wakacjami i tak pracują najmniej więc myślę że miesiąc wolnego
            podczas wakacji w zupełnosci by wystarczył a reszta do roboty... miedzy innymi
            do układania planu i całej reszty rzeczy które oni wykonuja podczas zajeć
            lekcyjnych powinni się zmobilizować!
            • Gość: rafał Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:13
              Bredzisz kolego jak poparzony. Te dwa miesiące to mit: do połowy lipca trwa
              rekrutacja, koniec sierpnia to już robota w szkole. Ustawa przewiduje 6 tygodni
              urlopu dla nauczyciela i tyle mniej więcej wychodz.
              • Gość: Konto Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 10:02
                to kiedy te 6 tygodni? od połowy lipca do połowy - albo troche mniej sierpnia?
                a gdzie ferie - i cała reszta dni kiedy mają wolne (np okres miedzy bożym
                narodzeniem a nowym rokiem).
                W ciągu dnia też pracują najmniej.
                Ja nie mam nic do nauczycieli ale uważam , ze jaka praca taka płaca.
                Nie ma co się oszukiwać - powinni zarabiać marne grosze za to co robią.
                • Gość: belfer Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 10:18
                  nauczyciela obowiązuje czterdziestogodzinny tydzień pracy, w tym przynajmniej
                  18 godzin zajęć dydaktycznych. Dyrektor mógłby polecić nauczycielom
                  przygotowywać się do zajęć, sprawdzać klasówki w szkole itp. tak, ażeby
                  wypełnić nauczycielowi czas do owego limitu 40 godzin. Ale po co?
                  • Gość: konto Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 10:49
                    Inni ludzie mają 80- cio godzinne tygodnie pracy.
                    Absolutnie nie mówie aby zwiększyć nauczycielom ilość godzin - skoro sami tego
                    nie chcą ale przy takiej pracy myślę że powinni zarabiać maksymalnie najniższą
                    krajową
                    • Gość: rafał Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:08
                      Chyba cię pogięło. Oddajesz samochód do mechanika i bulisz 20-30 zł za godzinę
                      jego pracy. Nauczyciel nie dostaje często nawet połowy tego za godzinę pracy z
                      30 dziećmi. Ważniejszy jest dla Ciebie twój samochód czy Twoje dziecko?
                      Wychodzi na to, że samochód.
                      A klasówki? Rady pedagogiczne, popołudniowe spotkania z rodzicami, tony
                      papierzysk do wypełniania? O tym, ze nauczyciele pracują mało, mówią tylko Ci,
                      którzy o ich pracy nie mają zielonego pojęcia.
                      Zresztą, nie będę cię dłużej przekonywal: po prostu zostań nauczycielem, skoro
                      mają tak dobrze!
                      • Gość: e Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 19:25
                        po pierwsze e - koleżanka, a po drugie to ja myślę, że nauczycieli należy
                        podziwiać za to, że znoszą przez wiele lat użeranie się młodzieżą, coraz mniej
                        chętną do pracy i współpracy. coś takiego sprawia, że psycha siada już po kilku
                        latach. a co do tych wakacji i planu, to ja mówię poważnie. czemu nie mogą się
                        zebrać, załóżmy na 2 tygodnie przed początkiem roku i ustalić - w tym roku ja
                        pracuję tu i tu, mam tyle godzin i tyle, powiedzieć, kiedy ewentualnie plan nie
                        pasuje i czemu. ja wiem, to wina totalnego braku organizacji.

a jeśli chodzi o stronę ucznów w tej nierównej walce, to waiadomo, że oni
                        przede wszystkim przegrywają - sama jestem w klasie maturalnej i ostatnie, czym
                        powinnam się przejmować, to to, czy plan jest czy go nie ma - powinien być
                        ułożony i podany uczniom przynajmniej na kilka dni przed, a nie jak w ostatni
                        wtorek, kiedy wychodziłam ze szkoły, a plan lekcji na środę nie był jeszcze
                        podany. rozumiem, że ułożenie i zgranie planu dla całego zespołu szkół nie jest
                        kwestią godziny czy nawet dnia, ale sami przyznacie, że to jest już przesada.
                        • Gość: no tak Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 20:41
                          Dla tych, w wiekszości na tym forum, którzy nie maja zielonego pojęcia o pracy
                          w szkole: za plan odpowiada dyrektor i najwyżej dwóch-trzech nauczycieli
                          układających plan,ale to dyrektor bierze odpowiedzialność za całość. Arkusz
                          natomiast jest zatwierdzany w sierpniu. Mieszanie do tego wątku nauczycieli
                          jest pozbawione sensu.Ale cóż, skąd macie to wiedzieć???
