Gość: ano IP: 212.160.172.* 06.02.06, 14:29 Czy w planach Ciechanowa jest dalsza budowa ścieżek rowerowych? Czy ktoś wie cos na ten temat? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bogać Re: ścieżki rowerowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 16:29 Nowe ścieżki rowerowe mają być budowane w latach 2006-2013 w ramach Międzynarodowego Szlaku Rowerowego EuroVelo i Greenway. Działania mają być dofinansowane przez UE, a reszta środków ma pochodzić z pieniędzy Starostwa i Urzędu Miasta. Będzie to w ramach większego projektu, obejmującego całe północne Mazowsze. W Ciechanowie ma zostać zbudowana baza rowerowa przy ul. Żytniej na Krubinie. Zaś ścieżki rowerowe mają obejmować tereny w Centrum (Warszawska, Pl. Kościuszki, Rynek), a także dzielnicę Bloki oraz Krubin, Jeziorko, Kanały i Kargoszyn. Ze strony samorządu ma to kosztować ok. 2 milionów złotych, resztę ma dać Unia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: ścieżki rowerowe IP: 212.160.172.* 07.02.06, 09:48 Dziękuje za wyczerpującą odpowiedz. Teraz pozostało nam tylko czekać... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: ścieżki rowerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:39 Na ul. Warszawskiej? gdzie? Kupcy nie chcą tu deptaka, tłok samochodów, a ktoś marzy o ścieżce rowerowej? ha, ha. Dla jasności - ja osobiście bardzo bym się ucieszył gdyby ta wizja stała się rzeczywistością, choćby dla mojego syna, jesli nie dla mnie.... A co to ta baza rowerowa? wypożyczalnioa? tory np. dla bmx? to o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: ścieżki rowerowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:33 A skad takie wieści? Są już jakieś konkretne wizje przebiegu takich ścieżek czy to tylko zwykłe urzędnicze przechwałki? Odpowiedz Link Zgłoś