                        • Gość: e-koleżanka Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 15:00
                          heheh, a w naszwej szkole i tak nikt odpowiedzalny za taki stan rzeczy się nie
                          znajdzie... zobaczycie, że jeszcze zwalą wszystko na uczniów
    • Gość: drrr Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 21:26
      Już 6 październik. Czytam ten song o planie i wciąga mnie coraz bardziej.
      Zanosi się na niekończącą się historię.
      Co z tym planem? jest już stały? czy dzieciom się podoba?
      • karoli_na Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN 07.10.05, 15:01
        Ciezko nam dogodzic, :P i tak źle i tak nie dobrze.. no ale tak bywa z tą
        dzisiejszą młodzieżą :-), a ludzie piszą głupoty na forum chyba z nadmiatru
        wolnego czasu, wiec nie ma co sie przejmowac. Dla mnie to ten plan moze sie
        codziennie zmieniac, ja widze same + :) A to lekcja minie .. a to sie klase
        zgubi itd :) Wiec o co sie martwic?
        • pelagia_z_gostkowa Re: 08.10.05, 02:27
          Sugerowałabym jednak martwienie się. Maturą na przykład.
        • Gość: Katarzynka Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 09:21
          Dziewczyno rzeczywiscie jak jestes w klasie I lub II to nie masz czym sie
          martwic! Jednak klasy maturalne maja powod do zmartwienia bo musza przejmowac
          sie matura i pryjeciem na studia a nie zasranym planem ktory do tej pory jush 6
          razy byl zmieniany i podobno po raz kolejny ma byc zminiony! To fakt ze za
          ukladanie planu nie mozemy obwiniac wszsytkich nauczycieli tylko dyrekcje i
          tylko paru nauczycieli!
          Jednak uwazam ze najbardzije na tym wszsytkim sa pokrzywdzone klasy III bo maja
          tyle zajec dodatkowych przed matura do tego siedziec od godz. 8 do 16 w szkole
          a potem jeszcze jakies kory to jush jest za duzo na przecietnego czlowieka a i
          jeszcze odrobienie lekcji i nauka na nastepny dzien w szkole! to jest
          nienormalne
          • Gość: kris Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 09:50
            Jak to czytam, to zastanawiam się, czy nie ma siły na bałagan, korupcję i inne
            historie, o których głośno w tej szkole? W innych szkołach zawsze normalnie, a
            tu wicedyrektor średnio co 2-3 lata inny, dziwne kryteria przyjęć do klas I.
            I cisza. Ciekawe, ile jeszcze będzie się chronić nieudolność w tej szkole? O
            wynikach matur w II LO nie wspomnę, bo są na poziomie żenującym. Ale co się
            dziwic w takim bałaganie?Szkoda dobrych nauczycieli tam pracujących i tyle.
            • Gość: e-koleżanka Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 18:35
              karoli_na zobaczysz jeszcze, że szkoła zleci ci tak szybko, że nawet się nie
              spostrzeżesz, też się cieszyłam w 1 klasie jak mi godzinka uciekła a teraz
              żałuję i to bardzo, bo przez ten bajzel w szkole nie mogę ustawić żadnych zajęć
              pozalekcyjnych, korepetytorzy się powoli wqrzają kiedy przekładam a to przecież
              nie moja wina - wina planu. i nigdy nie wiem, co będzie za plan na dzień
              następny - właśnie przez to w tym tygodniu mam 4 klasówki pod rząd w 4 kolejne
              dni (nawet ustawa przewiduje 2 w tygodniu!!!, o statucie szkoły, którego nikt
              nie przestrzega to już w ogóle nie wspominam...)

do ---> BeTi:) - ach ten twój styl :P
              • karoli_na Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN 12.10.05, 09:48
                No widzicie każdy się cieszył jak był w 1 klasie, wiec co mi się dziwicie.. dla
                mnie to idealne.. Jak mam 8 godzin i mi jakas przepadnie.. to dla mnie luksus.
                Fakt, cd planu to mogłby byc stały, bo jednego dnia mam loozy, a na drugi dzień
                same sprawdziany.. brr.. No ale chyba teraz juz nie bedzie sie tak zmieniał?!
                • Gość: e-koleżanka Re: EKONOMIK ORYLSKA --SUPER PLAN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 21:35
                  jesteś w pierwszej klasie tej szkoły co ja w trzeciej... wierz mi, jeszcze nic
                  nie widziałaą...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka